Şimdi Ara

ARKADAŞLAR Bİ BAKABİLİRMİSİNİZ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 323. dönem yedek subay adaylarının olduğu sayfada bazı arkadaşlar askerlik durum belgesinde A tip arızalı yazmışlar bunu ne demek olduğunu bi açıklayabilirmisinizi??

    ayrıca o belgede bende 28. madde askerliğe elverişi uygundur yazıyor.
    bunun da ne demek olduğunu bilen varsa bi açıklayabilir mi?
    saygılarla



  • dostum bu a arızalı benim anladıım kadarıyla hafif kilolu olan ama askerliğe elverişli olanlara veirlen bi arıza kendimden biliyorum gata da kilomu sordu doktor 90 dedim boy dedi 184 dedim +3 dedi ve obezite yazdı buda a grubu arızalı olarak geçiyo ama askerlikle bi alakası yok yapıyosun askerliğini
  • arızalı olayını anladım

    diğerlerininde açıklmasını buldum

    demek ki komando olma ihtimali var
  • # bu cümle küçük arızaları tanımlar. örneğin boy-kilo oranı, kilo fazlalığı ya da eksikliği gibi. a grubu arızalılar tekrar tabibe görünür. önemli bir sorun yoksa, tam sağlamlarla bir farkları yoktur. yedek subay olmalarına engel değildir. fakat a grubu için, komando almak isteyenler çifte tabibe görünme ya da askeri hastanenin başhekimine görünme gibi zorunluluklarla karşılaşır. konu ile ilgili daha geniş bilgi için yargıtay'ın web sitesine başvurun.
    (muzmin talebe, 02.12.2005 13:29)
    #8629780 !?
    # b ve c grubu arızalıların aksine askere zamanında alınan, ancak belli bazı sınıflara yerleştirilmeyip, daha ziyade geri hizmette değerlendirilen, "arızalı sağlam" olarak da anılan asker grubu.

    iki türlü a grubu arızaya ayrılınır. birisi boy-kilo oranıdır; diğeri gözlüktür. normalin üzerinde şişman olan, ancak askerliğe yine de elverişli durumda olanlar bu gruba ayrılır. bir de göz numarası 3'ün* üzerinde olanlar otomatik olarak a grubu arızaya ayrılırlar. bunlar, karar aldırmaya veya tecile gidildiğinde yapılan ilk sağlık kontrollerinde uygulanan göz ve gözlük muayenesinde belirlenir. bu muayenede yapılan bu belirleme sonucunda a grubu arızaya ayrılan asker adayı; komando başta olmak üzere, bilumum muharip sınıflarca* * * * tercih edilen bir aday olmayacak; oralara gitse dahi, muhtemelen yazıcı, haberci, posta gibi işlerle askerliğini geçirecektir.
    (narayana, 07.12.2007 14:48)
    #11917716 !?
    # 28. madde son yoklamayı zamanında yaptırdığın anlamına gelir,
    a grubu arızalı ise sağlık yeteneği yönetmeliğinin ek hastalıklar listesinde yer alan madde madde sıralanmış rahatsızlıkların a bendinde yani önemsiz kısmında yer alındığı anlamındadır.

    84 ve 86 olmamak iyidir, üniversite mezunuysan pek önemli değil. (bkz: yoklama kaçağı)

    ama işte madde 89, işte o bakayadır, onu hiç olmamak lazım.

    edit: bu maddeler 1111 sayılı askerlik kanunu maddeleridir.


    EKŞİDEN ALINTI iyiki bende a arızaslı yazıyomuş ya bende ilk gördüğümde bozulmuştum baya siz koşarken ben pc de sizin çarşı izinlerinin çıktısı alıyo olucam :D




  • inşalla tertip
    rahat yerlere düşelimde koyver gitsin...

    anladım ben baayğı sağlam bi akermişi abi
    hiç bi soru yok
  • benim adım cafer karlsıyım benimde a grubu arızalı yazıyor bende çok moralim bozuldu dertlendim ama önem li değilmiş herhalde
  • yahu benim boy 1.85 kilo 100, gözlerde miyop 3.5,
    tutup da komando filan yapmazlar her halde,
    bir de bel fıtığı raporu var ama alçak doktor tınlamadı bile,
    illaki gatadan mı rapor almak lazım, var mı bilen beyler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.