big6da özellikle nasıl değişir? şimdi makineye olan ilgi azalıyordu gittikçe ama sağlık kısmının durumu ortada. düşme ihtimali sizce kaç şu anki sıralamalarının. |
makine mühendisliği sıralamaları ne olur sizce
-
-
sağlık kısmının durumu ortada derken hani tekrardan mühendislikler revaçta ya o durumu kastetmeye çalışmıştım
-
makineye ilgi azalıyor diyorsunda makine sektörüde dijitale evriliyor. içten yanmalı motor dersleri yerine artık hybrid , elektrikli motor dersleri artıyor. makinenin sistem dinamiği ve simülasyon alanı gelişiyor. ytü makine yeni mezunum 6 aydır forddayım. zamanında 17k ile girmiştim sıralaması 27 di. şuan 45 sanırım ama emin ol her sene 4. sınıflardan 30-40 kişiyi ortalaması 3 üzeri olan tai okulumuzdan aday mühendis olarak alıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxbot -- 21 Haziran 2022; 8:8:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben de makine isteyen biri olarak bu durumu yakından takip ediyorum. Fark ettiyseniz geçen sene makinelerin düşüş hızı biraz azaldı ancak devam etti. Bu sene de böyle olacağını tahmin ediyorum. Mesela odtüde geçen sene 200-300 civarı bir düşüş oldu itü daha önce 2k ya yakın düşerken geçen sene 900 düştü. Bu durumun tıpa olan ilginin azalmasıyla alakası olduğunu düşünüyorum. Bu dediklerim fazla kontenjanı olan üniversiteler için geçerli. Koç Bilkent gibi üniversitelerin durumu hiç belli olmaz ikisi de geçen sene yükseldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Broppelte -- 21 Haziran 2022; 10:2:48 >
Kesin olarak düşmeye devam eder. Makine ziyadesiyle zor bir bölüm, artık insanlar bu kadar sıkıya gelemiyorlar, daha farklı çıkışları olduğunu gördüler. O yüzden sıralamalar geriye gitmeye devam eder.
benim hedef endüstriydi ama iyi okul başka bir mühendislik olur mu diye düşünüyorum. çalışma olanaklarının daralması gibi bir durum mevcut olabilir mi?
-
big6 dediğime bakmayın aslında sadece odtüyü merak ediyorum ahahha. umarım üst düzey düşüş yaşanır bölümlerde :)
-
boun makine nasıldır hocam
-
Düşecektir bence. Ee bile geçen sene düşmüştü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam bence de düşecek makineler ama ne oranda düşecekler. odtü ve boun özellikle
-
8 sira dusmus boun gecen sene
Bu sene 3k olur diye tahmin ediyorum
Makine okuyun okutturun. Zor bir bölüm ama güzel fırsatlar var
Kanka ben makine 4. Sınıfa geçtim 90k ile girdim bu sene 170k olur bizim okul (ktüdeyim). Bölümün sırlamasına bakma bence iş imkanları oldukça tatmin edici bi meslek merak ettiğin bir şey olursa pmden yaz bana
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dostum endüstri ile makine arasında dağlar kadar fark var. İyi düşün.
-
Zamlardan sonra bilkent %50 ve ücretli biraz gerileyip burslusu ilerleyebilir ama tam kestiremiyorum
-
hesap hacklenmis olmali
ODTÜ Makine ne olur ? 2021 de 7k ile almış en son. Ucundan gelme şansı var dusuk de olsa. Bu sene ne olur sizce ?
Bence çok oynama olmaz 6-8k arası bir yerlerde kapatır
8k ya kayarsa çok iyi olacak
ceng batağına saplanmasınlar yeter hocam
Benzer içerikler
- tyt hangi sırayla çözülmeli
- kitapseç kargo kaç günde gelir
- hava harp okulu nasıl kazanılır
- baykar online sınav soruları
- inşaat mühendisliğinden hangi bölümlere yatay geçiş yapılabilir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X