Bildirim
ARKADAŞLAR ACİL YARDIM CRUZE LPG
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
Mesaj
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Osero88
ARKADASLAR MERHABA.CRUZE 2011 124 beygir aracıma Lpg takmayı düsünüyorum.Öncelikle bu araca Hangi lpg kitini önerirsiniz? İstanbulda nereyi tavsiye edersiniz.Şimdiden yardımcı oldugunuz icin tesekkur ediyorum,Saygılar
Yanıtınız PM den gönderildi.
Bu arkadaşlara aracınızı güvenle teslim edebilirsiniz.
Saygılar_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Faruk bey cok tesekkur ederim.Bir sorum olacak hangi marka kit kullaniyor bu gonderdikleriniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Osero88
CRUZE 2011 124 beygir aracıma Lpg takmayı düsünüyorum.
Sübap problemi!
LPG montajı sonrasında 30-35 bin km sonra sübapların ve sübap yataklarının zarar görmesi mutlak. Bu yüzden LPG taktırmadan önce iki kere düşünlelisiniz. Benim bu konudaki öncelikli tavsiyem LPG'de uzak durmanız. Yok eğer mutlaka LPG olsun derseniz mevcut klasik sıralı sistemlerin çoğundan uzak durmanız lazım.
LPG'de hafif metal alaşımlı sübap erimesini engellemenin tek yolu yanma odasındaki sıcaklığı düşürmektir. Buji çaktığı anda yanma odasındaki anlık sıcaklıktır sübapları ve devamında yatakları eriten... Benzinde bu sıcaklık düşük LPG'de çok daha yüksektir.
Size tavsiyem öncelikle "sübap yağlama sistemi" denilen, manifolt üzerinden emme sübaplarına yağ gönderdiği söylenen sistemlerden uzak durmanız. Emme sübaplarına gönderilen binde bir milyonda bir gram yağın emme sübaplarını soğuttuğunu varsayalım. Peki yanma/patlama gerçekleştikten sonra boşaltma/egzoz sübaplarının hali ne olacak onları ne koruyacak bu sorunun cevabı yok!!! Motor kapağı açıldımı da sadece 8adet basma sübabı değiştirilmez, güya yağlama sisteminden dolayı daha az erimiş olan emme sübapları da değiştirilir. Yani taktırdığınız 400-600 TL'lik yağlama sistemlerinin psikolojik rahatlık dışında görünen bir faydası olduğunu düşünmüyorum.
Ancak;
PRINS VALVE CARE sisteminin farklı bir sistem olduğunu iddia edenler var. Denildiğine göre LPG'ye karıştırılıp yanma odasına verilen ve yanma odasındaki sıcaklığı düşüren bir sıvı enjekte ediyormuş! Bir tek bununla ilgili pek fazla kullanıcı yorumu göremedim, çünkü 2500TL verip PRINS taktıran ve ilave olarak 500 TL "VALVE CARE" sistemi taktıran sayısı ekonomik nedenlerden dolayı diğer markalara göre çok az. Diğer yağlama sistemleri farklı kullanıcılar tarafından denenmiş ve çok fazla bir fayda elde edilememiştir. O yüzden: DENENMİŞİ DENEMEYİN!
Ha, başka marka kitlere dışarıdan PRINS VALVE CARE takılıyor mu onu bilmiyorum. Bu olanaklı ise bunu deneyin. Değil ise PRINS kit + PRINS VALVE CARE dışında hiç bir ürünü denemeyin. Denemek diyorum çünkü şu an için benim bildiğim başka çare yok.
İleriye dönük bir çare var aslında: Ekonomik bir LPG kiti taktırıp 30bin km sonunda sübapların iyice erimesini beklemeden tüm sübapları "çelik sübap" denen ürünlerle değiştirirsiniz. Bunun maliyeti büyükşehirlerde 1300-1500 TL dense de aslında kendiniz takip ettiğinizde çok daha ucuza yaptırlabilen bir işlem.
ÇELİK SÜBAP DEĞİŞİMİ İÇİN;
Bir OPEL yetkili servisi 2000 TL fiyat verirken;
Şaşmaz ve İvedik oto sanayiindeki bir kaç motor yenileme atölyesi 1300 TL fiyat verdi.
Çelik sübap takmak kalıcı çözüm mü? Değil. Çelik sübap takan ustaların dediğine göre 80 bin km dayanıyor. Magnezyum alaşımlı sübaplar 35 bini zor görürken çelikler 80 bin km gider deniliyor. Maliyetler bu şekilde... Euro5 motor Opel/Chevy aracınız mı var derdiniz var yani... O yüzden tüm seçenekleri göz önüne alıp kendinize göre bir seçim yapmak zorundasınız.
Ben yerinizde olsam öncelikle diğer ekonomik sıralı sistemlere "Prins Valve Care" takılabiliyorsa onu denerdim. Olmadı, 2ohm enjektörlü kaliteli/ekonomik bir sıralı sistem LPG kitini işinin ehli bir serviste taktırıp çelik sübap formülüne yönelirdim. Eğer çok uzun süre (en az 160-170 bin km) aynı araca bineceğimi bilsem "PRINS VSI-2 + PRINS VALVE CARE" taktırırdım._____________________________
-
Çok teşekkür ederim.Söylediklerinizde cok haklisiniz.Peki sizce yağlamali sisteme ekstra 400 tl civarı vereyimmi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Osero88
Çok teşekkür ederim.Söylediklerinizde cok haklisiniz.Peki sizce yağlamali sisteme ekstra 400 tl civarı vereyimmi?
Yukarıda demiştim: PRINS VALVE CARE dışındaki diğer yağlama sistemlerinin somut bir faydasını gören yok. Mantıken de anlamsız.
Yanma odasındaki sıcaklığı düşüremeyen her sistem faydasızdır.
Forumdaki birileri "Prins valve Care" sisteminin diğer yağlama sistemleri gibi manifolttan sübaplara yağ vermeyen ve direk LPG içerisine bir miktar katkı atıp yanma sıcaklığını düşüren bir sistem olduğunu söylemişlerdi. Eğer öyle ise bu sistem denemeye değer.
Ancak PRINS VSI-2 sıralı sistem fiyatı 2500 TL
VALVE CARE sistemi de 500 TL olsa;
TOPLAM 3000 TL eder.
1600-1700 TL'ye meşhur bir markanın(*) sıralı sistem LPG kitini taktırdınız,
1300 TL sübaplara harcadınız diyelim...
TOPLAM 3000 TL
Yani Prins kit alıp şansınızı denemek yerine çelik sübap+sıradan bir sıralı sistem LPG taktırmak daha makul gibi görünüyor.
(Eğer PRINS VALVE CARE sistemi diğer sıralı sistem kitlere de takılabiliyorsa o zaman kesinlikle "1600TL LPG + 500 TL VALVE CARE sistemi" formülünü denemek lazım. Bunu da LPG ustalarına bir danışın.)
Hatta;
motor kapağını alıp sübap değişimini işi bilen iyi bir yere götürüp kendiniz yaptırırsanız SUPSAN marka kaliteli sübaplarla sübap+yatak değişim işlemi 350-500 TL arasına yapılır.
Mekanikçi yani motor tamircisi ustanıza da fazla fazla 300 TL verdiniz diyelim: TOPLAM 800 TL'ye çelik sübap değişimi yaptırabilirsiniz.
(*)Tam İtalyan üretimi "BRC MY11" (turuncu enjektör, 1200'lük regülatör vs.) bildiğim kadarıyla 1700 TL. Hadi belki 1600 TL diyen olur.
Bunun dengi gibi olan LOVATO OBD-2 kiti de 1600 TL civarı...
Hatta sizin araca ATİKER',n 2 ohm enjektörlü, OBD bağlantılı, kaliteli yeni sistemleri bile olur, onlar da 1200 TL civarı...
Tercih sizin._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: Osero88
Çok teşekkür ederim.Söylediklerinizde cok haklisiniz.Peki sizce yağlamali sisteme ekstra 400 tl civarı vereyimmi?
Bir de yağlama sistemini almakla iş bitmiyor ki!!!
Yamulmuyorsam her 10 binde ya da 20 bin kilometrede bir bu yağlama sisteminin 70-80 TL tutarında bir yağı (kimyasal) var, onu sürekli besliyorsunuz. Aracınıza sadece 80 bin kilometre bindiniz diyelim. 80 bin km sonunda cebinizden 400 TL yağlama sistemi ücreti + 320 TL yağ ücreti çıkacak. Yani 720 TL.
Bu sistem sübaplarınızı korumayacak. Yani o araca biniş süresi boyunca toplamda 720 TL yağlama sistemine vereceğinize, o paranın yarısını gidip bir hayır kurumuna vermeniz veya bir öğrenciye burs olarak vermeniz sübaplar (sübap değişim maliyeti) açısından bir şeyi değiştirmeyeceği gibi manen rahat olmanızı da sağlayacaktır.
_____________________________
-
bir çook mesajımdada belirttim PRİNS in kullandığı VALVE CARE sistemi yağlama sistemi değildir. yağlama sistemi olarak kabul edilir .. sayın ulaşıma bir çok yerde hak veriyorum. gerek fiyatları hakkındaki yorumları gerek çelik süpap ile ilgili yorumları bencede doğru..
ancak burda tekrar bu konuya açıklık getirmek istiyorum. prinsin kullandığı valve care sadece prins kitinde kullanılır. ve kesinlikle yağ değildir. bir çeşit sıvır. bu sıvı kesinlikle yanmayan ekstra ısı oluşturmayan çözücü ve koruyucu özelliği olan bileşenlerden oluşmuştur. dediğim gibi yanma özelliği yoktur. yanmaz. ve ısıya dayanıklılık kazandırır._____________________________ DEKİ; Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın Adıyla. -
İyi bir montaj ile pek sorun olmaz diye düşünüyorum karışım iyi ayarlanırsa şimdi @faruksevgili arkadaşımızdan daha önce taktığı cruze sahibinin telefonunu alıcaksın arıycaksın böyle böyle konuş 1-2 siyle bir sorun yoksa taktır ki ben olmuycağını düşünüyorum :) İsmi örnek olarak söyledim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_emre34 -- 19 Şubat 2013; 21:41:43 >_____________________________ İST/Zeytinburnu.. DK 0686 Vtec 2 -
quote:
Orijinalden alıntı: Osero88
ARKADASLAR MERHABA.CRUZE 2011 124 beygir aracıma Lpg takmayı düsünüyorum.Öncelikle bu araca Hangi lpg kitini önerirsiniz? İstanbulda nereyi tavsiye edersiniz.Şimdiden yardımcı oldugunuz icin tesekkur ediyorum,Saygılar
Aracınıza BRC kitini tavsiye ederim.
Zaten uzun bir süre bu motorlara garanti kapsamında dönüşüm yaptık. Maalesef Opel ve Chevrolet bayilerinin otogaz montajını lastik değişmek gibi basit bir olay gibi görüp işe soyunmasıyla projenin ömrü uzun olmadı.
Yaptığımız iş çok basit gibi görünüyor demekki ama montajı yapmakla iş bitmiyormuş
Aracın orjinal enjektör soketleri kesinlikle kesilmeyecek, ara soket kullanılacaktır.
Brc'ni programında olan VSR eklentiside aktifleştirildiğinde ve doğru yakıt karışım ayarı yapıldığında subap sorunu da yaşamayacağınızı garanti ederim.
İstanbul - Bayrampaşa'da yerimiz her zaman bekleriz.
Saygılar._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: By_emre34
İyi bir montaj ile pek sorun olmaz diye düşünüyorum karışım iyi ayarlanırsa şimdi @faruksevgili arkadaşımızdan daha önce taktığı cruze sahibinin telefonunu alıcaksın arıycaksın böyle böyle konuş 1-2 siyle bir sorun yoksa taktır ki ben olmuycağını düşünüyorum :) İsmi örnek olarak söyledim
Yok artık...
Bir arkadaşım OPEL YETKİLİ SERVİSİNDEN Astra 111.Yıl 2011 1.6 115HP aracını sıfır kilometre olarak LANDIRENZO LPG takılı olarak aldı.
İyi bir kit, montaj da iyiydi.
Ancak 33-35 bin km civarında sorunlar başladı.
Bir süre sonra sıfır araç düz yolda zor gitmeye ve çalışmamaya başladı.
OPEL işte...
Eski Alman mühendislik harikası(!) marka gitmiş yerine müşterisini adeta "YOLUNACAK KAZ" olarak gören bir anlayış gelmiş...
Eğer aracınız garanti kapsamındayken 33-35 bin kilometreye geldiyse şanslısınız, Opel yetkili servis sübapları ücretsiz değiştiriyor.
Garanti bittiyse yandınız, normal GM sübap değişimine 1500 TL isteyen ve "çelik sübap takarsak 2000 TL olur" diyen ticari ahlâk yoksunu yetkili servisleri bile var. (Şimdi buradan 2 ayrı yetkili servis adı vermeyeyim, rezil olurlar!)
Yani garanti dahilindeyken 35 bin kilometre yaparsanız Opel arkanızda, ondan sonra gözleri cebinizde! Öyle ya, müşterilerin yüzde kaçı benim arkadaşım gibi ilk 2 yılda 63 bin kilometre yapıyor? Yakında, yani 70 bin kilometrede ikinci sübap değişimi gelecek. Al başına belâyı.
Garanti uzatma paketi satan, ancak bu paketi "LPG'li araçlara vermem" diyen bir markayla karşı karşıyayız.
Ancak aracı satarken "Bizde LPG kiti taktırırsanız garantiniz bozulmaz" diyen yetkili servislere sahip bir firmayla karşı karşıyayız.
İyi de o zaman adama demezler mi: "Madem rantili araç verdin, madem o sbapların 35 bin kiometre sonunda LPG yüzünden bozulacağını bilirsin, o zaman neden yine LPG'li araçlara sorunlu sübapları takarsın?"
Müşteri memnuniyetine dikkat eden bir başka marka olsa, müşterilerine LPG montajlı araçları satıp sübaplar sorun çıkarsa çoktan çözüm üretirlerdi, LPG ile sorunsuz sübap üretip sübap değişim zamanı gelen araçlara o sorunsuz sübapları ücretsiz takarlardı!!!
TOYOTA -->>> 2008 ya da 2009 yılında tüm Corolla'ları servise çağırıp hatalarını düzetlediler mi?
HYUNDAI -->>> İlk çıkan ACCENT ERA'lardaki "EPS direksiyon motoru arızası" üzerine tüm araçları servise çağırıp direksiyon motorlarını değiştirmediler mi? Üstelik garantiden çımış araçlara dahi yeni motorları ücretsiz taktılar. Yeni taktıkları direksiyon motorlarına da tam 5 YIL garanti verdiler!
Sözün özü:
OPEL, CHEVROLET bu ülkede bir HYUNDAI kadar bile müşteri memnuniyetine önem vermedi! Maalesef marka imajı yerlerde sürünüyor .
GM grubuna geçince eski OPEL imajı bozuldu arkadaşlar. Bunu anlamamız lazım._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_usta
bir çook mesajımdada belirttim PRİNS in kullandığı VALVE CARE sistemi yağlama sistemi değildir. yağlama sistemi olarak kabul edilir .. sayın ulaşıma bir çok yerde hak veriyorum. gerek fiyatları hakkındaki yorumları gerek çelik süpap ile ilgili yorumları bencede doğru..
ancak burda tekrar bu konuya açıklık getirmek istiyorum. prinsin kullandığı valve care sadece prins kitinde kullanılır. ve kesinlikle yağ değildir. bir çeşit sıvır. bu sıvı kesinlikle yanmayan ekstra ısı oluşturmayan çözücü ve koruyucu özelliği olan bileşenlerden oluşmuştur. dediğim gibi yanma özelliği yoktur. yanmaz. ve ısıya dayanıklılık kazandırır.
Açıklamalar için teşekkürler ustam... Demekki "PRINS VALVE CARE" sistemi sadece Prins kitlerle kullanılabiliyormuş, sayenizde bunu da öğrenmiş olduk.
Peki bu "VALVE CARE" sisteminin sarf malzemesi (yağ, sıvı her neyse) kaç bin kilometrede bir yenilenmesi gerekir ve yaklaşı maliyeti nedir? Bu sistem sübapları yaklaşık kaç bin kilometreye kadar korur? Bu konuyle ilgili bilgi verirseniz arkadaş daha net bir karar verebilir.
Konuyu açan arkadaşa somut olarak şu iki seçenekten birini tavsiye edebiliriz:
1- Ya ekonomik bir LPG kiti ve 30 bin kilometre sonra 1300-1500 TL çelik sübap değişimi.
2- Ya da baştan sağlam bir rakam ödeyip PRINS VALVE CARE sistemli LPG kiti.
AYRICA (SÖZ MECLİSTEN DIŞARI):
Bu işe ayıracak vaktim ve nakdim olsa sübap yağlama sistemi(*) adı altında pazarlanan ve insanlara umut vermekten başka bir işe yaramayan ürünleri tek tek mahkemeye verir ve üretimlerinin-satışlarının yasaklanmalarıyla uğraşırdım! Hepsine de tazminat davaları açılmasını organize ederdim! Maalesef bu sistemler "insanların cebinden nasıl daha fazla para koparırım" telaşından başka bir şey değil! İşin kötüsü halâ bu sistemlerin işe yarayacağına inanan ve müşterilerine öyle anlatan ustalar var!
(* Sadece yağlamayla soğutma yapmaya çalışan ve yanma odasındaki sıcaklığı düşürmeyen sistemleri kastediyorum.)_____________________________
-
Arkadaşlar ilginiz ve cevaplariniz icin cok tesekkur ediyorum.O zaman ben landirenzo veya lovatoOBD2 takayim.Anladigim kadariyla yaglama sistemini bircogunuz onaylamiyor,gereksiz buluyorsunuz.cunku herturlu siboplar degisecek belli bir sure sonra.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Ulaş-ım
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_usta
bir çook mesajımdada belirttim PRİNS in kullandığı VALVE CARE sistemi yağlama sistemi değildir. yağlama sistemi olarak kabul edilir .. sayın ulaşıma bir çok yerde hak veriyorum. gerek fiyatları hakkındaki yorumları gerek çelik süpap ile ilgili yorumları bencede doğru..
ancak burda tekrar bu konuya açıklık getirmek istiyorum. prinsin kullandığı valve care sadece prins kitinde kullanılır. ve kesinlikle yağ değildir. bir çeşit sıvır. bu sıvı kesinlikle yanmayan ekstra ısı oluşturmayan çözücü ve koruyucu özelliği olan bileşenlerden oluşmuştur. dediğim gibi yanma özelliği yoktur. yanmaz. ve ısıya dayanıklılık kazandırır.
Açıklamalar için teşekkürler ustam... Demekki "PRINS VALVE CARE" sistemi sadece Prins kitlerle kullanılabiliyormuş, sayenizde bunu da öğrenmiş olduk.
Peki bu "VALVE CARE" sisteminin sarf malzemesi (yağ, sıvı her neyse) kaç bin kilometrede bir yenilenmesi gerekir ve yaklaşı maliyeti nedir? Bu sistem sübapları yaklaşık kaç bin kilometreye kadar korur? Bu konuyle ilgili bilgi verirseniz arkadaş daha net bir karar verebilir.
Konuyu açan arkadaşa somut olarak şu iki seçenekten birini tavsiye edebiliriz:
1- Ya ekonomik bir LPG kiti ve 30 bin kilometre sonra 1300-1500 TL çelik sübap değişimi.
2- Ya da baştan sağlam bir rakam ödeyip PRINS VALVE CARE sistemli LPG kiti.
AYRICA (SÖZ MECLİSTEN DIŞARI):
Bu işe ayıracak vaktim ve nakdim olsa sübap yağlama sistemi(*) adı altında pazarlanan ve insanlara umut vermekten başka bir işe yaramayan ürünleri tek tek mahkemeye verir ve üretimlerinin-satışlarının yasaklanmalarıyla uğraşırdım! Hepsine de tazminat davaları açılmasını organize ederdim! Maalesef bu sistemler "insanların cebinden nasıl daha fazla para koparırım" telaşından başka bir şey değil! İşin kötüsü halâ bu sistemlerin işe yarayacağına inanan ve müşterilerine öyle anlatan ustalar var!
(* Sadece yağlamayla soğutma yapmaya çalışan ve yanma odasındaki sıcaklığı düşürmeyen sistemleri kastediyorum.)
açıkcası belirtmek gerekirse VALVE CARE sıvısı 8 bin ile 12 bin km arasında kullanıma bağlı biter. biz ortalama 10 bin baz alıyoruz. bunun maliyeti ki benimde en büyük şikayetim bu hususta 80 lira.
bu sıvının her araca aynı korumayı beklemek yanlış olur. turbo araçta süresi farklıdır mpı araçta farklıdır, opelde farkı mazdada farklıdır. onun için şu süreye kadar yada falan km ye kadar götürür diyemeyiz. bu gün doğru karışımda süpapların ömrü uzuyor bu sıvı ile beraber.
açıkcası ben benzin takviyeli yada obd destekli kitleri bu araçlara tavsiye etmiyorum. çünkü araç doğru karışımdada olsa bir kere lpg nin yanma odasındaki ısıyı yükselttiği açıktır. tamam doğru karışımd olduğunda verdiği zarar düşüktür ama neticede ısının yükselmesi süpapları yorar. bu durumda valve care sıvısı süpaplara doğru karışımda direnç katar. ömrünü uzatır.
benim bu araçlara tavsiyem budur.. kimse üstüne alınmasın bu arada; bu araçlarda araç euro 4-5 motor ise obd destekli kit artı sorun çıktığı zaman çelik süpap değişimi. yada prins valve care sistemi.
diğer yağlama sistemlerini ben hiç kullanmadım. pardon yalan olmasın tek montajım olan mıtsubıshi gdı araca bağladım. oda espirisine tabiiki.. ve kesinlikle tavsiye etmiyorum. ha son zamanlarda bu sistemlerde bileşenlerinde ekstra bişeyler gelişmişse onu bilmiyorum.
NOT; bu tür araçlarda kullanım çok ama çok önemlidir.. araç sportif kullanlırsa kimse kusura bakmasın ne valve care nede başka bişey o süpapların erimesini engelleyemez.. burda kullanım çok önemli..
yağlama ile soğutma yapan sistem yok benim bildiğim. sadece dediğim gibi prins hollandanın dediği ki tecrübelerimizdende kanıtlandı ki benim şahsi tecrübelerimden bahsediyorum valve care sıvısının gerçekten süpapları temizlediği ve direncini artırdığını gördüm.
ben insignia ya z.av.o.l.i taktırdım 13 bin kmde süpap eritti.. o gün bugündür bu tür araçlara kesinlikle prins takıyorum ve 2010 yılında taktığım insignia bundan yaklaşık 2 ay öncede yağ değişimi için gelmişti 68 bin km lpg ile kullanımı vardı.. ben daha valve care ile süpap eriten araç görmedim. belki daha km olarak bu araçlar çok fazla km yapmamış olabilir ama benzin takviyeli vsr özelliği olan kitlerde bunu çok gördüm..
değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.. ALLAH'ın selameti üzerinize olsun_____________________________ DEKİ; Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın Adıyla.
-
Euro-5 motorlu ve LPG'li OPEL - CHEVROLET aracı olup sübap değişim zamanı gelen arkadaşlara tavsiyelerim:
- Öncelikle asla GM marka orjinal sübap kullandırtmayın. Çelik sübapları tercih edin.
- Geçen haftalarda piyasa araştırması yaptım. OPEL ve CHEVY için şu ana kadar SUPSAN ve GÜNEŞ marka çelik sübaplara rastladım. Sırasıyla İstanbul ve Konya firmaları. Öncelikle SUPSAN marka ürünleri tercih etmenizi öneririm, sübap ustalarının genel kanaati SUPSAN'ın daha iyi olduğu yönünde... Ustanız ancak SUPSAN yoksa GÜNEŞ marka sübap kullansın. Bu tercihinizi ustanıza rahatlıkla söyleyin, yoksa en ucuz maliyetli sübapları (şu an için Konya ürünleri) takıp geçerler...
- Bunu genel bilgi olarak yazıyorum. Astra 115HP motorların tamamı için "1 takım sübap yenileme işlemi" (1.kalite sübap lastikleri de dahil olmak üzere) 350 TL'den başlıyor. Bu sadece sübap değişim ustasının aldığı ücret. Motor kapağını oto tamirci ya da motor tamircisi dediğimiz mekanikçi ustalar söker. Yani siz sübap değişimi için mekanikçi ustaya gidersiniz. Onlar sadece motor kapağını söküp sübap ustasına götürüp yeniletirler. Sonra da yenilenen kapağı alıp gerekli ayarları yaparak geriye monte etmekten ve kapak contalarını değiştirmekten başka bir şey yapmazlar. Bunları detaylı olarak yazıyorum ki işin ederini az çok anlayın diye... Bence 350 + 350 = 700TL hakkı olan bir işlem. Hadi büyükşehirlerde tarifeler fazla diyelim, en fazla 450 + 450 = 900 TL'lik bir işlem. 1 takım çelik sübabın maliyeti ise şaka gibi... Komple değiştirip ayar yapan adam işçilik ve prçalar dahil 350 TL istiyor gerisini siz düşünün.
- Eğer tanıdık mekanikçi ustanız varsa ve bulunduğunuz yerdeki sübap ustaları çok fazda ücret talep ediyorsa özel mesaj yoluyla benimle iletişime geçebilirsiniz. Size 350-400 TL civarına sübap değişimi yapacak 1-2 usta bilgisi yollarım. Mekanikçi usta kapağı söküp kargoyla yolluyor, geliş-gidiş 2 gün kargoda ve 1 gün de sübap değişiminde geçiyor. Hatta otogarlara yakın olanlar için Ankara-İstanbul-Çanakkale gibi yerlerden otobüsle göndermekte mümkün. Kargoyla git-gel tahmini 70 TL tutarken otobüsle 40TL'ye malolur. Toplamda en fazla 3 günde sübaplarınızı ucuz maliyetle yenileyebilirsiniz. Tabi mekanikçi ustanız daha motor kapağını sökmeden sübapçı ustayla iletişime geçip motor kapağı göndereceğinizi söylüyorsunuz, o da ona göre 1 takım sübap ve diğer malzemeleri sipariş ediyor. Sizin motor kapağı oraya varmadan yeni sübaplar ustaya ulaşıyor._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_usta
....
açıkcası belirtmek gerekirse VALVE CARE sıvısı 8 bin ile 12 bin km arasında kullanıma bağlı biter. biz ortalama 10 bin baz alıyoruz. bunun maliyeti ki benimde en büyük şikayetim bu hususta 80 lira.
....
Zaman ayırıp doyurucu bir açıklama yapmışsınız, elinize sağlık...
VALVE CARE sistemi kafamda biraz daha oturdu.
8-12 bin kilometede bir 80 TL vermek;
ya da
BRC 'nin yaptığı gibi belli devirlerden sonra (veya her devirde tam bilemiyorum) LPG ile birlikte motora benzin de gönderilmesini sağlayıp yanma odasındaki sıcaklığı düşürmeye çalışmak...
Açıkçası FSI (VW-SK) motorlarda da kullanılan LPG ile aynı anda bir miktar benzin atarak çözüm üretmeye çalışma kısmı bana hiç makul gelmiyor. Daha 1,5 yıl önce BENZİN yerine LPG kullanan sıralı sistem kitlerin tasarruf oranı YÜZDE 40 iken FSI motorlara takılan LPG+BENZİN yakan sistemlerin tasarruf oranları YÜZDE 25'lerde sürünüyordu.
O yüzden de çoğu insan FSI motorlu aracına LPG taktırmaktan vazgeçip satıyordu ya da benzinle paşa paşa geziyordu. Az binip tasarruf etmeye çalışıyordu.
Günümüzdeki LPG fiyatlarıyla Ankara şartlarında BENZİN/LPG tasarruf oranı bildiğim kadarıyla %30-35 civarlarına düştü. Eh bu araçlara bir de LPG+az bir miktar BENZİN yakan LPG kiti taktırırsak tasarruf oranı tahminimce YÜZDE 20'lerde sürünecektir.
Yüzde 20 tasarruf ettiğimi sanıp bir de 35 bin kiometrede bir sübap yenileyeceksem neden LPG taktırayım? O yüzden aynı anda LPG+BENZİN yakan kitler bana hiç ama hiç makul gelmiyor. Bu işin bence en makul çözümleri "ucuz kit + çelik sübap" ya da "Prins + Valve Care" şeklinde..._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: Osero88
Faruk bey cok tesekkur ederim.Bir sorum olacak hangi marka kit kullaniyor bu gonderdikleriniz?
Sadece BRC montajı yapıyorlar.
Subap problerine karşı çözüm noktasında arkadaşlarımızın önerilerini dinleyin.
Neticede bir sorun yaşadığınızda muhatabınız o arkadaşlar olacaktır.
Saygılar._____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: Ulaş-ım
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_usta
....
açıkcası belirtmek gerekirse VALVE CARE sıvısı 8 bin ile 12 bin km arasında kullanıma bağlı biter. biz ortalama 10 bin baz alıyoruz. bunun maliyeti ki benimde en büyük şikayetim bu hususta 80 lira.
....
Zaman ayırıp doyurucu bir açıklama yapmışsınız, elinize sağlık...
VALVE CARE sistemi kafamda biraz daha oturdu.
8-12 bin kilometede bir 80 TL vermek;
ya da
BRC 'nin yaptığı gibi belli devirlerden sonra (veya her devirde tam bilemiyorum) LPG ile birlikte motora benzin de gönderilmesini sağlayıp yanma odasındaki sıcaklığı düşürmeye çalışmak...
Açıkçası FSI (VW-SK) motorlarda da kullanılan LPG ile aynı anda bir miktar benzin atarak çözüm üretmeye çalışma kısmı bana hiç makul gelmiyor. Daha 1,5 yıl önce BENZİN yerine LPG kullanan sıralı sistem kitlerin tasarruf oranı YÜZDE 40 iken FSI motorlara takılan LPG+BENZİN yakan sistemlerin tasarruf oranları YÜZDE 25'lerde sürünüyordu.
O yüzden de çoğu insan FSI motorlu aracına LPG taktırmaktan vazgeçip satıyordu ya da benzinle paşa paşa geziyordu. Az binip tasarruf etmeye çalışıyordu.
Günümüzdeki LPG fiyatlarıyla Ankara şartlarında BENZİN/LPG tasarruf oranı bildiğim kadarıyla %30-35 civarlarına düştü. Eh bu araçlara bir de LPG+az bir miktar BENZİN yakan LPG kiti taktırırsak tasarruf oranı tahminimce YÜZDE 20'lerde sürünecektir.
Yüzde 20 tasarruf ettiğimi sanıp bir de 35 bin kiometrede bir sübap yenileyeceksem neden LPG taktırayım? O yüzden aynı anda LPG+BENZİN yakan kitler bana hiç ama hiç makul gelmiyor. Bu işin bence en makul çözümleri "ucuz kit + çelik sübap" ya da "Prins + Valve Care" şeklinde...
son cümleniz başlığı açan arkadaş için objektif ve en doğru sonuç cümlesi olma özelliği taşıyor
_____________________________ ÖNEMLİ OLAN LPG KİTİ DEĞİL ,OBD Lİ KİT DEĞİL ÖNEMLİ OLAN AKILLI USTA İŞİNİN EHLİ USTA ....
ÖNCE DOĞRU USTA SEÇİN KİTE SONRA KARAR VERİN ...
İYİ MÜKEMMELİN DÜŞMANIDIR ...
-
merhaba sıvı sistem vialle tavsiye ederim ( LPİ ) ıstanbulda iseniz eğer özmarmara ya uğrayıp sıvı sistem hakkında bilgi alabilirsiniz subaplarınızada zarar vermeyecektir iyi günler.. _____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X




Yeni Kayıt

Konudaki Resimler






