Şimdi Ara

ARKADAŞLAR... CRACK YAPMAK GÜNAH MI? (CİDDİ)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
11.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GERÇEKTEN KUL HAKKINA GİRER Mİ BU İŞ.. 1000 LERCE DOLARRLIK PROGRAMLARI BEDAVAYA CRACKLAYİP KULLANIYOZ BAZEN...



  • crack hakkında büyük islam bilginleri ve mezhep imamları ne demişse öyle davranmak lazım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nofrost

    crack hakkında büyük islam bilginleri ve mezhep imamları ne demişse öyle davranmak lazım..


    Güzel cevap.
  • bence degil..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nofrost

    crack hakkında büyük islam bilginleri ve mezhep imamları ne demişse öyle davranmak lazım..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fibonachi -- 12 Haziran 2005, 0:06:26 >
  • Tabiiki günaktır arkadaslar. Baskasının emegini zaptetmektir, hırsızlıktan baska birşey değildir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nofrost

    crack hakkında büyük islam bilginleri ve mezhep imamları ne demişse öyle davranmak lazım..


    ne demişler bu konuda.. bilgin var mı?
  • Bu sorunun cevabını en iyi;
    aylarca uğraşıp üç beş kuruş kazanırım diye emek döküp yazdığınız programı crackleyip bedava kullandıklarında daha iyi anlarsınız!

    İslam mantığı zor birşey değil, sistemi anlarsan kolaylıkla bu gibi basit soruları çözersin!
  • bence bu işi bir hocaya sormalı ?
  • tabiiki günah , kul hakkı ve hırsızlıktır , bu meyanda ben bir günahkarım
  • Bu konudaki hadisi şerifler, bilginin müslümanın kayıp malı olduğunu, nerede nasıl bulursa alıp kullanabileceğini söyler. Bilgi her şekilde müslümana helaldir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yetki

    Bu konudaki hadisi şerifler, bilginin müslümanın kayıp malı olduğunu, nerede nasıl bulursa alıp kullanabileceğini söyler. Bilgi her şekilde müslümana helaldir.


    O zaman kütüphaneden kitap çalmak da helal.. Benim bildiğim crack korsan programlarda vs. olur, bu da bir nevi hırsızlıktır. Hırsızlık günah mıdır, oraya karışmıyorum tabi. Bakış açısına da bağlı biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelbrot -- 11 Haziran 2005, 17:40:56 >
  • aslında düşünüce günah gibi ama niyet önemli kötü bir niyet varsa günah olur heralde yine Rabbim bilir

    en iyisini günahsa affeder inşallah........
  • bence günahtır aslında. ama napalım yine de kullanıyoz. ama bunu bu bilgiyi satanlara sormak lazım. asıl büyük günahı onlar işliyo. hadisi şerifler ne diyo. ilmin zekatını verin, ilmin zekatı ise %100 dür. diyo. demek ki bu bilgiyi para ile satmak hele binlerce dolara satmak bence daha büyük günah. onlar düşünsün...
  • Kardeşim adamlar uğraşıp Crack yapmışlar Onuda hayrına bizlere dağıtıp sevap kazanmaya çalışıyorlar.Yani böyle hayırseverlere sahip çıkmamız lazım bunun yoluda onların tüm uğraşlarının sonucunda yapmış oldukları crack'leri kullanmaktan geçiyor herhal. Tabi ki yine de en iyisini Allah bilir.
  • Ya bu programların bilgi ile ne alakası var, sonuçta adamın para kazanmak için gece gündüz uğraştığı bir ürünü sen adama hiç bir ücret kazandırmadan kullanıyorsun. Bu olay ilk başta etiğe ve kanunlara aykırıdır. Size göre sevap da olabilir sünnet de olabilir günah da olabilir, orası beni ilgilendirmez, ama her ne kadar pratikte uygulanmasa da Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre TCK'da suç teşkil eder..

    Ülkemiz islami kanunlar yerine Medeni Kanunla yönetildiği için bu konuda çeşitli islam alimlerinin ya da peygamberlerin söyledikleri bir şey değiştirmez.. Sonuçta suçtur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelbrot -- 11 Haziran 2005, 22:43:46 >
  • Kardeşler üstteki yazdıklarımın amacı konuya biraz RENK katmaktı eğer böyle küçük esprilere tahammül edilemiyorsa yukarıdaki mesajımın silinmesini talep ediyorum. Yoksa benimde fikrim iyi birşey olmadığı yönünde ama soruyorum kaçınız tüm kullandığı programları para vererek alıp tam sürüm yapıyor??? Birde mandel kardeş bu topic seni pek ilgilendirmiyor sanırım senin inanç sisteminde Günah Zaten Yokki!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: magnificent35

    bence günahtır aslında. ama napalım yine de kullanıyoz. ama bunu bu bilgiyi satanlara sormak lazım. asıl büyük günahı onlar işliyo. hadisi şerifler ne diyo. ilmin zekatını verin, ilmin zekatı ise %100 dür. diyo. demek ki bu bilgiyi para ile satmak hele binlerce dolara satmak bence daha büyük günah. onlar düşünsün...


    Ya bu ne sacmalıktır. Ben programcıyım. Nasıl para kazanacagım ?? Açmı kalacagım.. Aç kalıp olup gideyim bedavaya kullansınlar programları !!

    Ayrıcana programlara biçilen fiyatlar program masrafları + arz/talep ilişkisi degerlendirilerek biçilir ki bu günümüzde bütün ürünlerde gecerli strateji ..

    Ayrıcana programcı bilgi üretmez, bilgiyi sentezleyecek algoritmayı üretir, bilgilerinizi daha kolay işleyebileceğiniz aracı üretir.

    Senin gibi dini kendi cıkarlarına alet edip kendini haklı gosteren asalaklar yüzünden zaten bu ülkede ne bilişim sektoru ilerler, ne teknoloji geliştirilir, nede yatırım yapılır. Kıçlar bir güzel yayılır, ülkeye gelen sıcak parayla ekonomi doner, kacak para alır basını gider, en sonunda bir suclu bulunur, topa tutulur, herşeye tekrar baslanır bir umutla.





  • Sana katılıyorum Murat kardeş katılıyorum ama insanın içinden nedense yazılıma para veresi gelmiyor.Belkide oradaki emeği göremediğimizdendir.Bu yaz bende başladım C++ ya bakalım artık bu insan hakkı yemek yerine kendi yaptığım programı kullanırım Hatta bi bakarsın Kendi windowsumu yapmışım(anca yaparım),o zaman kurtulurum bu sıkıntıdan...Başarılar dilerim...
  • yazılımcılar,ürünlerinin ücretsiz kullanılmasını gerçekten istemiyorlar mı?
    bu konuda şüpheliyim.
    bana biraz da bilerek buna olanak tanıyorlar gibi geliyor.
    hadi kasperskyi beleş kurduk,kullanıyoz,bari update'e izin verme birader.
    şimdi bu adamın hiç mi suçu yok?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.