Şimdi Ara

Arnold Schwarzenegger - Reg Park Program ve Herkes için Tavsiyeler(ÇEVİRİ) - REHBER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
18
Favori
11.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arnold 15 yaşında iken eline geçen bir magazin dergisinde yeni Hercules filminin başrol oyuncusunu gördü ve bu Reg Park'dan başkası değildi. Arnold soyut fikirleri veya dergileri öğrenmek için kullanan bir adam değildi ancak Arnold 1976 yılında şu sözleri ile bu adamın kendisi için ne kadar önemli olduğunu vurgulamış oldu. Arnold 1976 ''Reg Park benim idolüm ve geleceğim''

Arnold Schwarzenegger Hayatı

15 yaşında bir Avusturya'da büyüyen çocuktum.Bodybuilding dergisinde gördüğüm Reg Park beni gerçekten etkilemişti ve o andan sonra hayatım değişti.O çok sağlam çok güçlü gözüküyordu o anda karar verdim bodybuildier olmak istiyordum Reg Park gibi.Reg Park'dan başka bir idol seçeceğimi düşünmek bile istemiyorum.Reg bodybuilding'den film yıldızı olan gerçek bir stardı.Ardından Reg başarılı bir iş adamı haline geldi. Reg hayatımdaki bana belirtileri veren ilk insandı eğer büyük hayal eder ve sıkı çalışırsam bende başarabilirdim.

Arnold Schwarzenegger'den Övgüler
    Biliyordum onun yerinde kendimin olabileceğini.Reg Park gibi gözükmek istiyorum. Oynadığı tüm filmleri tüm konuşmaları el hareketlerine kadar hepsini aklıma kazıdım.O andan sonra hayatıma tamamen Reg Park sahip oldu.Benim idealim ve idolümdü.Bütün arkadaşlarım Steve Reeves'den etkileniyordu ve ben onu sevmiyordum.Reg Park daha güçlü daha sert daha karizmatikti.Zafer, başarılı olmak sürekli beynimin içindeydi. Gerçekten etkileyici olmak istiyordum.Farkı yaratan buydu.

Arnold: Bir Bodybuilder'in Eğitimi

Başlangıçta temel hareketler benim için çok önemliydi çünkü Reg Park'in görüşleride bu şekildeydi. Yani bench presses, chin-ups, squats, rowing, barbell curls, wrist curls, pullovers, leg extensions, calf raises.Bu hareketler vücuttaki BÜTÜN kasları direk olarak çalıştırıyordu ve ben bu programa harfiyen uydum.Reg Park'in bu görüşüde sizin için kütle oluşturma konusunda bir numara olmak zorunda.

Bu hareketleri yapmak zorundasınız.Bu hareketlere herhangi bir alternatif yok! Mesela her bodybuilder başladığı ilk günden kariyerinin son günene kadar squat yapmak zorunda.Squat yapmadan etkileyici bacaklara sahip olamazsınız.

Arnold Schwarzenegger - Reg Park Program ve Herkes için Tavsiyeler(ÇEVİRİ) - REHBER

Reg Park

Gençlik yıllarında futbol ile ilgeniyordu 16 yaşına kadar bodybuilding ile bir ilgisi yoktu.16 yaşında David Cohen ile tanıştı.David Cohen arkadaşının evinde ağırlık çalışmaları yapıyordu ve Reg Park'da ona büyük bir merak içinde katıldı.Reg Park'in efsanevi fiziği sadece barbell dumbell ve barfiks barı ile kendini belli etmeye başlamıştı.
    1948 de ilk fizik şovuna tanık olmuştu.NABBA Mr. Universe 1948 yarışması idi.Steve Reeves'in zaferiyle sonuçlanmıştı.Bu yarışma Reg Park'i yarışmalara katılmak için etkileyen ilk olaydı.
    1 yıl sıkı çalışmanın sonucunda Reg Park 1949 da Mr. Britain yarışmasını kazandı. Daha sonra ailesinin desteği ile 6ay Amerika'ya yerleşti. Burada Joe Weider ile tanıştı ona zaten bodybuilding dergilerden yabancı değildi.1950 yılında ise NABBA Amateur Mr. Universe yarışmasında kendisini oldukça etkilemiş olan Steve Reeves ardından ikinci oldu.

2 yıllık çalışmanın sonucunda 1951 National Amateur Bodybuilders Association (NABBA) Amateur Mr. Universe yarışmalarını kazandı.1958 ve 1965 NABBA Pro Mr. Universe yarışmalarını kazandıktan sonra ise SUPERSTAR statusune yukseldi.6'1" boyu ve 250 pounds(113kg) kilosu ile bilinen gününün gelmiş geçmiş en büyük bodybuilderi idi.Ayrıca güç yönündende oldukça sıradan bir insandı.Strongman yarışmalarını bir çok rekoru bulunmakta ve 500 pounds (225kg) bench press yapabilen ilk bodybuilder olarak tarihteki yerini alıyor.

Reg Park gibi Antrenman Yapmak
    Eğer Arnold Schwarzenegger gibi görünmek istiyorsanız Arnold Schwarzenegger'in başlangıçta çalıştığı gibi çalışmak zorundasınız.Arnold ilk başladığı zamanlar haftada 3 gün çalışıyordu yani haftada 3 gün çalışabilirsiniz.Arnold Reg Park'in programını izlemişti yani sizde onu izlemelisiniz.Arnold büyük compound hareketlere odaklanmıştı sadece yani sizde bunu yapmalısınız.Arnold 15-16 ve 17 yaşlarında tamamen aşşağıda vereceğim programları yaptı ve 16 yaşındaki Arnold'in formu

Reg Park ve 5x5 sistemi

Reg Parkın prensipleri şu şekilde idi.Diyelim bench pressde 80kg yapabiliyorsunuz. ilk iki setiniz 5 rep maksimumunuzun %60 ve %80 i ile ısınma setleri. daha sonra gerçek 3 sete geçiliyor.

5x48 (Isınma @ 60%)
    5x64 (Isınma @ 80%)
    5x80 (3 set )
    5x80
    5x80

Bu 3 setin hepsini başarılı bir şekilde tamamladığınız zaman ağırlıklara 2kg ekleyeceğiz ve bu şekilde devam edecek.

5x50
    5x66
    5x82
    5x82
    5x82 şeklinde.

Reg setler arasında 3-5 dakika arası ara veriyordu.

Bir şey daha hiç bir zaman kapasitenizi aşacak kilolar ile başlamayın. Arnold ve Reg Park'da başladıklarında sizin gibi boş bar ile başladılar unutmayın.

Programa geçelim;

Reg Park'ın Başlagıç Programı

Arnold ve Reg Park'i başarıya götüren o program

Program A

Back Squats 5x5
    Chin-Ups or Pull-Ups 5x5
    Dips or Bench Press 5x5
    Wrist Work 2x10
    Calves 2x15-20

Program B
    Front Squats 5x5
    Rows 5x5
    Standing Press 5x5
    Deadlifts 3x5 (2 ısınma seti yukarda belirtilen kurallara göre ve 1 ana set)
    Wrist Work 2x10
    Calves 2x15-20

Hafta 1: A, B, A
    Hafta 2: B, A, B
    Hafta 3: A, B, A gibi

Bu programı 5 hafta uyguladıktan sonra Reg Park'in güç antrenman programına geçeceğiz.
    REG PARK GÜÇ ANTREMANI
    Bu program iki aşamalı ilk program haftada 3 gün 5 hafta boyunca uygulandıktan sonra ikinci programa geçilecek

Program 1
    Back Squat - 5x5
    Bench Press - 5x5
    Power Clean - 8x2
    Standing Press - 5x5
    Barbell Curl - 3x5 setler tamamlandıktan sonra 10-15 kg ekleyip 2x5 şeklinde cheat curl yapıyoruz.
    Deadlift - 5x1

Program 2 - Haftada 3 Gün 5 hafta

Front Squat - 5x5
    Clean and Press, 2x2 ısınma , 5x2 ana setler. ek olarak tercihen 2x3 Push Jerks yapılabilir.
    Upright Row - 5x5
    Dips - 5x8
    Dumbbell Curls - 5x5
    Deadlift - 5x1

TEMEL HAREKETLERIN ONEMI
    Bradley J. Steiner- 1971

Ben Reg Park'ın mükemmel bir örnek olduğunu düşünüyorum.Herşeye sahipti; büyüklük, güç, mükemmel kaslar, dünyanın en güçlü yarışmacı strongman'i ve tıpkı müzelerde görebileceğiniz tarzda Yunan Tanrısı misali dengeli bir fizik.Kabul edin veya etmeyin o en iyisi.Eğer onu hayatta bir kere görmüş olsaydınız en azından şunu itiraf etmeniz gerekiyor o gerçekten iyi.Herneyse bunlar benim fikirlerim, kimin umrunda.Pekala bu fiziği elde etmek için yapmanız gerekenlere göz atalım.

En iyi fizikler (Park bunlardan birisi) temel hareketler üzerinde sıkı çalışma ve heavy duty tarzı antrenman şekilleri ile elde edildi.Bu konu hakkında kesinlikle şüpheniz olmasın. Kolay kas kazananlar dahi Hercules statüsüne olaşabilmek için gerçekten mükemmel bir çaba ortaya koymak zorundadır.Reg Park 600lbs(272kg) squat - behind the neck presses (136kg) ve 500lbs(225kg) bench press yaparak hazırlanmıştı bu role.Park'in ter gibi akıttığı kanlar ona dünyanın en iyi fiziğini elde etmesini sağladı.Daha önceki süperman tarzı karakterlerde Park'ın fiziğinin yanına bile yaklaşamazdı.
    Problem şu temel hareketler nelerdir? ve ne kadar sıkı çalışmak tatmin edicidir?yada ne zaman sonuçlar görmeye başlarım evet herkesin yüz yüze geldiği sorulardan bir kaçı.Şimdi bu problemleri çözeceğiz

Başlangıç olarak muhtemel yüzlerce egzersizlerden çoğunu eleyeceğiz.Sadece en iyi egzersizleri seçeğiz ve hareketlere konsantre olup bütün odağınızı bunlara vermelisiniz.Egzersizleri seçekerken şuna dikkat edeceğiz gerçekten çok ağır çalışabileceğimiz çoklu kas gruplarının bir anda çalıştığı egzersizler olmalı.Gerçekten büyük ağırlıklarla oynamak size büyük kasları getirecek.Hiç fark ettiniz mi ? squat deadlift veya barbell row yaparken kan ter içinde nefes nefese kaldığınızı ?

Yukardaki anlatılanlar basit formülümüz.Şunu görmek o kadar kolayki egzersizlerin %80 %90 i maksimum potansiyel fizik seviyenize ulaşmanız için gerekli değil.Concentration curls, Hack squats, lateral raises, thigh extensions, triceps "kickback" hareketleri vs...körü körüne yapılan bir çok hareket, tamamen zaman kaybı.Evet bu hareketlerin esiri olan ve bunların reklamını yapanlarda özür diliyorum.Oysaki tüm süper uzay kurslarının uzmanları bu hareketlerin üzerinizde nasıl bir etki bırakmasını sağlamıştı.Eğer bu tarz bir antrenman tarzı uyguluyorsanız gerçekten hemen bırakmalısınız.Dürüst olursam bu hareketler size hiçbirşey katmayacak. Hayal kırıklığı dışında... Zamanınızı ve paranızı koruyun ve tüm eforunuzu şu hareketlere harcayın.

The Squat - Regular, parallel, breathing style, or front style
    The Press - Military or behind neck, seated or standing, barbell or heavy dumbbells
    Rowing - Bent over, barbell or dumbbells, one or two arm
    Power cleans and High pulls
    Bench pressing - barbell or heavy dumbbells, Incline or flat bench style
    Stiff-legged dead lifting and heavy barbell bendovers

Özünde bu hareketler üzerinde kendinizi öldürmeniz gereken hareketler.Bizim amacımız şu ÖLÇÜ KAZANMAK , GÜÇ KAZANAMAK ve FORMUMUZU KAYBETMEDEN BULK.Buna dayanarak tüm yardımcı hareketleri eledik.Yukarıdaki numaralandırılmış hareketler mükemmel bir fiziğe sahip olmanız için gerekli olanlar.Bütün bunların sadece ilgi çekmek için yazıldığını düşünebilirsiniz ve diyelim ki öyle olsun.Ben mantıklı olan tarzı size gösteriyorum ve gerçekleri söylüyorum.Bu dediklerimi yapıp hedefine ve hayallerine ulaşan insanları görüyorum.Kas kafalılar,ilaç kullananlar ve yazdıklarımı komik bulanlar umurumda değil.Onlar kendi yollarında ilerleyebilir.Ben geri kalan sizleri umursuyorum sadece.

Kaslar, dürüst erkekler gibidir ve bunlar hayatta artık çok nadir şeyler.Sadece ve sadece SIKI SIKI VE SIKI çalışma ve dürüst bir antrenman programı ile elde edilir.Eğer buna ulaşmak istiyorsanız yukarıda anlatılanları yaparsanız emin olun hayalleriniz gerçek olacak zaman içinde.

İşte temel hareketlerin en iyiler olmalarının sebepleri şimdi onlardan bahsedeceğiz.

Bu genelde anlaşılamayan bir konu, ancak küçük bir kas grubunu geliştirmenin en basit yolu onu compound hareketlerle çalıştırmaktır.Örneğin geniş,güçlü bir sırt dolu gögüs kaslarını müthiş omuzlarıı ağır pressler, bench, ağır rowlar dışında elde etmenize kesinlikle imkan yok.Tabiki bunlar dolaylı yoldan devasa kollara ve devasa güce sahip olmaınızı sağlayacak. isteseniz bile bu kolları hiç bir zaman elde edemeyecektiniz.Biliyorum kollar bir çok insanın baş belası ve kollarını büyütmekte güçlük çekiyorlar.Sadece şu anlamsız pump antrenmanlarını izole hareketleri bırakın.SADECE SIKI ÇALISIN VE TEMEL HAREKETLERE YÖNELİN.BÜYÜK KOLLAR KENDİLİĞİNDEN GELECEK !

Örneğin John Grimek kolları 48cm e yakındı. Çok güçlü ve gerçek dışı gözüküyorlardı.Aynı zamanda John olimpik ağırlık yarışmacısı idi ve uzun zaman boyunca tek bir kere bile biceps - triceps izole pump hareketi yapmadan o kollara sahip oldu.Bu kolların sırrı AĞIR TEMEL HAREKET ÇALIŞMALARINDA saklıydı.Sizde aynı sistemi uygulayabilirsiniz ve yarışmalarada katılmanızada gerek yok...

Trapez ve boyun kasları gerçekten görkemli kaslar ama buna rağmen çok fazla ihmal ediliyorlar.Üzülmeyin eğer press hareketlerinizi gerçekten etkileyici standartların üzerine çıkarırsanız bu kaslarınız çılgınlar gibi büyüyecek.

Keza boyun kaslarınız içinde aynısı geçerli.

İnatçı büyümeyen önkollara(Forearms) gelelim.Ağır row hareketleri press hareketleri ile yola gelip söz dinlemeye başlayacaklardır.Sadece ağır deadlift yaparken barı düzgünce kavrayın çılgınlar gibi ağrıyacaklar ve inanılmazın ötesinde büyüyecekler!

Ağır squat ihtişamlı kalf kaslarını inşaa eder. İnanması güç değil mi ? Sadece olması gerektiği gibi squat yapmaya başlayın ve büyümeye başladıklarını göreceksiniz o calf raise hareketine tepki vermeyen kalflarınız büyümeye başlayacak.

Power Cleans hareketide kalflar için iyi bir hareket.Belki akıl dışı geliyor size ama tamamen doğru.Bir kaç ay bu hareketi deneyin sonuçları kendiniz göreceksiniz.

Karın kasları... Sadece 1 set karın hareketi dışında hiç bir egzersize ihtiyacınız yok.(1 set çok yüksek tekrarlar yeterlidir).Önceden bahsettiğimiz tüm ağır çalışmaları yaparsanız çoktan karın kaslarınız inşaa edilmiş olacaktır hiç şüphesiz.

Gerçek bir erkek güçlü ve büyük olmalı şüphesiz.Eğer 50 cm kol istiyorsanız belinizi 75cm'in altında tutmanıza imkan yok aklınızı kullanın!Belinizi 83-86 cm arasında tutarak buna ulaşırsanız ince bel hakkında endişelenmenize gerek yok. İnşaa etmiş olduğunuz kaslar mükemmler bir görünüm elde etmenizi sağlayacak.

Bahsettiğimiz temel hareketler sağlıklı bir yaşam ve kalıcı kasları size sağlayacaklar.Bu iki faktör gerçekten çok önemli.Bugün bile John Grimek, Reg Park, Bill Pearl gibi isimler formlarını korumaktalar ve sebebi gerçekten zamanında sıkı ve ağır çalışmaları.

HERHANGİ BİR KISA YOL YOK , SİHİRLİ İLAÇ KESİNLİKLE YOK. Paranızı çalmaya çalışanlara karşı dikkatli olun herhangi MUCİZE BİR ANTRENMAN PROGRAMI veya SİSTEMİ YOK !!! ZİHNİNİZİ TAMAMEN TAMAMLAYIN VE TÜM ANLATTIKLARIMIZI YAPIN KARŞILIĞINI ALACAKSINIZ!!! Yıllar süren ağır çalışmalar sonucunda kendinizi podyumda bile görebilirsiniz TEK YAPMANIZ GEREK SIKI ÇALIŞMAK.

DEVAM EDECEK...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 18 Mayıs 2015; 20:35:09 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arnold Schwarzenegger ve Reg Park Programı: Herkes İçin Bir Kılavuz

Reg Park 5x5 programı, Arnold Schwarzenegger'in altın çağında kullandığı ve bugüne kadar etkililiğini koruyan klasik bir vücut geliştirme antrenman sistemidir. Programın temelini, vücudun tüm büyük kas gruplarını haftada iki kez çalıştıran 5 set 5 tekrarlık ağırlık kaldırma egzersizleri oluşturur.

Reg Park Programının Faydaları:

• Tüm büyük kas gruplarını kapsamlı bir şekilde çalıştırır.
    • Kas kütlesi ve gücü oluşturmaya yardımcı olur.
    • Uygulaması nispeten basittir ve herkes için uygundur.

Reg Park Programı Nasıl Uygulanır:

Program, haftada iki gün olacak şekilde uygulanır. Her antrenman günü, şunları içerir:

• Isınma egzersizleri
    • 5 set 5 tekrarlık 3-4 bileşik egzersiz
    • Soğuma egzersizleri

Arnold 5x5 Programı ile Reg Park Programı Arasındaki Farklar:

Arnold 5x5 programı, Reg Park programının bir türevidir. Arnold'un programı, daha yüksek tekrar sayıları (8-10 tekrar) ve daha düşük set sayıları (3 set) kullanır. Reg Park programı ise daha düşük tekrar sayıları (5 tekrar) ve daha yüksek set sayıları (5 set) kullanır.

Heavy Duty Antrenman Sistemi

Mike Mentzer tarafından geliştirilen Heavy Duty antrenman sistemi, Reg Park programının temel prensiplerine dayanır. Bu sistem, haftalık olarak düşük hacimli ancak yoğun antrenmanları vurgular.

Herkes İçin Tavsiyeler:

Reg Park programı her seviyedeki vücut geliştiriciler için uygundur. Programı uygularken şu noktaları göz önünde bulundurmalısın:

• Yeterli dinlenme süresi aldığından emin ol.
    • Beslenmene dikkat et ve yeterli protein tüket.
    • Ağır ağırlıklarla çalışırken teknik olarak doğru formu kullan.
    • Sabırlı ve tutarlı ol. Sonuçlar zamanla gelir.

Reg Park programı, vücut geliştirme hedeflerine ulaşmana yardımcı olacak kanıtlanmış bir antrenman sistemidir. İster yeni başlayan ister deneyimli bir sporcu ol, bu program kas kütlesi ve gücü oluşturmana yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tamamen kendi çevirimdir ufak tefek çeviri hataları olabilir. Yeni başlayanlar ve ortaya seviye kişilere rehber olacak niteliktedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CONQUER.

Tamamen kendi çevirimdir ufak tefek çeviri hataları olabilir. Yeni başlayanlar ve ortaya seviye kişilere rehber olacak niteliktedir.
    Güzel bi antreman , çeviri için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahbeewah -- 18 Mayıs 2015; 15:07:44 >
  • Eline sağlık setlerarası 3-5 dakika dinlenme ve 5 tekrar hacimden ziyade kuvvet kazandırır gibime geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Eline sağlık setlerarası 3-5 dakika dinlenme ve 5 tekrar hacimden ziyade kuvvet kazandırır gibime geliyor.

150 kilo bench yapan cılız bir adam gördün mü ?
  • quote:

Eline sağlık setlerarası 3-5 dakika dinlenme ve 5 tekrar hacimden ziyade kuvvet kazandırır gibime geliyor.

o devirler bitti

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

quote:

o devirler bitti

Alıntıları Göster
    Gayet güzel olmuş.Devamını bekliyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğa Can

Gayet güzel olmuş.Devamını bekliyoruz

Alıntıları Göster
    Eline sağlık, program; güç kazanımı için biçilmiş kaftan.
    Fakat her zaman bunu uygulamak uzun vadede istenileni vermez.
    Hipertrofi, dayanıklılık ve aralıklı kardiyovasküler çalışmalarla kazanılan güç desteklenmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

quote:

Adamın demek istediği kas gelişimi açısından tam uygun olmadığı ki bir noktada haklı da.
    Kabul program güç arttırma odaklı ve tabi ki kas gelişimi de sağlıyor.
    Fakat odak noktası güç arttırma, kas gelişimini tetiklemek değil.
    Strongman tarzındaki herifler tabi ki cılız değil fakat bu arkadaşın hayal ettiği vücuda da sahip değil...
    Hipertrofi, dayanıklılık antrenmanları ve kardiyovasküler çalışmalar olmadan da o tarz bir vücuda sahip olunamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mike Ross

quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

quote:

Adamın demek istediği kas gelişimi açısından tam uygun olmadığı ki bir noktada haklı da.
    Kabul program güç arttırma odaklı ve tabi ki kas gelişimi de sağlıyor.
    Fakat odak noktası güç arttırma, kas gelişimini tetiklemek değil.
    Strongman tarzındaki herifler tabi ki cılız değil fakat bu arkadaşın hayal ettiği vücuda da sahip değil...
    Hipertrofi, dayanıklılık antrenmanları ve kardiyovasküler çalışmalar olmadan da o tarz bir vücuda sahip olunamaz.

Alıntıları Göster
    güncel aşşağıdaki kısım ilk mesaja eklenmiştir.

TEMEL HAREKETLERIN ONEMI
    Bradley J. Steiner- 1971

Ben Reg Park'ın mükemmel bir örnek olduğunu düşünüyorum.Herşeye sahipti; büyüklük, güç, mükemmel kaslar, dünyanın en güçlü yarışmacı strongman'i ve tıpkı müzelerde görebileceğiniz tarzda Yunan Tanrısı misali dengeli bir fizik.Kabul edin veya etmeyin o en iyisi.Eğer onu hayatta bir kere görmüş olsaydınız en azından şunu itiraf etmeniz gerekiyor o gerçekten iyi.Herneyse bunlar benim fikirlerim, kimin umrunda.Pekala bu fiziği elde etmek için yapmanız gerekenlere göz atalım.

En iyi fizikler (Park bunlardan birisi) temel hareketler üzerinde sıkı çalışma ve heavy duty tarzı antrenman şekilleri ile elde edildi.Bu konu hakkında kesinlikle şüpheniz olmasın. Kolay kas kazananlar dahi Hercules statüsüne olaşabilmek için gerçekten mükemmel bir çaba ortaya koymak zorundadır.Reg Park 600lbs(272kg) squat - behind the neck presses (136kg) ve 500lbs(225kg) bench press yaparak hazırlanmıştı bu role.Park'in ter gibi akıttığı kanlar ona dünyanın en iyi fiziğini elde etmesini sağladı.Daha önceki süperman tarzı karakterlerde Park'ın fiziğinin yanına bile yaklaşamazdı.
    Problem şu temel hareketler nelerdir? ve ne kadar sıkı çalışmak tatmin edicidir?yada ne zaman sonuçlar görmeye başlarım evet herkesin yüz yüze geldiği sorulardan bir kaçı.Şimdi bu problemleri çözeceğiz

Başlangıç olarak muhtemel yüzlerce egzersizlerden çoğunu eleyeceğiz.Sadece en iyi egzersizleri seçeğiz ve hareketlere konsantre olup bütün odağınızı bunlara vermelisiniz.Egzersizleri seçekerken şuna dikkat edeceğiz gerçekten çok ağır çalışabileceğimiz çoklu kas gruplarının bir anda çalıştığı egzersizler olmalı.Gerçekten büyük ağırlıklarla oynamak size büyük kasları getirecek.Hiç fark ettiniz mi ? squat deadlift veya barbell row yaparken kan ter içinde nefes nefese kaldığınızı ?

Yukardaki anlatılanlar basit formülümüz.Şunu görmek o kadar kolayki egzersizlerin %80 %90 i maksimum potansiyel fizik seviyenize ulaşmanız için gerekli değil.Concentration curls, Hack squats, lateral raises, thigh extensions, triceps "kickback" hareketleri vs...körü körüne yapılan bir çok hareket, tamamen zaman kaybı.Evet bu hareketlerin esiri olan ve bunların reklamını yapanlarda özür diliyorum.Oysaki tüm süper uzay kurslarının uzmanları bu hareketlerin üzerinizde nasıl bir etki bırakmasını sağlamıştı.Eğer bu tarz bir antrenman tarzı uyguluyorsanız gerçekten hemen bırakmalısınız.Dürüst olursam bu hareketler size hiçbirşey katmayacak. Hayal kırıklığı dışında... Zamanınızı ve paranızı koruyun ve tüm eforunuzu şu hareketlere harcayın.

The Squat - Regular, parallel, breathing style, or front style
    The Press - Military or behind neck, seated or standing, barbell or heavy dumbbells
    Rowing - Bent over, barbell or dumbbells, one or two arm
    Power cleans and High pulls
    Bench pressing - barbell or heavy dumbbells, Incline or flat bench style
    Stiff-legged dead lifting and heavy barbell bendovers

Özünde bu hareketler üzerinde kendinizi öldürmeniz gereken hareketler.Bizim amacımız şu ÖLÇÜ KAZANMAK , GÜÇ KAZANAMAK ve FORMUMUZU KAYBETMEDEN BULK.Buna dayanarak tüm yardımcı hareketleri eledik.Yukarıdaki numaralandırılmış hareketler mükemmel bir fiziğe sahip olmanız için gerekli olanlar.Bütün bunların sadece ilgi çekmek için yazıldığını düşünebilirsiniz ve diyelim ki öyle olsun.Ben mantıklı olan tarzı size gösteriyorum ve gerçekleri söylüyorum.Bu dediklerimi yapıp hedefine ve hayallerine ulaşan insanları görüyorum.Kas kafalılar,ilaç kullananlar ve yazdıklarımı komik bulanlar umurumda değil.Onlar kendi yollarında ilerleyebilir.Ben geri kalan sizleri umursuyorum sadece.

Kaslar, dürüst erkekler gibidir ve bunlar hayatta artık çok nadir şeyler.Sadece ve sadece SIKI SIKI VE SIKI çalışma ve dürüst bir antrenman programı ile elde edilir.Eğer buna ulaşmak istiyorsanız yukarıda anlatılanları yaparsanız emin olun hayalleriniz gerçek olacak zaman içinde.

İşte temel hareketlerin en iyiler olmalarının sebepleri şimdi onlardan bahsedeceğiz.

Bu genelde anlaşılamayan bir konu, ancak küçük bir kas grubunu geliştirmenin en basit yolu onu compound hareketlerle çalıştırmaktır.Örneğin geniş,güçlü bir sırt dolu gögüs kaslarını müthiş omuzlarıı ağır pressler, bench, ağır rowlar dışında elde etmenize kesinlikle imkan yok.Tabiki bunlar dolaylı yoldan devasa kollara ve devasa güce sahip olmaınızı sağlayacak. isteseniz bile bu kolları hiç bir zaman elde edemeyecektiniz.Biliyorum kollar bir çok insanın baş belası ve kollarını büyütmekte güçlük çekiyorlar.Sadece şu anlamsız pump antrenmanlarını izole hareketleri bırakın.SADECE SIKI ÇALISIN VE TEMEL HAREKETLERE YÖNELİN.BÜYÜK KOLLAR KENDİLİĞİNDEN GELECEK !

Örneğin John Grimek kolları 48cm e yakındı. Çok güçlü ve gerçek dışı gözüküyorlardı.Aynı zamanda John olimpik ağırlık yarışmacısı idi ve uzun zaman boyunca tek bir kere bile biceps - triceps izole pump hareketi yapmadan o kollara sahip oldu.Bu kolların sırrı AĞIR TEMEL HAREKET ÇALIŞMALARINDA saklıydı.Sizde aynı sistemi uygulayabilirsiniz ve yarışmalarada katılmanızada gerek yok...

Trapez ve boyun kasları gerçekten görkemli kaslar ama buna rağmen çok fazla ihmal ediliyorlar.Üzülmeyin eğer press hareketlerinizi gerçekten etkileyici standartların üzerine çıkarırsanız bu kaslarınız çılgınlar gibi büyüyecek.

Keza boyun kaslarınız içinde aynısı geçerli.

İnatçı büyümeyen önkollara(Forearms) gelelim.Ağır row hareketleri press hareketleri ile yola gelip söz dinlemeye başlayacaklardır.Sadece ağır deadlift yaparken barı düzgünce kavrayın çılgınlar gibi ağrıyacaklar ve inanılmazın ötesinde büyüyecekler!

Ağır squat ihtişamlı kalf kaslarını inşaa eder. İnanması güç değil mi ? Sadece olması gerektiği gibi squat yapmaya başlayın ve büyümeye başladıklarını göreceksiniz o calf raise hareketine tepki vermeyen kalflarınız büyümeye başlayacak.

Power Cleans hareketide kalflar için iyi bir hareket.Belki akıl dışı geliyor size ama tamamen doğru.Bir kaç ay bu hareketi deneyin sonuçları kendiniz göreceksiniz.

Karın kasları... Sadece 1 set karın hareketi dışında hiç bir egzersize ihtiyacınız yok.(1 set çok yüksek tekrarlar yeterlidir).Önceden bahsettiğimiz tüm ağır çalışmaları yaparsanız çoktan karın kaslarınız inşaa edilmiş olacaktır hiç şüphesiz.

Gerçek bir erkek güçlü ve büyük olmalı şüphesiz.Eğer 50 cm kol istiyorsanız belinizi 75cm'in altında tutmanıza imkan yok aklınızı kullanın!Belinizi 83-86 cm arasında tutarak buna ulaşırsanız ince bel hakkında endişelenmenize gerek yok. İnşaa etmiş olduğunuz kaslar mükemmler bir görünüm elde etmenizi sağlayacak.

Bahsettiğimiz temel hareketler sağlıklı bir yaşam ve kalıcı kasları size sağlayacaklar.Bu iki faktör gerçekten çok önemli.Bugün bile John Grimek, Reg Park, Bill Pearl gibi isimler formlarını korumaktalar ve sebebi gerçekten zamanında sıkı ve ağır çalışmaları.

HERHANGİ BİR KISA YOL YOK , SİHİRLİ İLAÇ KESİNLİKLE YOK. Paranızı çalmaya çalışanlara karşı dikkatli olun herhangi MUCİZE BİR ANTRENMAN PROGRAMI veya SİSTEMİ YOK !!! ZİHNİNİZİ TAMAMEN TAMAMLAYIN VE TÜM ANLATTIKLARIMIZI YAPIN KARŞILIĞINI ALACAKSINIZ!!! Yıllar süren ağır çalışmalar sonucunda kendinizi podyumda bile görebilirsiniz TEK YAPMANIZ GEREK SIKI ÇALIŞMAK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 25 Ekim 2015; 11:14:17 >

• Süper paylaşım..

• quote:

Orijinalden alıntı: AlfredBorden

Süper paylaşım..
    Tesekkurler son zamanlarda gordugum en faydali yazi.Salonlarda 30-35cm li kollariyla 4-5 hareket biceps triceps girenleri gordukce icten ice uzuluyorum onlar adina birileri belki okurda gercegi gorur
  • Yavaş yavaş herkez doğru yola geliyor,keşfediyor..

"5x5 le Kasmi gelisir,bu güc programi ben hacim istiyorum,set arasi 2 dk mi? Ozaman nasil kas gelisicek? Kaslari 5 tekrarda yirtamayiz .... " bla bla bu tarz seyler soyleyenler,simdi artik nasil yanildiklarini anliyorlar..

Herzaman diyorum 40 kg bench pressle mukemmel gogus kaslarina sahip olan kisi varmi 4hareket,4 set,8-12 tekrar yaparak? Bide 80-95kg bench press yapipta gogus kaslari gelismemis olan birini goren varmi ? Bu yuzden diyorum güç beraberinde hacim getirir,duzgun beslenme ile.
    O güce ulasipta 8-10 tekrar yaptigini dusunun bir kisinin,iste ozaman big bang olur asil =)

Edit: birde hep derdim neden insanlar Steroid kullanan,fitness magazin.dergilerindeki tiplerin beslenmesine ve programlarina bakar ki? Eger sen bu sporu Dogal olarak yapiyorsan neden 1950 oncesi,Steroidin daha yayginlasmadigi donemi arastirmiyorsun,neden o donemin beslenme ve antrenman,spor anlayisini Ornek almiyorsun ki gunumuzun olanaklari Ile beraber?..

Konuyu açan arkadasima tesekkur ediyorum,Askere gitmeden once boyle bir konu acmayi planliyordum,fakat oyle dusunce olarak kalmisti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 18 Mayıs 2015; 21:36:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Apti Şakrak

Tesekkurler son zamanlarda gordugum en faydali yazi.Salonlarda 30-35cm li kollariyla 4-5 hareket biceps triceps girenleri gordukce icten ice uzuluyorum onlar adina birileri belki okurda gercegi gorur

Alıntıları Göster
    gerçekten iyi paylaşım
    he yararlı olur mu tartışılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3

gerçekten iyi paylaşım
    he yararlı olur mu tartışılır

Alıntıları Göster
    Güzel paylaşım eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Alıntıları Göster
    Eline sağlık hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Alıntıları Göster
    Eline sağlık kardeş güzel olmuş.
  • Hocam devamını getirirseniz ve biz diğer üyeler de katkıda bulunursa BB forumunun en faydalı konusu olabilir.

• bird_hunter kullanıcısına yanıt
    devam edecegim bunun 2 kati uzunlukta bilgi daha var hepsini cevirmeye calisacagim

• Çok güzel konu :) Ama ben avatardan anlaşılacağı gibi ben Steve Reeves ciyim :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.