Şimdi Ara

ARK: Survival Evolved [ANA KONU] (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.967
Cevap
25
Favori
154.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JackGhosen

Öyle diyorsunuz da 300 pingten aşağı official server yok, sunucular Amerika veya Avrupa'da...

Geçen sene İstanbul'dan server ayarlamıştık, sunucuda 30 ping vardı. Başka türlü oynayamazsınız.

Daha dün 10 tane official sunucu denedik. 5 tane ağaç kırıyorum bir geri atıyor üstüm boş, böyle oyun mu oynanır.

Edit: IGN'in sunucusuna girdim şöyle bir not yazmışlar girişte;

Sunucunun sürekli çökmesinin sebebi bina sayısıdır, sorunu düzeltmek ve bina sayısını azaltmaya çalışıyoruz vs...

Allahın işsizleri derenin etrafını 10 km duvarla çevirmiş böyle sunucu da oyun mu oynanır

50 ile 120 ping arası 100 den fazla offical sunucu var demekki görememişsiniz... Ping e göre sıralama yapın göreceksiniz eminim. He hic lag yok mu var tabiiki ama 3-5 ay oynayıp uraşıp emek harcayıp emeklerimin 1 gecede gitmesindense. O dediğiniz kadar olmasada (5 ağaç) 15 dk da bir server Save yapıyorken olan 10 sn kadarlık donmadan sonra devam eden serverlara razıyım ben. Tercih meselesi saygı duyuyorum.

• Benim oynadığım serverda lag sorunu ile pek karşılaşmıyorum. bylord'un da dediği gibi arada serveri kaydederken 5-10 saniye donuyor gibi oluyor. Fakat serverda lagdan daha büyük bir sorun mevcut şuan. Bu sorunu çözdükleri zaman rahatlayacağız çünkü o kadar sinir bozucu bir sıkıntı ki insanda oynama hevesi kalmıyor. Sorun nedir? Sorun oyunu sürekli geri sarmaası/Rollback. Dejavu yaşatıyor oyun sana resmen. Bu bazen havada kuş ile birden yere düşüp ölümlere, bazen de hayvanlarının kaybolmasına neden olabiliyor. En kısa zamanda bu serverin (TheCenter Eu633) durumunu gözden geçirmeleri gerekiyor.
  • Arkadaşlar PVE server da tam olarak ne yapılıyor amaç ne. Neyle savaşıyoruz. Dino eğitiyoruz o dinalorla ne yapıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByTT

Arkadaşlar PVE server da tam olarak ne yapılıyor amaç ne. Neyle savaşıyoruz. Dino eğitiyoruz o dinalorla ne yapıyoruz.

Amaç tabiki de eğlence. Şimdi diyeceksin ki geliştin geliştin ne oldu. Herkesin eğlence anlayışı farklıdır. Emin ol pve lerde pvp ler kadar dolu. Yukarılarda bir kaç mesajlarımda da şu yorumu yapmıştım. Eğer kalabalık bir grup değilseniz, (En az 7-8 kişi), orijinal pvp oynarsanız bütün emeklerinizi yerle bir ederler. Tecrübe ile sabittir. Sen saatlerce dino yakalamaya çalış gece uyu uyandığında ne binan kalmış ne dinoların. Ben pvp nin koşturmasından bıktığım için şuan da pve oynuyorum sadece. Yani kısacası single player gibi düşün ama o single player modunu sıkıcı geçirmemek adına diğer insanların da olduğu pve oynamak daha mantıklı geliyor. Hem doğaya karşısın hem de insanlarla oynuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 13 Haziran 2016; 15:41:08 >

• Aynen hocam bende 1 haftadır oynuyorum oyunu alalı 1 sene oldu ama nasip geçen haftayaymış birazda optime edilmesi felan derken anca oldu. Ben rusttan geldiğim için dedim direk PVP servera gireyim girdim nitekimde 2 3 gün sıktıntı yoktu ama 3 gündür baya sıkıntılı oldu patladık felan patlamak önemli değilde rusttan alışığız bundaki patlama biraz farklı oluyor koyuyor. :) Dinolar felan gidince o kadar 1 haftalıkta emek olsa uğraşıyorsun rustta o kadar koymuyordu. 1 hafta oynayıp da daha çoğu şeyini öğrenmediğim oynamak istiyorum ama :D bugün girsem yine olacaklar pek farklı değil onun için pve serverı bir sorayım dedim nedir ne değildir. PVE den devam o zaman.
  • quote:

Aynen hocam bende 1 haftadır oynuyorum oyunu alalı 1 sene oldu ama nasip geçen haftayaymış birazda optime edilmesi felan derken anca oldu. Ben rusttan geldiğim için dedim direk PVP servera gireyim girdim nitekimde 2 3 gün sıktıntı yoktu ama 3 gündür baya sıkıntılı oldu patladık felan patlamak önemli değilde rusttan alışığız bundaki patlama biraz farklı oluyor koyuyor. :) Dinolar felan gidince o kadar 1 haftalıkta emek olsa uğraşıyorsun rustta o kadar koymuyordu. 1 hafta oynayıp da daha çoğu şeyini öğrenmediğim oynamak istiyorum ama :D bugün girsem yine olacaklar pek farklı değil onun için pve serverı bir sorayım dedim nedir ne değildir. PVE den devam o zaman.

Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Ben pvp yi kötülemiyorum. Sadece diyorum ki kalabalık bir grubunuz olursa pvp oynaması zevkli oluyor ve öneririm. Zor serverin pvp si tek oynanıyorsa çok çok zordur. x20 x30 pvp serverlerine girip orada oyunu öğrenebilirsin ama hızlı bir şekilde. Türklerin bile bolca bu tarz serverleri mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 13 Haziran 2016; 16:57:42 >

• Yok yok hocam yanlış anlamadım 1 haftalık zamanda çok zevk aldım pvp serverdan ama hiç bilmeden girince de sıkıntı oldu biraz bir sürü şey var.Bizim grup 4 kişi onun için pek pvp durumu biraz sıkıntı çıkaracak pve modda biraz kapmak lazım oyunu sonrasına artık allah kerim.
  • pvpde bizim yaptığımız yanlışı yaptınız heralde. ilk başladığımda daha evim yokken trike tame etmiştim. saddle ı bile yoktu binemiyordum. peşimden geliyordu öylece. sonra birsürü dilo tame ettim hala ortada ev yok tabi. o gün oyunu kapamadan önce 2x2 tahta ev yaptım çıktım oyundan dinolar dışarda. şimdi böyle bir durumda ordan geçen bi adam benim dinolara tek atıp geçebilir ve evde tahta olduğundan evide yıkabilir ve ben sabah baştan başlamam gerekir.
    neyseki sabah herşey duruyordu. dünki gazla birsürü daha dino tame ettim. artık evin etrafı dinodan geçilmiyor bi çit çektim sadece. o şekilde 5 gün oynadım artık trex vs. vardı bayağı bir dinozor tame ettim ama ev daha 5x5. ertesi gün sonunda biri gelmiş bütün dinoları öldürmüş. elde var sadece 5x5 boş ev.

Busefer öğrendim işi; gittim aynı serverda bütün gün uğraşıp 5x5 iki katlı ev yaptım düzgün biryere. yanınada 4 dino sığabilecek bir taş ev yaptım. gittim bir trike, bir raptor, bir taşkıran dinodan tame ettim attım içeri. ertesi gün dünyanın taşını toplayıp devasa bir ev yaptım. içerisi 8 odalı her odaya 2 dino sığabiliyor 2 katlı. yani dışardan dinozorlarımı öldürüp gidemez kimse. ana evinde içini geliştirdim bayağı. hedefim dev metal kasadan yapmaktı. onu yapsam zaten kimse patlatamazdı ya da uğraşmazdı. ertesi gün sadece gerekli dinolardan tame edip odalara yerleştirdim.

Şimdi birisi trexle ordan geçiyor diyelim. dışarda hiç dinozor yok. bir duvar patlatsa 2 dinozoruma ulaşır. hepsini öldürmesi için 2 saat uğraşması gerekir, ki zaten dinoları öldürmek ona kar sağlamayacağı için dino odalarını patlatmaz ana eve döner. ana evi patlatır 2-3 duvar kırıp malzemelere ulaşır gider. ertesi gün girerim evde eşya yok ama dinozorlar ve koskoca ev duruyor hemen duvarları kapatıp toparlayabilirim. yani bu yöntem daha mantıklı. 50 dino + kulübe yerine 5 dino artı şato daha mantıklı :D tabi edebilirim yapabilirim gibi ifadeler kullandım çünkü servera rollback gelmişti 3 gün geri atmıştı. yani evi yapmaya başladığım güne. haliyle bıraktım serverı. 3x di herşey serverda bu arada.

Zaten o günden beri unofficial oynamıyorum. geçen hafta başlamıştım ign e ona da hemen ertesi gün rollback geldi gitti 3-4 saatlik emeğim. unofficial pişmanlıktır.

@ByTT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 13 Haziran 2016; 21:13:53 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 14 Haziran 2016; 2:48:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

pvpde bizim yaptığımız yanlışı yaptınız heralde. ilk başladığımda daha evim yokken trike tame etmiştim. saddle ı bile yoktu binemiyordum. peşimden geliyordu öylece. sonra birsürü dilo tame ettim hala ortada ev yok tabi. o gün oyunu kapamadan önce 2x2 tahta ev yaptım çıktım oyundan dinolar dışarda. şimdi böyle bir durumda ordan geçen bi adam benim dinolara tek atıp geçebilir ve evde tahta olduğundan evide yıkabilir ve ben sabah baştan başlamam gerekir.
    neyseki sabah herşey duruyordu. dünki gazla birsürü daha dino tame ettim. artık evin etrafı dinodan geçilmiyor bi çit çektim sadece. o şekilde 5 gün oynadım artık trex vs. vardı bayağı bir dinozor tame ettim ama ev daha 5x5. ertesi gün sonunda biri gelmiş bütün dinoları öldürmüş. elde var sadece 5x5 boş ev.

Busefer öğrendim işi; gittim aynı serverda bütün gün uğraşıp 5x5 iki katlı ev yaptım düzgün biryere. yanınada 4 dino sığabilecek bir taş ev yaptım. gittim bir trike, bir raptor, bir taşkıran dinodan tame ettim attım içeri. ertesi gün dünyanın taşını toplayıp devasa bir ev yaptım. içerisi 8 odalı her odaya 2 dino sığabiliyor 2 katlı. yani dışardan dinozorlarımı öldürüp gidemez kimse. ana evinde içini geliştirdim bayağı. hedefim dev metal kasadan yapmaktı. onu yapsam zaten kimse patlatamazdı ya da uğraşmazdı. ertesi gün sadece gerekli dinolardan tame edip odalara yerleştirdim.

Şimdi birisi trexle ordan geçiyor diyelim. dışarda hiç dinozor yok. bir duvar patlatsa 2 dinozoruma ulaşır. hepsini öldürmesi için 2 saat uğraşması gerekir, ki zaten dinoları öldürmek ona kar sağlamayacağı için dino odalarını patlatmaz ana eve döner. ana evi patlatır 2-3 duvar kırıp malzemelere ulaşır gider. ertesi gün girerim evde eşya yok ama dinozorlar ve koskoca ev duruyor hemen duvarları kapatıp toparlayabilirim. yani bu yöntem daha mantıklı. 50 dino + kulübe yerine 5 dino artı şato daha mantıklı :D tabi edebilirim yapabilirim gibi ifadeler kullandım çünkü servera rollback gelmişti 3 gün geri atmıştı. yani evi yapmaya başladığım güne. haliyle bıraktım serverı. 3x di herşey serverda bu arada.

Zaten o günden beri unofficial oynamıyorum. geçen hafta başlamıştım ign e ona da hemen ertesi gün rollback geldi gitti 3-4 saatlik emeğim. unofficial pişmanlıktır.

@ByTT

Official PVE sunucularda bina yapacak yer mi var, adamlar su birikintisinin bile etrafını çeviriyor.

• Arkadaşlar Forumdan bazı arkadaşlarımızla beraber oynadığımız Offical serverımızdan youngeagle_3 arkadaşımızın bahsettiği server, server problemleri sebebe ile ayrılma kararı aldık ve dün gece itibari ile Unoffical bi server açtık. Katılmak isteyen olursa bilgiler aşağıdadır.

Offical sunucularla aynı özelliklerdedir. Kurallar aynıdır. Sadece 2x Hasat var.
    Harita : The Center
    Etkiler : Sadece 2x Hasat.
    Server Adı : [TR] ARK BARONLARI...
    Not : Serverda oynayan oldukça ömür boyu açık kalma garantilidir.
  • Evet. Bu akşam başlıyorum bende The Center haritası. The Centeri keşfetmek ve oyunu öğrenmek isteyenler buyursun gelsin.
  • Şöyle kalabalık 2x türk serverı olsa güzel olacak fazla bakan ilgilenen kişi yok gibi türklerden bir yere toplansa güzel olacak aslında
  • Nerede başlıyorsun hocam kafanızda var mı bir server biz yeniyiz 1 haftalık felan tam olayıda bilmiyoruz yüzeysel olarak biliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByTT -- 14 Haziran 2016; 11:55:02 >
  • quote:

Şöyle kalabalık 2x türk serverı olsa güzel olacak fazla bakan ilgilenen kişi yok gibi türklerden bir yere toplansa güzel olacak aslında

Benim yorumumun üstündeki yorumu okumadın mı? Kaç kişiyseniz gelin başlayın burada. Bende daha girmedim. Lag olayı falan ne durumda bilmiyorum. Akşam başlıyorum kısmet olursa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

quote:

Şöyle kalabalık 2x türk serverı olsa güzel olacak fazla bakan ilgilenen kişi yok gibi türklerden bir yere toplansa güzel olacak aslında

Benim yorumumun üstündeki yorumu okumadın mı? Kaç kişiyseniz gelin başlayın burada. Bende daha girmedim. Lag olayı falan ne durumda bilmiyorum. Akşam başlıyorum kısmet olursa.

Akşam denedik girdik çıktık vs. Lag olayı sıfır Ping 50 ile 90 arası istanbul ve yakınlarına 20-30 olur herhalde ....
    ByTT kardeşim server Sıfır daha bu gece açıldı oyunu öğrenmek iyi vakit geçirmek için iyi bir fırsat şu an 5 kişiyiz serverda oynayan gelmek isteyenler buyursun...

Server Adı : [TR] ARK BARONLARI

• quote:

Orijinalden alıntı: bylordd

quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

quote:

Akşam denedik girdik çıktık vs. Lag olayı sıfır Ping 50 ile 90 arası istanbul ve yakınlarına 20-30 olur herhalde ....
    ByTT kardeşim server Sıfır daha bu gece açıldı oyunu öğrenmek iyi vakit geçirmek için iyi bir fırsat şu an 5 kişiyiz serverda oynayan gelmek isteyenler buyursun...

Server Adı : [TR] ARK BARONLARI

Hele şükür tek oynamaktan sıkılmıştım kısmetse akşam görüşürüz 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    official pve oynayın demedim zaten :D gene pvp. yapacak birşey yok. çünkü dediğiniz doğru official pve girdim birkaçtane, yerde çimenden çok pillar var. heryer pillar
  • :) görmemişim kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByTT -- 14 Haziran 2016; 13:36:12 >
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    hocam bunlar ayrı eklenti paketlerimi ve nezaman geleceği hakkında bilgiler varmı biri 28 temmuzda çıkıyormuş sanırım dinazor olarak oynamak zevkli olur gibi
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.