Şimdi Ara

ARŞİV YAPMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce mantıklı mı? Seri filmleri indirip izliyorum silmeye de kıyamıyorum sizce devam etmeli miyim? Bilmeden bağımlı olmuşum sizce ne yapmalıyım mantıklı olan nedir?

• Kendimce izah edeyim arşiv işi hobiden çok bağımlılık eden bir nevi hastalık virüs gibi birşeydir, nedeni ise şu:ben bu işe vcd'den hatta cam rıp'ten başladım xvıd,mp4,dvd derken günümüze teknoloji Bluray tabiri MKV ler girdi seri filmleri indirmekle kalmıyor herhangi bir yapımı binbir meziyet temin ettikten sonra bir kere izleyip aman bir daha izlemem nasıl olsa mantığıyla hareket etsende silemiyor kıyamıyorsun, pc'de eğer 1 tb veya daha üstü hdd varsa bu zamanla tıka basa doluyor silemiyor kıyamıyorsun, sonra yetmiyor harici hdd alıyorsun oda tıka basa doluyor, bütçe meselesi önemli değilse yenisini alıyorsun oda doluyor bu işin sonu yok hergün bir yapım zati çıkıyor, ama boş medya yani dvd alıp yazdırıp + tarayıcıdan scener'dan kuşe kağıda filmin cover yani arşiv şeklinde kutulu kolleksiyon etmesi bile ayrı zevk ama nereye kadar ben genelde filmleri hep bluray kaliteli 1080p temin ettiğim için silemiyor kıyamıyorum ya bu işe bulaşmıycan yada bir kere izleyip yok ediceksin yada bu işe girdinmi bağımlı olucaksın kaçarı yok,görgü kuralalrına uyup bendeki arşivi buraya dökmek istemiyorum o derece bir hal aldım hatta bazen yeni hdd alıp çaktırmadan eve gidiyor dolum ediyorum halbuki ne gerek var inan 300 den fazla tek sefer izlediğim ne zaman bir daha izlerim dediğim filmler var, halbuki sil ne olucak değilmi..ama yok olmuyor o el deleteye gitmiyor ,nacizane fikrim eğer sevdiğin beklediğin izlerken hoşlandığın özellikle görseli bol olan seni içine çeken yapımlar varsa silme, animasyon filmlerini temin edyorsan zati hiç silme, bu iş birazda iradeye bakıyor dost..

• Hocam bende arşiv yapıyorum. Arada sırada arkadaşlar istiyor onlara veriyorum, beğendiğim sahneler oluyor canım sıkılınca açıp tekrar izliyorum, güzel oluyor. Silmeye kıyamıyorsan zaten bağımlılık yapmış demektir bence silme devam et :)
  • hani 10 sene önce bu işi yapıyor olsaydın çok işe yarardı ama şu an bence gereksiz .kendine filmden daha ziyade başka alanlarda arşiv yap bence.harddiskine yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matkapkr -- 19 Şubat 2015; 15:21:22 >
  • Teşekkür ederim hepinize :)

Şimdi bunları harici diske kopyalarsam bunlar bir de silinir o zaman çıldırırım kırarım bilgisayarı bunun garanti yolu yok mu, zarar görmeyecek ?
  • En sağlam yol dvd lere kopyalamak. Harici diski topu dikmiş biri olarak söylüyorum (ama hala kendim bunu yapmıyorum ) .
  • Evlenince eşimle sonrada çocuklarımla izlemek için arşiv yapıyorum. Onların da izleyebilceği filmler yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Film arşiv programı önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: obili

En sağlam yol dvd lere kopyalamak. Harici diski topu dikmiş biri olarak söylüyorum (ama hala kendim bunu yapmıyorum ) .

Aynen bende öyle DVD 9 kullanıyorum cover ediyorum bende çok iyi oluyor
  • çok eski bir arşivci olarak yazıyorum yol yakınken bırakmanı tavsiye ederim hatta silmen en hayırlı çözüm.tıklayıp izleyebileceğin film sitelerine yönelmen de fayda var.
    arşiv yapmak inanılmaz zevklidir bir zamandan sonra hobi olmayı aşar,arşivleri izlemeye fırsat bile bulamazsın ne var ne yok indirme hastalığına yakalanırsın.başlangıç itabiriyle işler kolaydır hardiskine güvenirsin dolmaz dediğin hardisk bakmışınki dolmuş,harici alırsın oda yetmez dvd alırsın oda yetmez ciddi anlamda para gideri oluşur.en ucuz arşivleme bir film için; kaliteli boş dvd+kapak+elektrik masrafları+internet(sınırsız-hızlı internet)=1tl ortalma masraf.
    1k-2k film arşivi yapmak kolay iş değil film listeleri oluşturursun,kaliteli sunumlar ararsın,sen evde yokken bile pc çalışır,sürekli dvd yazdırırsın,altyazı ararsın işin kolay gelsin
  • Silme hocam izlemesen bile kalsın ben de arsivliyorum çok güzel oluyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

Kendimce izah edeyim arşiv işi hobiden çok bağımlılık eden bir nevi hastalık virüs gibi birşeydir, nedeni ise şu:ben bu işe vcd'den hatta cam rıp'ten başladım xvıd,mp4,dvd derken günümüze teknoloji Bluray tabiri MKV ler girdi seri filmleri indirmekle kalmıyor herhangi bir yapımı binbir meziyet temin ettikten sonra bir kere izleyip aman bir daha izlemem nasıl olsa mantığıyla hareket etsende silemiyor kıyamıyorsun, pc'de eğer 1 tb veya daha üstü hdd varsa bu zamanla tıka basa doluyor silemiyor kıyamıyorsun, sonra yetmiyor harici hdd alıyorsun oda tıka basa doluyor, bütçe meselesi önemli değilse yenisini alıyorsun oda doluyor bu işin sonu yok hergün bir yapım zati çıkıyor, ama boş medya yani dvd alıp yazdırıp + tarayıcıdan scener'dan kuşe kağıda filmin cover yani arşiv şeklinde kutulu kolleksiyon etmesi bile ayrı zevk ama nereye kadar ben genelde filmleri hep bluray kaliteli 1080p temin ettiğim için silemiyor kıyamıyorum ya bu işe bulaşmıycan yada bir kere izleyip yok ediceksin yada bu işe girdinmi bağımlı olucaksın kaçarı yok,görgü kuralalrına uyup bendeki arşivi buraya dökmek istemiyorum o derece bir hal aldım hatta bazen yeni hdd alıp çaktırmadan eve gidiyor dolum ediyorum halbuki ne gerek var inan 300 den fazla tek sefer izlediğim ne zaman bir daha izlerim dediğim filmler var, halbuki sil ne olucak değilmi..ama yok olmuyor o el deleteye gitmiyor ,nacizane fikrim eğer sevdiğin beklediğin izlerken hoşlandığın özellikle görseli bol olan seni içine çeken yapımlar varsa silme, animasyon filmlerini temin edyorsan zati hiç silme, bu iş birazda iradeye bakıyor dost..

Bunu okuyan kör olur hocam bu ne :)

• Topu dikmeyelim sonra, silemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • indiriyorum>masaüstünde tutuyorum>izliyorum>beğenirsem hard diske yoksa çöpe

şimdi baktım 143 film 200gb civarı hard diskte. bi ara indirdiğimi beğeneyim beğenmeyeyim silmiyordum sonra ne gereksiz hareket deyip boşalttım baya harddiski ama yine 200 cigolaytı bulmuş.

kısaca yapacaksan beğendiklerini sakla sadece yoksa iş bir süre sonra indir harddiske at izleme ye dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rift

quote:

Kendimce izah edeyim arşiv işi hobiden çok bağımlılık eden bir nevi hastalık virüs gibi birşeydir, nedeni ise şu:ben bu işe vcd'den hatta cam rıp'ten başladım xvıd,mp4,dvd derken günümüze teknoloji Bluray tabiri MKV ler girdi seri filmleri indirmekle kalmıyor herhangi bir yapımı binbir meziyet temin ettikten sonra bir kere izleyip aman bir daha izlemem nasıl olsa mantığıyla hareket etsende silemiyor kıyamıyorsun, pc'de eğer 1 tb veya daha üstü hdd varsa bu zamanla tıka basa doluyor silemiyor kıyamıyorsun, sonra yetmiyor harici hdd alıyorsun oda tıka basa doluyor, bütçe meselesi önemli değilse yenisini alıyorsun oda doluyor bu işin sonu yok hergün bir yapım zati çıkıyor, ama boş medya yani dvd alıp yazdırıp + tarayıcıdan scener'dan kuşe kağıda filmin cover yani arşiv şeklinde kutulu kolleksiyon etmesi bile ayrı zevk ama nereye kadar ben genelde filmleri hep bluray kaliteli 1080p temin ettiğim için silemiyor kıyamıyorum ya bu işe bulaşmıycan yada bir kere izleyip yok ediceksin yada bu işe girdinmi bağımlı olucaksın kaçarı yok,görgü kuralalrına uyup bendeki arşivi buraya dökmek istemiyorum o derece bir hal aldım hatta bazen yeni hdd alıp çaktırmadan eve gidiyor dolum ediyorum halbuki ne gerek var inan 300 den fazla tek sefer izlediğim ne zaman bir daha izlerim dediğim filmler var, halbuki sil ne olucak değilmi..ama yok olmuyor o el deleteye gitmiyor ,nacizane fikrim eğer sevdiğin beklediğin izlerken hoşlandığın özellikle görseli bol olan seni içine çeken yapımlar varsa silme, animasyon filmlerini temin edyorsan zati hiç silme, bu iş birazda iradeye bakıyor dost..

Niyeki öyle dedin

• quote:

quote:

quote:

Niyeki öyle dedin

Çok uzun ve dibdibe

• okudunmu bari ?
  • Arşiv yapılır ama nasıl yaptığın önemli. 1080p diye sunulan 2 gb'lik filmleri yapacaksan hiç boşuna uğraşma çünkü onlar site üzerinden de izlenebiliyor. Ayrıca her filmi arşive atmanın anlamı yok ilerde tekrar izleyeceğin filmleri yapmalısın.
  • Arşiv tamamen zevk işidir ve evet bağımlılık yaptığı doğrudur. İzlemediğim filmleri bile sırf arşivimde olsun diye tutuyorum lazım olduğunda hemen ulaşmak için. Bence zevkli tabi sabır ve sistem gerektiren bir iş.
  • quote:

okudunmu bari ?

Durumum yoktu
  • quote:

quote:

okudunmu bari ?

Durumum yoktu

ok
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.