Şimdi Ara

ARŞİV YAPMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

quote:

Orijinalden alıntı: Rift

quote:

okudunmu bari ?

Durumum yoktu

ok

Sanki içini dökmüşün gibi geldi

• quote:

quote:

quote:

quote:

okudunmu bari ?

Durumum yoktu

ok

Yok nerden çıkardın ben okudun sandım onca yorumu ederken.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

okudunmu bari ?

Durumum yoktu

ok

Yok hocam okusam ona göre cevap yazardım

• Ben de kıyamiyorum silmeye. Yavaş yavaş başladı. Harddisk alicam etkisi sürede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

okudunmu bari ?

Durumum yoktu

ok

Seni sevdim ya makara birine benziyorsun ortağım ol, kafa birine benziyorsun

• 450 filmlik kutulu orjinal DVD + 60-70 filmlik blu-ray arşivimiz var babam sağolsun, (okuyorsa ellerinden öperim) hergün bir film izliyorum. Kutulu ya da dijital mutlaka yapılması gereken birşey bu arşiv olayı. Gün geliyor kız arkadaşınla, gün geliyor ailenle, erkek arkadaşlarınla izleyebileceğin bir filmin oluyor elinin altında. Yeni başlayacak olanlar için dijital arşiv tavsiyemdir. Eğer çok çok beğendiğiniz bir film olursa emeğe saygı açısından kutulu olarak orjinal alıp arşivinize eklerseniz film sektörüne de katkınız olur. Sözün özü paranıza kıyın gerek 500 GB gerekse 1 TB harddisk alıp arşiv yapmaya başlayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

okudunmu bari ?

Durumum yoktu

ok

Seni sevdim ya makara birine benziyorsun ortağım ol, kafa birine benziyorsun

Tabiki

• Ben de arşiv yapan biriyim ama bende bağımlılık yaptı diyemem belki kimi arkadaşta yapmıştır ama herkes bağımlı olacak veya olmayacak diye bir varsayımda bulunmak doğru değil.

Ben 7-8 yıldır arşiv yapıyorum. Gerçi bu sürede 2 adet 1 TB HDD doldurdum. 1 tanesi tam dolu bir tanesi ise %80 dolu ( İkincinin içinde filmler dışında bir kaç başka dosya daha var) Ama ben öyle önüme gelen her filmi izlemiyorum veya arşiv amaçlı yedek almıyorum. Mesela geçenlerde Ninja Kaplumbağaların yeni filmini izlemiştim izledikten sonra hemen sildim çünkü beğenmedim. Bir de indirip izlemediğim filmlerde var onları da izledikten sonra duruma göre ya arşiv yapacağım ya da sileceğim.

Kısaca bir filmi izledikten sonra hiç beğenmemmişsen o filmi sil gitsin derim. Bu arada Film yedeklerken HDD mi kullansam DVD mi kullansam diyorsan aslında en mantıklısı ikisini de kullanmak. HDD bozulabilmekte ama DVD gibi şeylerde bozulabilmekte. Hatta DVD'ler ne yazık ki daha kolay bozulabilmekteler. Ben de bir film var boyutu 4 GB dan fazla olduğundan ve o dönem 8 GB DVD bulmak zor ayrıca palı olduğu için 2 adet DVD bölüp yazmıştım. İzlemek isteyince bilgisayara atıp tekrardan birleştirip izleyecektim ama disklerden biri çalışmıyor. Diskte bakınca tertemiz görünüyor yani ne bir çizik ne bir başka arıza yok.

DVD yani disklere gözünüz gibi baksanız da bozulabilmekte. HDD ise genelde manyetik alanlardan, elektrikte oluşacak ani dalgalanmalardan darbelerden nadiren de kendi kendilerine yani hatalı üretimden bozulurlar ama çok dikkat ederseniz DVD gibi şeylere oranla bozulma olasılıkları çok daha zor.

Ancak arşiv yaparken her iki ortamı birlikte kullanmak en ideal olandır. Maddi durum çok kötü değilse iki ortamda yedeklemek yapılmasını öneririm. Yani hem HDD hem DVD'lere.

• Sağolun yorumlarınız için
  • şimdi o biraz da arşivdeki filimlere bakğlı. ha nası bağlı ; arşivindeki filim 1080p, bluray felan olursa tabi silmeye kıyaman. fakat ve lakin ; film 360p veyahut saçmasapan bi filimse silersin. mantıklı olan ş u dur ki , favori filmlerini 1080p olarak arşivle, diğerlerini sil gitsin. veyahut cd'ye bas.
  • Silindi hepsi, daha uğraşmıyorum izleyip siliyorum :)
  • Filmi indirip televizyonda izlediğim için zaten kendiliğinden arşiv oluşuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Evlenince eşimle sonrada çocuklarımla izlemek için arşiv yapıyorum. Onların da izleyebilceği filmler yani.

Ulan duygulandim yaa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence arşiv paylaşımı yapabilirz
  • Ben bıraktım artık arşiv yapmayı; hiç bir anlamı yok. Arşivlik hdd'ler ise nerede bilmiyorum.

Eğer yapılacaksa bluray yapılıp, çok güzel tasarlanmış bir dolap ile yapılmalı.
  • 2 TB doldu bir 2 tb'lik hdd daha alacağım yakında.

• Bana da saçma geliyor artık. Arşiv yaparım diye 2TB HDD aldım ama akşam izlediklerimi sileceğim.
  • Bilgisayar kendi kendine formatlanınca bende yapmayı bıraktım, izleyip siliyorum.
  • Ben mesela eski fantastik süper kahramanli yesilcam filmlrini vhs kasetlere cektiriyorum hem gorsel acidan guzel oluyor . Hemde yesilcam oldugu icin vhsye guzel oluyor normal filmleri de dvdye cekiyorum

• 21 tb harici hdd var 15 tb si 1080p filmle doldu sırf bu iş için ufak bir netbook aldım. İşyerinde 7/24 indirme yapıyor. IDm den sıraya koyuyorum. Bağlantı 100mb ve kota sınırsız olunca kendi kendine direk hddye günde 50 film indiriyor :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.