Şimdi Ara

Araçta laptop şarj etmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadşlar zaman zaman laptopu araçta kullanmam gerekiyor 2-3 saat kadar ancak şarj yetmediğinden kullanamıyorm. İnternette şöyle bir ürün gördüm:

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/universal-laptop-arac-sarj-aleti-8-ad-farkli-uc-161592589

Şimdi bu ürünü almayı düşünüyorum ancak aküyü çabuk bitirir mi? veya arabaya zarar verir mi? cevaplarınız bekliyorum arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 9 Haziran 2015; 10:47:20 >

• Kendi laptop adaptorunuz kac volt ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu bende merak ediyorum. Yani 100 wattı çakmaklık kaldırır mı? Akü yaklaşık 70watt filan. Bir de bunların priz şekli var. 100-200-300 wattlık. Çakmaklığa takıp şehir elektriği gibi kullanıyosun.

• çakmaktan 150w den fazlasının tehlikelidir. kablolara çok yük biner. yanabilir. bu nedenle çakmaklık inverterleri max 150w dir. Tavsiyem o aparatı alana kadar 250w ya da 500w inverter alın. bir oto elektrikçisine taktırın. kontağa bağlı röle ekletin. çok daha güvenli olur. ayrıca sadece leptop değil pilli pek çok cihazı şarz edebilirsiniz.
  • 100 wat rahat kaldırır çünkü çakmak kısa sarılı rezistans ile yanıyor ve çok amper çekiyor sana 8 amper lazım bir sorun olmadan kullanabilirsin. Zaten yeni arabalarda max watt değeri yazıyor çakmakta. daha olmadı kablosunu kalınlaştırır ve direkt aküden alırsın
  • 120 watt,19.5 V...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr-ex

100 wat rahat kaldırır çünkü çakmak kısa sarılı rezistans ile yanıyor ve çok amper çekiyor sana 8 amper lazım bir sorun olmadan kullanabilirsin. Zaten yeni arabalarda max watt değeri yazıyor çakmakta. daha olmadı kablosunu kalınlaştırır ve direkt aküden alırsın

hocam peki aküyü çabuk bitirir mi? yani ömrünü kısaltırmı çok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 9 Haziran 2015; 10:55:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: promise899

quote:

100 wat rahat kaldırır çünkü çakmak kısa sarılı rezistans ile yanıyor ve çok amper çekiyor sana 8 amper lazım bir sorun olmadan kullanabilirsin. Zaten yeni arabalarda max watt değeri yazıyor çakmakta. daha olmadı kablosunu kalınlaştırır ve direkt aküden alırsın

hocam peki aküyü çabuk bitirir mi? yani ömrünü kısaltırmı çok?

Kontak kapalı iken şarj etmez. Kontak açıkken de motor dan elektrik alır diye biliyorum

• Ben bir keresinde trende şarj etmiştim ama araçta oluyor mu

• Elbette aküyü bitirir. O yüzden araç hareket hjalinde iken kullanmak şarj etmek daha akıllıca olur zira araba aküsü 12volt 50-60 yada 70 Amp 19,5 volta çıkarttıracaksınız 7,5 voltu da cihaz amper çekerek karşılayacak siz 120 wattan fazlasını kullandıracaksınız araçtan çektiği akım 200 watt falan eder kabaca 200/12=16 amp eder. 16 amperi çakmağın çekip çekmeyeceğini merak ediyorsan sigorta panosuna bak çakmak sigortası kaç amp kullanılmış. Yazın belki 1 saatliğine çok sorun olmazda kışın akün sıfır derecesine kadar tükene bilir. Malum hem soğuk Akünün bomesi için sıkıntılı hemde motor soğuk fazla marş isteyebilir. Arabanın marşı da sırf amper ile basar Çünkü marş dinamosu amper canavarıdır. Her marşa basışta amperi tüketirsin.

kabaca hesap
    Laptop 1 saatte 16 amp çeker
    akü 70 amp olsa
    70/16=4 saat ediyor. ama bu akü sadece laptopta kullanılırsas böyle araçta başka cihazlarla paylaşılacak yani kabaca sen 30-40 dk kullanırsan bir sorunla karşılaşmadan kullanabilirsin.

yukarıdaki rakamlar tamdolu sağlam ve araç stop halde iken çıkan değerler. Araç şarj edecek devirde çalışıyorken bu süre uzar da uzar. ( Akü Rolantide Şarja geçmez şarj için minimum 2000 devir ister)

• multicaglar M kullanıcısına yanıt
    otomobil aküsü 12 v 70 amp ye kadar çıkar. Yani 70w değil 70 amp dir. Kısaca 840 watt eder. yalnız 70 ampnin altındada olabilir alt sınır 40 amp dir. Birde AH var o şimdilik konumuz değil.
  • quote:

otomobil aküsü 12 v 70 amp ye kadar çıkar. Yani 70w değil 70 amp dir. Kısaca 840 watt eder. yalnız 70 ampnin altındada olabilir alt sınır 40 amp dir. Birde AH var o şimdilik konumuz değil.

Dostum senin bahsettiğin A/h zaten

• Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    AH Akünün maximum verebildiği amper değerini 1 saat boyunca korumasıdır. Yani akü 70 ah yazıyorsa 1 saat boyunca 70 amper verebilir diyor.

oysaki biz sadece 16 amper çekiyoruz anladın. mı
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 11 Haziran 2015; 20:28:38 >
  • arkadaşlar ürünü yurtdışından getirtmeyi düşnüyorum epey fiyat farkı var.

http://www.ebay.com/itm/New-Car-Auto-Charger-Adapter-DC-12V-To-AC-Converter-220V-Charger-Power-With-USB-/261638185589?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cead9e275

http://urun.gittigidiyo...-ad-farkli-uc-161592589

aradaki fiyat farkı nerden geliyor, ilk ürün dizüstüyü çalıştırmazmı acaba? (120W 19.5 V)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 11 Haziran 2015; 20:27:44 >

• promise899 P kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ama up

• http://www.n11.com/arac-cakmak-priz-donusturucu-cevirici-12v-to-220v-P58391192?cid=604001&gclid=CjwKEAjw4-SrBRDP483GvreDr2ASJAD5sCIuO7r9oOpbC5c7ddi9Tt_SiMjR7kQrHOvTd3STuPkosRoCh-Lw_wcB

BU ürün var mesala ama nerde kullanılıcak pek anlamadım, bir tarafı çakmaklığı takılıyor değer tarafında iki uçlu adaptor girişi var.
    hocam e-bay daki ürün pek kaliteli görünmedi gözüme ayrıca watt değeri de yazmıyor. dolayısıyla size yetmeme ihtimali de var. İkinci bahsettiğiniz ürün normal evdeki elektriği 12V araç elektiriğine düşüren adaptör. çakmak girişi eklenmiş. nerde kullanır derseniz araç içi için plannlanan herhangi bir ürünün evde de çalıştırılabilmesi için geçici bir çözüm. sizin istediğiniz bunun tam tersi.
  • sakın ha o cihazla sadece gecelambası yakarsın başkada bir işe yaramaz. Boşuna Para harcama
    Laptopta oyun falan oynamıyorsanız güç tüketimi 20 30 wattları geçmez. 15,6 inçlere kadar söylüyorum. Her ne kadar 100 watt yazsa da laptopun istediği kadarını verir, ki zaten o yüz watt da şişirme bir rakamdır. Reel gücü daha düşüktür. 2 3 saat kullanmada aküde hissedilebilir bir azalma görülmez. Sıkıntısız kullanılabilir bana göre.
    Laptop 30 watt çekse, adaptörün verimini %60 varsaysak adaptörün arabadan çektiği güç 50 watt yapar. 50 watt da 12 votta 4 amper demek. 70AH bir akü bu dört amperi teoride 16 17 saat boyunca verebilir.
    Güç Tüketimini 20 watt baz alırsak, yine %60 verimde arabadan 33.3(yuvarlak hesap 34) watt güç çekilir. Bu da 12 voltta 2.84 amper yapar. Bu da 70 aH akünün teorik olarak 24.5 saat dayanması demektir.
    Unutmayın, elektrikte ne kadar ekmek o kadar köfte prensibi geçerlidir. Bu adaptöler smps tabanlıdır. Çıkıştan ne kadar güç çekilirse girişten de o kadar güç çekerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 12 Haziran 2015; 11:59:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.