Şimdi Ara

Artık gençler evlilik istemiyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
1
Favori
13.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boş konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaazto28

    Benim dunya hayatında ümidim kalmadı, ahiretten ümidim var. Her ne kadar dualarda "bize dünyada da iyilik ver ahirette de" desem de desek de, dünyayı sömürenlerin yüzünden ne maddiyat kalmış ne ahlak kalmış.

    Alıntıları Göster
    Böyle iyi düşünsemde aslında senin gibi düşünüyorum hocam, bakalım zaman gösterecek şimdiye kadar birşey yaşamadım ıkına sıkınada kendimi muhafaza etmedim bu yaştan sonrada yine sıkılmam hayatımın en canlı dönemlerinde Allah karşıma çıkarmadı belkide dünya gerçekten pis bir yer olduğu için çıkarmadı bilmiyorum, hangi kişiye çıkmıyorsa üzülmemesi lazım Allah zarar görmesin diye çıkarmıyordur buna inanıyorum.



    Zina yapanların alay konusu olan, yapmayanlar için cennetteki hurilerle ahirette evlenirken zina yapanlar kıllı kaslı nurilerin altında olacak, herşeyin bir bedeli var Allah yasak koymuş, dünyada kalıcı değiliz daimi hayat orada altı üstü 50 senelik dilim yüzünden daimi hayatımı mahvetmem.



    Cehennemde en pis kokan yerde yanacak olan zina yapanlar olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Varsa anlayışlı kadın, gerçekten senelerce beraber yaşayacak birini bulduğunuza inanıyorsanız basın geçin nikahı. İçi meşrep olmasın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk ve son olacak ne boşanma isteyince sen de mi öldüreceksin?Sorun bence burada hem erkekte hem de kadında.Bunun tersi durumunda erkekte evliyken aldatabiliyor.Evlilik sadece aldatmayla mı bitiyor.Ekonomik,sosyolojik veya psikolojik yönü olamaz mı?Namusu bacak arasında aramanız biraz sığ olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    haklısın hocam.

    bu konuda ekşide yazı okumuştum, adam manava gidiyor, şeftali alıyor, manavcı satmadan şeftaliyi yalıyor ama yemiyor, peki sen artık bu şeftaliyi alır mısın?

    kız konusu bu, herkesle şapur şupur, sonra namuslu ayağı yapıp evlenmek istiyorlar.

    Alıntıları Göster
    Evet kafada bitiriyor herşey bacak arası değil önemli olan beyinde namuslu mu şöyle bir kavram gelişti 2000 sonrası gösterip elletmemek kız bakire ama ahlaken bozuk yemediği nane kalmamış hele o saçma sapan programlar varya o androidde scorp muş periscopemuş en son tiktak mı ne çıkmış burada yer alan milyon tane genç var kız erkek saçma sapan başlıkları olaylar acıyorum gerçekten alın bunlar ebeveyn olacak bunlar evlenecek.Yeminle beynim duruyor.Bunların kendinden ne olmuş ki çocuğundan ne olacak.Nesil kötü.Bunca naneyi yiyip masum ayağına yatanda çok ama bekarım deyip yemediği nane kalmayan afedersin bak anlatmak istemiyorum ters ilişki yok efendime söyleyim ağzından oradan buradan şey yapan var affınıza sığınarak söylüyorun.İnsan içine şeytan düşüyor kimler kimler var böyle başını kapar aklandığını sanır iyi aile kızı gibi görünmeye çalışıp gittiği yerde açılıp saçılanı mı dersin yazık bu millete yazık.Bunlar aslında düzgün ebeveyn olamama çağı yakalayamama kuşak çatışması sebebi ile oluyor tabi geçim derdi de var kimse ilgilenemeyiyor çocuğu ile ve şüpeci davranıyor bu gibi olaylar oldu da ana babanın yada yakının bir kulağına gitsin görsün cinayet oluyor şaka değil.Böyle bir çağdayız.Kimseye güvenemiyorsun.Dost dediğin kötü günde belli olur.Sevgililik iyi günde olur.Karşındaki insanın gerçek yüzünü ayrılığa karar verdiğinde verdiği tepkilerden anlarsın .Çok kötü bir çağdayız ben çocuk sahibi olmayı düşünenleri bile bakabilecekseniz edinin yapın diyorum.Herkes evlat sahibi olmak ister ama çağ kötü ekonomi kötü şartlar kötü geçim derdi zor çocuk demek büyüyen masraf demek eskisi gibi değil.Her yönüyle bir çocukla ilgilenmen sorunlarını çözmen mümkün değil ki bunun yanında 3-5 yapın diyen var başta.Herşeyden siz sorumlusunuz o suriyeli olsun komşunun çocuğu olmuş mühim değil.Eşin dostun komuşunun çocuğunu sevip ben çocukları seviyorum çocuk istiyorum evleneceğim demekte mantık dışı.Bir dışardan gelen masrafını görmediğin bakımını derdini algılamadığın çocuk var birde senin sorumluluğuna kalmış bir canlı var tamamen sana bağlı gerek evlendiğin kişi ve çocuk başından atamayacağın dertler.Mamasıydı gezdirmesiydi oyuncağı idi beziydi ve bilimum masrafı ve yanında eşinle ilgilenmek şu zamanda aman diyorum.Eski nesilin karnı tok sırtı pekti yetinmeyi bilirdi imkan yoktu ülkede herkes okuyamıyordu.Ama yeni nesilin gözü açık herkes üniversite okuyor kadınların eli ekmek tutuyor aman deyim zor.Ortada dımdızlak kalırsınız.Ama çok seviyorum deyip içinden çıkmaya çalışmayın.Etrafı kolaçan edin.Bakın sevipte ayrılan boşalanların durumu nedir diye.Her sağlam insan potansiyel engelli ise her evli insanda potansiyel boşanma adayıdır.

    Ayrıca bir maaş/borç oranına ülkedeki duruma bir bakmanızı isterim borçlu olmayan yok aynı şirketler gibi borçlana borçlana gidiyor halkta ne beklenilir bu durumdan.Evlilikte hiç bitmeyen borçlanmaya açılan bir kapıdır.
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/prof-dr-ortayli-birlikte-kahvalti-edemeyecekseniz-cocuk-dogurmayin-40435764

    Artık gençler evlilik istemiyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 25 Ekim 2018; 20:11:14 >




  • Çevremde o kadar bekar dul vs var ki , bunların sorumlusu hükümetlerdir para yok huzur yok gelecek korkusu ile evlilik düşünen yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 21Temmuz

    Boş konu
    neden?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darklord1905

    İlk ve son olacak ne boşanma isteyince sen de mi öldüreceksin?Sorun bence burada hem erkekte hem de kadında.Bunun tersi durumunda erkekte evliyken aldatabiliyor.Evlilik sadece aldatmayla mı bitiyor.Ekonomik,sosyolojik veya psikolojik yönü olamaz mı?Namusu bacak arasında aramanız biraz sığ olmuş.
    Namus bacak arasında değilse nerde? Beyindemi



    Cinsellik aşk yaşıyorsa kişi olay bitmiştir, kimse kimseyi kandırmasın, fakbadi bulup sonra bırakan kız namus abidesimi şimdi hadi namuslu olsun senin değiminde neden erkek altına yatıyor?



    Ben evlendiğim kızdan boşanmam öyle kız olacakki açıklan ölsek beraber ölecez, sizler kendinize bakın el aleme karışmayın, fakbadi yapmış kız sana namuslu gelsin o senin görüşün, bacak arasına et girdiyse namus kavramı sona ermiştir, aklım zarda değil aklım kadının ilk o unutmayacak olayın başkasıyla yaşamış olmasında hiç bir kadın ilk aşkını cinselliğini unutmaz, kadın yolluysa geçmiş ve gelecektede yolluluğunu yapar durduramazsın.



    Aklım zarda değil tecavüze uğramış kızla seve seve evlenirim ama erkek altına yatmış aşk yaşamış kızla evlenmem kız kimin altına yattıysa onla evlensin benle ne işi var?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evlenenler,hele ki çocuk yapanlae yüzyılın bencilidir.ben didincem eşşek gibi çocuğumu büyütcem,üniversite okusun diye paralar saçcam ama elin boklı suriyelisi beleş yaşıcak çocuğumun önüne geçcek.bu bile çok büyük neden evlenmemek için

    Zaten ülkemizde çoğu kişi abazalıktan evleniyor seks için.tadını alınca boşanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevzu bunun sana mutluluk getireceğine inanman o kısım bayagı utopik.Gerçeklerle yüzleşmezsin umarım ne diyeyim.Bayağı sığ bir bakış açın var ilişki kriterinin yürümesi için.Çok basite indirgemişsin her şeyi hayat birikimini artırıp bunlara bakış açının değişeceğini umuyorum.Bu isteğin değişmese bile senin için yeterliliğin sadece bunlarla sınırlı kalmamasını diliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslüman olan imkanı bulunca evlensin, en doğrusu budur dini açıdan da.

    Diğerlerini boşverin, onlar kalsın bekar sultan olarak.



    Müslümanlar için; Allah evlenen insana yardım ediyor. 7 bin lira param varken 70 bin lira harcadım evlendim, Allah`a şükür. Borç harç çoğunu ödedim. Ev araba da kısmet oldu bir de çocuk, binlerce kez şükür Rabbime. Taksitle ödüyoruz artık kalanı. Borç çok dert değil, ödenir. En kötü ihtimalle ev ya da arabayı birini satıp öderiz Allah`ın izniyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darklord1905

    Mevzu bunun sana mutluluk getireceğine inanman o kısım bayagı utopik.Gerçeklerle yüzleşmezsin umarım ne diyeyim.Bayağı sığ bir bakış açın var ilişki kriterinin yürümesi için.Çok basite indirgemişsin her şeyi hayat birikimini artırıp bunlara bakış açının değişeceğini umuyorum.Bu isteğin değişmese bile senin için yeterliliğin sadece bunlarla sınırlı kalmamasını diliyorum.
    Dostum, hocam hangisini kabul edersen.



    Bak benim hiç sevgilim olmadı sevme sevilme duygusunu bilmiyorum yaşamadım, ama 3 kere hayat kadını ile yaptım o kadınlar beni sevmiyordu, bu zina beni öyle etkilediki o kadınlar yüzünden sevgi kavramına inancım azaldı evleneceğim kadının benle tek uğraşı beni sevdiğini bana bağlı olduğunu kanıtlaması lazım ve bunu kanıtlamada epey uğraşacak, aynı şekilde sevgilisi ile severek aşk cinsellik yaşayan kişinin evlendiği kişiye gönülden bağlı olduğunu düşünmüyorum namus bacak arasında değil söylemi ille önceden yatmış olup evlenince SADAKATLİ olması demek değil.



    Benim evleneceğim kadın istediği kadar bana sadık olsun hatta 6 ay aşk cinsellik yaşamayacaz desem bunun üzerine cinsellik arayışına girmeyecek şekilde bağlı sadık olsa bile bir engel var bak düşün yani.



    Evlendiğim daha önce sevgilisi olmuş cinsellik yaşamış kadının benle aynı yataktayken aklının eski sevgilisinde olup olmadığını nerden bilecem garantisi varmı açık açık söylemek gerekirse cinsellik esnasında kadının keşke sevgilim içimde olsaydı şuan diyip bana sahte bakışlarla ölü olduğunu nerden bilecem?



    Evlendiğim kadınla sinemaya giderken el ele izlerken keşke yanımda eski sevgilim olaydı onla sarılarak izleyeydim diyip demediğini nerden bilecem?



    Benim konum ap ayrı o hayat kadınlarıyla yapmasaydım bunlarla boğuşmayıp sizin gibi saldım çayıra mevlam kayıra diyecektim ama öyle değil artık.



    Bu olaydan sonra aşırı hassaslaştım, bu belki çoğu kadının aradığı özellik kocasının bu şekilde olması ama beni her kadın arayamaz çok özel biri olmalı güzel değil.



    İnşAllah demek istediğimi anlatabilmişimdir anladıysan alıntıla sohbete devam edelim anlamadıysan dahada yazmayım.

    Edit: kelime değişimi.

    Edit2: hocam bak yazılanlara herkes nafaka evlenme güvensizlik var, işte ben böyle biriey istemiyorum hayatta annem babam biraderimden sonra güveneceğim tek kişi o olacak diyorumya öyşe biri olsunki bu insanların konuşmaları söz konusu olmasın, ben maaşımı aldığımda karıma verecem harcamaları o yapacak, ben eski sevgili defteri kapatıp bağlanmayacam sadakat olmayacak sıfırdan bağlılık sadakat olacak, işte karımda böyle olması gerekiyor benim için, buda neden yaşadığım olaydan herşeyde bir hayır vardır yaşamam gerekiyormuş yaşadım belki yaşamasam bunu çok daha farklı kötü hayatım olacaktı, ama inanıyorum Allah bana göre eş çıkaracak, gerçi insanlara bakınca umudum kırılıyor ama inanıyorum.

    Belkide karımda biriyle yattı ama adam bekaretini alınca sövdü senle ne işim olur lan diyip bıraktı şimdi ağlıyor hayatı kapattı kendine ve benim gibi birini arıyor buda olabilir bilemem ama bunun olmasına her zaman varım dediğim gibi aklım bacak arasındaki zarda değil, bana gelen eski defter aşk meşk cinsellik kapatıp dahi gelmesin, öyle iki sene karı koca gibi sevgili oldu sonra ayrıldı şimdi evleneceği adama sadakatli olacak.

    Bunlar bana gelmez hocam.

    Ben sıfırım aklımda eski sevgilim yok çünkü sevgili yapmadım oda öyle olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFABFCB25 -- 25 Ekim 2018; 21:40:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu devirde evlenmek kadına hayatının garanti teminatı vermek demektir. Boşanma gerçekleşirse nasılsa bu kazı bu yasalarla boğar parasına malına mülküne konarım bana hayatı boyunca nafaka verir keriz parası ile yaşar sağda solda bi tokmakçı bulurum der. Evlenmek isteyen gençler evlilik sözleşmesi olmadan türk kızlarıyla evlenilmez! Git ecnebi al daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir düğünün maliyeti ortalama 100.000 tl miş ben o kadar parayı bir arada görmedim. bana destek olacak kimsem yok. nasıl evleneyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Tamam sen kendine bol bol elleten kız alırsın artık mezhebiniz ne kadar genişse

    O kızla birlikteyken daha önce başkasının altında inlemeleri aklınıza gelsin
    İlla bir başkasıyla sex yapmış olması gerekmez,atıyorum evlenmeden aynı yatağa girmiştir(sex yok),sarmaş dolaş uyumuştur vs. bu tür davranışlarda onu kirletir benim gözümde,

    Olay sadece inlemekte,kızlık zarında değil yani..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ike

    Bu devirde evlenmek kadına hayatının garanti teminatı vermek demektir. Boşanma gerçekleşirse nasılsa bu kazı bu yasalarla boğar parasına malına mülküne konarım bana hayatı boyunca nafaka verir keriz parası ile yaşar sağda solda bi tokmakçı bulurum der. Evlenmek isteyen gençler evlilik sözleşmesi olmadan türk kızlarıyla evlenilmez! Git ecnebi al daha iyi.
    Ben o yüzden erkeklere her zaman memur birini bulun diyorum.olası bir boşanma durumunda memur bir kadına nafaka bağlanmıyor.ortada çocuk yok ise.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    Müslüman olan imkanı bulunca evlensin, en doğrusu budur dini açıdan da.

    Diğerlerini boşverin, onlar kalsın bekar sultan olarak.



    Müslümanlar için; Allah evlenen insana yardım ediyor. 7 bin lira param varken 70 bin lira harcadım evlendim, Allah`a şükür. Borç harç çoğunu ödedim. Ev araba da kısmet oldu bir de çocuk, binlerce kez şükür Rabbime. Taksitle ödüyoruz artık kalanı. Borç çok dert değil, ödenir. En kötü ihtimalle ev ya da arabayı birini satıp öderiz Allah`ın izniyle.
    Kesinlikle katılıyorum.evlenmezsen kadında olsan erkekte olsan arkadaşlarınla o kafe senin bu kafe benim gezip tozacaksın.

    Oysa zamanında evlenirsen karın/kocan en iyi arkadaşın,destekçin olur.hiç menfaat aramazsın ardında.her şeyi birlikte yapabilirsin.eğer uyumluysanız ister sabaha kadar birlikte kitap okuyun ve okuduklarınızı tartışın,ister denize gidin birlikte yüzün,ister dışarı çıkın karlarda yuvarlanın,ister ülkeyi/dünyayı gezin,ister sabahlara kadar sex yapın.hayat tek başına çekilmez bir süre sonra.her zaman yanımda olacak dediğin arkadaşlarınla da bir süre sonra ayda yılda 1 kez görüşebiliyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bekarlığın sultanlık olduğunu düşünmüyorum. Kafa dengi insan bulmak zorlaştı sadece. Kadınların ekonomik özgürlükleri arttıkça erkeklere olan bağlılıkları da azaldı. Evlenmem hayatımı yaşarım derler iş işten geçtikten sonra da keşke çocuğum olsaydı derler. Hep aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden kizlari saclarindan tutup yerlerde suruklerler simdi ise Kizlar erkekleri tutmus saclarindan surukluyor. Inadina evlenmek yok kiz irkina diz cokmek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darklord1905

    Mevzu bunun sana mutluluk getireceğine inanman o kısım bayagı utopik.Gerçeklerle yüzleşmezsin umarım ne diyeyim.Bayağı sığ bir bakış açın var ilişki kriterinin yürümesi için.Çok basite indirgemişsin her şeyi hayat birikimini artırıp bunlara bakış açının değişeceğini umuyorum.Bu isteğin değişmese bile senin için yeterliliğin sadece bunlarla sınırlı kalmamasını diliyorum.
    Hastalikli birine laf anlatiyorsunuz. Zaten blokluymus. Adam 30 yasina gelmis en ufak bir birlikteligi olmamis hala sabirla bekliyorum diyor. Kafasinda nasil bir dunyasi varsa kadinlarin %90ini genelev calisani gibi goruyor. Beklemeye devam etsin jaredle beraber. Bizim icin de hayirli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.