Şimdi Ara

arkadaşlar tipo ya klima lazım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
17.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ; 1998 tipo sx 1,4 ie arabam var klima taktırmak istiyorum orjinal bulabilrmiyim yada çıkma bulurmuyum.başka marka takılabilirmi yardımcı olabilirmisiniz?

Tipo ve Tempra Araçlarında Klima Sistemi

Tipo ve Tempra araçlarının klima sistemleri, yolculara konforlu ve serin bir sürüş deneyimi sunmak için tasarlanmıştır. Bu araçların fabrikada klima ile donatılmadığı durumlarda, sonradan klima taktırmak mümkündür.

Tipo Klima Takımı

Tipo araçları için özel olarak tasarlanmış klima setleri mevcuttur. Bu setler, klima kompresörü, kondenser, evaporatör, genleşme valfi ve bağlantı hortumları gibi tüm gerekli bileşenleri içerir. Klima seti, aracın motor bölmesine monte edilir ve profesyonel bir teknisyen tarafından kurulması önerilir.

Tempra Klima Tesisatı

Tempra araçlarında, klima sistemi genellikle fabrikada kurulu olarak gelir. Ancak, bazı modellerde klima tesisatı bulunmayabilir. Tempra araçlarına klima taktırmak için, klima seti ve ek bileşenlerin eklenmesi gerekir. Bu işlem, Tipo araçlarına klima taktırmaktan daha karmaşık olabilir.

Klima Tesisatı Kurulumu

Hem Tipo hem de Tempra araçlarına klima tesisatı kurulumu, yetkili bir serviste veya uzman bir teknisyen tarafından gerçekleştirilmelidir. Klima sistemi, aracın elektrik sistemine ve motoruna entegre edildiğinden, doğru kurulum ve bakım önemlidir.

Klima Kullanımı ve Bakımı

Klima sistemleri düzenli bakım gerektirir. Klima filtresinin düzenli olarak değiştirilmesi ve sistemin soğutucu akışkan seviyelerinin kontrol edilmesi önemlidir. Bu önlemler, klima sisteminin verimli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Önemli Not:

Yukarıdaki bilgiler genel niteliktedir ve farklı Tipo ve Tempra modellerinde değişiklik gösterebilir. Aracına klima taktırmayı düşünüyorsan, yetkili bir servise veya uzman bir teknisyene danışman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hertürlü parçayı bulursun ama verim alamazsın.

klimayı takan usta da sana bunu belirtir.öyle takar.

fabrikasyon klimalı bir araç almanı tavsiye ederim.

tipo lardaki digital klima gayet iyidir.acs.

aracını satıp orjinal klimalısını alsan çk daha ekonomik olur

tipoların dijital klima perf. çk övüyolar

97 model KIA Sephia var bende...sırf klima olmadığı için değiştirmeyi düşünüyorum...

Orjinalden alıntı: VGroove

Hocam sonradan taktırma hem masraflı hem de verimsiz bir iş..

97 model KIA Sephia var bende...sırf klima olmadığı için değiştirmeyi düşünüyorum...

sende mi var :) Vay anasını :)
  • aracımdan çok memnunum değiştirmeyi düşünmüyorum.çünkü üzerine bazı parçalar filan aldım biraz modifiye falan.digital klima taktırsam orjinalini alabileceğim bir yer yokmu ki,masrafı göze alıyorum.

Orjinalden alıntı: takk

aracımdan çok memnunum değiştirmeyi düşünmüyorum.çünkü üzerine bazı parçalar filan aldım biraz modifiye falan.digital klima taktırsam orjinalini alabileceğim bir yer yokmu ki,masrafı göze alıyorum.

fabrikadan klimalı tipoların motorları(piston,sekman vs.),alternatörleri,aküleri,enjeksiyon sistemleri elektronik ateşleme sistemleri ve diğer pekçok teknik parçası farklıdır...bunları değiştirmeden yapacağınız klima uygulamaları hem verimsiz olur hem de motor başta olmak üzere pek çok üniteye zarar verir,aracınızda önemli güç kayıpları ve yakıt sarfiyatında anormal artışlar yaşarsınız..

orijinal halinde klimalı hale getirmeniz ise araç fiyatını aşar ve hiç te ekonomik olmaz...en güzeli ve doğrusu klimalı bir araçla değiştirmektir....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler saolun..
  • İstanbul İkitelliye git. Atatürk Sanayi Sitesinde kaza yapan arabaları sigortalardan satın alıp tek tek parçalarını söküp satıyorlar....Tipo söken varsa klimayı alırsın...Araman sorman lazım...Pert araç parçası satıyorum deyip çalıntı araç parçası satan şerefsizlerde var....Arabayı hangi sigortadan hangi ihalede aldın diye evraklarını sor iste....Çıkarıp gösterirse tamam....Fiyat konusu açık. Yüzüne bakıp fiyat söylüyorlar...İyi pazarlık etmen lazım....Orada bulursun.....

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.