Şimdi Ara

arkadaş bu Çinli motorlar gerçekten adam yerine konmuyor :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben Falcon SK100-5 kullanıcısıyım. ama şunu görüyorum ki çinli motorlar gerçekten gariban motoru ya. adam yerine konmuyor. motorcuyum diyorsun, soruyorlar ne kullanıyorsun diye, Falcon SK100-5 abi ve arkasından gelen tepki: hahahahahaha, kardeşim çok hız yapma aman ha, kopup gider sonra. gibisinden. burdaki arkadaşlar da böyle mi düşünüyor acaba

• bende çinliye pek güvenmem. birazda türkiyedeki ithalatçıların en ucuz maliyetle en güzel Kârı yakalama arzusu, yani isteseler kaliteli yapabilirler.
    ama çindeki o çalışma şart ve koşulları ,kaliteli ürün çıkarma olayına şüphe ile yaklaştırıyor beni. çalışılan ortamın kaliteli olmazsa ürün nasıl kaliteli olsun
  • o kadarda dandik motor deyiller bakımlarını güncel yaptırırsan bi sorun çıkartmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam31 -- 28 Aralık 2014; 16:37:22 >
  • 1010 km oldu benim mondial Mis gibi. Az yakıyor, gidişi güzel tek sıkıntı lastik ki onu da en iyi japon bile kötü koyuyor.

Gidip iki tane lastik alırsam binerim uzun süre.

Takılmayın küçük görenlere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka yollu bunlar söylenir lakin ciddi ciddi küçümseme varsa bu kişi motorcu değildir herşeyden önce adam değildir.
    zannetmiyorum şekil için yada kaliteli diye çin malı motor kullanan olsun,kullanan kişi de biliyor malzeme,işçilik kalitesiz.
    bakımları düzenli yapılır,çok da hor kullanılmazsa uzun süre yanınızda olur.
    herkes ister bmw yada bi japon almak ama insanın maddi durumu neye elverirse onu kullanmalı.
    ne yapsın adam 10-20 bin lira veremiyor diye yıllarca karşıdan mı baksın.
    şartlar oluşur zamanla "kaliteli motora" geçilir.

sonuç olarak bu kişiler umursanmamalı.motorun,sürüşün keyfi çıkartılmalı.
  • bakımını yapar dikkatli kullanırsan problem yok,ama lastik konusu ciddi bir mevzu,sağlam kaliteli lastik şart bu motorlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam31

o kadarda dandik motor deyiller bakımlarını güncel yaptırırsan bi sorun çıkartmazlar

zaten çin malı demek kötü demek değil. dandik motorlar yok mu evet var ama içlerinde işçiliği gerçekten iyi olanlar da var. örneğin Falcon'u çok beğendim ben. biraz daha param olsa o gün SK100 yerine Falcon Sharp 170 alırdım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimokomik

şaka yollu bunlar söylenir lakin ciddi ciddi küçümseme varsa bu kişi motorcu değildir herşeyden önce adam değildir.
    zannetmiyorum şekil için yada kaliteli diye çin malı motor kullanan olsun,kullanan kişi de biliyor malzeme,işçilik kalitesiz.
    bakımları düzenli yapılır,çok da hor kullanılmazsa uzun süre yanınızda olur.
    herkes ister bmw yada bi japon almak ama insanın maddi durumu neye elverirse onu kullanmalı.
    ne yapsın adam 10-20 bin lira veremiyor diye yıllarca karşıdan mı baksın.
    şartlar oluşur zamanla "kaliteli motora" geçilir.

sonuç olarak bu kişiler umursanmamalı.motorun,sürüşün keyfi çıkartılmalı.

zaten gönlüm Honda CBR 250R veya Yamaha YBR 250'den yanaydı. ama durum belli öğrenciyiz. üniversite 3.sınıftayım. okul bittikten sonra maddi durumumu düzeltebilirsen altıma CBR veya Ninja çekerim. dediğiniz gibi herkesin maddiyatı yetmiyor işte. ama işimi görüyor. birde para biriktirip Michelin lastik çekersem iki tane, daha da iyi olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

bakımını yapar dikkatli kullanırsan problem yok,ama lastik konusu ciddi bir mevzu,sağlam kaliteli lastik şart bu motorlara.

her binişimden önce her tarafını iyice kontrol ediyorum. çalıştırdıktan sonra boşta iken sesini iyice kontrol ediyorum bir anormallik var mı diye. en küçük sorunda direkt servisin yolunu tutuyorum. zincir sertliğini ve temizliğini önemle kontrol ediyorum ve düzenli yağlıyorum. motorda her zaman mineral yağ (castrol actevo) kullanıyorum. motoru asla zorlamıyorum (özellikle eğimli yollarda). dediğim gibi birde para toplayıp michelin lastik alırsam harika olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: emregirit

bende çinliye pek güvenmem. birazda türkiyedeki ithalatçıların en ucuz maliyetle en güzel Kârı yakalama arzusu, yani isteseler kaliteli yapabilirler.
    ama çindeki o çalışma şart ve koşulları ,kaliteli ürün çıkarma olayına şüphe ile yaklaştırıyor beni. çalışılan ortamın kaliteli olmazsa ürün nasıl kaliteli olsun

yanlış hatırlamıyorsam bu konuda çinli bir iş adamı şöyle demişti; ''çin malları kalitesiz değildir. siz kalitesiz yapmamızı istiyorsunuz'' zaten bu fiyatlara satılan motorlardan bir japon bir ingiliz bir italyan performansı beklemek yanlış olur. bence dökülen birçok çinli motor hor kullanmaktan o hallere geliyor. yani böyle bir insanın eline ister Honda ver, ister Yamaha, ister Aprilla ver ister KTM; çinliden beter hale getirecektir. kalitesiz ürünler var mı var. ancak içinde iyi olanlar da var. bence hakları yeniyor. aynı zamanda bu motosiklet furyasının başlamasında çinli motorlar etkili olmuştur (90'lardaki Peugeot 103'ler gibi)

• O çinli dediginiz motorla 6 ayda 2600 km yaptım sıkıntı yok motora bakım yaparsan o seni üzmez
    Motor bu arada kanuni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden satılan dökük çinli motorlarının ekmeği bugün yeniyor.Yani demek istediğim şuanki çinliler eskisi kadar dökülmüyor.
    Ama bu demek değildirki dökülmüyor.
    O yüzden alıcaksın japonu torununa bırakıcaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: just4techno

Eskiden satılan dökük çinli motorlarının ekmeği bugün yeniyor.Yani demek istediğim şuanki çinliler eskisi kadar dökülmüyor.
    Ama bu demek değildirki dökülmüyor.
    O yüzden alıcaksın japonu torununa bırakıcaksın

işte para olsa çekeceğim altıma bir Honda veya Yamaha . ama gücüm çinliye yetiyor. şimdilik idare ediyoruz
  • 2000-2500 e ikinci el sym,kymco,yamaha bulursun motorların en ucuz olduğu zamanlar şuan
  • quote:

Orijinalden alıntı: just4techno

2000-2500 e ikinci el sym,kymco,yamaha bulursun motorların en ucuz olduğu zamanlar şuan

sahibinden.com'da böyle ilanlar var evet. ancak şu an nakit param yok. zaten Falcon'u bile para biriktirerek aldım. yine para toplayabilirsem düşünüyorum zaten.
  • Çinli motor hakir görülüyor diye genellemeyin. Ancak sizin kullandığınız tip motor (Honda CG klonları) şu tip arkadaşların favorisi olduğundan...

arkadaş bu Çinli motorlar gerçekten adam yerine konmuyor :D

Çeşitli tepkilerle karşılaşmanız ne yazık ki "normal"

görüntüsü beğenilmeyen diğer motorlar da ne marka olursa olsun benzer muameleye tabii tutuluyor.

ör: Rat style > http://news.motorbiker.org/blogs.nsf/dx/51-rat-motorcycles.htm

• ben sevmiyorum arkadaşlar çin malı motosiklet leri 22 bin de mondial 150 kn var hafta da bi arıza çıkarıyor yok ateşleme yapmıyor yok marş motorunda prblem var bir sürü şey yani biraz daha para koyun daha iyi bi marka alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engelss

ben sevmiyorum arkadaşlar çin malı motosiklet leri 22 bin de mondial 150 kn var hafta da bi arıza çıkarıyor yok ateşleme yapmıyor yok marş motorunda prblem var bir sürü şey yani biraz daha para koyun daha iyi bi marka alın

belli bir zaman sonra iyi birşey almayı düşünüyorum. aslında içlerinde sağlam olanlar da yok değil hani. birazcık da iyi bakım
  • cidden iyi bakıyordum motosiklete ama artık sinir bozucu oldu yani tam a2 ehliyetimi aldım dedim gezicem artık bol bol bi baktım arıza çıkarmaya başladı bir sürü şey uzatmıyorum lafı para biriktiriyorum cbr125 r için
  • Buji, buji kablosu ve bobin'i bir değiştirt. Ateşlemeyle ilgili sorun muhtemelen kalmaz.

Bir de karbüratörü söküp temizlersen mis gibi olur. Tabii hava filtresi, benzin hortumu da değişmeli. Hava körüklerinde yırtık delik vs yoksa işlem tamam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.