Mrb. Belki başka bir topikte yazmam gerekiyordu ama DH yöneticilerinin hoşgörüsünü rica ediyorum artık zor durumdayız.
ben durumumu arzedeyim müsadenizle; Kayseride oturmakta olan babam 14 bin liraya aracını istanbuldan birisine satmış. Fakat babam biraz insanlara çok kolay kanan bir tip olduğundan adamlara güvenerek 9500 lirayı alıp gerisini 1 hafta sonra verecem diyen adamlara güvenmiş malesef. (adamlar hemşeri çıkmış güya sivaslılarmış onlarda bizim gibi) Fakat adam defalarca aramaya rağmen sürekli bizi oyalamakta. Aradan 2 ay geçti şu an. Artık biz aramaktan yorulduk adam ödemiyor kalan 4500 tl yi. En son seni savcılığa şikayet edeceğiz dediğimizde adam bize aynen şunu söyledi; ''siz savcılığa verirseniz bende polisler bana ulaşmadan arabanızı parçalar satarım''. Durumu bir polis memuru tanıdığa söyledik o da bize ''siz arabanızı kendi rızanızla vermişsiniz artık savcılık birşey yapamaz karşı tarafla anlaşmaya bakın'' dedi. Ama güzel kardeşim biz adama arabayı 1 hafta sonra devrini verip kalan 4500 tlyi almak koşuluyla verdik, adam aylardır kayıp telefonları da açmıyor.
Şimdi siz forumdaşlarıma soruyorum biz bu madur durumdan nasıl kurtuluruz ve bu konudaki yasal haklarımız nelerdir? Çünkü bu saatten sonra bu adamla anlaşamayız. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Bu kalan 4500 tl için yazılı bir anlaşma yapmadınız mı? Senet vs?
anladığım kadarıyla devrini vermemişsiniz. emniyete çalıntı ihbarı yapın, aracı da ... adresinde tespit ettik deyin. polis gitsin araca el koysun. o zaman adam sizin peşinizde koşar (aslında hırsızlıktan dolayı içeride olacağından koşamaz )
araç devri hala üstünüzeyse adama siz gidin.giderken karakoldan sivil polis alın yanınıza adamı orda enselersiniz
vallahi bu satis olaylarini gorunce, en garanti yol, noterde kagitlar hazirlancak, imza atilmadan once odeme banka araciligiyla hesabiniza yapilcak, Odemeyi alan kisi hesabini telden kontrol edip, imzayi aticak
Babaniz senet imzalasin, avukatta bu senedi odenmedi diye haciz islemi baslatsin. Araciniza hacizli rehinli yakalamali ibaresi konur ve yakalandigi yerde el konulur. Ondan sonra alan adam ugrassin.Babaniz senet imzalasin, avukatta bu senedi odenmedi diye haciz islemi baslatsin. Araciniza hacizli rehinli yakalamali ibaresi konur ve yakalandigi yerde el konulur. Ondan sonra alan adam ugrassin.
quote:
Orijinalden alıntı: kocaballi
anladığım kadarıyla devrini vermemişsiniz. emniyete çalıntı ihbarı yapın, aracı da ... adresinde tespit ettik deyin. polis gitsin araca el koysun. o zaman adam sizin peşinizde koşar (aslında hırsızlıktan dolayı içeride olacağından koşamaz )
emniyet aracı çalıntı saymıyor işte. bu olay hırsızlığa girmez diyor. aracı kendiniz teslim etmişsiniz diyor. bizim korkumuz araç bir suça karışsa veya en azından ceza yese biz cezasını çekmek zorunda kalacaz. çünkü ruhsat hala bize ait.
araç devri hala üstünüzeyse adama siz gidin.giderken karakoldan sivil polis alın yanınıza adamı orda enselersiniz
adamın yerini bilmiyoz ki biz kayserideyiz adam istanbulda.
quote:
Orijinalden alıntı: Wilusa
Babaniz senet imzalasin, avukatta bu senedi odenmedi diye haciz islemi baslatsin. Araciniza hacizli rehinli yakalamali ibaresi konur ve yakalandigi yerde el konulur. Ondan sonra alan adam ugrassin.Babaniz senet imzalasin, avukatta bu senedi odenmedi diye haciz islemi baslatsin. Araciniza hacizli rehinli yakalamali ibaresi konur ve yakalandigi yerde el konulur. Ondan sonra alan adam ugrassin.
bu olay sahteciliğe girmez mi? bide zaten imzalayacağımız senetin tarihi mecburen güncel olacak. dolayısıyla senet yapılan karşı tarafın ödeme için hakkı olan yasal süreyi de hesaplarsak o iş 1 yıldan önce sonuçlanmaz.
o nasıl oluyo ya araba sizin üstünüze ruhsat sizin üstünüze nasıl çalıntı i,hbarı yapamıyormuşunuz?
kusura bakmayın ama siz polisin dediğinede inanmışınız tanıdık polisle iş yapma sana zahmet şimdi telefonu eline al 155i ara ve arabanın çalındıgı ihbarını yap..ondan sonrada en yakın karakola gidip şikayet et.
ruhsat sendeyse satışı yapmadıysanız her türlü siz haklısınız olay bitmiştir.:D
quote:
Orijinalden alıntı: sironbullx
quote:
emniyet aracı çalıntı saymıyor işte. bu olay hırsızlığa girmez diyor. aracı kendiniz teslim etmişsiniz diyor. bizim korkumuz araç bir suça karışsa veya en azından ceza yese biz cezasını çekmek zorunda kalacaz. çünkü ruhsat hala bize ait.
Neden biz teslim ettik diyorsunuz ki. Araç sizin değil mi. Aracımız çalındı evin önünde deseniz olmuyor mu ? Biz adamlara verdik demeyin. O kadar dürüst olmak zorunda değilsiniz bence. Tabi ben tam olayın iç yüzünü bilemiyorum..
Bu nasıl iş ya araba hala sizin üstünüzde ise o adamlar arabayı nasıl kullanıyor yani ben isteyip kendi arabamı alamayacakmıyım..Ben sözde bir arkadaşıma arabayı verdim bi işini halletsin diye ama aldı gitti bi dahada getirmedi o zamanda polisler bana gene kendi rızanla vermişssin bişey yapamayız mı diyecekler?
biz teslim ettiği filan yok ruhsat sahibi arabayı kardeşinede teslim etse her türlü şikayette bulunabilir o polis boşboğazlılık yapmış ve açıkcası sizi oda kandırmış yada uğraşmak istememiş..
quote:
Orijinalden alıntı: Prestor
vallahi bu satis olaylarini gorunce, en garanti yol, noterde kagitlar hazirlancak, imza atilmadan once odeme banka araciligiyla hesabiniza yapilcak, Odemeyi alan kisi hesabini telden kontrol edip, imzayi aticak
Ya atmazsa.........
quote:
Orijinalden alıntı: Skayn
quote:
quote:
Neden biz teslim ettik diyorsunuz ki. Araç sizin değil mi. Aracımız çalındı evin önünde deseniz olmuyor mu ? Biz adamlara verdik demeyin. O kadar dürüst olmak zorunda değilsiniz bence. Tabi ben tam olayın iç yüzünü bilemiyorum..
ama karşı tarafın 9500 tl sini aldık hocam. o da polise diyecek ki ben 9500 tl para verdim ne çalmasından bahsediyorsunuz. ben sahibinin haberi olmadan arabasını çalmış değilim ki demez mi?
quote:
Orijinalden alıntı: alaattin(bjk)
Bu nasıl iş ya araba hala sizin üstünüzde ise o adamlar arabayı nasıl kullanıyor yani ben isteyip kendi arabamı alamayacakmıyım..Ben sözde bir arkadaşıma arabayı verdim bi işini halletsin diye ama aldı gitti bi dahada getirmedi o zamanda polisler bana gene kendi rızanla vermişssin bişey yapamayız mı diyecekler?
kardeş bu olay aynı şey değil ama karşı taraf 9500 tl para verdi. sadece geri kalanını sallıyor aylardır.
ara polisi çalıntı ihbarı yap hatta adresi biliyorsanız aracımı burda gördüm de adamı hemen alırlar aracın ruhsatı sizdeyse satış yapmadıysanız hiçbirşey olmaz. sorduğunuz polis gerçekten öyle dediyse yazık her yoldan geçeni polis yaparsan böyle olur işte.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: alaattin(bjk)
kardeş bu olay aynı şey değil ama karşı taraf 9500 tl para verdi. sadece geri kalanını sallıyor aylardır.
Siz adamlara 9500 tl yi aldığınıza dair bir yazı verdiniz mi? Çalıntı ihbarı yapın deniyor ama çalıntı olmadığı anlaşılacak illaki o zaman daha kötü sonuçlar çıkmasın dikkat edin.Ama işi bilen birine sorun tek kişi ile yetinmeyin avukatlara gidin,polis merkezinde daha yüksek makamlara felan çıkın .
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Skayn
quote:
quote:
ama karşı tarafın 9500 tl sini aldık hocam. o da polise diyecek ki ben 9500 tl para verdim ne çalmasından bahsediyorsunuz. ben sahibinin haberi olmadan arabasını çalmış değilim ki demez mi?
Ne belli para verdiği. İnkar edin. Paraların numarasını mı aldı sanki şerefsiz. Arabanız gitmiş. Ona odaklanın siz.