Şimdi Ara

Arkadaşlar İnfaz ve Koruma Memuruyum Sorularınızı Yanıtlayabilirim (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
355
Cevap
4
Favori
45.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cinali1

ya bu hapisteki generaller fetoden alinan suclular birbirinin bokunu yiyormus zehirlenmek ve tahliye olabilmek icin dogrumu?

Oha yok artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jandarma ne iş yapar cezaevinde ?
  • Yere düşen mahkumları napiyorsunuz?
  • Bazı hapishaneler aşırı kalabalıkmış ve aynı yatağı gece başka gündüz başka mahkum paylaşıyormuş, var mı böyle bişey? Doğru mudur?
  • Yukarıda paylaştığın şeyleri okudum hocam, bir çoğu Ceza İnfaz Kurumunu koruma amaçlı üstü kapalı anlatmışsın ki haklısında.

Özgecan Aslan kardeşimizin katilinin gebermesi Gardiyanların kontrolünde gerçekleşen bir durum değil miydi?

Benim bildiğim kadarıyla Kapalı Cezaevlerinde aşağıda paylaştığım gibi gerekene gerektiği gibi davranılan yerler var diye biliyorum.

bkz.https://eksisozluk.com/ozgecan-katillerinin-akibeti--4697245

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi röpteşembır -- 27 Aralık 2016; 11:48:58 >
  • Ramazanasci R kullanıcısına yanıt
    Açık ceza infaz kurumlarına ayrılabilmek için belli şartlar var, daha rahat olduğu doğru, kapalıda ayda bir olan açık görüş (kapalı görüş her hafta var) açıkta her hafta var, ankesörlü telefon her gün kullanabiliyorlar ve 3 ayda bir evlerine izine gidiyorlar.
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar İnfaz ve Koruma Memuruyum Sorularınızı Yanıtlayabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROMA1927

quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

quote:

Orijinalden alıntı: suphanakca

Gardiyan mısın yani?

"Gardiyan" değil, İnfaz ve Koruma Memuru. Bu tanımdan pek hoşlanmıyoruz. Detaylı bilgi ise aşağıda.

T.C. Resmi Gazete 13 Ağustos 1984 Pazartesi Sayı : 18488 Karar Sayısı : 84/8311. Ekli cetvellerde sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı gösterilen kadroların 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenmesi ve mevcut kadrolara ilave olarak ihdas olunan kadroların ilişik kararda belirtilen esaslar çerçevesinde kullanılması; mezkur Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 2 nci maddesi hükmüne göre, Bakanlar Kurulunca 18/7/1984 tarihinde kararlaştırılmış ve Adalet Bakanı Mehmet Necat Eldem imzalı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1984 yılında İNFAZ VE KORUMA MEMURU tanımı kullanılmaya başlanmıtır.

Anladım gardiyan yani

Kahkaha attım +1

• Eldarion kullanıcısına yanıt
    Jandarmada erler durumun tam farkında olamayabiliyor bazen, bizde ise duyarlı kapı sinyal vermediği müddetçe aranmazsınız, sinyal verdiği vakit ise ya kendinizi aratacaksınız ya da içeriye girmeyeceksiniz, yeni arkadaşların bazen eksikleri olabiliyor haklısınız.
  • FoodWaterSleepLove kullanıcısına yanıt
    hiç denk gelmedim.
  • K-RAL kullanıcısına yanıt
    Kurumun dış güvenliği ile sevk ve nakil işlemlerinin güvenliğini sağlar.
  • röpteşembır kullanıcısına yanıt
    Hocam bağlantıdaki iletiyi okudum, kurumlar artık eskisi gibi değil. O iletide ki anlatılanlar belki çok eskiden yaşanmıştır ama şu an iddia ediyorum böyle şeyler yaşanmıyor. Her yer kamera hem memuru hem hükümlüyü korumak için. Hükümlü isterse direk bakanlığı kapalı mektup gönderebiliyor, anında müfettiş yollarlar. Kimse kafasına göre at oynatamaz. Özgecan kardeşimizin olayı aklıma geldikçe bunu yapanların insanlığından utanırım hala. Allah bin belalarını versin, ama dediğim gibi bizim işimiz hüküm vermek değil, verilen hükmü uygulamak. Hüküm vermek bize kalsaydı emin olun şu an ceza infaz kurumlarında terör ve cinsel suçlu kimse kalmazdı!
  • Mülga tck yaralama suçundan 1 yıl 6 ay

Yeni tck yagma sucundan 6 yil 8 ay

Yeni tck mala zarar verme sucundan 10 ay

Yeni tck konut dokunulmazligini ihlal sucundan 1 yil 3 ay

Yeni tck nitelikli hirsizlik sucundan 4 yil 2 ay

Mulga tck nitelikli hirsizlik sucundan 3 yil

Mulga tck yagma sucundan 12 yil 9 ay

Yeni tck yagma sucundan 10 yil

Hapis cezalari almis ve toplam 186 gün mahsuba sahip biri bu cezalarin infazina 10.08.2007 tarihinde basladiktan sonra 05.11.2012 tarihinde acik kurumdan firar edip 10.06.2016 tarihinde yeniden yakalanip, 20 gün hucreye koyma cezasi alir ve bu hucre cezasini 23.09.2016 tarihinde tamamlar ise yeniden acik ceza infaz kurumuna ne zaman ayrilabilir?
  • dodoruh kullanıcısına yanıt
    Bu video en az 10 yıllık, ilk başta ki memurun dikkatsizliğinden, yanlız olmasından kaynaklanıyor. Bir hükümlü koridorlarda böle uzun maraton koşucusu gibi koşamaz günümüzde, her 20 mt de bir memur var, 50 mt de bir elektronik olan biri kapanmadan diğeri açılmayan çiftli kapılar var, ve bu kapıların tümü tek bir kontrol merkezinden tek tuşla kapanıyor. Bu olayda memurun az olması ve bazı ciddiyetsizlikler sebebiyle böyle bir görüntü çıkmış ortaya. Günümüzde olması imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

Mülga tck yaralama suçundan 1 yıl 6 ay

Yeni tck yagma sucundan 6 yil 8 ay

Yeni tck mala zarar verme sucundan 10 ay

Yeni tck konut dokunulmazligini ihlal sucundan 1 yil 3 ay

Yeni tck nitelikli hirsizlik sucundan 4 yil 2 ay

Mulga tck nitelikli hirsizlik sucundan 3 yil

Mulga tck yagma sucundan 12 yil 9 ay

Yeni tck yagma sucundan 10 yil

Hapis cezalari almis ve toplam 186 gün mahsuba sahip biri bu cezalarin infazina 10.08.2007 tarihinde basladiktan sonra 05.11.2012 tarihinde acik kurumdan firar edip 10.06.2016 tarihinde yeniden yakalanip, 20 gün hucreye koyma cezasi alir ve bu hucre cezasini 23.09.2016 tarihinde tamamlar ise yeniden acik ceza infaz kurumuna ne zaman ayrilabilir?

Mülga ve yeni TCK'ya göre ceza toplamlarının süresinin 5/1 i olan ortalama 5 yılı infaz ettikten sonra açığa ayrılmış kişi 2007-2012, buraya kadar her şey normal. Açık kurumda da 4 yıla yakın kalmış ve toplamda indirimlerle yatması gereken sürenin aşağı yukarı yarını infaz etmişken firar etmesi ile büyük yanlış yapmış, muhtemelen yargıtayda bekleyen dosyaları vardı veya ailevi çok ciddi bir haber aldı da gitti. Firarın yaptırımları var elbet ama net olarak şu diyemiyorum, infaz birimi görevi 5 yıldır yapmıyorum, sorunuza sağlıklı yanıt veremeyeceğim. @Eldarion isimli kullanıcı avukat sanırım belki O yanıtlayabilir.

• Silah sıkmak zorunda kaldıgın oldu mu ?
  • quote:

Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bu görevi yapıyorum. Görevde 7. yılım bitmek üzere. Başlığı açma amacım dizilerde ve filmlerde görevimizle ilgili saçma sapan, hiç bir resmiyete dayanmayan, tamamen reyting amaçlı konular işleniyor. Merak ettiklerinizi dilim döndüğünce yanıtlayacağım. İyi forumlar.

Kaç kişiyi infazdan korudun? Rus büyükelçisini neden koruyamadın?

• Patria o Muerte kullanıcısına yanıt
    Dışarıda kullanabilmek için silah taşıma ruhsatına sahip olsak da, kurum içerisine silah sokulamaz, görev anında kullanamayız. Taşıma ruhsatının amacı dışarıda kendimizi ve ailemizi korumak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bu görevi yapıyorum. Görevde 7. yılım bitmek üzere. Başlığı açma amacım dizilerde ve filmlerde görevimizle ilgili saçma sapan, hiç bir resmiyete dayanmayan, tamamen reyting amaçlı konular işleniyor. Merak ettiklerinizi dilim döndüğünce yanıtlayacağım. İyi forumlar.

Kaç kişiyi infazdan korudun? Rus büyükelçisini neden koruyamadın?

İnfazın tanımını daha önce anlatmıştım, ayrıca Rusya veya herhengi bir ükkenin büyükelçisini korumak görevlerimiz arasında yok.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.