Şimdi Ara

Arkadan motorlu, arkadan itişli, atmosferik, manuel kaç araba kaldı araba dünyasında ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.852
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sensodrive

Smart Fortwo
    Arkadan motorlu
    Arkadan itişli
    Atmosferik
    Komple manuel kullanabiliyorsunuz

Sürüşü inanılmaz zevkli!
    Kullandınızmı hiç arkadan motorlu arkadan çekişli güçlü araçları kaldık smart wheelbase i berbat olan hafif Bi araç ben alfa motorlu beetle kullandım 107 hp boxer makina tam uyar vw ye kontrol etmesi çok zor burun içeri giriyor fakat bildiğin spin attıracak cinsten haliyle gaz kesip aracın understeer a girmesi için dua ediyorsun olmazsa frenleyip bir sağa bir sola savruluyorsun tabi vosvosun direksiyon netliği ve rijitliği berbat olduğu için tehlike yaratıyor 107 hp lik motor ama 450 hp lik araçta ben düşünemiyorum alt takım ne kadar iyi olursa olsun ciddi alışkanlık istiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Skoda Favorit 120 L
    İlk arabamızdı, az kişi bilir bu modeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80'leri gören insanlar bilir doğru tespit.

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

80'leri gören insanlar bilir doğru tespit.
    80'leri gördüm diyemem ama kendimi bildim bileli 93'ten 2002'ye kadar gördüm, kendimi 1993'te bildim zaten

Babam 86'da almıştı, 2002'de derin bir çukur kazıp arabayı iteledi sonra üstüne toprak attı.

Bu arabaya sahip kişilerin hepsinin bir anısı vardır buna eminim, alelade bir araba değil

• toyota mr2
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Arkadan motorlusu da yok muydu

Alıntıları Göster
    Arkadan motorlu
    Arkadan motorlu, arkadan itişli, atmosferik, manuel kaç araba kaldı araba dünyasında ?

Arka ortadan motorlu
    Arkadan motorlu, arkadan itişli, atmosferik, manuel kaç araba kaldı araba dünyasında ?

Aksın önünde veya gerisinde alması önemli olan. Ferrariler rear mid engine diye geçer ve arka ortadan motorlulardır, istisna araçları saymazsak bu böyledir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

toyota mr2
    Mr2 ortadan motorludur. Adının "mid-engine, rear-wheel-drive, 2-seater" den geldiği söylenir.

Arka ortada enlemesine yerleştirilmiştir motoru.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Arkadan motorlu

Arka ortadan motorlu

Aksın önünde veya gerisinde alması önemli olan. Ferrariler rear mid engine diye geçer ve arka ortadan motorlulardır, istisna araçları saymazsak bu böyledir.

Alıntıları Göster
    Anladım peki arkadan motorlu modelleri hangisi

• quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Anladım peki arkadan motorlu modelleri hangisi

Alıntıları Göster
    Arkadan motorlu örneği görmedim ve baktım internette de yok. Ancak F12, FF gibi ön ortadan motorlu örnekleri var.

• Arkadan motorlu ve su soğutmalı Škoda 120 modelinin soğutma sıvısı kapasitesi 12 litre.

• Porsche 911R tam olarak bahsettiğiniz özelliklere sahip bir araç. GT3 gibi sokaklar için yarış arabası olmadığından konfor olarak da daha üst düzeyde.
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Ben konuyu açan kişinin arkadan ortadan ayrımı yaptığını düşünmüyorum. Bildiğim kadarı ile de arkaya konumlandırılan motorların hemen hemen tümü ortadan diye geçiyor zaten. Bence arkadaş motoru arkada olan araçlardan bahsetmek istemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 26 Mart 2019; 23:56:25 >
  • Skoda 120L , Otoseyir editoru Can’da bu araci kullaniyor hatta. Buralari okuyorsa inceleme videosu ceker umarım cok merak ettigim bir otomobil.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Ben konuyu açan kişinin arkadan ortadan ayrımı yaptığını düşünmüyorum. Bildiğim kadarı ile de arkaya konumlandırılan motorların hemen hemen tümü ortadan diye geçiyor zaten. Bence arkadaş motoru arkada olan araçlardan bahsetmek istemiş.
    Tamamına katılıyorum. Sadece ortadan ve arkadan motor nedir daha sonra okuyanlar bilgi sahibi olsunlar diye yazdım...

• Bildiğim kadarıyla arkadan motorlu diyebilmemiz için şanzımanın motorun önünde olması lazım. Yani bir diğer deyişle motorun arka aksın gerisinde olması lazım. Eğer motor önde şanzıman arkada ise o zaman ortadan motorlu kabul ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Bildiğim kadarıyla arkadan motorlu diyebilmemiz için şanzımanın motorun önünde olması lazım. Yani bir diğer deyişle motorun arka aksın gerisinde olması lazım. Eğer motor önde şanzıman arkada ise o zaman ortadan motorlu kabul ediliyor.
    Toyota MR2'de motor enlemesine yerleştirilmiş ve şanzıman onun yanında ama aksın gerisinde konumlandırıldığı için ortadan motorlu deniyor. Fotoğrafları ekliyorum ancak bir süre sonra açılamıyor. Ama arka ortadan motorlu araçların çoğunluğu transaks:
    en.m.wikipedia.org
    Rear mid-engine, rear-wheel-drive layout - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rear_mid-engine,_rear-wheel-drive_layout

Aynı zamanda ön ortadan motorlu örnekler de var şöyle :
    en.m.wikipedia.org
    Front mid-engine, front-wheel-drive layout - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Front_mid-engine,_front-wheel-drive_layout

Bu önden tahrikli olduğu için transaks ancak arkadan tahrikli örneklerinde transaks olduğu gibi boylamasına motor ve şanzıman yerleşimi örnekleri de var. O da şöyle:
    en.m.wikipedia.org
    Front-engine, rear-wheel-drive layout - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Front-engine,_rear-wheel-drive_layout

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.