|
Armatürün SMD Led Yanmış ! Ne yapabilirim ? Direnç vs mi Taksam ? TAvsiye Lütfen
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Elektronik bölümü neden bu kadar sessiz ?
Hiç daha önce bu kadar ilgisiz kalmamıştı ! -
Led yerine diyot takınız.bende vardı led lamba.ledlerdden biri ölmüş,yerine dyot taktım yaklaşık 9 ay dır hiç arıza çıkrmadı hâla daha kullanıyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel nickli arkadaşım selamquote:
Orijinalden alıntı: 2ekmek1sut
Led yerine diyot takınız.bende vardı led lamba.ledlerdden biri ölmüş,yerine dyot taktım yaklaşık 9 ay dır hiç arıza çıkrmadı hâla daha kullanıyoruz
1N4007 işimi görürmü sizce ? -
Led tak neden başka arayoşa giriyorsu 3mm ve ya 5mm led tak olsun bitsin .Tek tek ölç ledleri bozuğu değiştir
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merhabalar, öncelikle ledler seri birşekilde birbir bozuluyorsa muhtemelen besleme voltaj yüksek, ölçüp çözme olasılıgınız varsa sorunun kaynağını çözmenizi tavsiye ederim.
Diyot çözümüne gelince bu ledler üzerinde yaklaşık 3 volt gerilim düşüren ledlerdir 1n4007 ise üzerinde 0,7-1 volt civarı gerilim düşürür, yani o diyottan üç adet seri bağlarsanız ancak ledin yerine ekleyebilirsiniz. Eğer bozulmuş ledlerin yerine bir diyot eklerseniz o kısımda üç volt yerine bir volt gerilim düşürürsünüz ve aynı sırada kalan o lede seri bağlı olan diğer ledlere daha fazla gerilim düşer. Benim tavsiyem yerine aynı kodlu ledlerden koyun ve sorunun kaynagını bulun. Fazla seçenek yok zaten ya ledlerin akımını sınırlandıran dirençlerde ya da besleme geriliminde sıkıntı vardır ki ben beslemede oldugunu düşünüyorum. Kolay gelsin -
-
bir led ortalama 3v harcıyor bir süre sonra başka ledi bozacaktır yerine yeni led takılmadığı sürece.
-
peki bir soruda ben sorayım. 9w led ampulde atıyorum 9x1 w led var bunlara 1w lık 6 tane daha eklersem öndeki giriş smd direncini kaç ohm almalıyım. -
Ampul üzerindeki geri besleme direncini değiştirerek akımı artırıp azaltmak mümkün. Direnç değerini belirleyebilmek için datasheete bakmak lazım. Çoğu ucuz LED ampul sadece akım sınırlaması yapan bir tane bir sürücü entegre içerir. LED'lere akımı sınırlanmış bir 310V DC gider. Bu nedenle en fazla 9 LED seri bağlı olur. Daha fazlası paralel bağlanmak zorunda. Aksi takdirde LED'lerin toplam gerilimi şebeke gerilimini geçeceği için LED'ler çalışmayacaktır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X