Şimdi Ara

Arkadaşlar Lpg Bitti Hatası Alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu ay yeni sıralıotogaz taktırdım brc yetkili bayisi maviay otogaz kartal şubesine gittim ordaki arkadaşlar bana brc yerine romano önerdiler enjektorler temizlenebiliyormuş diye ve yazılımsal olrak daha üst seviyede bir sistemmiş dediler pejeuot 307 triptonik xt 1.6 arabamın modelı 2003 neyse taktırdık 2 hafta oldu taktıralı bugun yolda giderken birden lpg benzıne aldı lpg bıttı kırmızı yanıyordu gıttım lpg doldurdum neyse lpg aldıktan sonra e5 girdim maltepe istikametine devam ederken 300 400 mt sonra bidaha lgp bitti uyarısı verdı anlamadım hemen sag cekip 4lüleri yakarak otogaz aldıgım yere geri geri gittim lpg doldurmadımı diye teredütte kaldım doldurmuştu adam servise götürdüm aldıgınız lpg kirli olabilir kirli birşey gelmiş ise ondanda yapabilir dedi bende teredütte kaldım acaba benlenmi ilgilenmiyorlar yada başka bir sebebden dolayımı oldu anlayamadım fikri olan varsa konuya katılabılırler saygılar

• bendede romano var kardeş bendede aynısı oldu servis halletti ama arıza ne idi hatırlamıyorum.
  • Walla Servise gittigimde o anda aracın valfıne pislik gelmiştir dedi bende tam emin olamadım genel bir sorunmu yoksa karamsarlıkta kaldım bide 50 tl lpg 210 Km yol yaptık şehir içinde sanki benzinle aynı yakıyormuşum gibime geliyor :))) Romano Brc den iyi diye yaptım ama bu sorun kafamı karıştırdı 1 kez karşılaştım inşalla bidaha olmaz bu sorun

Walla direk servise cektim sordum Romanoyu servıste markasını duydum şahsen araştırmadım ama ya brc ya zavoli taktırcaktım ordakı arkadas zavoli brc de enjektor setı tek parcadır ses duyabılırsınız bu sıstemde ses olayı yoktur artı yazılımsal daha iyidir dedi ve gaz flitre olayı yoktur bende brc den zavoli taktırdım 1.600 tl romano fiyatıydı 1.500 indirdi brc 1.500 dü 1.400 indirmişti sorun kafamı karıştırdı ilerde probleme ekü üretim hatalıysa diye korkuyorum neyse bilgisi olan sevirinim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmentr101 -- 22 Nisan 2010; 21:24:20 >
  • sorun kolay halledilir ama 50 lira ile 210 tl yapmanız çok anormal triptonik bile olsa o kadar yakmaması lazım bende 1.6 avensis var 20 lira ile 100 km yapıyor ş.içi ama adana gerçi istanbulsa normal olabilir.
  • Anormalik varda anlayamadım dedimya bikez 20 tl aldım 100 km götürdü 1 kezde 20 tl koydum o 98 km goturdu bı kez 50 tl aldık oda 210 220 km götürdü kafamı karıştırdı bu dengesizlik servis dedi ilk 1000 km bakımında anlaşılır şimdi yazılımsal bişi yapamayız dedi 1000km bakımı ücretsizdir yeni oldugundan dolayı 1000km arasında yakıtta dalgalanma olur dedi yalanmı soyledi gercektenmi dogru soyledı kafamı karıstırdı ..:)))
  • Eğer daha kit takılır takılmaz böyle bir hata alıyorsanız ben bu durumda suçu pek de aldığınız gaza atamam.

LPG basıncı(delta-p) düşüyor ki araç benzine geçiyor. Bu da demek oluyor ki regülatör veya tesisat enjektörleri, dolayısıyla motoru besleyemiyor.

Montaj hatası çıkması muhtemel. Veya regülatör ayarsız...

Montaj yapan yere gidip muhakkak sorunu çözdürün. Az para vermemişsiniz. Ucuz bir kit de taktırmamışsınız. Sorunsuz binmek sizin de hakkınız.

Ekleme;

Bir araca en düzgün ayar daha hiç motora gaz gitmemişken yapılır. Çünkü aracın yakıt enjeksiyon haritaları olması gerektiği gibidir. Hiç bozulmamıştır. Araca önce LPG bağlayıp, 1000km bozuk ayarla LPG'de kullandırıp, sonra yakıt düzeni bozulunca ayar yapmak doğru değil. Neye göre ayar yapacaksınız? Bozulan yakıt rejimine göre mi?

Ayarınız tekrar bozulunca bu sefer çaresiz, "git, bir depo benzinde bin, sonra gel diyecekler".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 22 Nisan 2010; 22:19:43 >

• istanbul kartal yetkili bölge bayisi Maviay Romano Bilmedigimden Dolayı Tam İçimde Emin Kalmadan Bu Sorun Cıktıgında Kafamda Pireler Uçuştu 220 km hafta içi birara tekrar gidip konuşmam şart 1 kez yaptı daha 1 kez 1 2 kez üst üste yapmadı hafif bayır oldumu yapıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.