Şimdi Ara

Arkadaki Araba Selektör Yapmazsa Yol Verilmezmiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Trafikte anlayışlı olmak lazım yol vermiyorsa vardır birşey sağdan sollamamaya özen göstericeksin.Arkadaşınızında suçu yok ki sen ehliyet alırken derslere hiç katılma ehliyet aldıktan sonra kuralları beyaz atletli mavi donlu şöförlerden öğren sonra ortaya böyle birşey çıksın.Bu aynı okulda hiç derse girme sınavları kopya ile hiç birşey bilmeden geç birisi sorduğunda salla birşeyler gibi oluyor.

En son İstanbul'a giderken dik bir yokuşta sağ taraf epeyi doluydu sol şeride geçti babam sağ tarafa geçip hız düşerse araba çok bayılıcak diye arkamızda range rover vardı yaklaşık 3-4 dakika kadar arkamızdan geldi ne bi sellektör yaptı ne bi korna bastı büyük ihtimal anladı durumu.Trafikte önünüzde ki araç arkanızda ki araç niye yavaş gidiyor niye yavaşlıyor felan azda olsa tahmin etmek gerekiyor.
  • arkadaşınıza ayıp etmek istemem ama,
    yazınızı okuyunca,
    "--TRAFİKTE NE İNSANLAR VAR YAHUU!" demekten kendimi alamadım.
  • Yol müsait olduğu sürece sağ şeritten gidilir. Trafik kuralıdır bu, söyleyin arkadaşınıza kanunları açsın bir okusun. Sağ şerit boş ise sol şerit işgal edilmez.

Sinir olduğum sürücü profili, bomboş yolda .ok var gibi sebepsiz yere sol şeride yapışıp gidenler.

Bilinçsizlik had safhada, mesela bayramın ikinci günü eşimi Balıkesir'e bıraktım, gece İstanbul'a döndüm. İstanbul'a gelince ikinci köprü yoluna TEM'e girdim, gece saat 2 civarlarında çok kalabalık da yok, yolu artık bitireyim diye biraz tempoyu yükselteyim dedim. Bu sol şerit işgalcileri nedeni ile ne mümkün. Koskoca yolda sağ taraf bomboş, paşalar sol ve orta şeritte 100-110 ile takılıyorlar. Sürekli hızlan, yavaşla, hızlan, yavaşla baktım olacak gibi değil, geçtim en sağ şeride, 130 gibi sabitledim hızımı. Abartmıyorum FSM köprüsünden taa Mahmutbey gişelere kadar en sağ şeritte önüme tek bir araç bile çıkmadan sabit 130-140 gibi bir hızla geldim. Herkes ya orta şeritte ya da sol şeritte tın tın gidiyor, en sağda bir Allah'ın kulu yok. En sağ şeride geçince gururu mu kırılıyor milletin nedir, saçma sapan bir durum var yollarımızda. Neredeyse kimse hızına göre şerit seçmiyor.

• Ben sol şeritte 100 110 ile giden otobüsleri gördükten sonra bir şey dememe gerek yok insanların haline
  • Sağ taraftan sollaması ilginç olmuş.
  • Bazısı taciz edilmek istiyor naparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Araba sollarken tamponuma yapışıp selektör yapanlar yüzünden bir gün arabanın arkasına özel far yaptırıcam, onlar selektör yapınca ben de vericem selektörü arkaya. Ya da en güzeli kayan led yazı sistemi taktırmak, selektörü verince basıcam arkadan yazacak "bekle hıyar, sollamam bitsin geçicem sağa" diye.

Citroen kullanan adamın kafası aynı oluyor sanırım, LED panel benimde aklımdan çok geçmişti
  • Psikoteknige sokup herkesi, aynadan arkadaki trafigi analiz edemeyenleri egitime sokacaksin tekrardan aynaya en fazla 3 kez anlık bakarak , kim nekadar hizla geliyor, anlarim.. anlayamayan solda taciz yemeye mahkum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşınıza bu konuyu okutun.kendisine sadece "sığır " diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu kim söylüyorsa görgüsü bilgisi kıt demektir...Aynadan görüyorum..Adam hızlı geliyorsa bana 5 araç boyu kaldımı hemen sağa çekilip yol veriyorum...Ben 120 km / saat ile giderken adam 160 km / saat ile gidiyor...Onun yolunu tıkamaya bir hakkım yok...O yol babamın malı değil.. Kendini bilen sellektör bilmem ne beklemez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trydamere87

Birde ben ehliyeti tek sınavda aldım demez mi:)

• selektör=kardeş kuralları bilmiyorsun bari birde ben hatırlatayım çekil önümden geçeyim
  • Arkadaşın gibilerine öyle bir sövüyorum ki uzun yolda anlatamam. Sol şerit sollama şerididir. İşini bitirip geçeceksin sağa paşa paşa. Arkadaki selektör yapsa bu sefer "ne selektör yapıyon lan" diye kafayı bozarlar. Çeker vurur bile böyle manyaklar, hiç uğraşmıycan böyleleriyle.

Uzun yolda çok kafam bozuluyor böylelerine. Artık sol şeritte oluşan konvoydaki kanı kaynayanlardan birine salıyorum o biniyor bunun gibilerinin sırtına birbirlerini gaza getirip açıyorlar yolu. Kesin çözüm

Geçen yolda gelirken bi peugeot partner solda yol vermiyor. Ama bildiğin vermiyor yani. Aynaya falan bakıyor önüne kırıyor bir de. Arkamda bir e320 cdi 4matic vardı. O da bindi benim sırtıma. Geçtim sağa saldım mercoya. Bu pejocu gaza geldi tabi. E320 ile kapıştı kendince yolda açıldı sonra

• arkadaşın bahsettiği kişinin yaptığı ne kadar yanlışsa, hız sınırlarının üzerinde araç kullanmak da yanlıştır... 160km ile gelene yol verilir diye bir kural yok... bazı insanlarda önündeki aracı geçme hırsı bitmediği için hız sınırları aşılıp, kazaya sebep olunuyor...
  • Selektör yapılınca yol veriyorsa yine iyi... Bazen öyleleri denk geliyorki, seri selektör yapıorum yetmiyor, korna çalıyorum hala çekilmiyor. Mecbur kalıp sağından geçerken bakıyorum, rakun gibi yapışmış direksiyona, dünyadan haberi yok.

Kardeşim acemiysen sağdan ağır ağır git. Sanki sol şeridi babası yaptırmış.

• yiyeceği dayaga sizide ortak eder öyle arkadaş.mümkünse aracınızı kendiniz kullanın,o arkadaşınızın kullandıgı hiç bir araca binmeyin
  • Sağdan solladı gibi komik bir cümle kuruyorsanız arkadaşınızın doğruları da anlaması güc. Bir de çok basit bir tümevarım yapabileceği bir seyi dusunemeyen birinden bahsediyoruz. He deyin geçin.

Not: Sağımızdan geçtiler ya da sağladılar falan diyin bari

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.