Şimdi Ara

Arkadaş vazgeçirin beni şu CABRİO sevdasından

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
7.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle forumda yeni görünsem de uzun süredir bu tür konuların takipçisiyim.Biliyorum bu tür konuların bol olduğunu fakat 2 ay içerisinde ( ki emin olabilirsem hemen) bir araç almayı düşünüyorum. 21 yaşındayım üniversite öğrencisiyim. Bir türlü karar veremedim kendime bir araç seçemedim. Kalbim sürekli cabrio araçlarda fakat 0 alamayacağım için bu tür araçları büyük şüphelerim var . 50 bin 55 bin bilemedin en fazla 60 bin (o da zorla) bütçem var . 2 kişilik araç düşünmüyorum sonradan zorluk çıkarır. Aklımda bmw ler ve 308 cc var. Bmw yi çok beğeniyorum fakat alacağım min 100 000km lik bir araca bu parayı bağlamak aklımı karıştırıyor. sürekli masraaf çıkarır diye düşünüyorum . sizce piyasada öyle apaçinin eline düşmemiş alınabilecek mantıklı bmw ler var mı yoksa geç arkadaş bu bütçeyle olmaz mı diyorsunuz???? Tamam diyorum cabrio olmasın fakat ilgi çekici bi araç olsun diyorum bu fiyatlarda 0 yada 2 . el olabilir. fakat yine ilgi çekci para bağlanabilecek sonradan elden rahat çıkacak araç bulamıyorum. çevremdeki herkez cabrionun başa bela olacağını söylüyor. sırf bu yüzden uzattıkça uzatıyorum bu araç alım süresini.performan aracı olarak bi ara polo gti düşündüm aklımın köşesinde hala o var ama ilgi çekici bi araç istiyorum.

arkadaş yardımcı olun kurtarın beni şu cabrio sevdasından . yada cabrio fikrinin mantıklı oldugunu aklıma yattırın .

not: kapalı garajım yok. ayrıca göstereceğiniz cabrio olmayan araçların mümkünse max 4 yıllık olsun. sadece cabrio araba için eski araba almayı düşünüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim

• Megane cabrio veya astra cabrio alinabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Megane cabrio veya astra cabrio alinabilir.

hazırdamegan yada astra tt kullanan arkadaş varmıdır. lpg takılıyormu yada tavanları hiç arıza vermiş mi hiç ? bu araçlarıda uzun süre inceledim meganı pek kaliteli bulmadım.

Hakkaten çok harika bir deneyim. Özgürlük hissini buram buram yaşatıyor insana.

gençken kesinlikle ama kesinlikle (tabi imkan meselesi) yaşanması gereken bir tecrübe.

Tavan konusu hardtop bi araçta bakımını yaptıktan sonra çok sıkıntı değil. Ama softtop tavan hem güvenlik hem de su ve ses sızdırmazlığı açısından sıkıntı yaratabilir. Hemen satamazsın.

Alacağın araç coupe versiyonundan daha ağır olacak bu yüzden biraz da fazla yakacak. Bakım ücretlerine tavandan dolayı daha fazla para ödeyeceksin.

308 cc'ye binme fırsatım olmadı ama hakkaten aracın duruşu ve donanımı çok hoş. Alınır bi araba.

Bence maddi durumunu gözden geçir(para limitini demiyorum genel olarak) Zevkime para harcarım dersen al

>>> DÜNYA KADAR HACMİN OLACAĞINA FINDIK KADAR TURBON OLSUN <<<
  • aynen ilk arabam olucak.aklıma nasıl takmışım bilmezsiniz cabrio yu. işte sonra satamam diye çok korkuyorum. üstelik dediğiniz genç yaşta alınır bunlar. ama çok arada kaldım sert tavan bi astra yada pejonun tavan bakımı kaç yılda bir yapılıyor ortalama masrafı ne kadar ? bilginiz varmıdır

Satarken cok zarar etmesin hizli da satarsin

Orijinalden alıntı: hcalis52

Sirocco istedigin ozelliklerde

peki bana önerebileceğiz bir 2.el chicrocco linki var mı ? 50 bin km civarında fiyatı bana uygun yada vs yine böyle ilgi çekici bir araç.

ayrıca volkwagen golf 1.4 140 hp araç vardı sanssızlığımıza mı geldi bilmiyorum ama 4 yılda nerdeyse 10 bintl masraf çıkardı biraz soğudum ama hala seçeneklerim arasında var. :D performans çok iyi ama işte sonuçta böyle zarar ettik baya

peki sizce 2002 falan bi cabrio bmw mantıklı mı alıp da sonradandehşet masraf çıkaracağını düşünüyor musunuz ?

• http://www.sahibinden.com/otomobil?price_min=50000&price_max=60000&a8=240
    burayı bir inceleyin derim,kesinlikle cabrio'nun zevki o kadar ayrı ki..
    kesinlikle cabrio derim ben kasa tipi olarak,araç tercihi size kalmış ama yardımcı olmaya çalışırım

İkinci el alacağın için aracın piyasasının olmaması ve çok ölü fiyata satılması seni hiç ilgilendirmiyor. Aksine çok iyi birşey. Aracı ölü fiyatına alacak, ölü fiyatına satacaksın.

Metal tavan araba bakma derim. Cabrio dediğin tenteli olur! Metal tavanlarda daha çok mekanik sorun olabiliyor, tentelilerde de eskiyebiliyor, vandalizm kurbanı olabiliyor. Ancak tenteli daha zevkli, orası kesin.

1) Tenteli de olsa, Metal tavan da olsa bagaj bölmesinden kazasız olduğundan emin ol. Arkadan yapılan orta çaplı kazalarda tavan mekanizması düzen tutmayacak şekilde saçmalayabiliyor.

2) Fitilleri çok iyi kontrol et. Cabrio arabada kapı, cam, tavan fitilleri ucuz değil. Eskime varsa su kaçırabilir, ses yapabilir. Tentede eskime ibaresi, solma, incelme, erime var mı bak. Yoksa tamam. Gerisi normal araba ile aynı. Hayırlı olsun derim.

Bakabileceğin cabrio araçlar:

2 kişilik: Mazda Miata, Honda S2000, BMW Z4, Audi TT, Eskilerden Porsche Boxter...
    Ucuz olsun, ekonomik olsun dersen Ford Yeni Ka çok eğlenceli... Bulmak çok zor ama nispeten yeni Alfa Spider ilaç gibi olur...

4 kişilik: Audi A3, Audi A4, Saab 9-3, Volvo C70 (metal tavan ), Mini Cooper, BMW 3 (lüzumsuz pahalı), VW EOS (metal tavan ve çok sıradan)

Benim tercihim iki kişilikte Miata, 4 kişilikte 9-3 olur. Eski arabalara giriyor isek 80'li modellerden direkt Porsche. 4 kişilik cabriolarda çok eski arabaya inmem. Güvenlik zaafiyeti var. 1994 - 1998 Saab 900 veya 1998-2002 9-3 alır geçerim. Başkasına tavsşye edemem ama. Parçasını, ustasını herkes bulamaz.

• quote:

Mantıklı bi arkadas gtc almayı planlıyordu scirocco satma ihtimali vardı onla bı gorusturmek lazım

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ben 2008-2011 arası BMW Z4 kullandım. Şu anda da 2010 model Audi A3 Cabrio kullanıyorum.

İkinci el alacağın için aracın piyasasının olmaması ve çok ölü fiyata satılması seni hiç ilgilendirmiyor. Aksine çok iyi birşey. Aracı ölü fiyatına alacak, ölü fiyatına satacaksın.

Metal tavan araba bakma derim. Cabrio dediğin tenteli olur! Metal tavanlarda daha çok mekanik sorun olabiliyor, tentelilerde de eskiyebiliyor, vandalizm kurbanı olabiliyor. Ancak tenteli daha zevkli, orası kesin.

1) Tenteli de olsa, Metal tavan da olsa bagaj bölmesinden kazasız olduğundan emin ol. Arkadan yapılan orta çaplı kazalarda tavan mekanizması düzen tutmayacak şekilde saçmalayabiliyor.

2) Fitilleri çok iyi kontrol et. Cabrio arabada kapı, cam, tavan fitilleri ucuz değil. Eskime varsa su kaçırabilir, ses yapabilir. Tentede eskime ibaresi, solma, incelme, erime var mı bak. Yoksa tamam. Gerisi normal araba ile aynı. Hayırlı olsun derim.

Bakabileceğin cabrio araçlar:

2 kişilik: Mazda Miata, Honda S2000, BMW Z4, Audi TT, Eskilerden Porsche Boxter...
    Ucuz olsun, ekonomik olsun dersen Ford Yeni Ka çok eğlenceli... Bulmak çok zor ama nispeten yeni Alfa Spider ilaç gibi olur...

4 kişilik: Audi A3, Audi A4, Saab 9-3, Volvo C70 (metal tavan ), Mini Cooper, BMW 3 (lüzumsuz pahalı), VW EOS (metal tavan ve çok sıradan)

Benim tercihim iki kişilikte Miata, 4 kişilikte 9-3 olur. Eski arabalara giriyor isek 80'li modellerden direkt Porsche. 4 kişilik cabriolarda çok eski arabaya inmem. Güvenlik zaafiyeti var. 1994 - 1998 Saab 900 veya 1998-2002 9-3 alır geçerim. Başkasına tavsşye edemem ama. Parçasını, ustasını herkes bulamaz.

peki sizin arabanızın yıllık bakım masrafı nedir ? ve kaç yılda bir yapılıyor bu tentenin masrafı nedir arkadaşşşş

ayrıca ben ankarada oturuyorum malum kış sert bu konuda ki yorumunuz nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: TolgaGürsoy

quote:

Mantıklı bi arkadas gtc almayı planlıyordu scirocco satma ihtimali vardı onla bı gorusturmek lazım

sunroof + beyaz renk ve 160 hp ise neden olmasın ama hala srocco ya tam karar vermiş değilim

• Çevrenizdeki insanların düşüncelerine aldırmayın. Herkese kalsa sedan araba alınması makbuldur.
    Hardtop olanlar softtop olanlara göre daha dayanıklı (kış şartları) ve güvenlidir. Ama hardtop ağır oldugu icin yakıt sarfiyatı softop'a göre biraz daha fazla olcaktır.
    Şansınız varken alın kullanın keyfini sürün. Arkadasım gecen sene 2005 slk aldı 85.000 kmde bir sıkıntı cıkmadı aracta hala kullanıyor ve hava guzel oldugunda ustu acık cok keyifli oluyor.

sizce bu araç bu motorla kalkar mı yerinden. adamın dediğine göre çok ta az yakıyor .

benzin sarfiyatıda önemli bilirim ilk yıldan sonra en çok o batacak bana . ama olmadı lpg taktırırım sonrada.

sizce bu araç dediği kadar az yakıyor mu

Veya bütçe artır 320 cabrio olabilir çok şık araçlar , ucuza kaçarsan megan ve astra'da var ama pek hoş durmuyor

Orijinalden alıntı: Twixmars

Çevrenizdeki insanların düşüncelerine aldırmayın. Herkese kalsa sedan araba alınması makbuldur.
    Hardtop olanlar softtop olanlara göre daha dayanıklı (kış şartları) ve güvenlidir. Ama hardtop ağır oldugu icin yakıt sarfiyatı softop'a göre biraz daha fazla olcaktır.
    Şansınız varken alın kullanın keyfini sürün. Arkadasım gecen sene 2005 slk aldı 85.000 kmde bir sıkıntı cıkmadı aracta hala kullanıyor ve hava guzel oldugunda ustu acık cok keyifli oluyor.

hardtop ağır değildir(50-100kg oynayabilir) tüm cabrio araçların şasisi ağırdır.

Orijinalden alıntı: Cihat_,

quote:

Orijinalden alıntı: Twixmars

Çevrenizdeki insanların düşüncelerine aldırmayın. Herkese kalsa sedan araba alınması makbuldur.

hardtop ağır değildir(50-100kg oynayabilir) tüm cabrio araçların şasisi ağırdır.

Bugün; 17:47:43 [Onay bekliyor]

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-acilla3-cabrio-ozel-fiyat-90967121/detay

sizce bu araç bu motorla kalkar mı yerinden performans cabrio için zaten beklentim yok ama kalkar mı ki bu araç yerinden. adamın dediğine göre çok ta az yakıyor . bu güzel bi özellik benim için

benzin sarfiyatıda önemli bilirim ilk yıldan sonra en çok o batacak bana .

sizce bu araç dediği kadar az yakıyor mu

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.