Şimdi Ara

Artık başlamam lazım kitap önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler herkese.17 yaşındayım daha doğru dürüst kitap okumadım hayatımda. En sevdiğim kitap Fareler ve İnsanlar dı baya etkilenmiştim. Neyse benim teknoloji ve bilime bir merakım var ama malesef icraat yok.Babam bilgisayarda onlarca program yazdı , eloktronikle uğraşıyor , baya bir bilgisi var bu konularda benim de ilgimi çekiyor ama bir türlü başlıyamıyorum böyle mevzulara.

Biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın. Şöyle bilim-teknik- teknoloji - bilim kurgu adına kitap veya dergi tavsiyesi bekliyorum.(hayvanlar üzerine de olur) Sizce bu türler için kitap okumak mı daha faydalı olur yoksa dergiye abone olmak mı ? Birde bilen varsa İzmir den nereden almalıyım( karşıyaka-alsancak-konak falan)

• Pek kitap okumayan birisi için Olasılıksız'ı öneririm akıcı ve zevklidir.
    Bilimsel dergi olarak da aylık Bilim Teknik ve National Geographic dergileri var onlara bakabilirsin.
    Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama D&R'lardan alabilirsin.
  • Yalan Söylemeyeceksin - Jürgen Schmieder

Çok eğlenceli, akıcı, gerçek dışı olmayan bir kitap :)
  • eglenceli bilgi tam sana gore bence ama çocukvkitavbi diye geçme onla basla gerisi gelir
  • Dijital kale - dan brown
  • saolun arkadaslar eve gidince onerdiginiz kitaplara bakicam
    olasiliksizi cok gordum ve duydum okumadim ama. Arkadasinda dedigi gibi eglenceli bilgi bana gore. ilk yazdigim mesajdaki kriterlerde gecerli tabi.

d&r den alinan kitaplar kapida odeme olmuyor degil mi? :)

bazi yerlerde national geo kitaplarina baktimda fotorafcilik,kazilar,kulturel yasam.gibi seyler vardi. Acaba baska tarz dergileride var mi?

Bilim teknik dergileri daha hosuma gider kucuk yas icin falan dinlemem okurum :) Buradaki sorun kitap okumamak degil bir turlu okumaya baslamamak. Okudugum kitap beni 30-40 sf kadar sarmazsa okuyasim gelmiyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spiritbreakerr

saolun arkadaslar eve gidince onerdiginiz kitaplara bakicam
    olasiliksizi cok gordum ve duydum okumadim ama. Arkadasinda dedigi gibi eglenceli bilgi bana gore. ilk yazdigim mesajdaki kriterlerde gecerli tabi.

d&r den alinan kitaplar kapida odeme olmuyor degil mi? :)

bazi yerlerde national geo kitaplarina baktimda fotorafcilik,kazilar,kulturel yasam.gibi seyler vardi. Acaba baska tarz dergileride var mi?

Bilim teknik dergileri daha hosuma gider kucuk yas icin falan dinlemem okurum :) Buradaki sorun kitap okumamak degil bir turlu okumaya baslamamak. Okudugum kitap beni 30-40 sf kadar sarmazsa okuyasim gelmiyor zaten.

dijital kale daha iyi bence tam senlik bi durumda

dijital kaleden sonra olasılıksıza geç bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fareler ve İnsanlar ' beğendiysen aynı yazarın İnci kitabınıda okuyabilirsiniz hem sizi sıkmaz hem akıcı bir anlatıma sahip.
    Dan Brown ' un herhangi bir kitabı da ilginizi çekecektir.
    Melekler ve Şeytanlar, İhanet Noktası, Dijital Kale, Da Vinci Şifresi, Kayıp Sembol
    arasından bir seçim yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drnynl

Fareler ve İnsanlar ' beğendiysen aynı yazarın İnci kitabınıda okuyabilirsiniz hem sizi sıkmaz hem akıcı bir anlatıma sahip.
    Melekler ve Şeytanlar, İhanet Noktası, Dijital Kale, Da Vinci Şifresi, Kayıp Sembol

inciyi de okudum begendim ama fareler ve insanlara gore bence daha basit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drnynl

Fareler ve İnsanlar ' beğendiysen aynı yazarın İnci kitabınıda okuyabilirsiniz hem sizi sıkmaz hem akıcı bir anlatıma sahip.

inciyi de okudum begendim ama fareler ve insanlara gore bence daha basit

O halde Gazap Üzümleri 'ni okuyun . Benim en çok etkilendiğim kitaplarından biridir John Steinbeck in.
  • quote:

İyi geceler herkese.17 yaşındayım daha doğru dürüst kitap okumadım hayatımda. En sevdiğim kitap Fareler ve İnsanlar dı baya etkilenmiştim. Neyse benim teknoloji ve bilime bir merakım var ama malesef icraat yok.Babam bilgisayarda onlarca program yazdı , eloktronikle uğraşıyor , baya bir bilgisi var bu konularda benim de ilgimi çekiyor ama bir türlü başlıyamıyorum böyle mevzulara.

Biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın. Şöyle bilim-teknik- teknoloji - bilim kurgu adına kitap veya dergi tavsiyesi bekliyorum.(hayvanlar üzerine de olur) Sizce bu türler için kitap okumak mı daha faydalı olur yoksa dergiye abone olmak mı ? Birde bilen varsa İzmir den nereden almalıyım( karşıyaka-alsancak-konak falan)

Jules Verne okumalısın bence. O kadar bilimsel bir düş gücü var ki, dünyanın merkezine yolculukta kullandığı savlara, zamanının bilim adamlarının çoğu inanmışlar kitabı okuduktan sonra, kimse çürütememiş iddialarını. Hoş günümüz bilimi acımasız, çatır çatır çürütülmüş tüm teorileri o ayrı:) Çoğu keşife fikir babalığı yapmış, ve kesinlikle çocuk kitabı değil kitaplarının hiç biri. Bakma bizim ülkemizde kısaltılıp çocuk kitabı kategorisinde satılıyor. İthaki Yayınlarından çıkmış kitaplarını(özellikle Dünya'nın Merkezine Yolculuk, Balonla Beş Hafta, Ayın Çevresinde Seyahat kitaplarını) öneririm. Bu da tüm kitaplarının listesi:

http://www.kitapyurdu.com/yayinevi/default.asp?id=80&list=1&yid=Jules%20Verne%20Kitapl%FD%F0%FD&session=S9181810166249717382&LogID=

Ayrıca madem Fareler ve İnsanları sevdin, Harper Lee'nin Bülbülü Öldürmek kitabı, gelmiş geçmiş en güzel kitaplardandır ve çok seveceğini tahmin ediyorum, yaşına da gayet uygun, sıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odtulufb -- 6 Şubat 2012; 11:52:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: odtulufb

quote:

İyi geceler herkese.17 yaşındayım daha doğru dürüst kitap okumadım hayatımda. En sevdiğim kitap Fareler ve İnsanlar dı baya etkilenmiştim. Neyse benim teknoloji ve bilime bir merakım var ama malesef icraat yok.Babam bilgisayarda onlarca program yazdı , eloktronikle uğraşıyor , baya bir bilgisi var bu konularda benim de ilgimi çekiyor ama bir türlü başlıyamıyorum böyle mevzulara.

Jules Verne okumalısın bence. O kadar bilimsel bir düş gücü var ki, dünyanın merkezine yolculukta kullandığı savlara, zamanının bilim adamlarının çoğu inanmışlar kitabı okuduktan sonra, kimse çürütememiş iddialarını. Hoş günümüz bilimi acımasız, çatır çatır çürütülmüş tüm teorileri o ayrı:) Çoğu keşife fikir babalığı yapmış, ve kesinlikle çocuk kitabı değil kitaplarının hiç biri. Bakma bizim ülkemizde kısaltılıp çocuk kitabı kategorisinde satılıyor. İthaki Yayınlarından çıkmış kitaplarını(özellikle Dünya'nın Merkezine Yolculuk, Balonla Beş Hafta, Ayın Çevresinde Seyahat kitaplarını) öneririm. Bu da tüm kitaplarının listesi:

http://www.kitapyurdu.com/yayinevi/default.asp?id=80&list=1&yid=Jules%20Verne%20Kitapl%FD%F0%FD&session=S9181810166249717382&LogID=

Ayrıca madem Fareler ve İnsanları sevdin, Harper Lee'nin Bülbülü Öldürmek kitabı, gelmiş geçmiş en güzel kitaplardandır ve çok seveceğini tahmin ediyorum, yaşına da gayet uygun, sıkmaz.

Yorumlar için teşekkürler. Dün gittim 2 tane National Geograpich dergisi ve buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine Dijital Kale aldım.Kitap biraz uzun bitirmeye çalışırım ( severim İnşallah :) ) Sonra sizin dediğiniz kitapları okumaya başlarım.

Üstteki arkadaş Gazap Üzümleri ni tavsiye etmiş. Edebiyat hocama Fareler ve İnsanları çok sevdim dedim bana İnci yi önerdi. İnci yi kütüphaneden aldım, hemen akşamında bitirdim kitabı. Sonra Gazap Üzümleri ni önderdi. Ama kütüphane de bulamadık kitabı. En kısa zamanda gidip bir kitapçıdan satın alayım şu kitabı.John Steinback in türü çok hoş ,okumak isterim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.