Şimdi Ara

arkadaşlar kafanızı yorcam ama ACİİİLLLLLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben mesala 5 pc arasında ip no kullanara ağlantısı kurmak istiyorum bu ip lerin nasıl ayarlanacağını anlatabilecek kardeşlerimiz varmı acaba

not: otomatik ip ile yapmayı biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wboylord -- 21 Haziran 2006; 2:11:14 >

• Kardeş internet paylaşımlı mı ağ kuracaksın?(yani modem ve hub kullanarak mı)Eğer bu şekilde bi ağ kuracaksan modemin kendi ıp numarası vardır,bu ıp numarasına göre ağ kuracaksın.
  • daha açık bi anlatım yapailecek olan varmı karabey_58 yin deyişine göre mesala modemin ip si

10.0.0.1 olsun peki diğer pc lere naıl yapcam
  • diğeleride 10.0.0.2 den başlayacak ve devam edecek ama eğer statik ıp verirsen default gateway girmek zorundasın orayada modemin Ip si yane örneğin 10.0.0.1 gireceksinki makineler nete çıkabilsin
  • peki dns sunucusu falan yazıyo o ip nin altında oraya ne yazmam gerekiyo
  • Aslında dns yazmana o kadar gerek yok ama sen genede modemin ip adresini yazabilirsin.
  • modemin ip sini nerden öğrenebilirim peki
    birde modemin ipsini yazsam tamam olur değilmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • www.myip.dk
  • Modemin IP sini öğren menin en kolay yolu. Ağ ayarları otomatik olan bir mak. modeme bağla ve mak. aç
    Donatılardan Msdos moduna geç Burada
    IPCONFIG yaz ve enter

IP adres: 192.168.0.5 ->senin IP
    Alt ağ mask 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ geçidi 192.168.0.1 ->modem ip

Kuracağın ağın tüm mak. modemin ipsinin son rakamını takip et sıra önemli değil tekrarlama yeter.
    DNS için otomatik seç o herhangi bir prob.olmaz yada TTelekom DNS lerden bildiğin varsa onu yazarsın
    oto. en iyisi

1.mak
    192.168.0.2
    255.255.255.0
    192.168.0.1

2.mak
    192.168.0.3
    255.255.255.0
    192.168.0.1

Bütün mak.alt ağ maskesi ve Varsayılan ağ geçidi aynı olacak sadece IP nonun son hanesi değişecek
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramerturk -- 22 Haziran 2006; 3:16:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.