Şimdi Ara

Arka fren balataları her aracın standart mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün sanayiye tekerleklere baktırmak için gittim bu arada fren balatalarını da bir kontrol ettirdim. Arka fren balatam bitmek üzereymiş adam hemen 50 liraya değiştirelim dedi. Bu arka fren balatalarının her araca göre farklılık göstermesi gerekmez mi? Aracım i10. Bunların boyutları vs mi oluyor? ona göre mi takılıyor? Çünkü google de i10 arka fren balata fiyatları diye araştırdığımda 90 liradan aşağı balata fiyatı bulamadım. İlla i10 balatası mı takılacak?



  • Merhaba,

    genellikle sanayi ortamlarında kaliteli parça pek bulamazsınız. Evet her aracın balatası kendine göredir. Ha belli modeller aynı parçaları paylaşabilir. Bu markaların belli modelleri arasında bile olabilir. Üreticisi aynıdır, model aynıdır ama üzerinde yazan markadan dolayı fiyat farklı olur. Hatta belli durumlarda örneğin silecek, balata, filtre gibi sarf malzemelerinde ürünün üreticisi misal trv'dir. Atıyorum seat markasının orjinal balatasını da trv yapıyordur. Siz trw marka olanı 80 liraya alırsınız, servis aynı malın üstünde seat logolu olanını 120 liraya satar gibi. Fiyat farkları bundan çok. Tabi bir de yan sanayinin de kendi içerisinde çeşitleri var. Kalite kalite ürün var. 50 liraya balata da var aracınız için, 100 liraya da. 50 liralık bir arka balata sanıyorum ki düşük kalite bir yan sanayi ürünü olacaktır. Bundan dolayı tutuşta çok sorun yaşatmasa da ömür açısından sıkıntı çıkarabilir. Daha kısa sürede sertleşip, ses yapabilir. Belli ucuz balatalar soğuk havada sürtme sesi yapar misal, daha iyi olanlarda bunu az duyarsınız. Yani özetle evet ille i10 uyumlu balata takılacak ama kalitesi size kalmış. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali.




  • Bence balata konusunda ucuza kaçmayın çünkü 50 liraya alırsın ses yapar, atıyorum 20000 km sonra biter taktırdığına pişman olursun.
    Orijinal ürünlerden şaşmayın derim hele ki fren gibi önemli bir sistemde.
  • Tesekkurler cevaplar icin eger 50 liralik balata tutus sorunu yaratmayacaksa erken bitmesi riski goze alinabilir gibi duruyor sanki. Serviste 300 lira istemisler balata degisimi icin. Deger mi sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle değmez soygun.
  • balatayi her turlu yaparlar. onnuraya (10tl) da yapan var yuzzuraya (100tl) da yapan var. onemli olan senin tercihin.
    araci seviyorsan ve satmak istemiyorsan ve mayene sorunlari yasamak istemiyorsan alirsin orjinal bosh papuclari YAPISTIRTTIRIRSIN.
    yok be abi araba elden geldi ele gidecek diyorsan, git ucuzundan bi cift pabuc caktirt (kampanalari delecek ve percinleyecek).
    ole de olur bole de olur.
    ona gore kendin karar ver. ustaya birakirsan bildigi gibi yapar, sona magdur olma
    dikkat et tornalamasinlar arka teker iyice elden gitmesin, bir zimpara yeter
  • 300 liranin icarisinde baska islemlerde vardir. kapidan girme ucreti 60-90 arasi, 60-90 arasi pabuclar tutsa geriye kalanida bilmem nedir bilemiyorum, detaylarini servise sormaniz lazim size yazarak vereceklerdir. 300 tl istedigine gore yetkili servistir demek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.