Şimdi Ara

Araçlarda bu kadar fazla vergi olması iyi bir şey değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum biz Türk milleti olarak biraz aç gözlüyüz. Sürekli tüketiyoruz ve üretmiyoruz malesef. Vergilerin bu kadar yüksek olmasına rağmen satılan araba adetleri ortada

http://m.ototeknikveri.com/haber/7136/model-bazinda-2016-nisan-otomobil-satislar

Aslında bu düşünce korkunç rakamlar. Bunların hepsi cari açık demek değil midir?

Birde fiyatlar ve vergiler daha az olsa resmen sömürürüz. Bu sefer euro 6 lira civarlarına çıkmaz mı?

Not: Liberal demokrat parti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarı arıza lambası -- 12 Mayıs 2016; 13:51:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bununla benim kullandigim oksijen oy vs. ayni mi simdi

• Bence egitim de kotu bir sey .

Neden derseniz egitim goren insan bazi seyleri fark eder ve arastirir . Yurt disina cikmak ister bunlar hep disariya doviz olarak gider bizim esnafimiz otellerimiz kazanamaz

Bence egitim de yasaklanmali , kitap okumak yasaklanmali insanlarin dusunmesi yasaklanmali .

Herkes evinde 1 saat elektrik acabilmeli . Mesela benim playstation Japon mali 123423211 lira olsaydi alamazdim ben bunu ama simdi aldim hep Japonya ya para bunlar .

Neyse ben 1 kasa kola alip sokaga dokeyim İsrail Amerika yuzunden tuketim toplumu olduk zaten .

• Değil.
    Eğer böyle devam ederse sıfır araç satışları sıfırlanır,biter.

• Konuyu sapıtmayın.

• zaten biz şımarmayalım diye vergi koyuyorlar, şimdi bu arabalara binen vergi olmasa mustangten inmez
    yapmayın hocam Allah aşkına dünyanın araba diye bakmadığı 4 tekerlere varını yoğunu yatırıyor insanlar
    1 araba kendimize 1,5 araba devlete alıyoruz
    bu insanların da hakkı daha iyi daha güvenli araçlara binebilmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theurer

bununla benim kullandigim oksijen oy vs. ayni mi simdi

Siz kimsiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu olayı bu kadar önemli mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçenlerde yarım akıllının biri de çıkmış yakıt fiyatları yükselsin kazalar azalır demişti.İşin kötü tarafı bu ikisini üst üste koy normal bi zeka elde edemiyorsun işte ülkenin durumu bu kadar vahim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurr1903 -- 12 Mayıs 2016; 14:17:57 >
  • No it's not a good thing for us to pay extreme taxes for these junks.

Hocam önceki başlıkta kullandığınız dilden dolayı bu şekilde yazdım. Kusura bakmayın. :)

Cari açık vergiler artırılarak kapatılabilecek birşey değil. Tüketime yönlendirilen halkın mevcut durumu irdelenmeli. Vergi artırmak orta ve uzun vadede alım gücünü düşürdüğü gibi görüldüğü gibi tüketimi dizginleyen bir yaklaşımda değil.

Tabi şunu görelim, hükümetin umrunda mı cari açık? Pek zannetmiyorum. Tek dertleri "halkın sırtından en yüksek vergiyi nasıl alır ve holdingleri yaklaşan seçimlerde memnun kılarız..." ın derdinde olmak.
  • Tartışmayı bilmiyorsunuz malesef. Kuduz köpek gibi saldırıya geçiyorsunuz hemen. Kültürsüzlüğünüzü bu kadar belli etmeyin.

Sözüm bazı arkadaşlara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarı arıza lambası -- 12 Mayıs 2016; 14:02:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

No it's not a good thing for us to pay extreme taxes for these junks.

Hocam önceki başlıkta kullandığınız dilden dolayı bu şekilde yazdım. Kusura bakmayın. :)

Cari açık vergiler artırılarak kapatılabilecek birşey değil. Tüketime yönlendirilen halkın mevcut durumu irdelenmeli. Vergi artırmak orta ve uzun vadede alım gücünü düşürdüğü gibi görüldüğü gibi tüketimi dizginleyen bir yaklaşımda değil.

Tabi şunu görelim, hükümetin umrunda mı cari açık? Pek zannetmiyorum. Tek dertleri "halkın sırtından en yüksek vergiyi nasıl alır ve holdingleri yaklaşan seçimlerde memnun kılarız..." ın derdinde olmak.

Konuda insan gibi münazere edebilen tek kişisiniz. Teşekkür ederim.

• Sizin haberiniz yok mu vergiler bu yüzden yüksek zaten, her şey bizim iyiliğimiz için.
  • Gürcistan Bulgaristan Romanya Suriye Andorra vs ne üretiyor da vergiler komik miktarlarda.

Ayrıca aç gözlülük sadece Türk insanına özgü değildir insan denilen varlık zaten aç gözlü yaratılmış. Yani bir ırkı stereotipleştirmekten vazgeçin. 320 milyon nüfuslu Abd'nin tükettiğini 100 tane ülke birleşşe tüketemiyor. Şimdi kim aç gözlü oluyor pardon.. Ha Türkler değil mi evet evet

O vergilerde daha da artırılsın kardeşim, demek ki iyi geliyor size.

DeepNote: Benim ve eşimin orta üst sınıf maaşımız var, kendi evimizde oturuyoruz. Canım sıkılıyor fahiş rakamları o mallara vermeye ama verebiliyorum. Geri kalan insanlar ne yapıyor hakikaten merak ediyorum. Allah kolaylık versin
  • Tabii vergiler az olsa zaten felc olan trafikler artik trafik denemeyecek hale gelirdi.Dövlet bizi düşüniyii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 12 Mayıs 2016; 14:16:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen tüm ekonomini hiç bir faydası olmayan Betona inşaayit sektörüne endeksle en büyük vasfın yabancılara gayrimenkül satışı olsun ondan sonra dış ticaret, cari açık, tek çare vergi diye ağla.

Demezler mi adama varını yoğunu betona gömüp rant zenginleri yaratacağına azıcık kafayı kullanıp sanayi
    yatırımı yapsaydında ihracat yapsaydın diye.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kitap okumak yasaklansa sanki bir sey degisecekmis gibi yazmissiniz sukur kitap okumak serbest kutuphanelerde oturacak yer olmuyor o kadar bilincliyiz ki ihtiyacımız olmadigi zaman telefpnumuzu degistirmiyoruz arabamizi her yil sıfırı ile degistirmiyoruz

• Avrupa ülkelerinden birine bir uçak bileti alın. Bir hafta tatil yapın. Yapabilirseniz.
    İyi forumlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Kitap okumak yasaklansa sanki bir sey degisecekmis gibi yazmissiniz sukur kitap okumak serbest kutuphanelerde oturacak yer olmuyor o kadar bilincliyiz ki ihtiyacımız olmadigi zaman telefpnumuzu degistirmiyoruz arabamizi her yil sıfırı ile degistirmiyoruz

İroniyi anlamadigin icin tesekkur ederim

Zaten insanlara kitap okumayi sorgulamayi kotu gosterdikleri icin bu haldeyiz . Egitimli bir insan her yil arac degismeyecegini gerek olmadigini bilir . Telefonun da oyle .

Telefonda bugun insanlar kac uygulama kullaniyor ki muhtesem akilli telefon lazim ? Snapchat , whatsapp belki aramizda bankacilik islerine bakmak xorunda olan vardir

Bunlarin hepsini iphone 4S yapabiliyor hala .

Egitimin olmadigi yerde insanlar boyle seylerin en ust modelini her sene alaraj bir sey oldugunu zanneder ki bizde de oyle cok sukur .

• Senin benim vergi paramla saltanat kurup kral gibi yaşasınlar sonra sana cari açık var deyip 3 liralık malı 10 liraya satıp 7lirasına mafya gibi çöksünler. Sonra sende aslında iyi birşey de. İşte ülkenin durumu.

Milletvekilinin 23bin liraya kadar olan telefon faturası meclis bütçesinden karşılanıyor mesela, senin benim vergi paramdan. Vergim işe yarar birşeye harcansa ne ala..
  • Artık kesinlikle karar verdim beyin bedava değil. Yoksa bu kadar saçmalamanın başka izahı yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.