Şimdi Ara

Asagi yumurta atma yarismasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 gun icinde yaklasik 9 metreden asagi yumurta atma yarismasina girecegim amac yumurtayi o yukseklikten biraktiktan sonra kirilmamasi. Parasute benzer seylerin kullanilmasi yasak onun disindaki tek sinirlama yumurtayi icine koyacagimiz seyin 1 kilogrami gecmemesi. Birde yumurtayi icine koyup birakicagim seyin belli bir noktaya dusmesi gerekiyor. Ama genis bir bolge oldugundan hafif dik inse, asiri derece saga sola ucmadigi surece sorun olmaz. Yumurtayi icine koyacagim seyin yumurtayla birlikte toplam agirligi ne kadar az olursa puanlamada o kadar cok puan alacagim. Onun icin bir nevi oda onemli. Acaba her hangi bir fikri olan var mi aranizda yumurtayi 9 metreden birakinca kirilmamasini saglayacak.

Benim aklimda kucuk bi kutunun icini pamuk gibi yumusak esyalarla doldurup yumurtayi icine koyup birakmak var ama bilemiyorum belki sizlerden daha iyi fikirler cikabilir.

Saolun fikirler icin simdiden.

• Karton kutunun 4 bi yanına kalem yayı ger, ortada yine küçük kutumsu bişey olsun yayları orda birleştir ve küçük kutumsu şeyin içine pamukla beraber yumurtayı koy... Tahminime göre yumurtayla beraber 250gram falan olur
  • yumurtayı bir balonun içine geçir biraz da su doldur
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihatnet

yumurtayı bir balonun içine geçir biraz da su doldur

Yere düştüğünde balon baskıdan dolayı iç/içe girme durumunu yaşayacak dolayısıyla yumurtaya yansıyacaktır. Bu da yumurtayı kırar.

Bana kalırsa hani o sıfır alınan ürünlerin kutusunda olan beyaz köpükler varya... İşte ondan kalın, kare gibi olacak. Onun içini tam yumurtaya göre oyup, yumurtayı yerleştireceksin. Ama yumurta içerisinde oynamayacak. İşte o zaman nereden atarsan at, bence sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Karton kutunun 4 bi yanına kalem yayı ger, ortada yine küçük kutumsu bişey olsun yayları orda birleştir ve küçük kutumsu şeyin içine pamukla beraber yumurtayı koy... Tahminime göre yumurtayla beraber 250gram falan olur

Tesekkurler fikrin icin. Deniyecegim.

quote:

Sende saol onerin icin. Ama icine su doldurunca sanki yere hizli carpar gibi geldi ama bilmiyorum deneyecegim bunuda.

• şeffaf folyoyla kat kat kat kat kat sar
    geçen yıl bi arkadaşım bu şekilde katıldı ve kazandı
  • Kutu gibi birşeyin içerisine pamuk doldurarak yumurtada onun içerisine oynamakacak aynı zamandada çok fazla sıkı olmayacak şekilde konumlandırılabilir.
    Böylece yere düştüğü esnadaki darbeyi hem kutu hemde pamuk emecek yumurtaya yansıtmayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

quote:

Karton kutunun 4 bi yanına kalem yayı ger, ortada yine küçük kutumsu bişey olsun yayları orda birleştir ve küçük kutumsu şeyin içine pamukla beraber yumurtayı koy... Tahminime göre yumurtayla beraber 250gram falan olur

quote:

Sende saol onerin icin. Ama icine su doldurunca sanki yere hizli carpar gibi geldi ama bilmiyorum deneyecegim bunuda.

1.fikir benimde aklıma geldi.Bu iki fikri denemeni öneririm.

Olmadı şu serbest mi bilmiyorum ama .Balona LPG gazını doldurarak yumurtanın yer çekimini %10-20 oranında da azaltabilirsin.(Serbest ise.)

• quote:

Orijinalden alıntı: arfo

şeffaf folyoyla kat kat kat kat kat sar
    geçen yıl bi arkadaşım bu şekilde katıldı ve kazandı

Saol fikrin icin. Bunuda deneyecegim.

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Kutu gibi birşeyin içerisine pamuk doldurarak yumurtada onun içerisine oynamakacak aynı zamandada çok fazla sıkı olmayacak şekilde konumlandırılabilir.
    Böylece yere düştüğü esnadaki darbeyi hem kutu hemde pamuk emecek yumurtaya yansıtmayacaktır.

Bende bunu dusunuyordumda kutudan daha hafif bisey ariyorum suan icine pamuk gibi yumusak esyalar doldurabilicegim. Corap deneyecegim simdi.

quote:

Orijinalden alıntı: murderuo

quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

quote:

quote:

1.fikir benimde aklıma geldi.Bu iki fikri denemeni öneririm.

Olmadı şu serbest mi bilmiyorum ama .Balona LPG gazını doldurarak yumurtanın yer çekimini %10-20 oranında da azaltabilirsin.(Serbest ise.)

Oncelikle sende yorumun icin ve onerin icin sagol. Bu fikirleri deniyecegim ama aklimda birde bir corabin icine pamuk gibi esyalar doldurup, tam ortasinada yumurtayi yerlestirmek var. Bu fikir isime yarayabilir gibi dusunuyorum ama denemek lazim once.

• Sen işini garantiye al yumurtayı iyice haşla ve etrafını ipana ile fırçala,sonra metal çubukla dokun..
  • patlayan ambalaj poşetlerine sar
  •  Asagi yumurta atma yarismasi

böyle deneyen olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Sen işini garantiye al yumurtayı iyice haşla ve etrafını ipana ile fırçala,sonra metal çubukla dokun..

Yemin ediyom kahkahalara boğuldum yaaaaaaaaa

Ayrıca arkadaşım eğer çorap-pamuk bileşenlerini kullanırsan yumurta mutlaka kırılır.Kırılmaması için futbol topu büyüklüğünde bir hacme pamuk doldurman gerekir ki hacim ne kadar artarsa içine sıkıştıracağın pamuk artar dolayısı ile ağırlıkta artar.

Yere düştüğünde sarsıntıyı emecek bir şey gerekir.Küp şeklinde bir köpük,içine 1-1,5 cm kalınlığında yumuşak sünger ve onunda içine pamuk .Ne kadar çok materyal kullanırsan sarsıntı emilimi kullandığın materyal ve sayısına göre dağılım gösterir.Ama bunları denemeden yarışayım deme.

• fırıldaklar oluk malum, rüzgar estiğinde döner. yumurtayı, hava kabarcıklı naylonlar var. ona sar bir kaç kat. buna bir ip bağla.
    bir tane de fırıldak yap. ipi bunun ucuna bağla. istediğin noktaya fırlat. aşağı süzülsün. hani şu taksimde havaya fırlatıyorlar ışıklı zımbırtılar var.
    ha bunun gibi birşey yapacaksın. fırıldağı büyük tutarsan sapma olabilir. küçük tutarsan daha iyi olur. denemekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Sen işini garantiye al yumurtayı iyice haşla ve etrafını ipana ile fırçala,sonra metal çubukla dokun..

• Aslında çok iyi bir fikir var aklımda.3-4 platik halkayı iç içe geçir.Hani lastik ipler olur,onlardan içine örümcek ağı şeklinde yapıp ortaya sabitlersen yumurtayı darbeyi baya emmiş olursun.İplerde 3-4 cm gerilme aralığı bırakmalısın ne kadar çok plastik ip olursa o kadar iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BestM

Aslında çok iyi bir fikir var aklımda.3-4 platik halkayı iç içe geçir.Hani lastik ipler olur,onlardan içine örümcek ağı şeklinde yapıp ortaya sabitlersen yumurtayı darbeyi baya emmiş olursun.İplerde 3-4 cm gerilme aralığı bırakmalısın ne kadar çok plastik ip olursa o kadar iyi olur.

Böyle birşey yapmak en mantıklısı sağlam bir kutu yapacaksın tam ortasında lastiklerle havada asılı kalmış bir yumurta olacak.
  • Elyaf ile iyice donat sonra bir şeyle sar dene 9 metreden aşşağı atarak.

Ve Yumurtayı küçük seç ne kadar büyük olursa o kadar kolay kırılır

Asagi yumurta atma yarismasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey Amca -- 11 Nisan 2010; 1:45:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BestM

Aslında çok iyi bir fikir var aklımda.3-4 platik halkayı iç içe geçir.Hani lastik ipler olur,onlardan içine örümcek ağı şeklinde yapıp ortaya sabitlersen yumurtayı darbeyi baya emmiş olursun.İplerde 3-4 cm gerilme aralığı bırakmalısın ne kadar çok plastik ip olursa o kadar iyi olur.

Eski okulumda böyle yapan bir çocuk kazanmıştı o plastik halkalar şu milletin döndürdüğü ismi aklımda olmayan çemberleri gerilebilen iplerle üstüste geçirdi iplerin ortasında umuşak cüzdanımsı bir şeyin de için az biraz doldurdu gayet rahat oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.