Şimdi Ara

Aristotle'ın süper lafı (GÜNCELLENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • “Man is by nature a social animal; an individual who is unsocial naturally and not accidentally is either beneath our notice or more than human. Society is something that precedes the individual. Anyone who either cannot lead the common life or is so self-sufficient as not to need to, and therefore does not partake of society, is either a beast or a god."

Türkçesi de bu

"İnsan doğası gereği sosyal bir hayvandır; rastlantıyla değil, doğası gereği toplumdan uzak olan birey ya dikkate değmezdir ya da insandan fazlasıdır. Toplum bireyden öndedir. Sıradan bir hayat süremeyen yada gerek duymayacak kadar kendine yeten, dolayısıyla toplumun bir parçası olmayan kimse, ya vahşi bir mâhluktur(hayvan), ya da tanrı. "

Tam da forumdaşlarımız için söylemiş reis, dimi ama

Edit: Konuyu kapatıyolar diye düzenledim

Edit2: Aklıma konuyla ilgili bi analoji gelmişken onu da yazayım

Hayatınızda en çok susadığınız anı hayal edin, sonra da çöl sıcağında susuzluktan ölen insanların ne kadar susamış hissedeceklerini. O susuzluğun ölüm anına kadar onlara neler yaptığını.

Şimdi bi de ölmediğinizi düşünün, susuzluğunuzun günler, haftalar, aylar, yıllar boyunca daha da şiddetlendiğini. İşte SÜREKLİ yalnızlık, SÜREKLİ başarısızlık, SÜREKLİ kötü şeyler yaşamak, SÜREKLİ depresyon, SÜREKLİ şanssızlık etc. da aynı böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 3 Nisan 2017; 19:50:18 >

• tam anlayamadım da cümle cümle açıklar mısın? ingilizcem zayıf?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

tam anlayamadım da cümle cümle açıklar mısın? ingilizcem zayıf?

İnsan doğası gereği sosyal bir hayvandır; rastlantıyla değil, doğası gereği toplumdan uzak olan birey ya dikkate değmezdir ya da insandan fazlasıdır. Toplum bireyden öndedir. Sıradan bir hayat süremeyen yada gerek duymayacak kadar kendine yeten, dolayısıyla toplumun bir parçası olmayan kimse, ya vahşi bir mâhluktur(hayvan), ya da tanrı.

Edit:Valla hocam kusura bakma dört dörtlük bi çeviri olmadı pek üstünde duramadım, ama yine de yeterince güzel oldu bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 29 Mart 2017; 23:27:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Wick

quote:

İnsan doğası gereği sosyal bir hayvandır; rastlantıyla değil, doğası gereği toplumdan uzak olan birey ya dikkate değmezdir ya da insandan fazlasıdır. Toplum bireyden öndedir. Sıradan bir hayat süremeyen yada gerek duymayacak kadar kendine yeten, dolayısıyla toplumun bir parçası olmayan kimse, ya vahşi bir mâhluktur(hayvan), ya da tanrı.

Edit:Valla hocam kusura bakma dört dörtlük bi çeviri olmadı pek üstünde duramadım, ama yine de yeterince güzel oldu bence

çok güzel çevirmişsiniz hocam. sayenizde ingilizcem cok az da olsa gelişti.

çevirdiğiniz söz üzerinde biraz düşünmem gerek. ilginç bir söz. paylaşmanız iyi olmuş.

• Aynısı aklıma geldi de ilk mesajdan konuyu sulandırmayalım diye yazmamıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dünya düzdür
    canlılar cansız varlıklardan kendiliğinden oluşur

diyen adammı
  • Çok oznel olmuş. İnsanın kendi yaratımı hususlarda tamam belki ancak ilahi kudretin bakışını yansıtmıyor.

İlahi kudret neden hayvan ya da aşağısını yaratsın? İnsan bunu yapabilir diye ilahı da böyle zan etmek yanlış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

çok güzel çevirmişsiniz hocam. sayenizde ingilizcem cok az da olsa gelişti.

çevirdiğiniz söz üzerinde biraz düşünmem gerek. ilginç bir söz. paylaşmanız iyi olmuş.

Sağol

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

dünya düzdür

diyen adammı

Canlı varlıklar cansız varlıklarsan oluşmuyo mu zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

Gönderme yapmıştım zaten

• quote:

quote:

dünya düzdür

diyen adammı

herüfün verdiği örnek beyin yakan cinsten

buğdayı ter temiz bir ambara koyalım birkaç gün sonra orada fareleri görebilirsin
    işte cansız varlık olan ambar canlı varlık fareyi üretir
  • quote:

yapmadın mı dedik hocam

• up
  • quote:

Bu mesaj konuyu kapatıyolar diye düzenlenmiştir..
    John Wick'in tüm konularını kapatan yönetimi sağduyuya davet ediyoruz

/>
  • Hayır değildir toplum zekası normalden daha düşüktür.Teknoloji gelişiyor yakında kas gücüne ihtiyaç olmayacak
  • quote:

quote:

quote:

dünya düzdür

diyen adammı

herüfün verdiği örnek beyin yakan cinsten

buğdayı ter temiz bir ambara koyalım birkaç gün sonra orada fareleri görebilirsin
    işte cansız varlık olan ambar canlı varlık fareyi üretir

İroni yaptınız sanırım kapalı alanda değildi o deney ondan dolayı fareler geldi.

Bu arada böyle demeyin o zamanlarda yaşamış ve ortaya vöyle fikirler atmış. Şunu unutmayın herşey basamak basamak oluşur oda bir basamağı oluşturmuş eğer o basamağı oluşturmasaydı bir sonraki basamak daha geç oluşacaktı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• insanın sosyal olarak olabilitesi mümkün olan süreçlerinin sonucunda vasıl olacağı anlayışın meratibi tanrisal duyumsama olabilir mi?

ne dedim ben? insan kendini tanımlarken veya olası insanı tanımlamak konusunda fikir çilesine düşmüş halde iken bu insanı şekillendiren yapının insana yardımı denen sürecin insanı kendine yeter bi varlık olarak tanımlaması halinde tanri kavramsal olarak insanı tortu olarak geride bırakan bi anlayıştır.

insanı geride bırakan şey tanrisal tutum ise ya o olacak ya da o olamaz denen süreçte kişisel yalnızlık tabii bi hal olarak salt hayvani bi vahşilikle değil dingin bir dünyevi görüşle de izah edilebilir.

kişi tanrisal tutumun bi sonucu olarak şerik olduğu yaratılışları taktir etmeye ve anlamaya başlar.

teoriler gereği evrim veya yararılıştan daha nahif bi şey bize uğramış kuşun üstümüzden geçmesi gibi bizde bi anı ya da anlam birikimi yapmıştır.

kuş uçar ve der ki; şu üstünde uçtuğum yer ne muhteşem ve ben kanat çırptıkça bana ait. ve yerdeki kişi için bu mülkiyet duygusu ayağı yere basan bakımından tanrisal bi tutumun dönüşümü olarak ses bulur. bilse ki o kuş yere bassa ayağı kainat onundu ancak bastığı yer kadar vardı, der ve insan olarak kendi fikirlerini ve mülkiyeti yani özgürlüğünü kısıtlar.

insanın melekiyet kazanmış düşüncelerinin aynı insanı ayağını yere basar hale getirdiği o an kişi tutumlar bakımından mülkiyetin özü denen kavramı idrakle yalnızlaşır. aslında bu yalnızlık o kuşun gökyüzünde deveranı gibidir. her yer benim der. ancak bilir ki ayağı yere bastığında ayakları kadar vardır. bu nedenle zihinsel bi dinginliği mülkiyet denen şeye tercih eder. bi vahşi gibi malik olma amacı olmaksızın dünyada hüküm sürer.

insan düşünce iklimi bakımından yaradılışın anlatılagelen ilahi boyutuna şirk koşandır. ancak koştuğu şirkin yani yaratılıştaki şerikliğinin menbaı ilahi kudret olmamasına mukabil tabiat denen var oluşun aksülamelidir. yani kişi mülkiyetin özüne bakarak neye şerik olduğunu görür ve bu şerikliğinde mülkiyet denen şeyin onu ne hale getireceğini anlar.

insan yaratılış bakımından nebatat ve hayvanatı simüle etmiş ve onların yaratılış adına söylediğini kendi dünyevi yaşamıyla tasdik etmiştir. o tabiata karşı şeriklik yapmış ve esasen yaratıcı kudret olan ilahi yapının dışında şirke düşmüştür.

kişinin bu akl-ı selimi onu tanri yapmaktan alıkoyar. çünkü simüle edilen yaratılış bi kuşun dünyevi hükümdarlığı adına söylediği ve yaşadığı kadardır. kişi tabiata şirk koşmuştur ve bu tavır onu ilahi kudreti ararken yalnızlığa sürüklemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 1 Nisan 2017; 15:52:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

insanın sosyal olarak olabilitesi mümkün olan süreçlerinin sonucunda vasıl olacağı anlayışın meratibi tanrisal duyumsama olabilir mi?

ne dedim ben? insan kendini tanımlarken veya olası insanı tanımlamak konusunda fikir çilesine düşmüş halde iken bu insanı şekillendiren yapının insana yardımı denen sürecin insanı kendine yeter bi varlık olarak tanımlaması halinde tanri kavramsal olarak insanı tortu olarak geride bırakan bi anlayıştır.

insanı geride bırakan şey tanrisal tutum ise ya o olacak ya da o olamaz denen süreçte kişisel yalnızlık tabii bi hal olarak salt hayvani bi vahşilikle değil dingin bir dünyevi görüşle de izah edilebilir.

kişi tanrisal tutumun bi sonucu olarak şerik olduğu yaratılışları taktir etmeye ve anlamaya başlar.

teoriler gereği evrim veya yararılıştan daha nahif bi şey bize uğramış kuşun üstümüzden geçmesi gibi bizde bi anı ya da anlam birikimi yapmıştır.

kuş uçar ve der ki; şu üstünde uçtuğum yer ne muhteşem ve ben kanat çırptıkça bana ait. ve yerdeki kişi için bu mülkiyet duygusu ayağı yere basan bakımından tanrisal bi tutumun dönüşümü olarak ses bulur. bilse ki o kuş yere bassa ayağı kainat onundu ancak bastığı yer kadar vardı, der ve insan olarak kendi fikirlerini ve mülkiyeti yani özgürlüğünü kısıtlar.

insanın melekiyet kazanmış düşüncelerinin aynı insanı ayağını yere basar hale getirdiği o an kişi tutumlar bakımından mülkiyetin özü denen kavramı idrakle yalnızlaşır. aslında bu yalnızlık o kuşun gökyüzünde deveranı gibidir. her yer benim der. ancak bilir ki ayağı yere bastığında ayakları kadar vardır. bu nedenle zihinsel bi dinginliği mülkiyet denen şeye tercih eder. bi vahşi gibi malik olma amacı olmaksızın dünyada hüküm sürer.

insan düşünce iklimi bakımından yaradılışın anlatılagelen ilahi boyutuna şirk koşandır. ancak koştuğu şirkin yani yaratılıştaki şerikliğinin menbaı ilahi kudret olmamasına mukabil tabiat denen var oluşun aksülamelidir. yani kişi mülkiyetin özüne bakarak neye şerik olduğunu görür ve bu şerikliğinde mülkiyet denen şeyin onu ne hale getireceğini anlar.

insan yaratılış bakımından nebatat ve hayvanatı simüle etmiş ve onların yaratılış adına söylediğini kendi dünyevi yaşamıyla tasdik etmiştir. o tabiata karşı şeriklik yapmış ve esasen yaratıcı kudret olan ilahi yapının dışında şirke düşmüştür.

kişinin bu akl-ı selimi onu tanri yapmaktan alıkoyar. çünkü simüle edilen yaratılış bi kuşun dünyevi hükümdarlığı adına söylediği ve yaşadığı kadardır. kişi tabiata şirk koşmuştur ve bu tavır onu ilahi kudreti ararken yalnızlığa sürüklemiştir.

Reis bi de türkçe konuşsan, hadi türkçeyi boşver bari ingilizce konuş, arapça, farsça bilen fazla adam yok forumda

• Modern toplum insandan öndedir ancak yaratıcısı da insandır. Toplumdan soyutlanan güçlü karakterli kişilerin hayvan sınıfına girmesine katılmıyorum. Evet mutsuzluk olacaktır, evet sonu akıl hastalığına kadar varabilir ancak önerme çok katı. Tanrı bile delirecektir yalnızlıkta ki semavi din Tanrı tasvirlerinde buna şahit oluyoruz. Hepsi rahatsız.
  • paardon kullanıcısına yanıt
    Yalnızlığın ne olduğunu yalnızca GERÇEKTEN yalnız insanlar bilir. İnsanı dönüştürebileceklerinin bir limiti yok. Korkunç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.