Şimdi Ara

ARKADAŞLAR... CRACK YAPMAK GÜNAH MI? (CİDDİ) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
11.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • günah olabilir ama ne yapalım oyunların paraları mağlum para mı dayanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: yetki

Bu konudaki hadisi şerifler, bilginin müslümanın kayıp malı olduğunu, nerede nasıl bulursa alıp kullanabileceğini söyler. Bilgi her şekilde müslümana helaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: memet

En iyisimi hiç kafaya takmayın arkadaşlar,
    O programları kim üretiyor??? tabiki gelişmiş ülkeler genelde...
    Onlar zaten dolaylı yoldanda olsa bizi soymuyorlar mı ???evet soyuyorlar....
    O halde ben bunları cracklemesemde deneme süresi bitiminde tekrar kursam nasıl olur???? yeniden kullanabilirim...
    Onların yaptığı yanlarına kar mı kalacak? hayır...
    O halde hiç dert etmeyin ve kullanıma devam...

10 yıl sonra gelen +1
  • Tabi ki günah, hem de en büyüklerinden direk kul hakkı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah olmadığı için sorun yok. Bir ürünün metalaşması da sömürülmesinin parçasıdır, bence bir ürün, sanal ya da gerçel, insanlığın ortak malıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarihselmaddeci

Allah olmadığı için sorun yok. Bir ürünün metalaşması da sömürülmesinin parçasıdır, bence bir ürün, sanal ya da gerçel, insanlığın ortak malıdır.

az kullanılmış kulak temizlediğim çubuğu paylaşabilirim

• Basit mantıkla crack yaparak parayla satılan bir oyunu bedava kullanmış oluyoruz. Programcısından reklamcısına herkesin emeği var. Bu yüzden günahtır diye düşünüyorum.

• Günahtır.
  • Bu soruyu Bende kendime bazen soruyorum ve cevap bulamıyorum ama 1000 - 15000 usd lık programı yapanlar zaten bunu ticari amac ıcın kullananların peşine düşüyorlar ama bizim gibi kendi kendimize photo shop kullanıp aıle fotolarını duzenleyıp efekt yapanlar para kazanmadıgı muddetce pesımıze dusmuyorlar, ama her halukarda Dini program alırken bile içerisinde kurulum yapmadan önce "Eğer bu cd kopya ve yasa dısı cogaltılmıssa ahirette hesap vereceğimi kabul ediyorum" diye bir onay butonu vardı ona basmadan kurulum yapmıyordu Mürşit isimli programdı bu ve turan yazılım evi yayınlıyordu, bende 30 tl verecek kadar zengın degıldım cocukken ama düşününce dinimizin gereklerini öğrenmek için hazırlanmış cd yi kurarken bile günaha giriyorduk sanırım Haram veya helal diyemem ama ortada bir hak oldugu kesin, Rabbbim affeylesin bizleri.... Düşünsenize bill gates müslüman olsa kesin cennetin eeeeeen üst seviyelerinde olurdu, tüm dünyadan hak alacagı var adamın hehehehe bakin şimdi aklıma geldi Cennete kolay girmenın CRAKC'ı da lisansı 500 usd ücretli bir program yapıp birilerinin bunu cracklamasını beklemek ama öyle program yapınki bir çok insanın işine yarasın :) gerçi insanların işine yarayan program yapıp bedava dagıtsanda sevaba girip gene cennete girebilirsin Heryol cennete çıkıyor isteyenler için, bu kadar yorum yeterli sanırım ^.^

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Günahtır.

+1
  • Arkadaşlar merhaba,
    İnternette bu konuyla alakalı hocalardan tutun sizlerin yazdıklarının çoğunu okudum ve farkettim ki;

1-) Vatandaşlarlardan kimi kendine helal yapmak için "bizi zaten soyuyorlar,sömürüyorlar" vb. sözlerle, kimi "ya ama çok pahalı" vb. cümlelerle, kimi de dini bir konu olduğu halde " 'BENCE' ile başlayan " cümlelerle (ki dini konularda cevap bence ile değil İslam'a göre temel kaide budur vb. cümlelerle ifade edilir ve kişinin kendi kafasına göre bir şeye helal veya haram demesi; bu konuda Allah'ın hükmü böyledir demek olduğundan kişiyi dininden edecek sonuçlar doğurabilmektedir) bahaneler üretiyor.

2-) Hocalar ise telif hakkının olduğu ticari malların satılmasının kul hakkı olduğunu ve bunlardan sakınmamız icap ettiğini belirtiyorlar fakat daha önceden kullanılmış korsan ürünlerin (kul hakkından kurtulmak için) satın alınmasına gerek olmadığını,tövbe etmemizin ve bir daha bulaşmamamızın yeterli olduğunu ifade ediyorlar. Hocalarımızın böyle ifade etmelerinin sebebini umumi manada şöyle anlıyorum ki; uluslararası ve uluslariçi dünya siyasetinde oyun,eğlence vb. ürünlerin satışı ve kullanımı insanların normal ihtiyaçlarının üzerinde satıldıkça ve kullanıldıkça insanların sıhhatli düşünmelerine engel olunmakta ve sürü gibi istenildiği yere yönlendirilmesi kolaylaştığı için bunlardan ihtiyaç haricinde mümkün mertebe uzak tutma gayretidir. Bununla birlikte daha küçük bir dairede yani şahsi manada ise; bizim örfümüzde oyun vb. işlerle uğraşmak genellikle malayaniyat yani gereksiz,faydasız işlerle meşgul olmak olarak telakki edildiği için; kişiyi ahirette ömrünü faydasız işlerle heba etmekten dolayı veremeyeceği bir hesaptan men etmek için böyle dediklerini anlıyorum.

-Arkadaşlar, bir insanın işlediği suç ve yanlış bir başkasının suçuna,yanlışına sebep teşkil etmez; bu yüzden zaten soyuyorlar,sömürüyorlar bahanesi tam bir bahane

-Pahalılık konusuna gelince mesela bir windows 10 kullanmak için illa 800-1000 tl ödemek zorunda değilsiniz, Microsoft'un sitesinden orijinal olarak indirip DVD/USB'ye otomatik yüklüyorsunuz ve ondan sonra lisans anahtarı girmek için internetten süresiz lisans alabilirsiniz,fiyatı da 20-25'ten başlıyor 50-60'a kadar yükseliyor, Microsoft ofis programları için de öyle ve illa ücretli kullanmak zorunda da değiliz; Pardus, Openoffice vb. ücretsiz işletim sistemleri ve ofis yazılımları da kullanılabilir. Oyunlar hakkında ise; evet bazı oyunlar 500-600 liraya kadar fiyatı oluyor ama illa onları oynamak zorunda olmadığımız gibi indirim vaktinde almak da %50'den 90'a kadar çok daha hesaplı oluyor.

Bir yazılım eseri ortaya koymanın nasıl bir emek işi olduğunu yazılımcı kardeşlerimize sorabilirsiniz. Allah'tan af dilerim ki ben de zamanında korsan ürünler kullandım ama bugün gerçekten çok pişmanım, o ürünleri ticari maksatla üreten insanlarla ahirette karşılaşmak istemem! Bundan dolayı ben vicdanımı rahatlatmak için önceden kullandığım o ürünleri satın almaya gayret ediyorum; yeter ki üzerimde kul hakkı kalmasın.
    Eğer başka bir yol daha tavsiye edebilirseniz memnuniyetle dinlerim... HELAL DAİRE KEYFE KÂFİDİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subay96 -- 5 Nisan 2020; 17:47:2 >

• subay96 S kullanıcısına yanıt
    Kur'an ne kadar istesek de bozuk düzene hitap etmez. Kapitalist sistem Kur'an a uygun değildir. Mevcut kapitalist sistem zaten sömürü amacı taşır. O sebepten bu konuda kim ne dese kendince haklıdır. Dine uydurmaya ne kadar çaba gösterirsek gösterelim bir yerden patlar. Telif hakkı denen şeyler de para babalarının uydurduğu şeylerdir. Allah'ın emrettiği düzene göre yaşayan insanların değil. Japonya gelişimini uzun yıllar telif haklarını tanımadığı için başardı. Bir ürün üretilmişse herkes ilk üreticiye para vermeden o ürünün kopyasını yapabilir dedi. Bu mantıkla bakarsak korsan oyun vb diye birşey yoktur.

ABD de bir oyun 60 birim iken Türkiyede aynı oyun 400-500 birim ise burda sen kazıklandığını görmüyorsan bozuk sistemin doğru olduğunu benliğine yerleştirmişsindir. ABD deki asgari ücret ile Türkiye'deki asgari ücret birim olarak benzerken aradaki paranın değer farkından dolayı ABD deki birey rahatlıkla 1 oyun alabilirken Türkiye'deki birey indirim beklemek zorunda ise burda zaten bir sorun vardır.

Bunun yanında oyunlar vs. zorunlu ihtiyaç değil lüks sınıfındadır. Tüm Müslümanlar muhtaç insana vermek varken oyuna para veriyorsa zaten kul hakkına girer. Yani indirimde de alsan kul hakkı yiyeceksin. Korsan oynayıp o para ile muhtaç birisine yardım etsen sevap kazanacaksın.

Sonuç ne dersek; her türlü bir günah var. Allah affeder mi affetmez mi onu da biz bilemeyiz. Hocalar çok biliyorlar sanıyorlar ama ekonomiden zerre anlamıyorlar. Alternatif maliyet nedir bilmeyen adam parasal konularda ahkam kesmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Kur'an ne kadar istesek de bozuk düzene hitap etmez. Kapitalist sistem Kur'an a uygun değildir. Mevcut kapitalist sistem zaten sömürü amacı taşır. O sebepten bu konuda kim ne dese kendince haklıdır. Dine uydurmaya ne kadar çaba gösterirsek gösterelim bir yerden patlar. Telif hakkı denen şeyler de para babalarının uydurduğu şeylerdir. Allah'ın emrettiği düzene göre yaşayan insanların değil. Japonya gelişimini uzun yıllar telif haklarını tanımadığı için başardı. Bir ürün üretilmişse herkes ilk üreticiye para vermeden o ürünün kopyasını yapabilir dedi. Bu mantıkla bakarsak korsan oyun vb diye birşey yoktur.

ABD de bir oyun 60 birim iken Türkiyede aynı oyun 400-500 birim ise burda sen kazıklandığını görmüyorsan bozuk sistemin doğru olduğunu benliğine yerleştirmişsindir. ABD deki asgari ücret ile Türkiye'deki asgari ücret birim olarak benzerken aradaki paranın değer farkından dolayı ABD deki birey rahatlıkla 1 oyun alabilirken Türkiye'deki birey indirim beklemek zorunda ise burda zaten bir sorun vardır.

Bunun yanında oyunlar vs. zorunlu ihtiyaç değil lüks sınıfındadır. Tüm Müslümanlar muhtaç insana vermek varken oyuna para veriyorsa zaten kul hakkına girer. Yani indirimde de alsan kul hakkı yiyeceksin. Korsan oynayıp o para ile muhtaç birisine yardım etsen sevap kazanacaksın.

Sonuç ne dersek; her türlü bir günah var. Allah affeder mi affetmez mi onu da biz bilemeyiz. Hocalar çok biliyorlar sanıyorlar ama ekonomiden zerre anlamıyorlar. Alternatif maliyet nedir bilmeyen adam parasal konularda ahkam kesmemeli.
    crack yapmak, korsan kullanmak hirsizliktir. eger hirsizlik gunahtir diyen bir inanc sistemine inaniyorsan crack gunahtir.

abdde olan oyunlarin birim olarak az olmasi sistemin degil senin ulkenin bos oldugunu gosterir. eger sen yoneticilerini duzgun insanlardan secseydin bu durum yasanmazdi. ancak halk neyse yonetici de o sekilde oldugundan durum bu. halk kendisi gibi olani tercih eder. zaten tercihlerinin de crack gunah olmadigi yonunde olmasi, her turlu pisligin, uckagitciligin normal gorulmesi herseyi cok net acikliyor. hep soylerim turkiye durustlerin ulkesi degildir. durustlere zindan gelen bir ulkedir.

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Öncelikle 2005 konusunu hortlatan birisi fikir istemiş diye olayı din açısından ele alarak her türlü durumun dinen sıkıntılı olduğunu açıklamaya çalıştım kısaca. Sen belli ki başka amaçla cevap verdin sana da senin yazdığın üzerinden vereyim cevabı.

Hırsızlıktır zaten aksini söyleyen mi var?

Benim ülkem senin ülken değil mi anlamadım kullandığın "senin ülken" ifadesini.

Yöneticiler düzgün olunca ABD ekonomisinden iyi ekonomiye mi kavuşuyor ülkeler? Yunanistan'da ateist başbakan vardı ne değişti?

Yaşadığımız bu tarz ekonomik olaylar genel olarak kapitalist sistemin suçudur. Sistemi mutlak sabit kabul edip sistemin hatasız olduğunu iddia edersen ancak yazdıklarını konuşabilirsin. Önce kapitalizm nedir ne değildir onu bir öğren ondan sonra gel bana.

ABD kime sorup karşılıksız para basıyor? Bu hırsızlık değil midir? Ekonomiden anlarsan bunun hırsızlık olduğunu bilirsin. Ancak sistemi sabit kabul edersen "güçlü devlet istediğini yapar" dersin.

Bu arada yönetim konusunda senden daha fazla eleştiririm ben, sadece körü körüne eleştirip "dürüst" benim siz değilsiniz iddiasında bulunmam. Yani yalan söylemem. Sen dürüst olduğunu iddia edersin ama kendine dahi dürüst olamazsın.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    yazdiklarindan pek de hirsizlikmis gibi gozukmuyor. crackli kullanin diyorsun acikca. bunu da adaletsizlige, kapitalizme bagliyorsun. resmen tesvik ediyor gibi yazmissin.

senin ulken lafi geneldir. buraya turkiye de koyabilirsin, misir da , almanya da. sadece bir ulke ie sinirlandirmak istemem. genel olarak konusulanlari yapan ulkeler anlaminda kullanirim.

yoneticilerin iyi olursa elbette abdden daha iyi ekonomiye sahip olursun. vatandasinin refahi daha yuksek olur. ayrica yoneticilerin iyi olmasi icin ateist ya da musluman olma gibi bir sart yoktur.

sucu kapitalist sisteme atmak tamamen benim gozumde sacmaliktir. bakiyoruz tum kapitalist ulkeler refahi yuksek. turkiye gibi kapitalist olmayan ulkeler ise surunuyor. kapitalizmin sistem olarak kabul edilmesinin ilk sarti adalettir cunku.

abd para basiyorsa bunu altina gore yapar. karsisinda euro var yuan var. eger sen dolara deger verirsen, yaptigin isleri dolar karsiligi degerlendirirsen elbette dolar degerli olur. kendi ulkesinin para birimine guvenmeyen bir hukumet yandaslarina yaptirdigi islere dolarla garanti verirse kimse o ulkenin parasina guvenmez tabi. niye guvensin?

ayrica turkiyenin durustlere gore olmadigini yuzlerce ornekle gosteririm. ama sen turkiye durustlerin ulkesi oldugunu dair ornek sunamazsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 8 Nisan 2020; 18:48:38 >

Kafanda kurduklarınla söylemediğim şeyleri söylediğimi iddia ederek dürüst olduğunu iddia edemezsin önce onu bil. İnsanları yazdıkları ile itham etmeyi öğren. Sonuçta her türlü günah cümlesini yazmışken nasıl hırsızlık olarak görmediğimi iddia edebiliyorsun?

Ben yazımın hiç bir yerinde crackli kullan demiyorum. Sen onu uyduruyorsun kendince. Korsan kullanmanın hırsızlık olmasına rağmen kapitalist sistemin bizi bu hırsızlığa zorladığını belirtiyorum. Sen daha bu farkı anlayamamışsın. Oyun benim ülkemde 60 tl olsa ve benim maaşım 2500 lira olsa ben oyunu orjinal alayım ama 500 lira ise nasıl alacağım diyorum. Ayrıca 60 tl bile olsa bu harcamanın lüks sınıfında olduğunu ve harcanan paranın bir fakire gideceği yerde boş harcamaya gideceği için de yine günah olabileceğini belirtiyorum. Her türlü günah var işin içinde. Kimse bozuk sistem üzerinden Allah hakkında hüküm vermesin diye de bitiriyorum.

Kapitalist ülkelerin refah seviyesi yüksek diye kapitalist sistem doğru sistem mi oluyor? Türkiye de kapitalist bir ülkedir sen bu işleri hiç bilmiyorsun. Adalet ekonomi bilimine ait bir terim değildir ki kapitalist sayılması için şart olsun. Kapitalist ekonomide adalet ne kadar varsa kapitalistler(sermaye sahipleri) için sıkıntılar baş gösterir hatta.

Yöneticileri iyi bir ülke de olsan ABD'den daha iyi bir ekonomiye sahip olamazsın. Onun için çok farklı şeyler gereklidir. Çin başaracak gibi duruyor 10-15 yıl içerisinde mesela.

ABD adaletin varolduğu bir ülke değil bu sebepten kafasına göre para basıyor, altın ile alakalı değildir para basmak, bil bakalım altın karşılığı para basmayı tarihte ilk hangi ülke bıraktı Dünyanın en büyük hırsızı ABD'dir.
    Adamlar korsan orjinal dolar basıyorlar şu anda

Artık virüsten ölmezsek şunu da göreceğiz gibi, yöneticileri kötü bile olsa kapitalizmin çarklarını kendine işleten komünizm benzeri bir yönetime sahip Çin 10-15 yıl içerisinde ABD'den daha iyi bir ekonomiye sahip olacağı net olduğu ve kapitalizm artık eskisi gibi ABD çıkarına işlemeyeceği için bu virüs muhabbeti bittiğinde Çin ile ABD ve Avrupa arasında yeni bir soğuk savaş başlayacak gibi duruyor.

Türkiye'nin dürüstlerin ülkesi olduğunu iddia ettiğimi nereden çıkardın ayrıca onu da anlamadım.

quote:

bunu yazan sen degil misin? burada resmen korsan kullanin demeye getirmissin. hatta korsan kullanin, parasiyla yardim edin sevap kazanin diyorsun

eger sistem seni al diye zorlamiyorsa bunu almak zorunda degilsin. niye korsan kullanip adamlarin onca emegini caliyorsun? 500 lira oyunu alamiyorsan bu senin hirsizlik yapmani gerektirmez. 500 lira fazlaysa derdini ulkeni yoneten hukumete anlat. niye bizi bu kadar dusurdunuz de. dunyanin diger yerlerinde rahatlikla alinan oyun bu sonucta.

turkiye kapitalist bir ulke degil. yine yazayim. kapitalizm icin adalet gereklidir. adalet yatirimcilar icin gereklidir. turkiyede hukumet cani isteyince istedigi herseye el koyabilen, sadece hukumete yakin insanlarin rahatlikla is yapabildigi ve memurlarin oldugu bir sistem var. bu kapitalizm degil de cindeki sisteme cok cok daha yakin.

ayrica iyi ekonomi demek ulke genelinde refahin daha iyi olmasi demektir. cin nufus olarak buyuk oldugundan ekonomik olarak buyuk olabilir. ama daha iyi bir ekonomiye sahip olamaz. norvec bugun bile cinden daha iyi ekonomiye sahiptir. abdden de daha iyi ekonomiye sahiptir.

tekrar hatirlatayim. dolari degerlendiren abd degil insanlardir. eger sen islerini dolar yerine kendi paranla yaparsan senin paran degerli olur. paranin degeri sana bagli. abdye degil.

Sonuç olarak diye başlayan paragrafı yok sayarsan istediğin anlam çıkar, hala dürüst değilsin kendini haklı çıkarmak uğruna benim yazımı parçalayıp işine gelen kısmı kesmişsin. Önce dürüst ol. Hatalı şekilde beni itham ettin.

Sistem beni al diye zorlamıyor diye korsan oynuyorum zaten Last of us II çıkacak paşa paşa verecem 429 TL yi korsanı yok çünkü PS4 oyunlarının, kırılsa idi onu da korsan oynardım. Hiç bir oyunun korsanı olmasa senede alacağım oyun bu fiyatlarla ve bu bütçemle 2 bilemedin 3 olur. Öküz alınır bu fiyatlarla yerine

Kapitalist sistem benim önüme bunu koyuyor ben de memnun değilim ama ya oyun zevkinden mahrum kalacağım ya da korsan oynayacağım. Günahı benim boynuma ben doğru olduğunu iddia etmiyorum, bozuk sistemin içerisinde yaşıyoruz ve herkes hırsız bu sistemde. Seninle farkımız burada ben DÜRÜSTçe hırsızların kim olduğunu söylüyorum kendim bile olsa. En büyük hırsız da ABD'dir.

Bunun yanında internet çağındayız ve ebook, programlar vs gelişim elde edeceğin ürünler de var neticede. Ben dahil bir sürü insan korsan ürünler sayesinde kendini geliştiriyor parası olmasa da korsan olarak elde ediyor. Yani hırsız ama bir sor bakalım adamın amacı kötü mü diye

Sen hiç okumuyorsun, indirmiyorsun galiba. Gelişimin geri kalmıyor mu?

Kapitalist olmayan dünya üzerinde Küba ve Kuzey Kore var benim bildiğim başka yok. Ne kadar kapitalist olduğu başka bir tartışmadır. Kayırmacılık, kötü yönetim bunlar başka başka sistemlerde de var olabilecek şeylerdir. Ekonomik sistem ise bellidir tartışmak aşırı gereksiz bunu.

İyi ekonomi muallak bir kavramdır, Norveç değersiz bir ülkedir. Güçtür ekonomi anlamında en iyi "iyi" kavramı. Gelişmişlik, kişi başı milli gelir vs başka kavramlar. Ekonomik güç bambaşka bir şekilde iyidir. ABD bu sebepten iyi ekonomidir. Güç onun elindedir.

Paranın değeri insana bağlıdır tabiki de ve dünya üzerindeki insanlar güvendiği paraya değer verir. Şu anda Dolar bile yeterince güvenilir sayılmıyor ki fiziki altın talebinde bulunan insan sayısı aşırı şekilde artmış ve bu sebepten altının değeri git gide artıyor dolar bazında da. Çünkü gerçek ve birçok insan ABD'nin yok yere hırsızlık yapmadığının farkında. ABD ekonomisi de çok ciddi yara alacak ve doların da geleceği belirsiz.

Sapiens kitabında Harari'nin şöyle anlama gelecek bir cümlesi vardı çok hoşuma gitmişti hepimizi özetlemesi; her ne olursak olalım hepimizin fiziki bir tanrısı vardır ve tüm insanlar olarak ona taparız adı da PARAdır.

Hepimiz hırsızız hepimizin de tanrısı para; bedava dürüstüm diye geçinme bu gerçeği kabul etmediğin müddetçe

bu mesajinda bile korsani tesvik ediyorsun. kirilsa korsan oynarim diye daha ne diyeyim?

ben okuyorum, ama parasi neyse verip aliyorum. cok pahali ise sirkete alin diyorum.

norvec senin icin degersiz olabilir, ama benim icin abdden de cinden de buyuk ekonomi. vatandas buyuk degilse ulke de ekonomi de buyuk degildir. ben surunurken ulke zenginim diye geziniyorsa yikilsin o ulke.
    Teşvik ettiğimi yine iddia ediyorsun, sen kafana göre insanları neden yargılıyorsun? Ben fakirliğimi gösteriyorum sadece zengin olsaydım orjinal alırdım ama param yok diyorum, o kadar. Benim de alım gücüm ABD li gibi olsa idi korsana yönelmezdim.

Şirkete alın diyecek bir şirketi olmayanlar ne yapsın

Yıkılsın tabi de yapacak bir şey yok, hayaller Norveç, gerçekler ABD ve Çin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.