Şimdi Ara

Arka plaka olması önemlimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı kartlarda arka plaka var bazılarında yok sizce soğutmaya vs etkisi varmı ? Bide sonradan arka plaka takılabilir mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Takılabiliyor diye biliyorum. Eskiden 6xx serisinde backplate olayı çok yokken takanlar vardı sonradan ama o karta göre kesilmiş bir ürün bulmak gerek
    Soğutmaya çok aşırı bi etkisi yok.
    Daha çok görünüş için/pcb koruması/eğilme bükülmeyi engellemek adına önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 16 Ocak 2018; 19:30:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutmaya o kadar küçük ki yok desek sorun olmaz. 1 derece bile fark ettirmiyor, sadece görünüş ve sağlamlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

Takılabiliyor diye biliyorum. Eskiden 6xx serisinde backplate olayı çok yokken takanlar vardı sonradan ama o karta göre kesilmiş bir ürün bulmak gerek
    Soğutmaya çok aşırı bi etkisi yok.
    Daha çok görünüş için/pcb koruması/eğilme bükülmeyi engellemek adına önemli.

gaming x rx 570 8 gb düşünüyorum msi. arkasında arka plaka yok. rx 580de ise var. sırf arka plaka için bütçeyi biraz daha arttırıp rx 580 mi alsam diye düşünmüyor değilim.

fakat şöyle bişeyde var 1080p ultra ayarlarda 60 fps ve üstünde OYNAYACAĞIM OYUNLARDA rx 570 8gb fazlasıyla işimi görüyor araştırmalarıma göre sonra neden sırf arka plakası var diye 35w daha fazla güç tüketen ve oyun içinde bu watt değerinin dahada yükseleceğide bi gerçek olup elektrik faturama yansıtayım diyorum ?

oynayacağım oyunlar;
    bad company 2
    bf3
    bf4
    crysis 2
    crysis 3
    cod black ops serileri
    cod infinite warfare
    nfs rivals
    gta 5
    watch dogs 2

bunların dışına çıkacağımı sanmıyorum multiplayer olarak

• avantajlarında biri de lehim noktalarının ele batmaması bence ki en gıcık olduğun şedir anakartlarda filan. ve bir de kazara üstüne sıvı dökülürse filan bir nebze daha güvenli.
  • Backplatenin önemi uzun ve soğutucusu ağır kartlarda kartın eğilmesini en az seviyeye indirir. Pcb nin lehim yüzeyini dış etkilerden korur. Görsel olarak daha şık gösterir.

Tabiki herşeyden önce bütçe meselesi aynı marka modelin backplateli olan ve olmayan modelleri var aralarındaki performans ve ısı farkları yok denecek kadar az.

Bütçeniz yetiyorsa backplateli olan modeller tercih edebilirsiniz. Yetmiyorsa backplatesiz modellerde sıkıntı olmaz. Zamanında msi gtx 1080 armor 1850 liradan arkadaşım almıştı aynı backplate muhabbetini oda yapmıştı. Kartı sorunsuz kullanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.