Şimdi Ara

Arkadaşımın babası vefat etti. Nasıl teselli verebiliriz? (+20 Mümkünse. ciddi konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz günlerde arkadaşım ve ailesi talihsiz bir kaza gecirdi. Babasını kaybetti. Yarın hastaneye ziyarete gidicem. Neler demeliyim? Elim ayağıma dolaşır konuşamam dakikalarca aglariz diye korkuyorum.
    Yardiminiz dokunursa sevinirim eve gidince bakicam konuya tekrar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

<<

Siz denize zincir cekecek kadar akıllıysanız, bizde gemileri karadan yürütecek kadar deliyiz!

<<
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Yakınını Kaybedenleri Teselli Etmenin Yolları

Sevdiğiniz birinin yasını tutmak zor bir deneyimdir. Arkadaşınızın babası vefat ettiyse, nasıl teselli edebileceğiniz konusunda bazı öneriler:

• Duygularını doğrulayın: Arkadaşınıza duygularının geçerli olduğunu ve onların yasını tutma şeklinin doğru olduğunu söyleyin. Yargılamayın veya "Kendini güçlü tut" gibi klişeleşmiş ifadeler kullanmayın.
    • Dinleyin ve destek olun: Arkadaşınızın konuşmasına izin verin ve onu dikkatle dinleyin. Duygularını yargılamadan kabul edin ve destekleyici olun.
    • Yardım?? edin: Yemek pişirme, temizlik veya çocuklara bakma gibi pratik şekillerde yardım?? edin. Bunlar küçük şeyler gibi görünse de arkadaşınız için büyük bir fark yaratabilir.
    • Saygılı olun: Arkadaşınızın yas tutma sürecine saygı gösterin. Onlara alan verin ve istedikleri anda yanlarında olduğunuzu bildirin.
    • Anlayışlı olun: Herkesin yasını farklı şekillerde tuttuğunu unutmayın. Arkadaşınızı aceleye getirmeyin veya yas tutma sürecini hızlandırmasını beklemeyin.
    • Hatıraları paylaşın: Arkadaşınızın babasıyla ilgili anılarınızı paylaşın ve onun ne kadar sevildiğini hatırlatın.
    • Sabırlı olun: Yas tutmak zaman alır. Arkadaşınıza sabırlı olun ve yas tutma sürecinde onun yanında olun.

Arkadaşımın Babası Vefat Etti Mesajları:

• "Babasının vefatından dolayı çok üzüldüm. Sana ve ailene başsağlığı diliyorum."
    • "Babasıyla ilgili güzel anılarını duymak isterim. Seni dinlemeye hazırım."
    • "Bu zor zamanda sana ve ailene yardım etmek için elimden geleni yapacağım. Lütfen bana ihtiyacın olursa haber ver."

Babası Vefat Edene Ne Denir:

• Dul/Dul
    • Yetim

Babası Ölen Arkadaş Nasıl Teselli Edilir:

• Yukarıdaki önerileri takip edin ve arkadaşınıza duygularını ifade etmesi için alan verin.
    • Babasıyla ilgili anılarınızı paylaşın ve onu ne kadar sevildiğini hatırlatın.
    • Arkadaşınıza pratik şekillerde yardım?? edin ve yas tutma sürecine saygı gösterin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • BENCE HİÇBİRŞEY YAPMA SADECE YANINDA DUR İHTİYACI FELAN OLUR ONLARI YAPARSIN TESELLİ EDİLECEK BİR DURUM DEĞİL NE DESEN BOŞ.YALNIZ BIRAKMA YAPILACAK EN İYİ BU OLUR KANIMCA.

• Yanında olmaktan başka yapabileceğin pek birşey yok ne yazıkki, ölüm hayatın herçeği.Yanına gidince pek birşey söylemene gerek yok konuşmayarak bazen çok şey anlatılabilir.Yanında olduğunu hissettir belliki değer verdiğin bir arkadaşın.

Turkcell T20 &amp; Huawei Sonic U8650 Anakonu
    İşletim Sistemi: Android OS v2.3.5 Gingerbread || Uygulama Mağazası: Android Market || İşlemci: 600 Mhz. Qualcomm MSM7227 || Grafik İşlemci Ünitesi: Andreno 200 ||
    RAM: 256 MB || Ekran: 256K TFT || Dokunmatik: Kapasitif || Ekran Çözünürlüğü: 320x480 piksel || Ekran Boyutu: 3.5 inç (~165 ppi) || Hafıza: 512 MB ROM + 4 GB hafıza kartı (32 GB'ye kadar da artırılabilir hafıza) || 3G: HSDPA 3.6 Mbps, HSUPA || Bluetooth: 2.1 || Kamera: 3 MP (2048x1536), 480p video kaydı. || Çoklu Medya: FM Radyo, NFC
  • Teselli edemezsin ki ne dersen o geri gelmez sonuçta sadece yanında dur yeterli

Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız...Hepimiz heba oluyoruz...Bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş...Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz...Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz... Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız...Bir amacımız yok; ne büyük savaş ne de büyük bir buhran yaşadık...Bizim savaşımız ruhani savaş... Ve bunalımımız kendi hayatlarımız...

• şimdi erkeklik nedir öğreneceksin, biraz yas tut ve dümene geç.Babanı asla unutma, sana kazandirdiklariyla onu yaşatacaksın bu aileye babanı aratmayacaksın. kaderini tek başına cizeceksin, bizden daha olgun olacaksın.her zaman yanındayım kardeşim, unutma..

Nick Mağduru

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herkes başın sağolsun der ama ben bu cümleyi kurmaya çekinirim. söylenen kişi için çok ağır bir laftır bu. ayrıca saçma bulurum; o ölmüş, sana birşey olmasın der gibi.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.