Şimdi Ara

arka koaksiyellerin altına ufak kabin nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm, ben henüz pioneer oval hoparlörlerimi arabama taktırmadım fakat bu hoparlörlerin bass tokluğunu arttrırmak için altlarına bagajın içinden ahşap 2 ayrı kabin yaptırmayı düşünüyorum. acaba nasıl olur? boyutları ne olmalıdır ve kabini yaptırırken nelere dikkat etmeliyim? kabine ayrıca delik açtırmalımıyım vs.vs.

http://www.pioneerelectronics.com/pna/v3/pg/product/details/0,,2076_310069904_167642573,00.html

hoparlörler linktekilerdir...

• biraz daha tok ses alırsın,kesinlikle delik açtırma..20 lt gibi yap..
  • saol... başka yorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bratka -- 15 Aralık 2006; 21:17:51 >
  • marangozda yaptırdm çok daha tok ses alıyorum ama ses eskisinden çabuk boğuluyor. delik açtırmam şart
  • şimdi şunu düşünüyorum.. deliği nereye açtırmalıyım. tarif edeyim:
    arka pandizotun altında boydan boya bir kabin var, tamamen kapalı ve iki hoparlörün sesini birbirinden ayırması için bölme yaptırdım. kabinin derinliği 12 cm. deliği hoparlörlerin altına mı açtırmalıyım, yan taraflara mı, yoksa başka bir yere mi?? ses kalitesi ve akustik açısından ne yapmak lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: otorunogullari

ses kalitesi ve akustik açısından ne yapmak lazım...

delik açmamak lazım
  • kutuya elyaf doldurmayı dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barakudaaa -- 3 Ocak 2007; 15:51:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: barakudaaa

kutuya elyaf doldurmayı dene.

patates domates felanda koy
  • quote:

Orjinalden alıntı: DaRkFoX [tHu]

quote:

kutuya elyaf doldurmayı dene.

patates domates felanda koy

bi kerede doğru cevap ver be
  • neden delik açmayayım? elyaf neye yarar?
    eskiden 55-60 gibi ses bozuluyordu şimdi 40ta boğuluyor. havayı vermesi lazım bi yere ama...
  • quote:

neden delik açmayayım? elyaf neye yarar?
    eskiden 55-60 gibi ses bozuluyordu şimdi 40ta boğuluyor. havayı vermesi lazım bi yere ama...

delik açarsan sesin netliği bozulur,uğultulu bir şekilde gelir..subwoofer değilki bu delik açasın.ama bagajda sub yoksa ve daha iyi bass almak istiyorsan delik açabilirsin..
    elyaf daha tok ses almana yarar,yararlı bir malzemedir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPL_34

quote:

delik açarsan sesin netliği bozulur,uğultulu bir şekilde gelir..subwoofer değilki bu delik açasın.ama bagajda sub yoksa ve daha iyi bass almak istiyorsan delik açabilirsin..

subwoofer yok. deliği neresine açmalıyım??delik açınca neden uğultu olur acaba

• elyaf yenmez..
    hoparlörler daha büyük bi kutudaymış gibi çalışır.uğultuyuda engeller.
    spl anladın sen beni.
  • barakudaaa@ son dediğini anlamadm, yenmez derken... bir de elyafı nerden bulabilrm, elyafla doldursam yine de 40.seste boğulmazmı??
  • dostum senin asıl sorunun teybin gücü kolonlara yetmiyo aynı sorunu bende yaşadım ve amfi alana kadarda çözemedim.
    yenmez muhabbetide darkfox senin kutuyu domates kasası sandı heralde salatalık biber koydu o yüzden
    elyafı yorgan yastık satan biyerlerden bulursun yada evdeki yastıkları parçala.sesdeki dağılmayı engeller .ben eve yapmıştım bandpass kabin elyaf kullanmadan verim alamamıştım. profosyenel kabinlerin içindede oluyor bendeki profosyonel bell sahne kabinlerinin içinde bile var.ucuzdur bi dene istersen.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SPL_34

quote:

subwoofer yok. deliği neresine açmalıyım??delik açınca neden uğultu olur acaba

yanına aç deliği,uğultu olmasının nedeni ise o deliği açtıktan sonra alt frekansların daha şiddetli bir şekilde çıkacak olmasıdır..aynı sub. için kullanılan portlu kabin gibi..
    ama teybe bağlıysa hop.ler o kadar uğultu çıkmaz zaten delik açınca belirgin bir değişiklik olmaz...

• yararlı bilgiler için teşekkürler...
  • quote:

dostum senin asıl sorunun teybin gücü kolonlara yetmiyo aynı sorunu bende yaşadım ve amfi alana kadarda çözemedim.
    yenmez muhabbetide darkfox senin kutuyu domates kasası sandı heralde salatalık biber koydu o yüzden
    elyafı yorgan yastık satan biyerlerden bulursun yada evdeki yastıkları parçala.sesdeki dağılmayı engeller .ben eve yapmıştım bandpass kabin elyaf kullanmadan verim alamamıştım. profosyenel kabinlerin içindede oluyor bendeki profosyonel bell sahne kabinlerinin içinde bile var.ucuzdur bi dene istersen.

eywalla @barakudaaa

bizim sokağın başındaki yorgancıdan aldım 3ytl ye elyafı, açtım kabini, tepiştirdim orta sertlikte... sesi 55e kadar açıyorum banamsn demiyo.. süper bi çözüm saol bu arada elyaflı kabinimle, basslar eskisinden de iyi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bratka -- 5 Ocak 2007; 19:46:37 >

• gözünaydın dostum..bende yeni öğreniyorum yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • bence ufakta olsa delik açtırmalısın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.