Şimdi Ara

Arjantin'in 2001 RTE'si Testere Milei seçimi kazandı. $'a %50 devülasyon uyguladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arjantin’den şok yüzde 54 devalüasyon ve harcama kısıntıları adımı
    https://www.paraanaliz.com/2023/dunya-ekonomisi/arjantinden-sok-yuzde-54-devaluasyon-ve-harcama-kisintilari-adimi-g-73807/

quote:

Yeni göreve başlayan yönetim, ekonomi bakanı Luis Caputo'nun Salı günü yerel piyasaların kapanmasının ardından televizyonda yaptığı açıklamada resmi döviz kuruyla dolar başına 800 pesoya zayıflattı.

Caputo, kaydedilmiş videoda defalarca “Daha fazla para yok” dedi ve Arjantin’in mali açığa olan “bağımlılığına” çözüm bulması gerektiğini ekledi.

Diğer açıklanan önlemler arasında bakanlık sayısının yarıya indirilmesi, eyaletlere yapılan transferlerin kesilmesi ve kamu işlerinin askıya alınması yer alıyor. Hükümet, ulaşım ve enerji sektörleri dahil olmak üzere belirli alanlardaki sübvansiyonları da azaltacak. Aynı zamanda Caputo, Arjantin’in belirli sosyal refah programlarını güçlendireceğini söyledi.

Ben demedim mi bundan bir halt olmaz? liberal sol denilen ölü doğmuş yapının avrupa'ya bile neler yaptığı ortada iken, böylesine bir şaklabanı, Turmp ile kıyasmalak da amerikancı liberal solcuların yapacağı iş idi.

dolara devülasyonu neden getirdi bu şarlatan? hadi memleketimin Ö.Ö.'leri bir düşünün?

En başta artık amerika, arjantin topraklarındaki lityumları %50 daha ucuza çıkaracak. hemde bunu yapabilmek için halkın, sosyal faliyetlerden yararlanmalarını da kesintilemiş. ulaşımı baltalayarak resmen iş gücü dağılımını, vergi dağılımını vs önlemiş.

ben demedim mi ibrahim; arjantinliler kendilerine arjantinli RTE seçtiler?
    ----------------------

Ekleme: Lan adam eski futbolcuymuş ya bu kadar mı benzerlik olur be kardeşim

-----------------------
    'Testere Milei' seçimi kazandı! Dünya şaşkın, akılalmaz vaatlerle devlet başkanı oldu

Arjantin'de ikinci turu dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini aşırı sağcı aday Javier Milei kazandı. Oyların yaklaşık yüzde 90'ı sayıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 56'sını Milei, yüzde 44'ünü ise Ekonomi Bakanı Sergio Massa aldı.

Arjantin'in 2001 RTE'si Testere Milei seçimi kazandı. $'a %50 devülasyon uyguladı!

İktidardaki Peronist Parti'nin adayı olan Massa, ilk sonuçların belli olmasının ardından La Libertad Avanza (Özgürlük Gelişimi) Partisi'nin adayı Milei'yi arayarak tebrik etti. Seçim zaferi sonrası başkent Buenos Aires'te destekçilerine hitap eden Milei, "Bugün Arjantin'in yeniden inşası başlıyor. Bugün Arjantin'in gerilemesinin sonu. Çöküş modelinin sonu geldi. Geri dönüş yok" dedi ve ekledi:

"Arjantin, dünyadaki asla kaybetmemesi gereken yerine geri dönecek. Daha iyi bir dünyanın inşasına yardımcı olmak için özgür dünyanın tüm uluslarıyla omuz omuza çalışacağız." Yıllık enflasyonun yüzde 140'ı aştığı Arjantin'de, her beş kişiden ikisi yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

AKILALMAZ VAATLER

Javier Milei ise seçim kampanyasında, Arjantin'in ekonomik sorunlarını radikal çözümlerle aşmayı vadetmişti. Milei'nin vaatleri arasında Arjantin Merkez Bankası'nı kapatmak ve para birimi olarak Arjantin Pesosu yerine ABD Doları kullanmak da var. Arjantin Merkez Bankası’nı “dünyanın en büyük çöplüğü” olarak nitelendiren Milei, 3 ay önce Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Merkez Bankaları dört kategoriye ayrılır. Biri Fed (Amerikan Merkez Bankası) gibi kötü olanlar, diğeri Latin Amerika’dakiler gibi çok kötü olanlar, korkunç kötü olanlar ve Arjantin Merkez Bankası” demişti. Arjantin’in borçlarını ödemesini ve ülke ekonomisinin temerrüde düşmesini engellemeyi hedeflediğini vurgulayan Milei, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde zarar eden kamu şirketlerini özelleştireceğini söylemişti.

2021'den beri kongre üyesi olan Milei; sağlık sistemini özelleştirmek, vergileri ve kamu harcamalarını büyük oranda azaltmak; sağlık, eğitim ve çevre bakanlıklarını kaldırmak, kürtaj haklarını sınırlamak, silah kontrolü ve organ nakli yasalarını gevşetmek istiyor. Devlet okullarında toplumsal cinsiyet ve kimlik konularında eğitim verilmesine karşı çıkan Milei, iklim değişikliğini de inkar ediyor.

PEŞ PEŞE TEBRİKLER

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Milei'yi seçim zaferi, Arjantin halkını da hür ve adil seçimler için kutladı. Sullivan, X hesabından (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada, "ABD olareak Arjantin'le insan haklarına, demokratik değerlere ve şeffaflığa ortak bağlılığımıza dayanan güçlü ikili ilişkimizi geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. Milei, eski ABD Başkanı Donald Trump ve eski Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'ya benzetilmişti.

Trump, eski televizyon yorumcusu Milei'yi kutladı, kendi seçim sloganına atıfla onun "Arjantin'i yeniden büyük bir ülke yapacağını" söyledi. Arjantin'de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 22 Ekim'de yapılmıştı. İlk turda oyların yüzde 36,7'sini alan Sergio Massa ile yüzde 30'unu alan Javier Milei ikinci turda yarışmaya hak kazanmıştı.

"EN İYİSİNİ DİLİYORUZ"

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inácio Lula da Silva, seçim zaferi sonrası Milei'yi tebrik etti. Lula da Silva, X hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni hükümete bol şanslar ve başarılar diliyorum. Arjantin harika bir ülke, saygımızı hak ediyor. Brezilya, Arjantinli kardeşlerimizle birlikte çalışmaya her zaman hazır olacaktır" dedi.

Milei ise seçim kampanyası sırasında politikalarını eleştirdiği Lula için, "öfkeli bir komünist" demişti.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ise Arjantin'deki seçimin sonucunun "Latin Amerika için üzücü" olduğunu söyledi. Petro, X hesabından yaptığı açıklamada, "Neoliberalizmin artık toplumun sorunlarının çözümüne dair bir önerisi yok. Neoliberalizm, insanlığın güncel sorunlarına cevap veremiyor" dedi.

Şili Cumhurbaşkanı Gabriel Boric ise Milei'yi zaferinden, Massa'yı yenilgisini kabul etmesinden dolayı "saygıyla selamladığını" söyledi. Boric, X hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Arjantin halkına en iyisini diliyorum. Her zaman saygımızı ve desteğimizi

-----

Arjantin'e Allah sabır versin. Bizdeki RTE'nin ilk dönemlerindeki gibi arjantin varisini başa getirmişler.

Vaatleri ilginç geldi:

-altta videoda 2050 de Arjantin süper güç olacakmış :))))

-Kamu kurumlarını özelleştirmek (Bizdeki gibi, RTE başlangıcında ABli olucaz diye satılan devlet kurulraı)

-ABD dolarını resmi devlet birimi yapmak (Tl dolar gibi değer kazanacaktı)

bu kişiyi de ayrıca ilk tebrik eden Amerika olması da durumu netleştirmiş.

Arjantin'in lityum madenleri ve bir çok toprak altı madeni artık rahatlıkla amerika'ya satılabilinecek :)

RTE'nin 2002 dönemi gibi parlatılmış siyasetçi. Arjantinlilere geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 13 Aralık 2023; 8:35:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arjantin'in 2001 RTE'si Testere Milei seçimi kazandı. $'a %50 devülasyon uyguladı!

• İlk defa koyu bir liberteyen seçim kazandı bakalım siyasetinin sonucu ne olacak. Dünyada örneği pek görülmeyen bir siyaset deneyini canlı canlı görme imkanımız olacak.

Aynı artık geleneksel tedavi yöntemlerinden umudu kesmiş bir kanser hastasının deneysel ilaçları denemesi gibi bir durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Kasım 2023; 14:21:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

bana daha çok komediyen gibi geldi. hareketleri vs pek normal değil :)

• MHP’ye benzer yanları nedir?

Sonuç olarak İngiltere Liz Truss deneyinde olduğu gibi başarısız olacağını tahmin ediyorum. Ama Arjantin’de herhalde istifa gelmez, darbeyle indirirler gibi geliyor.

• Donald Trump kullanıcısına yanıt

adam "sözde" milliyetçi :D ama şimdiden ülkesinde lityum yataklarını amerika'ya satmak için görüşmelere başladığı söyleniyor :)

bizdeki bahçeli gibi. milliyetçi takılıyor ama ülke madenlerinin, israil şirketleri tarafından sömürülmesine ses çıkarmıyor.

• Bedava kek vaadi vermeden nasıl kazanmış?
    Kesin rakibi chp genel başkanı Özgür Özel in genel başkanı Kılıçdaroğludur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • az önce şu videoyu izledim. Yemin ediyorum direkt 2001 yazı Türkiye medyasını gördüm.

bizde AB ye girecektik. AB bizden yasalar çıkarıp topraklarımızı, kamu mallarımızı özelleştirmemizi istiyordu :) MHP den çok RTE 2001 - 2002 dönemi gibi. Türkiye, batı destekli güzellemeler ile bir felakete sürükleniyordu.

• atası Carlos Menem gibi ülkeyi dibine kadar satar, bunlar hiç şaşırtmaz. Fakat Merkez Bankasını kapatması olumlu bir gelişme. Biz de MB'yi kapatmalı ve TL'yi tedavülden kaldırmalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 20 Kasım 2023; 16:11:26 >
  • Arjantin halkı tercihini yapmış, üzerinde çok tartışmaya gerek yok. Her halk hak ettiği gibi yönetilir..

• Arjantin bizim gibi berbat yönetilen bir ülke.

• Sanatını icra edeymiş, neden - kaldırmak istediklerinin yerine başka şeyler koyamayacağı ortadayken - ajitatif bir söylemle politikaya atılmış ki? Arjantinliler berbat politik ekonomi yönetimleri uyarınca bu kadar çaresiz ve çıldırmış halde kalmışlar demek, ki acayip bir rockçı eleman tüm teorik ve pratik çiğliği ve cahilliğiyle meydana çıkıp rüzgarı arkasına alabilmiş. Bu kaçıklıkta yeni bir boyut. Hani Elton John büyük Elton John'dur. Ama tutup da Elton John'dan atıyorum İngiltere'ye felan bir devlet başkanı yap(a)mazsınız, kusura bakmayın. Arjantin seçmeni keçileri kaçırmış. :D

Çok belli ki arkasında kendisini finanse eden ve yol gösterip manen destekleyen, devlet idaresinde hemen kendisini gösterecek teorik ve pratik yetersizliğinden dolayı iplerini oynatmaya yeltenecek bazı çevreler var. Yoksa bu - gerçekten sefil - fikirlerle hükümeti modern dünyada süratle istikrarsızlaşıp düşecektir. Bu fikirler pratikte uygulanabilir değiller.

• Devleti kucultmesi cok guzel. Keske bizde de yapilsa.

Koca ulke burokratlarin maasini odemek icin vergi veriyor.

• Periah kullanıcısına yanıt

yok ya daha önce buna benzer bişi daha olmuştu latin amerikada. kimdi o darbeden sonra abdden ithal liboş profesorler ile, ülkeyi deney tahtasına ceviren ? adını unuttum. pinochet olması lazım. orda yaptıkları deneyleri, sovyetler yıkılınca tekrar eski sovyet ülkelerinde yaptılar "şok terapi" adı altında

liboşlar akıllanmıyor lol

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

Pinochet bir diktatöre olsa, yolsuzluğa bulaşmış olsa Allende'in Şili'yi Venezuela haline getirmesini engellemiştir.

Bu açıdan Pinochet'i Şili için gerekli bir kötülük gibi görüyorum çünkü Allende iktidarının son dönemlerinde adeta aklını kaçırmış bir komünist haline gelmişti ve ülkesini çözümsüz bir ekonomik ve siyasi krize sürklyordu. Aşırı sol görüşü tüm dünyadaki komünist rejimlerin ülkelere yaptığı yıkıcı etkyi tekrarlamak üzereydi.

• Tam bir şovmen ya. Kolpalık akıyor. Ama sıradan bir siyasetçi kolpalığo değil, daha farklı, ünlü olmanın, sanatçı olmanın verdiği bir gaz. Bakalım Arjantin'in oynadığı kumar işe yarayacak mı. Sanmıyorum ama hayırlısı.

• Türkiye Arjantin ekonomisi birbirine benziyor umarım gelecek seçimde de benzer bir lider çıkartabiliriz

Emeklilik reformu , kamu çalışan reformu , merkez bankası reformu bizde de acilen gerekiyor . Tüm gençlerin, çalışanların 5-10-15 -20 sene önce yaşayanlar tarafından veya torpille kamuya girenler tarafından haklarının gasp edilmesi kabul edilebilir birşey değil çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 21 Kasım 2023; 8:49:8 >
  • Liberal Ekonomik düzenle uyumlu, Batı'nın istediği bir tip, aynı Zelenski.

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

arkadaş venezuella diye sallıyor. işte böyle algılar ile yalanları bitmez. demiyor: maduro başa geçtiğinde, venezuellanın tonlarca altınına, rezerv parasına el konduğunu, gemilerinin tüm batı ve batı yalakası devlet limanlarına girmesinin yasaklandığını ve bu şekilde adamları açlığa bıraktıklarını. swift mift ne varsa çıkardılar adamları.

ama ne oldu? rusya ve çin kalın lokma geldi ve bu batılıların boğazlarına takıldılar. Venezuella şu anda brics ülkelerine rahatlıkla girebiliyor. afrika ülkelerine girebiliyor. brezilya'da yeni başkan sonrası komşusu ile de iş yapmaya başladı!

çünkü bu siyonistlere direnenler var.

bak konum orada. özgür demirtaş gibi batı siyonist jargonu ile konuşup ; rusya'yı iki haftada batıracaklar ne oldu? patladılar. rusya PPP olarak Almanya'yı geçti. Almanya 5.1 trilyon dollar, Rusya 5.3 trilyon dolar.

ayrıca borçlanma olarak Almanya, corona aşı maşı diye diretti ve ekonomisi içinde patladı. çünkü alman siyaseti, siyonist efendilerine bağlıdır. rusya son 4-5 senede karşılığı 100 milyar dolara denk gelen bir borca girerken almanya 600 milyar dolardan fazla borçlandı. bu arada rusya'nın altın rezervleri de arttı. almanya'da böyle birşey yok :D sol hükümet son 2 senede mahvetti.

amerikan severler için acı gerçekler.

• Yeni başkanın yapacaklarını bozulan aracı yaptırmak yerine satıp işe otobüsle gididecek, sattığı parayı alemlerde ezecek, sonra da "lan tıklım tıkış otobüsle gidiyorum ama artık tamir masrafından kurtuldum, yirmi yıl çalışır bir araba alırım boşver keke" diye anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 21 Kasım 2023; 9:19:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.