Şimdi Ara

ARKADAŞLAR... CRACK YAPMAK GÜNAH MI? (CİDDİ) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
11.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Yine korsana teşvik ediyorsun

    Paran yoksa korsan kullanıp hırsızlık yapmak yerine almayacaksın. Bu kadar basit. Ama sen bunu diyemiyor, korsan kullanın biz fakiriz diyorsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Senin algılama niyetin öyle istiyor. Ben fakirim ve zaaflarıma yenik düşüp hırsızlık yapıyorum bazen diyorum. Teşvik niye edeyim.

    Bu yazdığınla zaten dijital ortamdaki korsanlığın basit bir hırsızlık olduğunu kabul ediyorsun sen de, param yoksa almıyorsam zaten üreticiye bir zararım da olmuyor korsan indirdiğimde farkındaysan. Zarar; parası olduğu halde pinti olup korsan indirenlerin yaptığında.

    Zaafına yenilenler hırsızdır diyorum ben başından beri. Vicdanen tesellim ise korsan indirmesem zaten almayacak olmam

    Bir de bu tarz argümanlar genelde hep zenginlerden geliyor nedense yani bekara karı boşamak kolay deyimi gibi bişey.
  • Karşı taraf haram etmezse haram olmaz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • günah tabi. adamların parayla sattığı şeyi bedavaya alıyorsun. yok ama şöyle ama böyle deyip bug bulmaya çalışmayın.
  • Evvela bahsettiğin; başta Kur'an'ın bozuk düzene hitap etmediği(kendi adil düzenini ortaya koyduğu) fikrine ve oyunların lüks isteklerden oluşu ile hocaların genellikle iktisattan anlamadıkları konusunda sana iştirak ediyorum.

    Bununla birlikte şu yanlışı düzeltmek isterim; oyun oynamanın İslami hükmü; asıl vazifelerine mani olmayacak kadar oynamak mübahtır, yani Müslüman elbette muhtaçlara sahip çıkacaktır ancak muhtaç insana para vermemek kul hakkı değil günah sebebidir. günahkarlık ve kul hakkı kötülük noktasında birdir fakat keyfiyet itibariyle tam manasıyla aynı şeyler değildir.

    Diğer yandan ,asla kapitalist sistemi savunmak maksadıyla demiyorum, içinde yaşadığın ülkenin kabul ettiği ulusiçi ve uluslararası kanun ve anlaşmalar var; sistem her ne kadar bozuk, adaletsiz olsa da mesele bu noktada hukuki bir boyut kazanıyor.

    İkincisi telif hakkının inkarı sence de adil midir? Şimdi sen bir eser ortaya koymak için aylarca, yıllarca uğraşacaksın ve insanlar senin emeğini hiçe sayacak ve neticede senin emeğin sömürülmüş olmayacak mı? Aynı zamanda bu fikre göre; madem maksadımız umumi yani ülkesel bir terakki ve refah olduğuna göre, mesela Avrupalı sömürgecilerin zenginleşmek için dünya genelinde nereden baksan 200 milyon insanı katletmesini de mi hoş göreceğiz?

    Bahsettiğin alternatif maliyet konusuna dikkat çektiğin için teşekkür ederim, onu da araştıracağım.




  • subay96 S kullanıcısına yanıt
    Boşa harcanan herşey bir bakış açısına göre günah olduğuna göre ve lüks olan bilgisayar oyunu da boş zamanı harcattığına göre o bakış açısı ile bakılabilir. Ben bakış açısı sunmaya çalıştım bu konu üzerinden, hiç bir iddiada bulunmadım. Hüküm Allah'ındır. Konu bir çok farklı açıdan bakılabilecek bir konu ve karışıktır.

    Hukuk adalet demek değildir. Önce bunu kavramak gerekli. Kanunlar her zaman adaleti sağlamaz, çoğu zaman güçlüden yanadır.

    Telif hakkı ne demektir? Önce bu kavramı objektif hale getirmeliyiz. Ondan sonra inkar mı ediliyor yoksa işine gelenin telif dediği işine gelmeyenin ise bu telif değildir dediği bir sistem mi var onu görelim.

    Mısır Devleti'nin üzerinde inanılmaz tarihi eserler var; bunlardan gelir elde etmesi, yurtdışına kaçırılan antik Mısır'a ait eserleri istemesi telif kapsamında mıdır?

    Parayı lidyalılar bulmuş, Lidyalılar Anadolu coğrafyasında yaşamış bir toplum, bu sebepten tüm dünya ülkeleri kullandığı paradan dolayı bize telif hakkı ödemeli mi? Neden ödememeli? Para bir eser değil mi?

    Antik Mısır ile Lidyalılar yok olmuş medeniyetlerken bir toplumun eserlerinden günümüzde o coğrafyada hüküm süren devletin sahiplenmesi hususunda fark nedir? Kötü olsa sahiplenecek miydi?

    Neden kaçak tarihi eser diye bir kavram vardır? Toprağı kazan bensem neden bu eser benim olmuyor?

    Telif konusu çok karışık bir konudur ve güçlü taraf güçlü kalsın diye adalet kılıfına sokulmaya çalışılmıştır. Şu anda Çin 5g teknolojisi üzerinde bir sürü patent aldı ve bu patentlerin ne olacağı muamma. Çok değişik bir döneme doğru ilerliyoruz gibi geliyor bana.

    Yani telif konusunda kurallar yeniden belirlenecek gibi duruyor. Diğer türlü Çin'in yüksek teknolojiden dolayı her üretilen üründen pay alması demek ABD'nin gücünün azalması demek olacak.

    Özetle çok karışık konular bunlar. 100 kişi bir araya gelse yine de ortak bir hüküm verilemez. Onun için hep güçlü olan vermiş hükmü bugüne kadar ve güç şu anda yön değiştiriyor.




  • aslında bu bende ilk başlarda vicdan azabı yaratıyordu zira müzikleri oyunları başta korsan kullanıyordum, bir gün kafama koydum, bütün bu dinlediğim şarkıları oyunları orjinal alacam diye. şimdi öyle mesela kafam rahat. müzik mi beğendim, itunes'tan indiriyorum tanesi max 1,5 TL. itunes'ta filmler pahalı değişiyor fiyatları ama. oyunları da steam'den indirime düşünce alıyorum.

    bu şekilde bilişsel çelişkimi yeniyorum yoksa bahane bula bula farklı yönlere kayıyorsunuz. mesela filmi korsan izleyen oyunu korsan oynar, oyunu korsan oynayan derste kopya çeker. derste kopya çeken rüşvet alır vs vs. bir noktada yaptığınız ahlaki yanlış, bir diğer noktaya sizi hazırlıyor. bunun kaçışı yok. yani korsan oyundan korsan müzikten ne çıkarki diye düşünmeyin.
  • bi bilgisayar mühendisi adayı olarak, kodu yazan onun güvenliğini sağlamalı. sağlayamıyorsa onun problemi. dini görüşüm yok fetvayı alimler versin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim kannatim doğru değil, Ortada ciddi bir emek var. Bu oyun olsa bile doğru değil. Tamam bende çok zorda kaldımmı kullanıyorum veya ücretsiz sürümleri sömürüyorum bazen. En azından Windows yazılımım, Microsoft ve gün için sürekli kullanmak durumunda kaldığım yazılımlarım hep orjinal.


    Buna caiz demek kesinlikle yanlış. Ortada emek var kul hakkı var. Bir mağazaya gidip para vermeden alışveriş yapamıyorsunuz. Ama birileri yapabilirsin diyor diye yapamazsınız.


    Not: Daha önce kullandım yalan söylemeye gerek yok. Ama şuan elimden geldiğince hiç kullanmıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihdogmus

    bi bilgisayar mühendisi adayı olarak, kodu yazan onun güvenliğini sağlamalı. sağlayamıyorsa onun problemi. dini görüşüm yok fetvayı alimler versin

    Kardeşim mühendisten daha iyisi çıkıp kırarsa mühendisin suçu ne. her türlü önlemler alınmasına rağmen hırsızlık olıyorsa bu satıcının suçu demek yanlış değilmi.

  • Yok, sevap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden, kendimi akıllı ve uyanık zannederken cr@ck epeyce kullanmışımdır. Sonra bunun bir insanın cebinden para çalmaktan farkı olmadığını anlayınca tamamen vazgeçtim.

    Evet, kul hakkıdır. Yarın mahşer günü insanın başına gelebilecek en büyük ikinci beladır şirkten sonra. Bir müslüman olarak buna inanıyorum.

    Ayrıca hem inananlar, hem de inanmayanlar için gayriahlaki, etik olmayan bir durumdur. Suçtur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 yıldır bu soruyu merak ediyoruz.

  • Programı kurarken okumayıp next next yaptığınız şeyi okusaydınız, sahibinin kullanım, kopyalama, dağıtım konusunda nelere rızasının olup olmadığını öğrenirdiniz.

     ARKADAŞLAR... CRACK YAPMAK GÜNAH MI? (CİDDİ)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 yılındayız günah mı kaldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    2200 de olsa gunahin tanimi degismez güzel kardeşim, ilk pc ile. Tanıştığım günden beri crack kullanarak program kullanirdim ne zaman kinaklim başıma geldi 3-5ay önce bende bu konuları araştırarak kafayi yemek üzereyken bu günah ve hak hukuk işlerine çözümü bedava giveaway sitelerde hergun yayinlanan reklamsiz full sürüm ve reklamli free surum kullanmakda buldum, oyle olmaz sa olmaz ofis ve Windows gibi olanlarinda alternatif yada deneme suresi bittikden sonra lisanslamadan devam edildilebildigi icin bu sekil kullanıyorum, ha kimisinin inancina göre cok ta tinnn ama ben Müslüman dinine mensup olarak cok cok mecbur kalmadikca crack vs vs kurulumu program kullanmıyorum, herkesin elinden geldiğince uzak durmasi gereken bir konu, gittigidiyordaki 15-20₺lik lisanslarin durumunu bir hocaya sormak gerek, sonuçta ucuzda olsa bir satis sitesinde lisans satin alip anahtar kodunu giriyorsun, Windows bilmiyor mu bu kodları? Ama ben gine de öğrenci olduğum icin Windows u bedava öğrenci sürümünü kullanıyorum, umarım paramizin değeri yükselirde bu programlari cracklamak zorunda kalmadan kullaniriz... Sağlıcakla kalin..




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.