Şimdi Ara

aracımın yol tutuşunu arttırmak için ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000 model corollam var. amortisörü yayı vs herşeyi orijinal, hatasız. 4 mevsim michelin lastik var üstünde gelenle aynı ebatlarla. jant bile yok jant kapağı var.

araç düşük hızlarda fena değil, ama 130dan sonra pek güven vermemeye başlıyor. gerçi o kadar sürat yaptığım çok nadir oluyor ama yine de biraz daha stabil gitmesini sağlamak isterim. 90a kadar olan süratlerde de yere daha iyi yapışsın, çok güven versin istiyorum. lastiklerin çapını büyütmek veya küçültmek istemiyorum hızlanması, yakıt tüketimi vs değişmesin diye. ama daha geniş bir jant-lastik alıp enine genişletsem yol tutuş gelişir sanırım. bunun dışında yaylarla, amortisörlerle ne gibi değişiklikler yapılabilir çok yüksek fiyatlara çıkmadan?

üstadlardan yardım bekliyorum..

• arabanın bagaja ve arka koltuğa çimento torbası at.Zamanında sanayide anadolun bagaja beton döktüklerini görmüştüm
  • Bu konulardan pek anlamam ama tahmini olarak (temel fizik kuralları dahilinde) aracı yere yaklaştırmak (pıstırmak ), büyük jant-ince lastik, spor yay-amortisör gibi değişiklikler yapılabilir.

Tabi daha kolay ve mantıklı olarak bu harcamaları aracın üzerine ekleyip daha iyi yol tutan bir araç almak yapılacak en güzel şey olacaktır.
  • Etkenler
    lastık amortisor helezon yay agirlik DENGE DAGILIMI

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Bu konulardan pek anlamam ama tahmini olarak (temel fizik kuralları dahilinde) aracı yere yaklaştırmak (pıstırmak ), büyük jant-ince lastik, spor yay-amortisör gibi değişiklikler yapılabilir.

Tabi daha kolay ve mantıklı olarak bu harcamaları aracın üzerine ekleyip daha iyi yol tutan bir araç almak yapılacak en güzel şey olacaktır.

bide anlasan ne yorum yapıcaktın acaba söylenebilecek herşeyi söylemiş arkadaş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @k2fg9

aracı değiştirmeyi düşünmüyorum. benim merak ettiğim de sizin dediğiniz aracı yere yaklaştırma, amortisör gibi konular. neler yapmalı acaba.. yayları sertleştirmeli mi yumuşatmalı mı, parça nerden bulunur kim takabilir vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team McLaren -- 25 Temmuz 2012; 3:56:11 >
  • Anladığım kadarıyla siz biraz işin hobi kısmındasınız. Eğer haklıysam internetten ön araştırmayla bilgi edinip daha sonra güvenilir bir usta bularak seçtiğiniz parçaları araca uygulatabilirsiniz.

Ama ben yinede orjinal taraftarıyım.

@yaLinkiLic

Ben bunları tahmini olarak yazdım. Hepsini deneyip sonuçlarını uygulamış olarak bilmedğim için net konuşamam.

Araçlarla oynamak aslında öyle kolay değil buradaki insanların düşündüğü gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yay jant lastik üçlüsünün degisimiyle iyileşme elde edilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastik büyütmenin yakıta etkisi vardır dogru fakat taban büyütmeninde etkisi vardır. onun haricinde güzel bir spor yayla pıstırmanız lazım. yani yere biraz daha basmanız lazım, virajlarda daha iyi olması için kule gergisi takabilirsiniz.
  • Daha geniş - ince lastikler, daha büyük jantlar, daha alçak - sert süspansiyonlar ve kule gergisi ile yol tutuşu arttırılabilir.
  • hocam tabiki sert yay olucak yukarda sormuşsunda. internette sahibinden yada hepsiburada comda mutlaka vardır toyota forumlarına da danışın ben 1 soru sordum 1 kocaman sayfa yazı yazıp açıklama yapmıştı adam. bütün sorularımıda detaylıca cevaplamıştı istersen sen bi corolla forumlarına danış tam olarak marka model usta bile verirler sana. toyotaclubtr sitesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

arabanın bagaja ve arka koltuğa çimento torbası at.Zamanında sanayide anadolun bagaja beton döktüklerini görmüştüm

Ağırlık, hem yol tutuşa hem de çarpışmalarda güvenliğe negatif etki eder. Anadolun yol tutuşunda bir artma hissedilmişse bu ağırlık merkezinin alçalması dolayısı iledir.
  • gerekli detaylar yazılımış bu işin uzmanlarını bulmanız lazım ya tecrübe edip yaptıranlar forumlar gibi

yada ustalar.

geniş taban lastikler ve ve yay takımları doğru tercihlerle size iyi sonuçlar çıkarır.

dipnot.

1.2 nissan teknamıza taktığımız geniş taban jant ve teker kombinasyonu tam 2.0 litre E 200 kadar yakmamıza mal olmuştu.
  • jant - lastik ebadınızla oynamanızı tavsiye etmem, görüntüyle yol tutuşu karıştırmamak lazım, ona bakarsak yol tutuş için demir jantı işleyip resimdeki gibi bi lastik ebatına geçerek daha yol tutuşa sahip olabilirsiniz, bunu demir jantla yapıyorlar, demir jant hafif olduğu için, eğilip bükülmeler sonucu doğrultmaya müsait olduğu için, ucuz olduğu için tercih ediliyor,

aracımın yol tutuşunu arttırmak için ne yapabilirim?

sonrasında iş kaliteli bir lastik seçimiyle devam ediyor, bunuda adac testlerini vs. inceleyerek elde edebilirsiniz, genelde bu işide V tipi desenli lastiklerle çözümlemek gerekiyor,

daha sonra, sıra geliyor ağırlık merkezini yere yakınlaştırmaya, burda da yine günlük kullanımdan uzaklaşmadan, önü arkadan biraz daha sert, biraz daha alçaltarak sağlıyoruz, tabiki yine arka tarafta düşürülmek şartıyla,

sonra, kule gergileriyle, spacerla aracın iz genişliğini açmakla, gereksiz ağırlıkları azaltmakla (virajlardaki merkez kaçı daha kolay yenebilmek için) vs vs türlü türlü aksiyonun içinde kendinizi bulabilirsiniz ...

https://store.donanimhaber.com/75/13/d6/7513d6e90e258c5bcc5e553cc40503b7.jpg resim çıkmıyor sanırım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electro_g -- 25 Temmuz 2012; 11:34:45 >

• aracı bilgisayarlı rot balansa sokarak işe başlayabilirsiniz.
  • Belki aracının süspansiyonları ömrünü bitirmiştir. nede olsa 12 senelik araç ve herşeyi orjinal yazmışsın.İlk önce aracının alt takımına detaylı olarak baktır.Sonra diğer aşamalara geçersin.
  • Huzurunu bozma, paranı bilmeden harcama, sat ve yol tutuşu iyi bir araba al! Naçizane...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.