Şimdi Ara

ARACINI KAPLATANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracı şeffaf kaplatmak istiyorum. Taş ufak tefek çiziklerden dolayı bunları engellemek için. Forumda önerilenlere göre en iyisi poliüretan diyorlar. Öncelikle bunu yaptıran arkadaşlara sorum şu marka öneriniz var mı? Öncesinde yapmamız gereken bir şey var mı? Sonradan pişman olmamak için kurumsal yerlere yaptırmak istiyorum bu konuda öneriniz var mı? Tüm önerilerinize açığım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaliteli bir kaplama çok pahalı gelmişti bana. Tüm araç için 4-5 bin gibi rakamlar sanırım. O yüzden genelde kaputa yapılıyor sadece. Markaya göre fiyat değişebilir tabii.

• üstat nacizane fikrimi söyleyeyim, bende sizin gibi düşünüyordum ancak daha sonra eski araçlarımda aracın nerelerene benzer hasarlar oluştuğunu düşünüp karar değiştirdim. Önce araca boya koruma ve seramik yaptırdım sonrasında sadece ön kaput tampon ve teker üstlerine kaplattım ek olarak kapı kenarları, kapı eşiklerine kaplattım bundan sonrada böyle yaparım.

Yine siz bilirsiniz. İyi günler dileirm

• Stek dynoshield yaptirabilirsiniz ama araciniza gore degismekle birlikte tüm arac kaplamak yaklasik 15 bin lira tutacaktir. Bunun yerine hibrit koruma oneririm. Kaput farlar ve opsiyonel olarak camurluklar PPF, gerisi seramik. Bu sekilde 6 bin civari tutar. Bu isin kalitelisini iyi yerde yaptirmayacaksaniz da hic yaptirmayin daha iyi. PVC kaplama yapip 2 sene sonra sokerken boya cila ne varsa elinizde kalabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Stek Dynolite serisi ön 4 parça olarak 4500 gibi maliyet çıkıyor, komple araç kaplanırsa 12-13 bin. Değecek bir arabaysa kaplanır.

• Siz o kadar para döküp ( en dandiği komple kaplamada 7-8 bin tl) yaptıracaksınız, sefasını sizden sonraki sahibi sürecek. Boşverin yaptırmayın, o parayı çoluğunuza çocuğunuza harcayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: darksnr

üstat nacizane fikrimi söyleyeyim, bende sizin gibi düşünüyordum ancak daha sonra eski araçlarımda aracın nerelerene benzer hasarlar oluştuğunu düşünüp karar değiştirdim. Önce araca boya koruma ve seramik yaptırdım sonrasında sadece ön kaput tampon ve teker üstlerine kaplattım ek olarak kapı kenarları, kapı eşiklerine kaplattım bundan sonrada böyle yaparım.

Yine siz bilirsiniz. İyi günler dileirm

Hocam o şekilde 4500 fiyat aldım en son ama işçilik aşırı önemliymiş bide aracın korunması başka bi forumda gördüm 9 yıllık pvc hiç bir şey yapmamış 5 yıllık film boyayı kaldırıyor ama bulunduğum bölge çukurova bölgesi aşırı sıcak oluyor acaba sadece seramik mi yaptırtsam diye düşünüyorum

@kartalus @wolkan33 @Setsa adamlar bide sıcak iklim yüzünden max 1.5 sene sonra sökün diyorlar bence gerçekten değmez ya da yukarıda yazdığım gibi sadece seramik yaptırtırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Zebani -- 17 Nisan 2021; 0:1:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Zebani

Hocam o şekilde 4500 fiyat aldım en son ama işçilik aşırı önemliymiş bide aracın korunması başka bi forumda gördüm 9 yıllık pvc hiç bir şey yapmamış 5 yıllık film boyayı kaldırıyor ama bulunduğum bölge çukurova bölgesi aşırı sıcak oluyor acaba sadece seramik mi yaptırtsam diye düşünüyorum

@kartalus @wolkan33 @Setsa adamlar bide sıcak iklim yüzünden max 1.5 sene sonra sökün diyorlar bence gerçekten değmez ya da yukarıda yazdığım gibi sadece seramik yaptırtırım.

Alıntıları Göster

Muhtemelen araştırdınız fakat bu seramik kaplama olayı çok popüler olmuş fakat bana göre para tuzağı bir olay.

2 senede bir yenileneceğini son zamanların yükselen trendi "detail uygulama merkezlerinde" söylediler. 1000-1500 liraya yapanlar vasat yerler, sağlam para verip 2 yılda bir yeniletmek bana saçma geldi.

Ayrıca seramik kaplamalı araç yıkaması da daha zahmetli. Şampuanı ayrı, uygulama metodu ayrı, cilası ayrı.

Benim gibi orta segment araç binenler için fuzuli geldi bana. Ha bir gün alırsam A6 falan yaptırabilirim, onun da ancak kırmızı gibi canlı bir renkte faydalı olacağını düşünüyorum.

Maddiyatla birlikte zevk meselesi, ayrıca buna ayıracak zamanınızın da olması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Muhtemelen araştırdınız fakat bu seramik kaplama olayı çok popüler olmuş fakat bana göre para tuzağı bir olay.

2 senede bir yenileneceğini son zamanların yükselen trendi "detail uygulama merkezlerinde" söylediler. 1000-1500 liraya yapanlar vasat yerler, sağlam para verip 2 yılda bir yeniletmek bana saçma geldi.

Ayrıca seramik kaplamalı araç yıkaması da daha zahmetli. Şampuanı ayrı, uygulama metodu ayrı, cilası ayrı.

Benim gibi orta segment araç binenler için fuzuli geldi bana. Ha bir gün alırsam A6 falan yaptırabilirim, onun da ancak kırmızı gibi canlı bir renkte faydalı olacağını düşünüyorum.

Maddiyatla birlikte zevk meselesi, ayrıca buna ayıracak zamanınızın da olması gerekiyor.

Alıntıları Göster

Hocam a3 2020 model araba fiyatları bu kadart artmışken 3-4 yıl sonra olabildiğince az değer kaybetsin istiyorum çizilmesin istiyodum ama yılda kaliteli yerden olsun 8-9 bin bence mantıksız kararsız kaldım şu an

• quote:

Orijinalden alıntı: The Zebani

Hocam a3 2020 model araba fiyatları bu kadart artmışken 3-4 yıl sonra olabildiğince az değer kaybetsin istiyorum çizilmesin istiyodum ama yılda kaliteli yerden olsun 8-9 bin bence mantıksız kararsız kaldım şu an

Alıntıları Göster

Valla o iş öyle olmuyor çoğu zaman, çünkü ikinci elde satış tam bir sinir harbi. Fiyat kırmak için saçma sapan şeyler ortaya atıyorlar. Kimse kalkıp da adam kaliteli şampuanlarla arabayı yıkamış vs. bakmıyor ki.

Ben yerinizde olsam -ki öyle yaptım- hiç girmem bu işlere. 3-4 yıl sonra adam gibi bir pasta-cila olayına girersiniz verirsiniz 1000-1500 TL neyse, boyaya yine o parlaklığı kazandırıyorlar.

• beni arabada da vardı malzemesi poliüretan mı bilmiyorum, 2 senede 1 falan söktürmek gerekiyormuş, bilmiyordum ben bunu. alırken üstünde vardı

neyse söktürmezsen ileriki yıllarda çok iz bırakır dedi bu işi yapan elemanlar, söküme de dünya para istediler yapım zaten ayrı dünya

saç kurutma makinesiye ısıta ısıta söktüm, iz bıraktı ama elimle ovalayınca dökülüyor. 1 hafta oldu ellemedim daha, bezle sile sile dökerim daha da para vermem

• Seramik dediğiniz eğer, cila olan seramik ise hiç bir hasarın oluşumunu engellemez.

PPF folyo olabilir. Maksat taş izi ise, çamurluk ve kaput olabilir.
    Ama ben olsam az biraz paraya kıyıp hepsini ppf kapların .(ki öyle yaptım)

• hocam araba sizinle birlikte ahirete gelmeyecek o bu dünyada kalacak, konuda 8-15 bin arası fiyatlar gördüm , yazık günah.. sakınan göze çöp batar, siz çizilmesin taş değmesin diye uğraşırken arkadan biri gelir vurur, üstüne dolu, kiremit vs yağar olmayacak şey değil.

bence o paraya yiyin için gezin tozun keyfinize bakın :)

• Ben yaptırdım sıfır aracı aldığımda, iyi ki de yaptırmışım dedim başıma gelen 2 olaydan sonra. Poliüretan kaplama önden bilgi vereyim. Gelelim olaya:

Eşim kapalı otoparkta aracı park ederken sütuna aracın sol arka kapısı ve çamurluğunu sürttü. Fotolar ve videolarla durumu göstereyim, fikir vermesi açısından faydası olur diye düşünüyorum.

Bu fotoları eşim olaydan hemen sonra çekmiş:

ARACINI KAPLATANLAR
    ARACINI KAPLATANLAR
    ARACINI KAPLATANLAR
    ARACINI KAPLATANLAR

Sürttüğü sütunun görüntüleri de bu şekilde, duvardaki aşınmaya bir bakın:

ARACINI KAPLATANLAR

ARACINI KAPLATANLAR

ARACINI KAPLATANLAR

ARACINI KAPLATANLAR

ARACINI KAPLATANLAR

Video da çektim yükleyebilirsem şeffaf filmi sökerken videosu var, sonrasında çektğim foto da şu şekilde. Fotoda görünen hasar dışında tertemiz. Ki hasar da plastik kısımda, nasıl tahrip olmuş baksanıza. 200TL civarında dodik satılıyor çıkmacılarda bi onu değiştireceğim, ufak tefek izler için de ne yaparım bilmiyorum düşüneceğim. Bir iki de dalga var onları da göçükçüye gösteririm.

ARACINI KAPLATANLAR

Fikir vermesi için paylaştım. Tüm aracı kaplatmıştım ben, tabi biraz bütçe ve ne kadar takıntılı olduğunuz ile alakalı. Şu kaplama olmasa ve kapı - çamurluk ilk fotolarda gördüğünüz gibi çizik içinde olsa hayli sıkıntı yapardım. Eşime de kızıp kalbini kırabilirdim. Hamdolsun beni psikolojik olarak rahatlattı, ufak bi maliyet ile bu işin içinden çıkacağım hayırlısıyla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.