Şimdi Ara

Arsa satışları durgun mu bitti mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
57
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar imarlı bir arsam var satışa çıktık ama satılmadı henüz malesef. Şuan arsa piyasası durgun mu komple battı bitti kurudumu nasıl bir piyasa var bilgilendirebilir misiniz ?

Sarı siteden 3 aylık ilan paketi alıp önce kendim ilana çıktım arsayı. Bir defa berbat bir araba takası geldi. Birde cenaze ayarında bir fiyat teklifi geldi. Örneğin ben 5 lira demişsem 3 e ver alayım gibi bir teklifti kabul etmedim. Bunun haricinde 3 ayda başka teklif gelmedi.

Başka bir şehre taşınmak durumunda olduğum için emlakçıya vereyim dedim bi 5 aydır felanda emlakçıda ilanda arsa. Ama ondanda ses soluk çıkmadı malesef. Beni uyarmıştı emlakçı piyasa durgun demişti ama bu durgun değil ölmüş hali heralde.

Sizce ne kadar daha beklemeliyim veya nasıl hareket etmeliyim arsanın satışı konusunda ?

Bölgesinde en ucuz 2. arsa konumunda şuan benim arsam ilanlarda ve en ucuz olan arsa benimle aynı paradan ilandaydı. Yüzde 30 indirim yaptı adam parça parça şekilde. Şuan hala ilanda arsa ve satamadı. O arsa satılmış olsa en ucuz arsa benim arsa olacak ilanlarda.

Fiyat düşeyim dicem adam yüzde 30 fiyat düştü hala satamıyor fiyat düşmek bir çözüm değil ne yapayım bende yüzde 50 indirimmi yapayım arsa satmak için. Mantıksız.

Enteresan bir durum var piyasada çözemedim arsayı ilk aldığımda ilk 2 sene çok iyi değer kazanmıştı dolar 3 gidiyor altın 4 gidiyorsa benim arsa 5 gidiyordu. Şuan ne dolar ne altın arsanın fiyatı hep sabit kaldığı için enflasyonda eridi resmen para.

Bir arsanın satışı aşağı yukarı ne kadar sürede gerçekleşiyor bir ortalama istatistiği varmıdır ? Nasıl hareket etmeliyim acaba arsanın satışı konusunda.

Fiyat düşsem ne yapacağız yüzde 30 düştü adam satamıyor hala üstüne biz mi para verelim gelin arsamızı alın diye bu çözüm değil.

• ARSA NEREDE HOCAM İLAN BİLGİSİ VERİR MİSİN

İlanı ifşa etmek istemiyorum hocam bazı özel sebeplerden ötürü. Bir büyük şehrimizde diyeyim kısaca. Uşak çankırı çorum edirne felan ufak bir şehir olsa nüfus yok zaten satılmaz diyeceğim ama 3 büyük şehirden birinde bir imarlı arsa satılmayınca fiyatlar son 1 senedir doğru düzgün artmayınca enflasyona rağmen insan tuhaf karşılıyor malesef. Acaba toprak satışında genel bir durummudur bu bir araba satışında aşağı yukarı 2 ayda felan doğru fiyattan ilana konulmuşsa eğer alıcı bulduğunu görüyoruz benim anlamadığım arsa piyasasının orjinali mi böyle yoksa şuan piyasa öldük bittik modundamı. 7-8 aydır satamadık malesef.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.