Şimdi Ara

arkadaşlar bios güncelledim pc açılmıyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ecs marka p4m800-m7 model anakartın bios sürümünü sitesindrn indirdim talimatlara göre yükledim yükleme bittive yeniden aşlamak için kapandı ve bios ötmeye başladı 3 kere belli aralıklarla ötüyo ve 5-6 saniye bekleyip tekrar üç kere ötüyor arkadaşlar model sitede tek ne olmuş olabilir yardımlarınızı bekliyorum

• Güncellemeyi windows altında yaptıysan eğer (benimde yaptığım gibi), aynısı bana da olmuştu. Garantiye yollayacaktım ki dur dedim biosu bi resetleyim jumper ile. Ve hakkaten makina açıldı, hemde yeni biosla. Şimdi sorunsuz çalışıyor. Sende bir dene.

Eğer düzelirsede asla windows'ta bios güncelleme, hepsi palavra çok kolay oluyormuş fasa fiso.
    | Core i7 4770K | MSI Z87 GD-65 Gaming | EVGA GeForce GTX 780 SuperClocked ACX Cooler| Corsair Vengeance® Pro Series 2x4GB (2400Mhz OC) | 2 x 128GB OCZ Vector Raid0 • MACH-XTREME 120GB MX-DS FUSİON + WD Caviar Black 1 TB 32 MB 7200 RPM | ASUS VG248 24" LED 144Hz | Akasa Venom Voodoo | Zalman Z11 Plus | XFX Pro 850W XXX Edition | Creative İnspire T3130 2+1 | Razer Blackshark 2.0 Battlefield 3 Edition | Logitech G105 | Corsair M60 | Razer Battlefield 3 Scarab Mouse Pad|
  • Arkadaşım sistemin açılmazsa, bordunu kadıköye götür orda 5. katta kurtaran bilgisayar var 15-20 ytl gibi bir fiyata ellerindeki çihazlarla bios yüklüyorlar, bir bayan arkadaşın başına gelmişti 15 ytl ye hallettik.
    FENERBAHÇE
  • quote:

Orjinalden alıntı: credo

Ben de yaşadım aynı şeyi. Windows'ta güncelledim BIOS'u açılmamıştı. Makinayı kapat "Insert" tuşuna basılı tutarak açmayı dene jumper şıkkını denemeden önce. Ben öyle açmıştım çünkü..

nerde bu insert tuşu

Orjinalden alıntı: rainhard

biosun eski versiyonunu yüklemeni öneririm ;)

pc açılmıyorki nasıl yükleyeyim
    Dene bakalım olacak mı?
    | Core i7 4770K | MSI Z87 GD-65 Gaming | EVGA GeForce GTX 780 SuperClocked ACX Cooler| Corsair Vengeance® Pro Series 2x4GB (2400Mhz OC) | 2 x 128GB OCZ Vector Raid0 • MACH-XTREME 120GB MX-DS FUSİON + WD Caviar Black 1 TB 32 MB 7200 RPM | ASUS VG248 24" LED 144Hz | Akasa Venom Voodoo | Zalman Z11 Plus | XFX Pro 850W XXX Edition | Creative İnspire T3130 2+1 | Razer Blackshark 2.0 Battlefield 3 Edition | Logitech G105 | Corsair M60 | Razer Battlefield 3 Scarab Mouse Pad|
  • klavye usb insert tuşuna basıyorum olmuyor usb olduğundan basmıyor olabilirmi

1.AMI BIOS’u olan anakartınızın markasına ve modeline göre, anakartınızın üreticinizin adresinden yeni BIOS dosyasını çekin. Bu dosyanın ismi şuna benzer bir şey olur : A54MS10.ROM

2. Bu dosyanın ismini, AMIBOOT.ROM olarak değiştirin. Sonra bunu boş bir diskete kopyalayın.

3. Diskete sistem dosyalarını transfer ETMEYİN. Diskette sadece ve sadece AMIBOOT.ROM dosyası olacak. Açılmayan sisteme bu disketi koyduktan sonra, CTRL ve HOME tuşlarını nasılı tutarken sistemi açın. Disket Sürücünün ışığı yandıktan sonra elinizi bu tuşlardan çekin.

4. Sistem, BIOS Güncelleme olayını yaklaşık 35-40 saniye içinde bitirecek. İşlem bittiğinde birkaç bip sesi çıkacaktır. Daha sonra sisteminizi açabilirsiniz! alıntıdır:PCLABS

http://www.pclabs.gen.tr/yazi.asp?doc=15
    http://www.pclabs.gen.tr/yazi.asp?doc=84

Bunları bir dene bakalım olacak mı anakartın biosunu baktım ami bios notu senin anakartın iki versiyona ayrılıyor yanlış versiyona ait biosu yüklediğinde bozulmuş olabilir dene bakalım ne olacak

• Kullanım kılavuzundan clear cmos yerini öğren jumper ile resetle bilgisayarı...

Orjinalden alıntı: monodoks

Kullanım kılavuzundan clear cmos yerini öğren jumper ile resetle bilgisayarı...

onlarca defa denedim

Eğer anakartın asus taki gibi crashfree bios özelliği falan yoksa götüreceksin bios u yükleteceksin paşa paşa..

kitapçığına bi bak bakalım..

mesela asuslarda böle bi sorun olduğu zaman anakart cd sini takarak sistemi çalıştırın..Ezflash çalışacak zaten cd deki bios u yeniden yükler..hatta ezflash 3 lerde (yeni anakartlarda) flash diskten falanda update yapabiliyosunuz...

2.kere yaptım 30 milyom a

-------------------KAN KOKAN SEN COD 2 DEKİ KAN KOKANMISIN MERAK ETTİMDE :)
  • Orjinalden alıntı: milyondabir

Orjinalden alıntı: KanKoKan

-------------------KAN KOKAN SEN COD 2 DEKİ KAN KOKANMISIN MERAK ETTİMDE :)

Evet oynasanadaki COD2 deki kankokan ım

Bios tamamen yanlış yüklenmişse resetlesende insert e bassanda bir işe yaramaz, ya pci slotundan çalışan eski bir ekran kartıyla biosa girebilirsin (agp yada pci-ex kartlar bios uçtumu çalışmaz) yada daha önce dediğim gibi bios yükleyebilen bir firmaya götürücen bilgisayarını.
  • Bios güncelleyenin halinden bios güncelleyen anlar.Geçmiş olsun kardeş.Canını sıkma biryerleri karıştırmadan birşeyler öğrenilmiyor.Bende güncellemiştim ses sorunum için sonra çözüldü.Gerekli şeyleri arkadaşlar söylemiş.İnşallah düzelir.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.