Şimdi Ara

ARAPÇA TÜRKÇE SÖZLÜK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
96.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Arapça-Türkçe Sözlük bulabileceğim bir yer veya internet sitesi bilen var mı. Ama sözlük kitap olarak değil interaktif cd olarak lazım. Bilgisayar da kullanacağım. bendeki kitap- sözlük küçük büyükleri ise kullanışlı değil. ve çok pahalı. onun için bilgisayarıma yükleyeceğim geniş bir sözlük lazım. Osmanlı tarihi ile ilgili y.lisans tezi hazırlıyorum çok acil. teşekkür ederim

• Arapça-Türkçe değil de, Türkçe-Türçe yayımlanmış, oldukça kapsamlı, muhtevasında arapça, farça kelimeler de bulunan bir sözlük biliyorum. İşinize yarar mı bilmem. 55YTL idi son gördüğümde, cd'li tek sözlük de oydu. Derleyenini şu anda hatırlayamıyorum. Sadece cd olarak satılan sözlük yokmuş
  • sağol dostum ama bana sadece arapça türkçe sözlük lazım
  • Merhabalar dostlar,..
    Neseniz bol olsun.

Şahsi kanaatim aradığınız ile ilgi olarak çok istifade edebileceğiniz bir site, internet dünyasinda bir ilk;

www.arapcasozluk.net

Türkçe-Arapça / Arapça-Türkçe online sözlük, hergun güncelleniyor, zengin bir kelime dağarcığı mevcut.

En güzel yönlerinden bir kaçı;
    - Hem Türkçe-Arapça, hem de Arapça-Türkçe arama yapabiliyor olmanız,..
    - Arapç sanal klavyenin bulunuyor olması,..
    - Çok zengin kelime dağarcığına sahip olması,..
    - Sitenin hergün güncelleştirilmesi, zenginleştirilmesi,..
    - "çalışmak" kelimesini klasik sözlüklerde aradığımızda arapça karşılığı olarak "içtehede" görebilmek mümkün oluyor, ancakwww.arapcasozluk.net sitesinde "çalışmak" kelimesini girerek arattırdığınızda, arapçada farklı alfabe ile başlayan kaçtane "çalışmak" anlamını taşıyan kelime varsa hepsini görebiliyorsunuz,..
    - online sözlükten en verimli bir şekilde istifade edebilmek için "Nasıl kullanılır?" içeriğinin bulunması,..

Kullandıkça beğeneceksiniz.
    nashi

• dostum ilgin için sağol çok faydalandım. Lakin arayışım devam ediyor. Sebepler
    1- İnternet hızım yavaş. ( Doğuda bir köyde Öğretmenim.)
    2- İnternet bazen hiç olmuyor. Elektirk çok sık kesildiği için telefeon dolayısıyla da internet kesiliyor.
    CD de bulabilirsem çok iyi olur.
  • dağarcık yayınlarından çıkan bi sözlük var o baya güzel.Serdar Mutçalı yazmış...35- 40 milyon civarı fiyatı ama baya kapsamlı bi şey.okuldayken hocalarımız bize o sözlüğü tavsiye ederdi..http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=35322&session=16748729785985023788&LogID=
  • http://www.davetci.com/sozlukler.htm

burası belki işine yarar. hatta herkesin işine yarayacak sözlük bir sitesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kobo için Türkçe sözlük
    8 yıl önce açıldı
    Osmanlıca sözlük önerisi
    13 yıl önce açıldı
    İngilizce sözlük tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sadece cd aruyorum o sözlük bende var ama küçük kalıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

sadece cd aruyorum o sözlük bende var ama küçük kalıyor.
    hocam sen ne yaptın o dağarcık koskocaman bi sözlüktür.sen de ki başka bi versiyonu herhalde.eğer yüksek lisans tezi hazırlıyosan sen onu edin...cd olarak vamıdır hiç bilmiyorum...yine de kapsamlı bi arapca sözlük cd si varmı araştırayım...
  • sitede sayfa sayısına hiç bakmamışım dediğim gibi cd de olsa daha pratik olur. Bu arada bu topik açılalı bayağı zaman oldu. Cd den haber yok. ben ayrıca iki aydır interneti tarıyorum bişey bulamadım. Demekki bu alanda çok büyük bir boşluk var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: h.cagil

dağarcık yayınlarından çıkan bi sözlük var o baya güzel.Serdar Mutçalı yazmış...35- 40 milyon civarı fiyatı ama baya kapsamlı bi şey.okuldayken hocalarımız bize o sözlüğü tavsiye ederdi..http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=35322&session=16748729785985023788&LogID=

Guzel dostum,..
    Serdar Muçalı'nın aynı sözlüğühttp://www.onlinearabic.net/shop/index.asp sitesinde 26YTL :)

Seninde ifade ettigin gibi en popüler sözlüklerin başında gelir, en modern kelimeleri de bulabilirsiniz.
    Sözlüğü kullananlar zaten kendini ifade etmekten geri alamiyor. Kullaninca hak vereceksiniz.

Bilginize,..

• Arkadaşlar gerçekten Türkiyede böyle bir çalışma yoksa kimse neden uğraşmıyor. Yazılımcı arkadaş yokmu mtu tarzı bir arapça-türkçe sözlük hazırlasın. Yayınevinin biriyle anlaşırsa iyi de para kazanır bence.
  • Hocam Mevlüt Sarının bir arapça sözlüğü vardı.Bence senin işini görür ama haliyle oda cd de değil.Ama inan en kullanışlı sözlük oydu rastladığım piyasada zaten pek fazla alternatifte yok doğru düzgün.
  • Belki ilgilenen olur diye tekrar yukarı taşıyorum.
  • Arkadaşlar online Arapça-Türkçe / Türkçe-Arapça sözlük bugün itibariyle 80.000 kelimeye ulaşmıştır :)
  • arkadaşım emulede var arattır oradan indir 80 mb civarında olması lazım
  • Divan-ı Lügat-ı Türk
  • quote:

Orjinalden alıntı: General Stalin

arkadaşım emulede var arattır oradan indir 80 mb civarında olması lazım

hocam bu emule nedir nasıl kullanılır? ben bir türlü kullanamadım.
  • herkese selamlar.arkadaşalar bilgisayarımda kullanabileceğim arapça-türkçe sözlük arıyor.ne zor işmiş.yani arapça kelimeyi örneğin"allahümme" diye yazacağım sözlük bana türkçesini verecek.böyle bir sözlük var mı...? varsa lütfen paylaşın...ayrıca bu online arapça - türkçe sözlükte arapça kısmını nasıl yazacağız bilen var mı? güzel bir sözlük ama klavyeden nasıl arapça harfleri yazacağız...? herkese saygılar
  • www.arapcasozluk.net

sol üstte arapça sanal klavye var, kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.