Şimdi Ara

Aracınızın direksiyonu sağda olsa:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün işten eve gelirken bir Bmw gördüm yabancı plaka ama nerenin aracı olduğunu anlayamadım

Bir an araçta normalde Şoförün olması gereken yerde yolcu görünce çok ilginç geldi bana

Sağ tarafta direksiyonu olan araç duymuştum ama bu kadar yakından ilk kez gördüm

Bir an o araçta kendimi düşündüm hele ki İstanbul gibi keşmekeş trafikte sanırım kullnanmam

İçinizde böyle direksiyonu sağda olan araç kullanan var mı var ise gerçekten zor mudur?

Ayrıca bu araçların mekanik vs.düzenekleri farklı mı oluyor birebir aynı direksiyonu solda olan araçtan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-a-t-i-h -- 10 Ağustos 2011; 23:26:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

Arkadaşlar bugün işten eve gelirken bir Bmw gördüm yabancı plaka ama nerenin aracı olduğunu anlayamadım

Bir an araçta normalde Şoförün olması gereken yerde yolcu görünce çok ilginç geldi bana

Sağ tarafta direksiyonu olan araç duymuştum ama bu kadar yakından ilk kez gördüm

Bir an o araçta kendimi düşündüm hele ki İstanbul gibi keşmekeş trafikte sanırım kullnanmam

İçinizde böyle direksiyonu sağda olan araç kullanan var mı var ise gerçekten zor mudur?

Ayrıca bu araçların mekanik vs.düzenekleri farklı mı oluyor birebir aynı direksiyonu solda olan araçtan...

trafik sağdan işleyen ülkelerde kullanmak zor olur.o araç ingiltere plakadır sanırım ya da hollandada soldan işliyo galiba trafik bir de japonya var benim bildiğim

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet.bascetin

quote:

Arkadaşlar bugün işten eve gelirken bir Bmw gördüm yabancı plaka ama nerenin aracı olduğunu anlayamadım

trafik sağdan işleyen ülkelerde kullanmak zor olur.o araç ingiltere plakadır sanırım ya da hollandada soldan işliyo galiba trafik bir de japonya var benim bildiğim

kıbrıs ta olabilir.

• Bayağı bocalar istanbul'da.......
  • İngiltere, Japonya, Kıbrıs, Avustralya, Singapur, Hindistan, Malezya ve Tayland bildiklerim. Asya - Pasifikte bir çok ülkede sağdan direksiyon kullanılıyor.
  • Kıbrıs'ta iki sene sağdan direksyon kullandım,acayip geliyorbaşta.Sonra alışıyorsunuz.
  • Acaba neden Sağda yapmışlar Değişiklik olsun diye mi???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahi Mahi

Kıbrıs'ta iki sene sağdan direksyon kullandım,acayip geliyorbaşta.Sonra alışıyorsunuz.

Aynen. Kıbrıs'ta ilk önce kullanılamaz gibi geliyor fakat sonra rahatlıkla kullanılabiliyor insan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet.bascetin

quote:

Hollanda, Belcika, Almanya veya cevresi = TR deki gibi isliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

Acaba neden Sağda yapmışlar Değişiklik olsun diye mi???

Tüm neden bu;

Yolun veya `geçişin' sağdan ya da soldan yapılmasında `anatomik' bir neden var. İnsanlar sağ ellerini daha iyi kullanırlar. Yani kılıçlarını solda taşırlar. Rakipleri ile aralarına kılıçlı ellerini koymak için rakiplerinin (yani yolun) solunu seçerler. At arabalarında da böyle başladı. Çok atlı arabalarda arabacı dizginleri sağ elinde tutmak için sol arka atın sırtına veya arabanın sol tarafına oturdu. Yol kenarını da iyi görmek için soldan sürdü. Ancak bu durum araba sayısı çoğalıp karşılıklı geçişlerde problem çıkmaya başlayınca değişmeye başladı. İtalya'da şehirlerde sağ, dışarda sol trafik kullanılır oldu. Sonunda İngilizler 1756'da Londra Köprüsü'nde çıkan problemler yüzünden karar verdiler ve İngiltere'deki tüm köprü ve yollarda `sol' trafik kanunla uygulanmaya başladı. Buna tabii tüm koloniler de dahildi. Ancak Napolyon Avrupa'nın bu noktadaki kaderini değiştirdi. Çünkü Napolyon solaktı ve düşmanları `solunda' görmek istiyordu!

• Yok yok kullanamam ben yinede Sol elimle vites değiştirmek düşünüyorumda çok garip alışamam sol iyidir
  • işte o zaman oto.vites alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Yok yok kullanamam ben yinede Sol elimle vites değiştirmek düşünüyorumda çok garip alışamam sol iyidir

1 yerine 5 le araba kaldırmaya çalışırız o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

Acaba neden Sağda yapmışlar Değişiklik olsun diye mi???

Tüm neden bu;

Yolun veya `geçişin' sağdan ya da soldan yapılmasında `anatomik' bir neden var. İnsanlar sağ ellerini daha iyi kullanırlar. Yani kılıçlarını solda taşırlar. Rakipleri ile aralarına kılıçlı ellerini koymak için rakiplerinin (yani yolun) solunu seçerler. At arabalarında da böyle başladı. Çok atlı arabalarda arabacı dizginleri sağ elinde tutmak için sol arka atın sırtına veya arabanın sol tarafına oturdu. Yol kenarını da iyi görmek için soldan sürdü. Ancak bu durum araba sayısı çoğalıp karşılıklı geçişlerde problem çıkmaya başlayınca değişmeye başladı. İtalya'da şehirlerde sağ, dışarda sol trafik kullanılır oldu. Sonunda İngilizler 1756'da Londra Köprüsü'nde çıkan problemler yüzünden karar verdiler ve İngiltere'deki tüm köprü ve yollarda `sol' trafik kanunla uygulanmaya başladı. Buna tabii tüm koloniler de dahildi. Ancak Napolyon Avrupa'nın bu noktadaki kaderini değiştirdi. Çünkü Napolyon solaktı ve düşmanları `solunda' görmek istiyordu!

Bu şekil olduğunu ilk defa sizden duyuyorum daha önce farklı duymuştum

• Biz sollarız , Onlar sağlar

• yaklaşık 3000-3500 km kadar kullandım. soldan trafik ve sağdan direksiyonlu.

ilk bindiğimde garajdan çıkarırken zorlandım , sonraları alışıyor insan.
    kia picanto , eski kasa matrix , makyajlı matrix , ford fiesta ve seat ibiza kıbrısta kiraladığım araçlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Orijinalden alıntı: Mahi Mahi

Kıbrıs'ta iki sene sağdan direksyon kullandım,acayip geliyorbaşta.Sonra alışıyorsunuz.

Aynen. Kıbrıs'ta ilk önce kullanılamaz gibi geliyor fakat sonra rahatlıkla kullanılabiliyor insan.

Vallahi kullanması dert değilde uzun süre kalacaksan alışırsın. Yoksa dönüşler bile ters taraftan. Ezbere Türkiye'deki gibi dönemiyorsun yani. Soldan direksiyonlu araçta var orada. Soldan direksiyonlu araçlar farlarına kaş yapar ki, sağ direksiyonlu kullananların gözünü almasın diye. Zaten artık soldan direksiyon araç girişi yasaklanmıştı Kıbrıs'ta.

Bir gün sordum, yahu buranın araçları neden Türkiye'deki gibi değil diye. Zamanında Osmanlı, İngiltere'ye kiraya vermiş Kıbrıs'ı, onlarda düzeni öyle oturtmuş diye duymuştum.

• Sağlak olurduk
  • Ben de Tayland'da araba kiralamistim. Sagdan direksiyon soldan trafik. İlk 15 dakika zorlandım sonra alıştım. Fakat dönüşlerde çok kafam karışıyordu. Bir de sinyal verirken sürekli silegecleri calistiryordum. Onlar da ters. Turkiyeye geldim kardesim terminale geldi almaya bu seferde sinyal verirken elim iki gün silgecin olduğu kola gitti. Sürekli silgecler çalıştı. Artık iki günde nasıl benimsemissem:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

Biz sollarız , Onlar sağlar

ilginç bi yaklaşım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.