Şimdi Ara

Arçelik Hoparlörler Resimli İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçen gün canım sıkıldı ve evdeki ortalama 18 yıllık arçelik hoparlörlerin içini açıyım dedim... hem buradada paylaşmış olurum die düşündüm :D annemgil bunu ilk aldıklarında müzik setini bağlayan kişi bu çok güçlü bir set çoğu düğün salonu bunlardan kullanılıyor demiş... bide annem eskiden bunun sesini açtığımızda heryer titrerdi dior... acaba doru mu... şu an pek etkisini göremiyorumda :D bide hoparlörün önden resmini çekmeyi unutmuşum :D en yakın zamanda çekmeye çalışcam :D

resimler:

arkadaşlar son resimdeki woofer hava portuyla hoparlörlerin seri bağlanması garip geldi bana... normal mi??? bu arada 2 tane var bu hoparlörlerden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 11 Şubat 2009; 23:55:28 >

• Hacım sonda demek istediğini anliyamadim. Hoparlörlerle woofer kısımının aynı odacıkta bulunmasini demek istediinz? Bu arada hoparlörler cok oyuncak gibi geldi aliştik üst serisi sistemlere bunlar şimdi acayip gelio.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhan2

Hacım sonda demek istediğini anliyamadim. Hoparlörlerle woofer kısımının aynı odacıkta bulunmasini demek istediinz? Bu arada hoparlörler cok oyuncak gibi geldi aliştik üst serisi sistemlere bunlar şimdi acayip gelio.

Bende sondaki ifadeyi pek anlayamadım ilk ihtimal şunu demek istemiş anladığım kadarıyla woofer mid ve tizlerin neden paralel bağlandığını sormuş bu gayet normal mid ve tizde filtreleme için bir entegre kullanılmış zaten adını bilmiyorum fakat + kutuplarında mevcut...
    İkinci ihtimal ise woofer ve diğer ünitelerinin ayrım gözetmeksizin aynı kabin içinde bölmesiz konumlandırılması ki bu tip stereo hoparlöründe tek kabin içinde ayrım olmaz hepsi bir kaynaktan çıkar port frekansların hepsinin tahliyesini yapar sadece bass için değildir..
    Bence müzik dinlemek amaçlı iş görecek bir hoparlör sağlam bir amfiyle beslersen hala hayat var hoparlörde

• Kolonda crossover ve filtre devresi bile yok. Ne bekliyorsunuz ki.
  • detaylı inceleme ve önden fotolar istiyoruz kaç hz frekansa yanıt veriyor ve kaç wattlıkdır bu hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Hacım sonda demek istediğini anliyamadim. Hoparlörlerle woofer kısımının aynı odacıkta bulunmasini demek istediinz? Bu arada hoparlörler cok oyuncak gibi geldi aliştik üst serisi sistemlere bunlar şimdi acayip gelio.

Bende sondaki ifadeyi pek anlayamadım ilk ihtimal şunu demek istemiş anladığım kadarıyla woofer mid ve tizlerin neden paralel bağlandığını sormuş bu gayet normal mid ve tizde filtreleme için bir entegre kullanılmış zaten adını bilmiyorum fakat + kutuplarında mevcut...
    İkinci ihtimal ise woofer ve diğer ünitelerinin ayrım gözetmeksizin aynı kabin içinde bölmesiz konumlandırılması ki bu tip stereo hoparlöründe tek kabin içinde ayrım olmaz hepsi bir kaynaktan çıkar port frekansların hepsinin tahliyesini yapar sadece bass için değildir..
    Bence müzik dinlemek amaçlı iş görecek bir hoparlör sağlam bir amfiyle beslersen hala hayat var hoparlörde

saol seri bağlanmayı anladımda hava portu soruma cevap gelmedi... diorumki hani normalde woofer in bulunduğu kabinlerde demir bir hava çıkışı olurya bunda demir hava çıkışı yok sadece hava çıkış deliği var???

• quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Kolonda crossover ve filtre devresi bile yok. Ne bekliyorsunuz ki.

hoparlörlerden herhangi bir beklentim yok sadece boş vaktimde minik bir inceleme olsun dedim... şu anki hoparlörler ile 18 yıl önceli hoparlörler arasındaki fark gibisinden...

lion_koc kardeş en yakın zamanda önden resim koycam...
    kardeş rms ler hoparlörlerin arkasında yazıyor ve kabin kapalı malum ama resimde baktım woofer inki gözüküyor diğer uydularınki çok zor gözüküyor yanlış okumadıysam değerler şunlar : 40w rms woofer, 40w rms midrange, 30w rms tweeter... toplamda 110w rms... iki tane olduğundan 220w rms ediyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 14 Şubat 2009; 18:36:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mawoix

değerler şunlar : 40w rms woofer, 40w rms midrange, 30w rms tweeter... toplamda 110w rms... iki tane olduğundan 220w rms ediyorlar...

mıd tız gorunmuyoda wooferda kocaman 20 watt yazıyo

mid tizde 10 watt olsa sanmıyorum 10 vereceğinide oldu sana 30 watt rms
  • Kolonda crossover ve filtre devresi yok ve arçelikler dandik
  • quote:

quote:

quote:

saol seri bağlanmayı anladımda hava portu soruma cevap gelmedi... diorumki hani normalde woofer in bulunduğu kabinlerde demir bir hava çıkışı olurya bunda demir hava çıkışı yok sadece hava çıkış deliği var???

Evet sorunu tam olarak anladım olayı sana şöyle anlatayım..
    Bazı wooferlar free-air tarzı üretilir ve bu tür wooferlarda kendinden mıknatısın ortasında bir tahliyesi vardır mesala benim z2300 wooferin arkasında mevcut fakat bazı wooferlarda olmayadabiliyor bir sürü woofer çeşidi var olmaması da normal

bu benim z2300 wooferı bahsettiğin hava tahliye portu mevcut

bu da portsuz bir woofer gördüğün gibi her wooferda olması şart değil..

• işçilik ve malzeme kalitesi 0
    Höparlörleri paralel bağlamışlar, ton ayırıcı olmadan al sana 3 yollu höparlör
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

quote:

değerler şunlar : 40w rms woofer, 40w rms midrange, 30w rms tweeter... toplamda 110w rms... iki tane olduğundan 220w rms ediyorlar...

mıd tız gorunmuyoda wooferda kocaman 20 watt yazıyo

mid tizde 10 watt olsa sanmıyorum 10 vereceğinide oldu sana 30 watt rms

nom 20 watt diir... nom rms mi oluyor

bu arada hoparlörlere dandik dienler, en az 18 yıllık hoparlörden bahsediyoruz... dandik olmama gibi bir ihtimali var mı???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 15 Şubat 2009; 19:57:17 >

• quote:

Evet sorunu tam olarak anladım olayı sana şöyle anlatayım..
    Bazı wooferlar free-air tarzı üretilir ve bu tür wooferlarda kendinden mıknatısın ortasında bir tahliyesi vardır mesala benim z2300 wooferin arkasında mevcut fakat bazı wooferlarda olmayadabiliyor bir sürü woofer çeşidi var olmaması da normal

bu benim z2300 wooferı bahsettiğin hava tahliye portu mevcut

bu da portsuz bir woofer gördüğün gibi her wooferda olması şart değil..

diesel pardon ben hava çıkışını kastetmiştim... port diordum ben ona ama yanlış biliom herhal... hala neyden bahsettiğimi anlamadıysan aşağıya bak

incelemedeki son resimdede gördüğün gibi kolondaki hava çıkış yeri sadece bir delikten ibaret... neden demir uzantısı yok o çıkışın onu mrk ettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 15 Şubat 2009; 20:06:15 >

• Öncelikle portun işlevini doğru biliyorsun sanırım anlam karmaşası oldu yada ben anlamadım neyse ;
    Senin kolondaki portun sadece delikten oluşması yani arkasında boru kullanılmaması o tür kabinler için pek önemli değildir boru tipindeki portlar derin ve uzun bassları elde etmek için kullanılır bunun boyutu ne kadar kısalırsa verdiği bassta o kadar kısa ve tok olur yani senin port normal sorun yok
    ek olarak portlar genelde pvc , plastik , kalın karton vs.. gibi materyallerden oluşur şu ana kadar demir port görmedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.