Arkadaşlar ben mf-3 puanımı 525-530 arası bir şey bekliyorum.Ve sınava girmeden önce kesinlikle diş hekimliği istiyordum Çapa diş hekimliğini(puanı 512'ydi).Fakat sınavdan çıktıktan sonra puanım hedefimden daha yüksek gelince ailem tıp seçmem konusunda ısrar ediyorlar ki artık ben de kararsızım tıp ile diş hekimliği arasında kaldım. Ve açıkçası kafam çok karıştı.Şöyle ki konuştuğum insanların yarısı tıp için kesinlikle seçme derken yarısı seç ben yine sınava girsem yine tıp seçerdim diyor.Ayrıca diş hekimliğinde tereddütlerim de oluştu.El becerisi diyorlar ve benim bu konu hakkında hiçbir fikrim yok.Yetenek olmazsa çok zorlanırsın mesleğini boşuna okumuş olursun derslerin çoğu uygulamaya dayalı çok zorlanırsın diyorlar bu konuda el becerimin olup olmadığını nasıl anlayabilirim ve sonradan el becerisi oluşur mu? Bir de diş hekimliğinin masrafları çok fazlaymış açıkçası bu da beni korkuttu.Bütün malzemeleri öğrenci kendisi karşılıyormuş bunun hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.Bir de diş hekimliğinde herkes atanmıyor diye bir söylenti duydum kura ile seçiliyormuş atanacak kişiler bu da kafamı karıştırdı.Sonuç olarak tutarsa Osmangazi,Kocaeli ya da Trakya tıp ya da Çapa diş hekimliği düşünüyorum.Lütfen bilgilerinizden eminseniz yorum yapın çünkü kafam çok karışık.Yorumlayanlara şimdiden teşekkür ederiim.
Genelde puanı tıpa yetmeyen diş yazar.tersi olmuş.tıp yaz puanını yazık etme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ya para konusu benim için o kadar da önemli değil yani sevebileceğim bir iş yapmak istiyorum o nedenle puanıma göre tercihten ziyade mutlu olacağım bir meslek istiyorum.
Tıp dişe göre tabii ki daha mesakkatli olacaktır ama tıp okumanın doktor olmanın da havası başka tabii.
İçinde zerre şüphe varsa tıp yazma.Hayal kırıklığına uğrarsın,yıpranırsın. Tıp yazacağım diyen adamın 10 yaşından beri bunu istiyor olması gerekir. Diş hekimliği veya düşünüyorsan mühendislik yaz.
Başarılar.
quote:
Orijinalden alıntı: :A.N.T:
Genelde puanı tıpa yetmeyen diş yazar.tersi olmuş.tıp yaz puanını yazık etme.
yanlıs tercihlerin coğu bu mantıktan dolayı oluyor. bence ne okumak istiosan ona yaz takılma puanına puan sadece üniversiteyi belirler bölümü sen belirlersin ama.
el becerisi gelisir onu merak etme ben bunu sana acikca söylm.ayrica diste tus gibi bir siavda yok devlette kurasiz direk calisma imkanin var.hem diste egitim görürken aldigin malzemeler ömür boyunca isine yarycak mezun olduktan sonrada isini görecek.yani onlar sonucta alacagin malzemeler.ben dis isteyen biri olarak cok uzun arastirmalar yaptim ve bunlari sana samimice söylüyorum.
eğitim bölümüne girenlerin yüzde 99'u sadece duyumlarını buraya yazıyor.Hay allah'ım.Buradaki çoğu insana güvenip sakın hayallerinizi değiştirmeyin. Yok öyle diş hekimliğinde masraf falan. Kuzenim aldığı kredi ile okudu dişi hacettepede. Dişte de tus var. Ayrıca el beceri işlerine gelince de merak etme öyle abartılacak kadar birşey değil. Diş hekimliği yaz pişman olmazsın.Tıp yeşilçamda kaldı artık. Eskidendi o tıbbıiye mezunlarının şatavatı. Hadi bakalım şimdiden hayırlı olsun
Bana nedense diş hekimliği hep itici gelmiştir hergün 10larca insanın çürük dişli ağzılarına bakmak gibi düşünüyorum
Geçen ay yanlış hatırlamıyorsam özel bir diş hastanesine gittim. Bir tane adam vardı benimle ilgilenen hekim. Adam o kadar iyi geliştirmiş ki kendini, o kadar güzel anlatıyor ki her şeyi ve çok içten sevecen konuşuyor, takıyor telefonunu hoparlöre müzik dinliyor öyle yapıyor muayenesini falan (ilk defa dışarda coldplay dinleyen birini gördük ikimizde şaşırdık hatta ) Yani benim bile diş doktoru olasım geldi ve adam baya kazanıyor tahminime göre. Bence seveceğin mesleği yapmalısın ama bana sorsan ben diş çekemem tutupta. Yapabilir misin diye iyi düşün ona göre karar ver
bence de içinde zerre şüphe varsa tıp yazma.
quote:
Orijinalden alıntı: Darthblast
Bana nedense diş hekimliği hep itici gelmiştir hergün 10larca insanın çürük dişli ağzılarına bakmak gibi düşünüyorum
Tıp tercihi yapınca kadavra ve gaita,kan,kusmuk... vb. vücut sıvıları ile uğraşacağını unutma ;)
quote:
Orijinalden alıntı: OSSTercih.Tv
quote:
Orijinalden alıntı: Darthblast
Tıp tercihi yapınca kadavra ve gaita,kan,kusmuk... vb. vücut sıvıları ile uğraşacağını unutma ;)
Onu hiç düşünmemiştim tıp bana göre değil demek ki.
Diş hekimliği derim. Çünkü tıp ciddi anlamda güçlü bir psikoloji istiyor. Bu psikolojiye de çok çok önceden hazırlaman gerekiyor kendini. Puanım yüksek geldi ailem de istiyor ile olmaz bence. Tabi karar yine senin ama diş en güzeli ya.
dostum eğer bu meslekler arasında bir karşılaştırma yapmak istiyorsan diş hekimi ile uzman bir doktoru karşılaştırmamasın. Uzmanlık yapmamış bir diş hekimi pratisyen hekimle karşılaştırılabilir. Eğer tıp okuyup uzmanlık yapmicaksan hiç okuma derim. Uzman bir doktorla Çene Cerrahı veya Ortodontisti karşılaştırmalısın.
quote:
Orijinalden alıntı: kimyahatun
Diş hekimliği derim. Çünkü tıp ciddi anlamda güçlü bir psikoloji istiyor. Bu psikolojiye de çok çok önceden hazırlaman gerekiyor kendini. Puanım yüksek geldi ailem de istiyor ile olmaz bence. Tabi karar yine senin ama diş en güzeli ya.
Diş neye göre en güzel özel bi bildiğin varsa paylaşabilirmisin yanlış anlaşılmasın dişle ilgili fazla bilgim yok
tebrikler.sende artık sistemin bir parçasısın.bırak puanları ne istiyorsan onu oku.
Bence herkes doktor olamaz. Olamıyor. Sadece puan için demiyorum. Kendini geliştiren, iletişim kurabilen, somurtmayan doktor olamıyor. Çünkü çoğu bu mesleği çok istediği için yapmıyor. Yüksek puan için gidiyor. İlçemizde bir tane, tanıdıklardan bir tane doktor intahar etti geçen yıllarda. Adamlar mutsuz çünkü doktor olmak için uygun değiller. İşte bu açıdan bakınca en güzeli diş hekimliği.
diş hekimliği de doktorluk kadar zor değilmidir sence
Kendince zorluğu var tabi. Ama en önemlisi hayati risk çok az. Bu bile bi avantaj. Çünkü insanız hata yapabiliriz. Tabi yine de sıfır hata hedeflenir diş hekimliğinde de.