Şimdi Ara

Arşivciler 2 dk bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    720p ve 1080p formatlanmış bir filmi yoksa dvd-9 formatında olan bir filmmi daha kalitelidir
    dvd-9 veya dvd-5 formatındaki filmler bana pek kaliteli gelmiyorda
    şimdi bir film indreceğim 1080p formatı 8-10gb dvd-9 formatı 8gb falan ?

• dvd formatlarındaki filmlerin menüsü falan var bide..
    bence 1080p videolar daha kaliteli... sonuçta sıkıştırılmış formattalar... sıkıştırılmış halleriyle 8 10 gb oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Shade

dvd formatlarındaki filmlerin menüsü falan var bide..
    bence 1080p videolar daha kaliteli... sonuçta sıkıştırılmış formattalar... sıkıştırılmış halleriyle 8 10 gb oluyor...
    yani dvd eskidimi,yeni çıkan formatlara göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayrılda gel

yani dvd eskidimi,yeni çıkan formatlara göre

Alıntıları Göster
    720p 1080p daha kalitelidir. çünkü dvd-9 bile 720x576p çözünürlükte. 46 incten büyük tvin yoksa 720p yeterli, pc için ise 480p bile yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 9 Eylül 2012; 0:46:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

720p 1080p daha kalitelidir. çünkü dvd-9 bile 720x576p çözünürlükte. 46 incten büyük tvin yoksa 720p yeterli, pc için ise 480p bile yeterli olur.

Alıntıları Göster
    anladım teşekkkürler
    ama mesela laptopta film izleyince 480p ile 1080 arasında çok çok görüntü kalitesinin farkı belli oluyor
  • quote:

anladım teşekkkürler
    ama mesela laptopta film izleyince 480p ile 1080 arasında çok çok görüntü kalitesinin farkı belli oluyor

Alıntıları Göster
    net hızınız yüksekse 720p hatta 1080p izlemek tabi daha iyi olur. imkanınız varsa 1080p izleyin ama ben 720p ile 1080p arasında fark görmüyorum pcde. tvde hiç görmürum, ama tabi fazla piksel göz çıkarmaz depolama alanınız müsaitse 720p 1080p arşivlemeniz iyi olur.

• quote:

net hızınız yüksekse 720p hatta 1080p izlemek tabi daha iyi olur. imkanınız varsa 1080p izleyin ama ben 720p ile 1080p arasında fark görmüyorum pcde. tvde hiç görmürum, ama tabi fazla piksel göz çıkarmaz depolama alanınız müsaitse 720p 1080p arşivlemeniz iyi olur.

Alıntıları Göster
    720p ve 1080p çok daha kalitelidir, farkı pc monitöründe pek anlayamazsın tvde izlersen anlarsın ancak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bazen x264 ile karşılaşıyorum o nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDC

Alıntıları Göster
    yaa şimdi godfather serisini indirmeyi düşünüyorum 1080p den 3 filmin toplam boyutu 80gb
    720p olanın boyutları 30gb yi buluyor,1080p olanların ss lerine baktım bekte iyi gibi değildi,çünkü 20-30 yıllık filmler
    oradada kararsız kaldım godfather serisinin 1080p olanımı yoksa 720p,izleyeceğim ortam 23inçlik bir monitör veya 36 inçlik tv

• quote:

yaa şimdi godfather serisini indirmeyi düşünüyorum 1080p den 3 filmin toplam boyutu 80gb
    720p olanın boyutları 30gb yi buluyor,1080p olanların ss lerine baktım bekte iyi gibi değildi,çünkü 20-30 yıllık filmler
    oradada kararsız kaldım godfather serisinin 1080p olanımı yoksa 720p,izleyeceğim ortam 23inçlik bir monitör veya 36 inçlik tv

Alıntıları Göster
    Ben 1080p DTS sesli filmleri arşiv yapıyorum.Arşiv yapacaksan sana birkaç bilgi veriyim.1080p çözünürlükte bir film 1 gb'a kadar bile sıkıştırılabilir.Aynı filmin 1gb dan 30gb(daha da fazlası olabilir)'a kadar sıkıştırılmış halleri var.Burda önemli olan filmin bitrate'i.Ben en az 10 gb lık filmleri arşiv yapiyorum.Bitrate leri ne kadar yüksekse bir filmin görüntü kalitesi o kadar iyidir.10 gb lık 1080p dts ses dosyalı bir filmin bitrate'i 13mbt civarindadir.Bu film hem pcde hemde fullhd tv de izlemek için gayet yeterlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: In-The-Shadows

codecle ilgili galiba oda

ben 720p indiriyorum hem boyut daha az hemde 106ekranda gayet iyi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

quote:

Alıntıları Göster
    1080 BLU RAY yaziyorum ne var ne yok indiriyorum kotumu ediyorum acaba şuan matrix iniyor 3 film 720 p toplamda 6 gb daha iyisi varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

quote:

Alıntıları Göster
    arkadaslar bisey soracam. Dvd satan yerlerden bir filmin dvd sini alssm bunu tv de 1080p olarak izleyebilirim degil mi? (televizyon 1080p uyumlu 82cm)
  • küçük ekranlar için 720 1080 çok farketmez ama varsa bi 40-50 üstü işler değişir
  • 1080p blu ray.

Kadının yüzündeki ayva tüylerinden tut kıl köklerine kadar görebilirsin.

Ama güçlü bir hdd ya da paran varsa ssd ve güçlü bir cpu gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

1080 BLU RAY yaziyorum ne var ne yok indiriyorum kotumu ediyorum acaba şuan matrix iniyor 3 film 720 p toplamda 6 gb daha iyisi varmıdır ?

vallah 1 adet filmin bile 720p si 6gb falan neredeyse,kalitesiz birşey indirme
    zooken falan çıkmasın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

vallah 1 adet filmin bile 720p si 6gb falan neredeyse,kalitesiz birşey indirme
    zooken falan çıkmasın

Alıntıları Göster
    neyse 80 gb yerine 3 filme 33gb yer versem daha iyi galiba
    elimdeki dvd formatındaki filmleri sileyim bari,onun yerine 720 ve 1080 indirim,ne öyle çamur gibi dvd formatları bildiğin 576p imiş
    edit:
    ha bide
    şu hariciyi kullanan varmı acaba
    http://www.hepsiburada.com/liste/seagate-2tb-7200rpm-expansion-35-usb-30-tasinabilir-disk-stbv2000200/productDetails.aspx?productId=bd300701&categoryId=100225
    iyimidiri seagatein bir önceki ürünü adı yine aynı ama kutusu farklı olan ürününü kullananların çoğu şikayetçi idi,bozuluyor,çok ses çıkartıyor vs
    bugün electroworld'de bu ürün ile wd elements 3.5 olan ürünü yanyana gördüm wd olanın paketi seagatein yarısı kadardı acaba harici boyutlarıdamı öyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayrılda gel -- 9 Eylül 2012; 2:06:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

106 Ekranda En İyi Boyut Hangisi Olur HD Olsun İstiyorum Ayrıca Tam Ekran ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDC

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

106 Ekranda En İyi Boyut Hangisi Olur HD Olsun İstiyorum Ayrıca Tam Ekran ?

Alıntıları Göster
    720p laptoplar için yeterli sistemim donmalar yapmasa bazı filmleri 1080p izlerim internet hızın iyiyse bence ideal olan 720p izlemek ve depolamak

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

720p laptoplar için yeterli sistemim donmalar yapmasa bazı filmleri 1080p izlerim internet hızın iyiyse bence ideal olan 720p izlemek ve depolamak

Alıntıları Göster
    Bazen DVD de izlenmesi gerekir diye düşünüyorum. Örneğin 720p The Mist izleyeceğime menülü DVD izlerim. (Ekstra seçenek vs.)
    Neden derseniz? Neredeyse Referanslık görüntüler, düşmeyen Bitrate oranı vs.. 1080P Ve ham Blu-ray ile kesinlikle karşılaştırmayın, DvD fazlası ile ezilir.
    Avatar 720P ve DvD karşılaştırırsam, 720P olanını seçerim. (Çünkü ekstra sahneler, çekim hataları vs. yok.)
    Eğer çok büyük TV'niz varsa ve yakından izliyorsanız 1080P izleyin. Eğer TV'niz kalitesiz yayını önemsemiyorsa DvD ve 720p izleyebilirsiniz.
    Unutmayın ki her DvD aynı kaliteyi sunmaz.
    Onun haricinde Bd-Remux sürümleri izlerim genelde. İlk çıkan HD DVD ve Blu-Ray filmleri keşke izleseydiniz. Piyasadan toplatıldı sanırım çoğu.
    Hepsinin çeşitli sorunları vardı. Şu an çok leziz sunumlar alıyoruz o ayrı.
    Neyse, daha da açıklayıcı yazarsam pek anlaşılmaz. Kalın sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 9 Eylül 2012; 18:22:37 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.