Şimdi Ara

Araçta performans düşmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizlerden bir konuda yardım bekliyorum. Aracım imzamdaki araç son zamanlarda araçta performans düşüklüğü var bariz hissediliyor eski atılganlık yok aklıma direk turbo geldi ama turboda da sıkıntı yok bunun dışında aklıma birde bu kurum olayı varmış sanırım buda performansta düşüklüğe neden oluyormuş. Birde şöyle bir durum var onu da belirteyim birden dip gaz yaptığım zaman egzozdan siyah duman atıyor (3. vitesten sonra bir sıkıntı yok duman atmıyor) bunun bu durumla bir etkisi olabilir mi acaba ? Bunlar dışında performansta düşüklüğe sebep olacak etkenler konusunda pek bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim. Aracın tüm bakımları tam zamanında yaptırmaya özen gösteririm servise gitmeden önce sizlere bir sormak istedim.

Teşekkürler vereceğiniz cevaplar için şimdiden iyi akşamlar hepinize.

• manifold temizliği+egr iptali+kutu içi koton hava filtresi+yazılım ,,, senin ilacın bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

manifold temizliği+egr iptali+kutu içi koton hava filtresi+yazılım ,,, senin ilacın bunlar

Dalga geçtiğini var sayıyorum hocam ne yazılımı yahu. Aracıma ekstra güçlendirme yapmama gerek yok zaten performans olarak ta güç olarak ta çok ama çok iyi aracın her konusundan şikayet ederim ama performansından şikayet etmem ki gelip binsen emin ol sende bu ne yahu dersin o derece bir performansı var abartmıyorum gerçekten öyle benim sıkıntım başka araçta performans düşüklüğü var mekaniksel olarak sıkıntının ne olduğunu merak ediyorum o yüzden konu açtım buraya zaten 2 gün sonra servise gideceğim ama bilgisi olan arkadaşlar var ise ön bilgi olarak fikirlerini öğrenmek istiyorum sıkıntının ne olabileceğiyle ilgili.

• nego0505 kullanıcısına yanıt
    hocam arac km si kac ?
  • 78 binde hocam.
  • Baskı balatasi bitmis olabilir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sagirdap kullanıcısına yanıt
    Yok hocam baskı balatada bir sorun bakıma girdiğinde araç özelikle baktırmıştım. Baskı balataya bir sıkıntı yok dedi daha uzun yıllar çok rahat götürür dedi servis elemanı. Zaten az çok baskı balatadan anlıyorum araçtaki etkenlerden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nego0505 kullanıcısına yanıt
    turbo basincini olcturmeni tavsiye ederim
    map sensorunude temizlettir

bu ikisinin sonucuna gore baska bir yol izleriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektör temizliği yaptır faydası olur.Zaten dizel araçlarda dipgaz da hafif siyah duman atması normaldir ama çok fazla atıyorsa büyük ihtimal enjektör veya pompa aklıma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassa -- 27 Kasım 2013; 0:48:43 >
  • FthGTI F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam dediklerini dikkate alacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

Enjektör temizliği yaptır faydası olur.Zaten dizel araçlarda dipgaz da hafif siyah duman atması normaldir ama çok fazla atıyorsa büyük ihtimal enjektör veya pompa aklıma geliyor.

Enjektör olayı aklıma gelmemişti ne yalan söyleyeyim. Haklı olabilirsiniz servise gittiğimde bu durumu da belirti cem temizlenmesi gerekiyorsa mutlaka temizletir ecem. Duman olayı da dediğiniz gibi hafif atıyor ama gözle de belli oluyor ama öyle ortalığı dumana boğacak şekilde değil bir kaç arkadaşımdan bende duymuştum dizelde siyah duman normal demişlerdi mavi atarsa sıkıntı demişlerdi yağ yakıyor diyerekten. Cevaplarınız için teşekkürler her birinize arkadaşlar varsa ekstra bildikleriniz yardımlarınızı düşüncelerinizi bekliyorum.

• Turbo hortumunu da kontrol ettirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.