Şimdi Ara

Araçlarımızda Standart Olan ama Opsiyonel Olması Gereken Özellikler!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
11.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır aklımda olan bir konu bugün emniyet kemeri konusunu okuyunca bende bu konuyu gündeme getirip tartışalım istedim.

Bildiğimiz gibi artık araç alırken en büyük dikkat ettiğimiz unsurlardan birisi donanım oldu bu konudada haksız sayılmayız artan otomobil fiyatları yüzünden insanlar artık parasının alabileceği en çok özelliği almak istiyor bu konuda kimseyi yadırgayamayız özellikle genel olarak araçların güvenlik ve kalite anlamında birbirine oldukça yaklaştığı günümüzde.

Sabahtan akşama kadar burada araçların güvenlik testleri fren mesafeleri kaç hava yastığı var diye birbirimizi yiyoruz ama dışarıda insanlarımız her araçta STANDART olan SİNYAL LAMBASI kullanmıyor.Bunun gibi aynalarını kullanmayan insanlarda çok fazla o aynalar saçını kaşını gözünü düzeltesin diye konmamış bunu hepimiz biliyoruz ama gene her araçta STANDART GÜVENLİK DONANIMI olan bu yardımcı elemanları kullanmıyoruz.Ama araç almaya gittiğimizde bunun neden 16 havayastığı yok demesini biliyoruz sonunu düşünmemiz güzel bişey iyide sonuna gelene kadar yapılacaklarıda bir yapsanda o hayat kurtaran gerçekten çok önemli güvenlik donanımlarını en kötü an için saklasak herşey daha iyi olur diye düşünüyorum.

Sonuç olarak bu gibi durumlarla çokça karşılaşınca trafikten aklımdan şu geçti TR piyasasına VATANDAŞ SEVER DİSTRİBÜTÖR emekçilerimiz oradan buradan kısacağına DİKİZ AYNASI YAN AYNALAR SİNYAL LAMBALARI bununla birlikte sinyal kolu falanda kalkmış olacak bunları STANDART donanımdan çıkarıp OPSİYONEL donanım haline getirseler belkide para verdim kullanayım diye daha çok insan kullanır.

Her gün bu yüzden kazalar yaşanıyor veya tehlikeler atlatılıyor bi dikiz aynasına bakmak bi sinyal vermek insanın ne kadar zamanını alırda hem kendi güvenliği hemde başka insanın güvenliğini tehlikeye atıp hemde huzursuz hale getiriyorsunuz demek haksızlık olmaz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

Uzun zamandır aklımda olan bir konu bugün emniyet kemeri konusunu okuyunca bende bu konuyu gündeme getirip tartışalım istedim.

Bildiğimiz gibi artık araç alırken en büyük dikkat ettiğimiz unsurlardan birisi donanım oldu bu konudada haksız sayılmayız artan otomobil fiyatları yüzünden insanlar artık parasının alabileceği en çok özelliği almak istiyor bu konuda kimseyi yadırgayamayız özellikle genel olarak araçların güvenlik ve kalite anlamında birbirine oldukça yaklaştığı günümüzde.

Sabahtan akşama kadar burada araçların güvenlik testleri fren mesafeleri kaç hava yastığı var diye birbirimizi yiyoruz ama dışarıda insanlarımız her araçta STANDART olan SİNYAL LAMBASI kullanmıyor.Bunun gibi aynalarını kullanmayan insanlarda çok fazla o aynalar saçını kaşını gözünü düzeltesin diye konmamış bunu hepimiz biliyoruz ama gene her araçta STANDART GÜVENLİK DONANIMI olan bu yardımcı elemanları kullanmıyoruz.Ama araç almaya gittiğimizde bunun neden 16 havayastığı yok demesini biliyoruz sonunu düşünmemiz güzel bişey iyide sonuna gelene kadar yapılacaklarıda bir yapsanda o hayat kurtaran gerçekten çok önemli güvenlik donanımlarını en kötü an için saklasak herşey daha iyi olur diye düşünüyorum.

Sonuç olarak bu gibi durumlarla çokça karşılaşınca trafikten aklımdan şu geçti TR piyasasına VATANDAŞ SEVER DİSTRİBÜTÖR emekçilerimiz oradan buradan kısacağına DİKİZ AYNASI YAN AYNALAR SİNYAL LAMBALARI bununla birlikte sinyal kolu falanda kalkmış olacak bunları STANDART donanımdan çıkarıp OPSİYONEL donanım haline getirseler belkide para verdim kullanayım diye daha çok insan kullanır.

Her gün bu yüzden kazalar yaşanıyor veya tehlikeler atlatılıyor bi dikiz aynasına bakmak bi sinyal vermek insanın ne kadar zamanını alırda hem kendi güvenliği hemde başka insanın güvenliğini tehlikeye atıp hemde huzursuz hale getiriyorsunuz demek haksızlık olmaz sanırım.

Anladım. Yani diyorsunuz ki. İnsana bir donanıma para ödediğini hissettirirseniz o donanımı o zaman kullanır. Aslında standart güvenlik donanımlarının dışındaki güvenlik donanımlarına para ödemek istemem. Geçenlerde hayatımda ilk defa viraja biraz aşırı hızla girdim. Lastik + hız + Yağışlı hava üçlüsünün azizliğine uğrayıp yolda savruldum. Fakat ben buna rağmen ESP'ye para ödemek istemiyorum. Virajlara hızlı girmiyorum. Hatta hızlı gitmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

Uzun zamandır aklımda olan bir konu bugün emniyet kemeri konusunu okuyunca bende bu konuyu gündeme getirip tartışalım istedim.

onlar opsiyon olsa kimse almaz

• Alıntı yapmak şart mı?

Açık olarak ifade ettiğimi düşünüyordum ama anlaşılmayan yerler var sanırım.Ben bunlar opsiyonel olsun demiyorum sinyal ve aynalarımızı kullanmak bu kadar zor mu kullanmıyoruz bu yüzden yaşanan kazalar tartışmalar sürekli yaşanıyor trafikte özellikle İstanbul gibi her an trağin yoğun olduğu sürekli araçların ordan buraya hareket ettiği ortamda bazı sürücülerin ısrarla bunları kullanmaması benim garibime giden nokta yani bu tür donanımlar opsiyonel olsa acaba kullanmamız gerektiğini mi düşünürüz veya aslında kullanmadığımız şeyler için parada ödemeyelim diyorum(tabiki böyle birşey sözkonusu olmaz).
    Yoksa ESP Havayastığı ABS vb. bütün donanımlara hayatımızda bir kere bile işimize yarasa hayatımızı kurtarıcak güvenlik donanımları bunlara gereksiz demek zırvalamaktan başka birşey olmaz.

@ssd23062306 dediği gibi kimse almayabilir bile...

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Fakat ben buna rağmen ESP'ye para ödemek istemiyorum. Virajlara hızlı girmiyorum. Hatta hızlı gitmiyorum.

ben bu görüşe katılmıyorum

esp demek hız viraj demek değildir

hiç unmadığın zaman hiç ummadığın yerde hayat kurtarma demek dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

quote:

Fakat ben buna rağmen ESP'ye para ödemek istemiyorum. Virajlara hızlı girmiyorum. Hatta hızlı gitmiyorum.

Tamam o zaman. Hill Holder'e asla para ödemek istemiyorum. Yokuşlarda çok ta güzel kaldırıyorum arabayı. Zaten diesel olunca benzinliye göre daha kolay oluyor kaldırmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ilk mesaji alinti yapmasak olmaz mi ? Birazda biz mobilden girenleri de dusunun lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    TOSHIBA Satellite L50-C-17K - Core i7-5500U @2.40/3.00GHz - Intel HD Graphics 5500 - NVIDIA GeForce 930M 2GB DDR3 - Samsung 2Rx8 PC3L 8192MB DDR3L 1.600MHz RAM - Sandisk V-NAND SSD 860 EVO 500GB SATA 3.0 - Toshiba MQ01ABD100 1TB HDD - 15.6” Toshiba TruBrite® Full HD LED IPS - Asus SDRW-08D2S-U External - Logitech G500 - Inca6800i - Epson Ecotank L3151 - AirTies Air 5760 - TP-Link TL-WA850RE
    Volkswagen T-ROC Highline Plus - Samsung S21 FE 256GB Green - Xiaomi Redmi Airdorts S TWS BT5.0 Stereo Bluetooth Kulaklık Füme - Panasonic P55ST50E NeoPlasma - Xiaomi Mi Box S 4K Ultra HD - LG BH6730T Home Theater - Next Minix HD Cool Sat. - Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör Robot Süpürge ve Paspas - Canon A510 - Kodak Z915 - Bursaspor - Galatasaray - Kdz.Ereğli
  • ESP standart olmalı

BLİS standart olmalı

Yorgunluk tesbit sistemi

ama bence en önemlisi ESP mutlaka ama mutlaka standart olmalı kesinlikle ama kesinlikle çok faydalı ben çok yararını görüyorum

quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

quote:

Tamam o zaman. Hill Holder'e asla para ödemek istemiyorum. Yokuşlarda çok ta güzel kaldırıyorum arabayı. Zaten diesel olunca benzinliye göre daha kolay oluyor kaldırmak.

ESP olan tüm araçlarda hill holder olmak zorunda abi ayrı ayrı olmuyor ikisi bir oluyor

• özellikle sağ ayna kesinlikle opsiyonel olmalı kullanımı oldukça az!!!

• Konfor veya donanım paket yüzeyi ne olursa olsun, bence tüm arabalarda standart olması gereken tek bir şey var. Alkol sensörü. Şoför tarafında olacak ve alkolu hissettiği anda motorun çalışmasını engelleyecek. Sensör arabanın beynine bağlı olacak ve kullanıcı tarafından da iptal edilemeyecek.

Orijinalden alıntı: cihanair

@topaz 42

İnanma. Montaj montaj.

• aslında şöyle birşey olsa süper olur

arabada alkol metre olsa 50 promil üstü alkol varsa araba çalışmasa süper olurdu

aslında şöyle birşey olsa süper olur

arabada alkol metre olsa 50 promil üstü alkol varsa araba çalışmasa süper olurdu

emniyet kemeri uyarısı çalmasın diye sahte emniyet kemeri tokası satılan ülkemizde, dediğin sistemi kandırmak için kesin bir çözüm bulunur ama ne olur çok merak ediyorum

cıhan senın dedıgını bır marka yaptı adını unuttum ama...

ESP standart olmalı

BLİS standart olmalı

Yorgunluk tesbit sistemi

ama bence en önemlisi ESP mutlaka ama mutlaka standart olmalı kesinlikle ama kesinlikle çok faydalı ben çok yararını görüyorum

çok yararını görüyorum mu?
    3 yılık aracımda esp var ve hiç devreye sokamadım.
    nasıl bu kadar çok devreye sokabiliyorsunuz ilginç.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.