Şimdi Ara

Arkadaşlaaar şehir ve bölge planlama yazan var mı aramızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
27.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazanların bu bölüm ile alakalı düşünceleri neler
    Ayrıca gelecekte bu bölümün ne gibi gelişimleri olabileceğini düşünüyor...

Tanıdıklarından bu bölümü okuyanlardan da örnek verebilirler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şehir ve Bölge Planlama: Geleceğin Şekillenmesine Katıl

Şehir ve bölge planlama, kentsel ve kırsal ortamlarda sürdürülebilir, yaşanabilir ve gelişen topluluklar yaratmayı amaçlayan bir disiplindir. Sizlere, {şehir ve bölge planlama okunur mu} sorusunun cevabını sunuyor ve bu büyüleyici alana dair önemli bilgiler sağlıyoruz.

{Şehir ve bölge planlama} bölümü okuyanlar, arazi kullanımı, ulaşım sistemleri, konut geliştirme ve çevresel planlama gibi konularda uzmanlaşırlar. Kentsel alanların geleceğini şekillendirmek ve toplumların yaşam kalitesini iyileştirmek için gerekli bilgi ve becerileri kazanırlar.

Türkiye'de en seçkin {şehir ve bölge planlama} bölümlerinden biri Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) bulunmaktadır. Bu bölüm, uluslararası alanda tanınan öğretim kadrosu ve son teknoloji tesisleriyle öğrencilerine üst düzey bir eğitim imkanı sunar.

{Şehir bölge planlama okunur mu} diye merak ediyorsanız, cevabımız kesinlikle evettir. Bu disiplin, değişen kentsel manzaraları anlamak ve şekillendirmek isteyenler için idealdir. Kariyer fırsatları arasında şehir planlamacısı, arazi kullanımı analisti ve çevresel planlamacı yer almaktadır.

Şehir ve bölge planlama, sürdürülebilir ve yaşanabilir kentsel ortamların oluşturulması için çok önemli bir alandır. Siz de bu disipline ilgi duyuyorsanız ve toplumunuza olumlu bir katkı sağlamak istiyorsanız, {şehir ve bölge planlama} bölümünü mutlaka düşünmelisiniz.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Şehir ve bölge planlama okuyanlar
    • Şehir ve bölge planlama
    • Şehir ve bölge planlama okunur mu
    • ODTÜ şehir ve bölge planlama
    • Şehir ve bölge planlama
    • Şehir ve bölge planlama nasıl bir bölüm
    • Şehir bölge planlama okunur mu
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizim komşu okuyordu. İkinci sınıfta bırakıp EA'dan hazırlanıp Boun PDR'ye girdi. Sürekli çizim falan yapıyordu. Bayağı zor bir bölüm gibi duruyor.
  • Her zorluğun bir yararı vardır mı diyelim üstat ne diyelim :D
  • Zor bir bölümdür. Tıp okuyanlar bile şenliklerde eğlenirken siz günler geceler boyunca çizim yaparsınız. Bitirince çok sağlam entelektüel birikiminiz olur. Türkiye'de değer verilmiyor ama yurt dışında değer gören bir meslektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.vay

Her zorluğun bir yararı vardır mı diyelim üstat ne diyelim :D
    Her şey sevmene bağlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiöğrenci E kullanıcısına yanıt
    Hocam hep planlar yurt dışına dayalı,
    Artık bazı insanların bu ülkeye verebilecekleri bir şey kalmadı maalesef
  • belediyelerde ve çevre ve şehircilik bakanlığı ile kültür bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumda çalışabilirsiniz. İsterseniz özel planlama bürosu açıp kendi işinizi kurabilirsiniz. Mezun olur olmaz büyük paralar kazanacağınızı düşünmeyin. Çünkü mezun olduğunuzda planlama karneniz F sınıfı olur. Çalışma yılınıza göre E, D, C, B, A gruplarına ilerlersiniz. A ve B grubu karne sahibi plancılar trilyonluk planlara imza atarlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben odtü şehir ve bölge planlama yazdım . Okuyan biriyle de görüştüm konuşmanın ss lerini yüklüyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Oldukça faydalı bir yorum oldu konu hakkında bilginiz oldukça güzel diye düşünüyorum.

Tanıdıklarınızdan bu yolda ilerleyen oldu mu
  • bir tanıdığımız odtü şbp mezunu paranın anlamışsınızdır ne yaptığını iyi kazanıyor kısacası.

ama geçen sene bir arkadaş gitti yapamadı bıraktı ocak gibi ingilizce kursuna yazıldı bu sene de harp okulu için başvuracaktı.
  • Elfosa E kullanıcısına yanıt
    hocam bu oldukça faydalı oldu gerçekten emeğiniz adına teşekkür ederim mutlu oldum
  • Fapstronot kullanıcısına yanıt
    yani açıkçası her şey o mesleği ne kadar sevdiğin ile ve
    ne kadar kendini adayabileceğin ile alakalı.

eğer bu emeği veremeyeceksen hiç bu bölümü yazmamalısın diyebiliriz sanırım.
  • mr.vay kullanıcısına yanıt
    Evet çevremde şehir plancıları var. Severseniz müthiş bir meslektir. Mimarlar ve inşaat mühendisleri gibi beton kafalı değildir hiçbiri. Kafa adamlardır hepsi. Sosyal ve siyasal bilimlerle yakından ilgilidir meslekleri. Bu bölümün en büyük avantajı bence hem teknik bir eleman oluyorsunuz hem de sosyal ve siyasal bilimler üzerine de entelektüel bir birikiminiz oluyor. Şehir planlama okuyanlar aslında mimarlık isteyen kişilerden oluşur ama iki bölüm de de aynı fakültede olunca mimarların eğitimini görünce iyi ki şehir planlama okuyorum derler.

Okurken her yıl bir kent seçilir. Her dönem başında sınıfça 1 haftalık gezileri olur. Bölüm bireysel bir bölüm değildir, sınıf birlikte çalışır. Bu bakımdan ekip işini çok iyi bilirler.
    Rica ederim yardımcı olabildiysem ne güzel . Hangi üniversiteyi yazdınız acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Mükemmel destekçi oldunuz gerçekten bu açıklamayla da hoşuma gitti,

Zaten bu mesleğin bu kadar birikimli bir meslek olması sebebiyle anladığım kadarıyla sosyal anlamda da daha etkin bir insan modeli yaratmakta oldukça başarılı.

Elbette aynı fakültede olması bir avantaj hatta bu konuda konuştuğum insanlardan çok sayıda çap başvurusu yapmak isteyen insan ile karşılaştım oysa ki şbp tek başına bana sorarsanız ülkemizde sağlam bir bölüm olmalıydı, en azından bu hallerde olmadı şehirler.
  • Elfosa E kullanıcısına yanıt
    akdeniz
    çanakkale
    izmir demokrasi
    gebze teknik
    bursa teknik
    süleyman demirel

sıralamam bu şekilde

239kdayım sayısalda hangisi gelir bilmiyorum geçen sene akdenizin ilk senesiymiş bölümün açıldığı 200k ile kapatmış
    çanakkale daha bu sene ilk kez açılıyor
    izmir öyle...

heyecanlıyım normalde mezuna kalacaktım ancak artık gitme vaktinim geldiğini düşünddüm.
  • Şbpciler neredesiniz :)
  • Ben iş imkanının çok sınırlı olduğunu ve iyi olmayan maaşlar ile çalıştıklarını duymuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ŞBP'cileri çağırmışsınız ama birazdan mimarlık okuyanlar gelip çemkirebilir size :) Mimarlar şehir plancılarının işini yapamazlar. Kalkınma planlarına, bölge planlarına, çevre düzeni planlarına, nazım imar ve uygulama imar planlarına sadece şehir plancıları imza atabilir. Mimarlık başka bir meslektir, bu ölçekteki planlara imza atamazlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.