Şimdi Ara

Aranızda KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Hakkında Bilgisi Olan Varmı BOL CAPS (RESİMLİ))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bahçeye bir erkek bir dişi kivi ektim
    en yakın kivi 4-5 metre uzunluğunda 10 -15 metre yan tarafta komşuda var diğeride 70-100 metre yukarıda 15-20 metre boyunda var.....

Yapmam ve yapmamam gereken birşey varmı?

sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 21 Mayıs 2010; 19:27:27 >

• Kivi bahçesi kurulmadan önce arazinin tesviye edilmesi gerekir. Elverişli bir toprak hazırlığı için kivi tesis edilecek toprağa iki yıl üst üste hububat ekilmesi, toprakta bulunması muhtemel nematodların yok edilmesi bakımından gereklidir. Kivi bahçesi tesis edilirken sıralar arası ve sıralar üzerinde bırakılacak mesafe 3 ile 5m arasında değişir. Bahçe tesis edilirken her 7 veya 8 dişi omcaya 1 erkek omca hesap edilmelidir.
    Fidanlar sonbahar veya ilkbaharda dikilebilir. Kış donları tehlikesi olmayan yörelerde sonbahar dikimi daha uygundur.

• Kivi, kendi ağırlığını taşıma özelliğinde olmayan bir bitki türüdür. Bitkiyi meydana getiren vejetatif ve generatif aksamın askıya alınması ve desteklenmesi gerekir. Bitki habitüsünün destek sistemi ile yukarıya kaldırılması, verim üzerine müspet yönde etkili olduğu gibi, toprak işleme, sulama, mücadele ve hasat gibi işlerinin daha kolay yapılmasına imkan sağlar. Bitki ağırlığını taşıyan ve destekleyen direkler, teller ve herekler destek sisteminin unsurlarını oluştururlar.

• Direkler, ağaç, beton veya demir malzemeden yapılabilir. Beton direkler 10 x 10 cm kesitinde olabilir. Direk boyları ise uygulanacak terbiye şekline göre 2,5 – 3 m ara­sında olur. Ağaç direklerin çapı ise cinsine ve kullanılacağı yere göre 8 - 12 cm arasında olmalıdır. Ağaç direkler çürümeye karşı uygun bir yolla dayanıklı hale getirilmeli veya emprenye edilmiş olmalıdır. Ağaç ve beton direkler toprağın 50-60 cm derinliğine çakılmış veya gömülmüş olmalıdır.

• Modern kivi yetiştiriciliğinde omcalara şekil verilmesi ve bu şeklin yıllar boyu sürdürülmesi verimin devamlılığını mümkün kılar. "T" sistemi dünyada en yaygın kullanılan bir terbiye şeklidir. Bu terbiye şeklinde gövde yüksekliği 1.8m’dir. Gövdenin tepesinde, taşıyıcı telin hemen altından sağa ve sola birer adet sabit kol bırakılır. Kollar orta tel üzerine bindirilerek desteklenir. Kollar üzerinde 30-40 cm aralıklarla takriben 100 cm uzunluğunda ürün çubukları oluşturulur ve çubuklar uçlarından dıştaki tellere bağlanarak desteklenir.

Benden bu kadar hadi hoşçakal.

• Çok teşekkür ederim ama benim internette araştırdığım yazıları andırıyor
    ben birazda yaşamış tecrübe sahiplerine sesleniyorum

TEŞEKKÜRLER
  • Biz evin bahçesinde yetiştiriyoruz bu 5. yılı oldu bitkinin.
    2. yıldan itibaren meyve almaya başladık.
    2 dişi ortasında 1 erkek var.
    Geçen yıl yaklaşık 3 kasa meyve aldık gayet verimli.
    Evin önünde tavuklar falan olduğu için onların doğal gübrelerinden yararlanıyoruz.
    Yine çeşme falan var yanlarında.
    Özellikle yazın her gün suyu ememeyecek hale gelene kadar su veririz ki çok fazla su isteyen bitkiler.
    Sadece hava kararmaya yüz tutmuşken güneş alamıyorlar.
    Yerden 2-2buçuk metreden yükseklikte dalları.
    Önce sağ ve sol olarak ayrılıyor dalları sonra kendiliğinden tellere sarıla sarıla yükseliyorlar.
    Bahar öncesinde budamıştık ama hemen kendine geldi yine.
    Şuan 8 metre kareye yayılmış durumda ve havaya çıkmaya çalışıyor.
    Sanırım biraz daha geniş alan istiyor.

Benden bu kadar dostum
    Annem ve babam ilgileniyor ama benim bilgim bu kadar sanırım yeterli olur

• Sağol kardeşim yeterli değil aslında ama yorumun için teşekkürler

Çok suyun severler demişsin bu ders olsun bana Bilmiyordum

Ayrıca budama falan yatınızmı?

Bak birazdan resim çekip koyacağım
  • quote:

"""LP""""

kardeş sen hangi memlekettesin?
    Resimlerde görmüş olduğun sol taraftaki uzun DİŞİ diğer soldaki ERKEK olan
    1 metre ile 5 metre arasında ekilebilirmiş ama ben 2,5 metre mesafe koydum aralarına....
    İlaç olarak ne veriyorsun?
    Su sıklığı ne derece olsun?
    Ailene danışırsan ve bizede ufak defek tiyolar verirsen sevinirim LP kardeş

Aranızda  KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Hakkında Bilgisi Olan Varmı BOL CAPS (RESİMLİ))

•  Aranızda  KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Hakkında Bilgisi Olan Varmı BOL CAPS (RESİMLİ))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • küçült biraz resimleri bu ne böle yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

küçült biraz resimleri bu ne böle yaw

fotoğraf makinası kaliteli olunca çözünürlükte yüksek oluyor

yaw adminlere söyleyelimde küçültsünler
  • evet yorum bekliyorum kardeşler
  • Ben Muğlalılıyım.
    Bitkiler arasında 1metre kadar mesafe vardır.
    Bir ziraat mühendisine danış istersen.
    Usulunce yapıyor muyuz bilmiyorum ama bizi tatmin edecek kadar verim alıyoruz.
    Daha verimli hale getirebiliriz sanıyorum ama işi ticarete dökmediğimiz için buna gerek duymuyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.