Şimdi Ara

ARC Raiders | PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
20
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar aydınlatırsanız sevinirim bu Arc lardan çok çektim görev için çıkıyorum Arc larla savaşmak gerçekten çok zor düşürüyorlar teslim ol butonu çıkıyor ama geri kalkma şansımız yok mu? Sağlam bir silahta yok zaten sağlam olan silah görev esnasında bir Arc veya online biri tarafından bayıltıldıkça zuladada tükeniyor. Güzel oyun ama maalesef bu kötü yanları var Arc lar raiderlerden dahada zor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Anlattığım örnek bir yabancı ile gerçekleşti, İngilizce konuşuyorduk. Ben espri katmak için çevirerek yazdım :) Bu anlatım dili ve yaklaşımı normalde beni güldürmez zaten de henüz ilk oyundan böyle bir olay yaşayınca ister istemez epey güldürdü :) Sonrasında biraz daha şekillendirerek sizlerle paylaşmak istedim, hepsi o :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu nedir ya bi güvenli cebimiz vardı ona da göz dikmiş Embark

Don't stop till you get enough...
  • ekip arıyorum birlikte oynamak isteyenler ekleyebilir LorienTR

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Bilal -- 17 Kasım 2025; 7:51:43 >

Öncelikle haritaya atlıyorsun ama loot olayı o kadar ön planda ki oyunda fight yapmak diye bir şey yok resmen. Bir yayıncıyı izliyorum saatlerce haritada boş boş dolaşıyor, acaba fight olacak mı belli değil. Silah oyunu oynadığımızı unutturuyor resmen. Pubg oyununda alan daralıyor sonlara doğru fightın yoğun olacağını en azından biliyorsun ama bunda öyle bir şey yok adam loot yapıp sonra çıkıyor gidiyor.

Ben çok sıkıldım açıkcası ama izliyorum biraz daha.

Öyle zaten, loot simülasyonu. Dont shoot diyorsun denk geldiğin oyuncuya , o da sana katılıyor ve beraber loot yapıyorsun, bu olayı çok keyifli diye anlatanlar var :)

Çok farklı bir oyun bekliyordum, hayal kırıklığına uğradım. Bu tür bir oyun yapacaktın madem ücretsiz yapsaydın. Türkçe diye aldım. Türkçe desteği olmasa almazdım.

Yani genel olarak öyle evet gördüğüne de dont shoot diyorsun, bir fight izler miyiz diye saatlerce izledim ama boş boş ne izlediğimi anlamadım. O kısa fight için saatlerce uğraş uğruna ölme eşeğim ölme.

• Ben hem öncesinde biraz izledim, yorumları inceledim. Hem de satın alıp 3-4 saat vakit harcadım. Daha önce bu tarzda bir oyun oynamadım ama satın almadan önce nasıl bir tür olduğunu, sizin şu anda yaptığınız gibi, video ve yazılarla inceleyip öğrenmiştim.

İyisi mi oyun hakkındaki kimsenin merak etmediği düşüncelerimi toparlamaya çalışayım :)

PS5'te beni oyalayacak çıtır çerez bir oyun arıyordum. Yarım saatlik oturumlarla beni arada sırada oyalasın yeter diye düşünürken mevcut heyecan dalgasına da biraz yenik düşünce arkadaşımla %50 ortak satın aldım. (Böyle düşününce harcadığım paraya değiyor)

İzlediğim videoların pek çoğu PC olduğundan olsa gerek beni ilk üzen şey PS5 Pro'daki grafik kalitesi oldu. 48" oled ekranda oynuyorum. Kaplamalar bulanık ve çözünürlük düşük görünüyor. Beklentim daha berrak ve net dokuların daha yüksek çözünürlük ile sunulmasıydı. Grafik kısmı bu anlamda beni doyurmadı. Ancak dediğim gibi satın almadan önce izlediğim videoların PC çoğunlukta olmasından dolayı da olabilir. Yine de mevcut haliyle FPS anladımda son derece akıcı bir deneyim sunması güzel. Hatta benim için çok önemli bir kriteri çok iyi derecede karşılamayı başarıyor. Menüleri çok hızlı! :) Sekmeler arasında geçiş, harita açıp kapatma, envanteri geçişleri vs oldukça hızlı ki arayüzü yavaş bir oyun beni gerçekten sinirlendiriyor normalde.

Bir de çevre tasarımları bence daha detaylı olmalıydı. Bu oyun büyük oranda çevreyle iletişime girdiğiniz, fazlaca gezip keşif yaptığınız, orayı burayı kurcaladığınız bir oyun. Burada iki masa bir sandalyeyle doldurduğunuz bir depo tasarlamamalısınız. Ufak binalar, koridorlar, pek çok salon, binaların girişleri vs her yer çok boş görünüyor. Terkedilmiş ve yıkılmış bir dünya tamam anlıyorum ama daha detaylı bir çevre tasarımı (çok daha fazla çeşitli assetler, kaplamalar, ufak grafik oyunları vs) bu oyunu çok daha etkileyici yapardı. Environment design'in en iyi olması gereken oyun türlerinden birisi bu bence. Ancak hiç de "vaaov" dedirten bir şey göremedim. Yani çok gizli süper kilitli bir odaya giriyorum içinde 3 tane asker dolabı var. Abicim o mekana girdiğimizde bir yaşanmışlık görelim, bizi içine çeksin, bir şaşırtsın yani. Aynı tür değil ama bana kalırsa Division seviyesinde olsa bile fazlasıyla yeterdi. Ben yapımcı olsam elimdeki kaynağın çoğunu bu kısma ayırırdım ki bence en azını ayırmışlar.

Oynanışta ise hayal kırıklığına uğradığım bir şey olmadı çünkü neyle karşılaşacağımı biliyordum. İzlerken oynadığımda ne kadar eğleneceğimi düşündüysem o kadar eğleniyorum. Eh yani muhtemelen oynamaya devam ederim ama abartıldığı kadar eğlenceli bir oynanış sunduğunu düşünmüyorum. Bu kısım oldukça öznel olduğundan fazla da bir şey söylemeye gerek yok. Kimimiz saatlerce loot yapıp boş arazilerde koşturmaktan keyif alıyorken, öteki 5 saat aralıksız Fifa oynamaktan zevk alıyor. Bu epey kişisel bir konu. Burada kendimi tarafsızca değerlendirmeye zorlarsam şunu söyleyebilirim ki oyunlaştırma kısmı oldukça basit bir döngü üzerine inşa edilmiş. Topla, avla, kaç, topla, avla, kaç döngüsünde başarılı olup bir de güzel nesneler topladığınızda bir miktar tatmin ediyor ama bu "vay be ne oyun ama" dedirtecek seviyede bir kurgu değil doğrusu. Anladığım kadarıyla türün en iyi temsilcileri (hiç oynamadığım) Tarkov vb oyunlarla kıyaslayınca ortada ciddi bir yenilik, bir icat da yok. Hadi ben anlamıyorum da sonuçta olsa duyardık. Oyuna yapılan yorumlar "vay be ne oyun ama" seviyesinde olduğu için böyle bir eleştiri yapıyorum. Oyunda "vay be" dedirtecek hiçbir şey yok.

Fiyatı 40 dolar etmez, hadi çıkışında 30 dolar olsun. İndirim dönemlerinde 20 dolar edebilecek bir oyun.

Bazı yorumlarda en güçlü GOTY adayı olduğu söyleniyor. Yani 2025'in en iyi oyunu ödülünü vermek vicdanımı sızlatır, geceleri uyuyamam, içim içimi kemirir :) Benim için GOTY demek en az 2 kategoride (ses, grafik, oynanış, hikaye vs) çığır açacak seviyede iyi iş çıkartmak demektir. Ben bu oyunda tek bir kategoride bile muazzam bir iş yapıldığını göremiyorum. Mesela sesler? grafik? hikaye? oynanışta türe bir yenilik katma, bir yaratıcılık? daha önce kimsenin düşünemediği ya da cesaret edemediği bir şeyi kabul ettirme? Hiç birisi yok! Bilindik formüllerin yeniden uygulanması var. Yer yer iyi bir uygulama ama ödül alacak düzeyde bir çalışma değil. Yılın servis oyunu, yılın online oyunu vs gibi kategoriler varsa mansiyon ödül tadında verilebilir :)

Oyuna kötü olmuş diyemem. Sonuçta belli bir türün formüllerini neredeyse hiç risk almadan uygulayan başarılı bir yapım var ortada. Kötü demek haksızlık olur. Sadece yaygara kopartmaya değecek bir ürün değil demeye çalışıyorum.

Oynamaya devam edeceğim. Belki de zamanla onlarca saatimi bu oyuna harcayacağım ama ben saatler harcayacağım diye de orada öylece duran gerçekleri saklayamayız :)

Teşekkürler, iyi oyunlar :)

• samtiger kullanıcısına yanıt

İzlediğiniz yayıncı o şekilde oynamayı tercih ediyordur, ek olarak solo oyunların gruplara göre aksiyonu daha az. Ancak duo ya da trio'da nefes aldırmayacak derecede PvP söz konusu, bazen doğmakla ölmek bir oluyor. Extraction shooter'larda bazı haritalar PvP haritasına dönüşür ve o haritalarında spesifik bir bölgesinde yoğunlaşır bu durum. Dam'de Control Tower, Blue Gate'de Warehouse'un yer altı bölgesi, Stella'da Medical Research. Yeni raid ya da başlamış raid fark etmeksizin niyetinizin iyi loot ve PvP ise oyuna girdiğiniz anda bu bölgelere rushlarsınız. Eğer raid'e yeni girdiyseniz bölgedeki loot'u alıp kaçmaya çalışırsınız, ortasından girdiyseniz de mutlaka her yer ceset yığını olduğu için en kötü cesetleri loot'lar çıkarsınız ve son kalan insanlarla mücadele edersiniz. Bunun dışında loot'u arama şekli de önemli, sesler çok net şekilde ne olduğunu anlatıyor, birileri robotlarla mı kendi arasında mı çarpışıyor bunu direkt anlayabiliyorsunuz. Mesela Stella haritasında o kadar yoğun bir PvP dönüyor ki, insanlar artık sadece free kit giriyorlar, çünkü ölmeden çıkabilmek çok zor halde geldi hali ile kimse iyi eşyalarını kaptırmak istemiyor. Bu niyetle oynamayan insanlar etrafta boş boş dolaşıp, çer çöp toplayarak sıkıcı raid'ler geçiriyor, bu tarz insanlar oyunu sıkıcı gösteriyor, Burnt Peanut'ı izleyin.

• Selamlar, oyunu hint yada brezilya psn den alınca türkçe oluyormu ? TR psn denmi almak lazım ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun benlik değil onu anladım, kırmızı alanlara girip pusuyorum tak tuk sesler , gamepedla oynanacak oyun değil bana göre, kendimce adrenalin yaşıyorum anca , karşıma oyun boyunca 3-4 adam zor çıkıyor

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.