Şimdi Ara

Arka kapılara neden 13 yerine 16 tavsiye ediliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ön kapılarda Alpine SXE-1725S takılı. Bas olarak ise Alpine SWE-815 var. Arka kapılarda ise nokia marka bilmediğim birşey çıktı. Kabloları çürümüş bağlantısını kesmişler. Yeni kablo ile bağladık ancak patlamış olduklarını gördük. Haliyle arka tarafa da ya yine SXE-1725S veya 13cm olan SXE-1325S takmayı düşünüyorum.

Öndeki Alpine'ler 16,5cm. Normalde de 16cm idi ön taraf. Arka taraf ise normalde 13cm ancak herkes kasnak ile 16cm takmayı tavsiye ediyor internette. Neye göre tavsiye veriyorlar? Ön ile arka aynı olunca, koltuğun pozisyonu sebebiyle de arka kapı hoparlörüne daha yakın oturduğumuz için ses yoğunluğu arka tarafta kalmaz mı?

Sizce de arka taraf da 16 mı olmalı yoksa 13 mü?

• ben daha önce arka kapılara 13cm Pionner mid bass takmıştım, anfisiz olmasına rağmen sesi belli seviyeye getirdiğimde önler 16cm sorunsuz çalarken, arkalar patlak hoparlör sesi veriyordu, daha ki hoparlör 40w rms idi. sonra arkaları söküp 16cm audison prima 6.5 coax taktım 70w rms dir. sesi baya açmam gerekiyor bozması için, zaten o seviyede araç içi için çok fazla bir ses. muhtemelen bozmasının sebebi de teybin kaldırmamasından kaynaklanıyor. hoparlör bir kere alınıyor sonuçta, kapıları bir sefer sökün, yapmışken 16cm yapın ki bidaha bidaha elletmeyin kapıları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Aslında sorun fiyatı değil çünkü giriş seviyesi ürünler. Aralarındaki fiyat 10-15TL, kalitesinden de memnunum ama aklıma takılan sesin dengesi değişir mi oldu. Benim patlama çatlama gibi sıkıntım yok çünkü teyipten bas en kısık ayarda. Haliyle kapılara hiç bas frekansı gitmiyor. Alt frekansları komple subwoofer çalıyor.

Benim derdim ses dengesi kayar mı? Arka hoparlörlere yakın oturduğumuz için ses arkadan geliyormuş gibi hisseder miyiz? Çünkü öndeki tizleri arkaya aldırdım önde alpine olduğu için ve fader 0 iken arkada yoğun tiz duyuyorum. Mecbur fader şuan +2 veya +3 iken kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

Teşekkürler. Aslında sorun fiyatı değil çünkü giriş seviyesi ürünler. Aralarındaki fiyat 10-15TL, kalitesinden de memnunum ama aklıma takılan sesin dengesi değişir mi oldu. Benim patlama çatlama gibi sıkıntım yok çünkü teyipten bas en kısık ayarda. Haliyle kapılara hiç bas frekansı gitmiyor. Alt frekansları komple subwoofer çalıyor.

Benim derdim ses dengesi kayar mı? Arka hoparlörlere yakın oturduğumuz için ses arkadan geliyormuş gibi hisseder miyiz? Çünkü öndeki tizleri arkaya aldırdım önde alpine olduğu için ve fader 0 iken arkada yoğun tiz duyuyorum. Mecbur fader şuan +2 veya +3 iken kullanıyorum.

sen 16cm tak, bazı kapılara uymuyor 16cm, eğer puntolara kasnakla 16cm uyuyorsa hiç düşünme.

• 13 ile 16 arasında ses farkı var 16 daha keyifli 13 ler randıman vermiyor onun için 16 öneriyolarlar

birde araba içinde hoparlör aynı olması daha iydir önler 16 x markaysa arkadalarda 16 x markası olursa sesde düzensizlik olmaz
  • 16 cm hoparlör ile 13 cm hoparlörün woofer kısmı aynı ölçüde olmadığı için 16 cmlik woofer daha tok çalar .

Tweeter hoparlör zaten genel olarak aynıdır.

Şöyle düşünün 25 cm bir bas ve 38 iki basımız var aynı güç ve rms 38 olan daha basınçlı ve tonlu çalar bu da benzer bir konu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.