Şimdi Ara

Arçelik Klima Alanlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
7
Favori
103.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;
    Bende klima 5505'in tavsiyeleyle beko 61210 model olan klima aldım şu anda kargoda ve muhtemelen cumartesi kurulacak. Servisi aradığımda bakır boru kullanamıyoruz dedi, bende internetten biraz araştırdığımda 5 mt bakır boruların ortalama 200 tl fiyatı olduğunu gördüm ama servis bakır boruların o kadar ucuz olmayacağını söyledi onların sadece ucu bakır olabilir dedi. Acaba bu bakır boruların fiyatı ne kadardır, linkte gönderdiğim gerçekten bakımıdır yardımcı olabiliseniz sevinirim.

    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/klima-montaj-seti-tamami-saf-bakir-malzemedir-1-4-1-2-5-metre-415318828?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=58375853127&utm_term=22324001127&ga_prodid=415318828&ga_merchantid=118899302&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjw_r3nBRDxARIsAJljleE2uFjevXExBoL_a91UdijcDLxAOlVw6PSWoTBecUR3UBLOoOx0OTcaAooKEALw_wcB

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar bu 2 modelde 3M filtresi ta nerde bulunuyor. kitapçığı kaybettim . internettende net bir bilgi görsel bulamadım. yardım pls.

    https://www.arcelik.com.tr/split-klima/12550-klima.html
    https://www.arcelik.com.tr/split-klima/09550-klima.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 23 Haziran 2019; 16:32:53 >
  • Arkadaşlar,

    Arçelik AA 09310 9500 btu A+ İyonizer İnverter klima kullanan veya fikri olan var mı? 2300 tl 5 taksit fiyatla buldum ama neredeyse hiç kullananını bulamadım.
  • Yaklaşık 20 en fazla 25 metre kare odam için arçelik 9345 model satın aldım. Kurulum bekliyorum detaylı bilgi veririm.
  • Kurulum tamamlandı. Montaj beklediğim gibi olmadı sayılır. Ekibin hatası evet ama bunu arçelik'e bildirmeyi düşünüyorum. Ürün şuan için gayet iyi ve odam için yeterli soğutması var. Wifi ile mobile app üzerinden kumanda edilebiliyor fakat bir miktar gecikme olabiliyor. Almayı düşünenler için tavsiye edebilirim.
  • Arkadaşlar

    18 k BTU Arçelik prosmart boru çapları nedir? Nette aradım bulamadım.

    Bana 3/8 1/4 klimal azım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

    Arçelik Mirror ProSmart 12555 Wi-Fi 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima almayı düşünüyorum. tavsiye edecek var mı?
  • Bir önceki sayfada 2019 yılının ilk mesajını yazıp tavsiye istemiştim. Hiç cevaplayan olmadı.
    Bari tecrübemizi paylaşalım, belki yararlanan birileri olur.
    Türkiye'nin güneyinde, sahil şeridindeki evde, güney + batı cepheli, üzeri düz teras, güney ve batı cephelerinde ~100cmx120cm tek cam pimapen pencere olan, bu cephelerden batana kadar güneşe maruz kalan, duvar veya terasta ısı yalıtımı olMAyan 3mx3mx3m boyutlarındaki bir odaya, sadece soğutma amacıyla kullanılmak üzere Arçelik Ekolojik 09325 model btu inverter klima aldım.

    Nisan yında montajı yapıldı AMA yetkili servis elemanlarının çalışma şekli hiç hoş değildi. "Montajı tamamlayalım da nasıl olursa olsun havasındalar". Estetik ve muntazamlığa hiç önem vermiyorlar. Bir an önce bitirip gidelim düşüncesineler.

    Kimaya gelince; gece 26 dereceye ayarlayıp 30 dk çalıştırdıktan sonra, kumanda üzerindeki "Enerji Tasarrufu" tuşu ile soğutma kapasitesini önce %80'e, bir 15 dk sonra da yine aynı tuşa birkez daha basarak %60'a düşürüyorum. Bu halde iken iç ünite üzerindeki dijital gösterge doğru gösteriyor ise (MAŞALLAH) sadece 0.1 kW güç harcıyor. Gerçekten böyle ise gerçekten süper bir verim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 14 Temmuz 2019; 14:7:54 >




  • BRAVEHEART11 kullanıcısına yanıt
    Evet bendeki de öyle 0.1 gösteriyor çoğu zaman. Doğru gösterdiğini düşünüyorum. Bir de ben enerji tasarrufunu hiç kullanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arçelik 12321 modeli var bizde. 1800₺ iken almıştık yanılmıyosam. Şu an 3 bin TL olmuş...

    Ortalama bir 3-1 daireyi rahatça soğutuyor. (Mutfak hariç, kapısını kapatıyoruz.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18565 ile aranıza katılıyorum. En uzun gece indirimi ile 4930 a aldim. -100 bonus, -100 avantajix iadesi ile 4700 gibi bişi oldu.

    Klima5505 bu modelin 9K BTU olanını tavsiye etti. Ben de bunu aldım. Servisin Arçelik olmasi, diğer ürünlerin de aynı gruptan servis alması beni bu tercihe itti. Mitsubishi electric almak üzereyken Arçelik aldım.

    Nedense güveniyorum, bu marka Mitsubishi nin yerel satıcılarından daha çok güveniyorum. Japonlar satsa idi ok ama araya bizim esnaf girince Japon güveni bile sarsılıyor.

    Bu arada Mitsubishi nin de Türkiye de, Manisa da üretildiğini öğrendim.

    Kurulum yapıldıktan sonra değerlendirme yaparım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aramızda Arçelik Ekolojik 12325 veya Beko Ekolojik 31225 kullanan var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyDrama

    son durum bilgilendirmesi yapmak istedim, 12000 btu beko 31225 klimayı salondan söktürüp 15 metrekare civarı balkonlu odaya aldırdım, içerisi 27 derece iken yarım saat turbo modda(1,2 kw) ardından 1 saat yüksek fan 18 derecede çalıştı(0,8 kw) bir buçuk saatin sonunda ortam sıcaklığı 20 derece oldu, sonra 25 e çektim şu anda kademeli olarak 0,1-0,2 kw arası değişimli tüketim yapmakta hatta bi ara dış ünite fanını durdurdu, 27 metrekare salonla+ mutfağa btu değerinin sınırında bir klima takarsak işte böyle zorlanır haliyle geç soğutur 2-4 saat arası debelenir maksimumda bağıra bağıra çalışır, çünkü makinenin üflediği hava debisi ortam için düşük kalır apaçık yetmez.
    Hocam merhabalar. Biz de beko 31225 12lik klima almayı düşünüyoruz. 20-25 m2 ofiste kullanacağız. Odanın sağı solu kapalı diğer binaların duvarları var. Kısacası yeterli gelecektir eski klimamız da 12 lik. Bozulduğu için yeni alacağız. Bu klima hakkında düşünceleriniz neler? Memnun musunuz? Memnun olmadığınız noktalar varsa nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 20 Ocak 2020; 10:31:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Am I Evil ? kullanıcısına yanıt
    Merhaba beko 12 lik 31225 klimayı 26 m2 salona takmıştım yeterki gelmedi çünkü kendini kısamadı sürekli maksimum güçte çalıştı bu yüzden dış ünite de daha gürültülü çalıştı, bunun üzerine söktürüp diğer ufak odaya geçirdim salona 18 lik lg dual eco klima aldım.

    Lg ile beko aynı fabrikada üretilmekte kumandalarına kadar aynılar fan hızı çalışma şekli itibariyle aynılar fakat şimdiki aklım olsa sırf servisi yakın diye beko almazdım 200-300 lira daha aşağısına internetten lg dual eco'nun 12 lik modelini alırdım hem de dış ünitesinin içindeki borular bekodaki gibi alüminyum değil bakır olurdu, alüminyumun daha kolay korozyona uğrayıp delindiği bilgisi çeşitli kaynaklarda yer almakta.

    Ancak klimayı şu anda faal olarak kullanmaktayız bugün filtresini çıkartıp temizledim yalnız geçen sene flabı salınım modunda tık tık diye ses çıkarmaya başladı üzerinde durmadım bu da benim şansızlığım olsa gerek. Lg'de ise geçen kış iç üniteden takırdı uğuldu gibi bir ses gelmekteydi burada yazıştım onu kendim çözdüm üstteki filtreyi temizlikten sonra iyi yerleştiremeyince titreşim yapmakta olduğunu farkettim iyice oturtunca geçti.




  • Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. O zaman pek mantıklı bir seçim değil Beko. Aynı modelin Arçelik markalı olanı da var. Muhtemelen o da aynıdır. Alüminyum boru işi canımı sıktı biraz.
  • Am I Evil ? kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek. Beko'yu tam anlamıyla kötüleyemem ama aynı imkanlarla daha iyi bakır olan lg almak daha mantıklı olabilir tabi servisinin yaşadığınız yerde olup olmadığını da araştırmak gerekir. Bizim burda lg servisi 16 km uzaklıkta olduğunu bilerek ürünü tercih ettim.

    Bende alırken içerisinin alüminyum olduğunu bilmiyordum o derecede bilgim yoktu beko 31225 neyse arçelikteki karşılığı 123325 tir markaları dışında teknik olarak aynı cihazlardır.

    Arçeliğin fabrikasında üretilen bu beko ve lg klimaları tercih etme nedenim r32 gaz olması ve kumandalarında energy saver tuşuna basıldığında klima üzerinde anlık olarak ne kadar elektrik tükettiğini gösterme özelliğinin bulunmasıydı, diğer markalarda anlık güç tüketimi gösteren özellik yok ancak enerji ölçer prize bağlayıp anlık tüketim ve günlük toplam tüketimi görebilirsiniz.

    Alt kattaki komşumda 2 adet arçelik 12 btu r410 gazlı bir önceki nesil klima var onlar bendeki lg ve beko'dan daha gürültülü çalışmaktalar. Daha önceki iletimde yazmıştım beko salonda tam güçte gürültülü çalışmaktaydı küçük odaya geçirdiğimde tam yükte çalışmadığından dış ünitesi aşırı sessiz çalışmakta.




  • Anladım hocam. Biz çarşı içinde kullanacağımızdan sesi problem etmiyoruz. Eskisinden daha sessiz çalışacağı kesin zaten. Ama bu alüminyum konusu tedirginlik yarattı. Fiyat almaya gittiğimde mutlaka soracağım boruda hangi malzeme kullanıldığını. LG bayisi bulmak zor burada. Eğer Beko-Arçelik'ten vazgeçersek Mitsubishi Electric tercih edeceğiz mecbur.
  • Selam arkadaşlar,

    Marka sempatizanı değilim.

    Arçelik grubunu yaşamış olduğumuz hiç hoş olmayan buzdolabı ve televizyon tecrübelerinden sonra hiç sevmiyorum.

    Ancak gruptan bir arkadaşın tavsiyesi ile önce 09565 modeline yönlendirildim. Sonra annemin isteği ile 18565 gibi bir model alıp çıktık.

    :)

    Mitsubishi Enviro'lardan geldik, Arçeliğe.

    Arçeliğin sitesinde %10 indirim olmuştu, en uzun gecede. 4900 TL'ye indi. Buradan da 100 TL daha bonus aldım. 100 TL de avantajix verdi. 4700 TL ye üç taksit aldık çıktı.

    10 Metre boru montajı için Bakır Boru talep ettim.

    Arçeliği meşhur eden servis desteği çalıştı, ve bakır boru getirdiler.

    Montajı yapan elemanlar, arçeliğin özel bir aliminyum kullandığını ve bakır borudan daha iyi olduğunu iddia ettilerse de ben kıymet vermedim.

    Forumdan bakır boru tavsiyesi almıştım.Bir de montaj sonrası vakum yaptırma tavsiyesi.

    Bu ikisi çok kıymetli bilgi oldu.

    Vakumu normalde yapmadıklarını çocuklar itiraf ettiler. Kendilerince gerek kalmadığını basit manuel bir yöntemle "servis vakumu" dedikleri bir şekilde yaptıklarını söylediler.

    Ben özellikle talep etmiş olduğum için eleman aşağı gitti özel vakum cihazı getirildi ve 10 dakikayı aşkım bir vakumlama işlemi yapıldı.

    Klimadan servisten memnunun. Makine çok güçlü ve sessiz. Dayımdaki Mitsubishi klimanın ısıtma sesi ile kıyasladım. Aynıydı. Ben koridora kurulum yaptırdım. Tek oda değil. tüm evi ısıtıyorum. Evin güneş görmeyen 45 m2 arka odalarını kısa süreli ısıtıyorum. gayet güzel. Cepten kontrol olayı çok çok kullanışlı. MAkine evin koridor sıcaklığı her zaman bana gösterebiliyor. Çalıştırdıktan sonra da dış sıcaklığı veriyor.

    Ben şimdilik göstergelerini daha sık kullanıyorum.

    Yazın ise soğutmasını yoğun kullanacağım. Sanırım iyi bir ürün aldık. Bu model çok yeni, Antalya da bile henüz yok. Servis elemanları sadece bir kere kurulum yapmışlar. O da müdürlerininki olmuş. Aynı modeli almış müdür kendine, 18565.

    Mitsubishi yetkilisi bayan çok ısrar etti, Bu modele karar kıldığımı söyledim. Kendisinin de bu modeli duymuş olduğunu itiraf etti.

    Sanırım, özel bir üretim bu. Zaten tavsiye eden kişi "klima5505", bilgili ve doğru dürüst tavsiyeleri olan saygın bir forumcu.




  • O flap herkeste ses yapıyor. Üzülme.
  • deniz2200 D kullanıcısına yanıt
    ilk çalıştırmada bir süre kullanıp sonrasında sabitliyorum, çok kafaya takılcak bir ses değil. beko'da ilk aylarda flap sesi yoktu sonradan çıkarmaya başladı.salondaki lg dual econun flabından hiç ses çıkmıyor birazda şans bu işler.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.