Şimdi Ara

aracımın sol arka tekeri dönmüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
22.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KöfteSuyu

quote:

Orijinalden alıntı: sserkan24

quote:

Orijinalden alıntı: KöfteSuyu

Araç kampana ise donmuş veya iç aksam teli kopmuş olabilir. El freni çekip tamamen tekrar bi kaç kez yapın düzelmezse o teker kilitli kalmıştır.

Disk fren ise yeniden halat kontrolü yapılması gerekebilir. Aracı kaldırıp çevirmeyi deneyin eğer olmazsa fren hortumunu sökün frene basın eğer atmıyorsa çapak tıkamış olabilir mekanizmayı kilitlemiştir.

Kofte suyu butun bunlari nasil yapacagim. En iyisi yarin sicak suyla bir cozmeye calisayim.

Anlıyorsan yap zaten anlamıyorsan bi tamirci çağır baksın

Aynen oyle yapacağım. Sicak su dokecegim.

Dönerse benimdir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ByGkhan57

Amcamın Fabiasıda birkaç gün hareket etmeden durduğu için arka tekeri dönmüyordu. Sağlam 3-5 tekme ile fren boşladı ve hareket sağlandı tavsiye ederim.

Bak hocam bunu hiç düşünmemiştim. Yarin sicak sudan sonra ilk isim saglam tekmelerle tekeri şoklamak olacak; )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sinav stresinden sıkılmışken iyi geldi bu konu. 😂😂

Arkadaşların tavsiyeleri yerinde ancak Doğu Anadolu da yasamiyorsaniz cok da ihtimal vrrmem yani kampananin donmasına.
  • La harbiden insan tekerin dönmediğini nasıl hissetmez yahu
  • hava soğuk teker donmuş olabilir sıcak su veya saç kurutma makinesi tutun. bir değişiklilik olmazsa tekere yaklaşın ve onu gaza getirmeye çalışın.
  • Muhtelen elfreni donmustur arka tekerin birini brakmamistir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

Hocam sinav stresinden sıkılmışken iyi geldi bu konu. &#128514;&#128514;

Arkadaşların tavsiyeleri yerinde ancak Doğu Anadolu da yasamiyorsaniz cok da ihtimal vrrmem yani kampananin donmasına.

konum afyon, ama galiba ihtimal dahilinde kampana donmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardwired

La harbiden insan tekerin dönmediğini nasıl hissetmez yahu

aslında geri geri çıkarken kıllanmadım değil hani. ama ne bilim hacı tekerin dönmeyeceğini, hiç aklıma gelmedi. birde yerlerin buz olması yanılttı beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserkan24 -- 3 Ocak 2017; 8:54:48 >
  • Arkadaşlar bugün saat 11:00 da bir kova sıcak suyu elime alıp tekerlek için büyük operasyon başlatacağım. son iki saat. sonucu buradan size ileteceğim.
  • Memlekette kitlenmis tekere ve ite sicak su dokulur. Cozum olmazsa b planina gecilir.
  • Ya bende geçen yolda gidiyorum bi ara farkettimki 4 tekerde dönmüyo.
  • Reis giderken nasıl baktın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Reis giderken nasıl baktın

Reis, anlattım detayı :) tekrar ettirme şimdi
  • Kimi demiş nasıl anlamadın, kimi demiş nasıl dönmediğinden emin oldun...

Başınıza gelirse bilin, öğrenin... Konum Afyon. Arkadaş buz üstündeyse anlamayabilir. Teker kolayca kayacak ve çok bir çekme yapmayacaktır. Uykulu veya dalgın haldeyken ben de farkına varmayabilirim.

Asfaltta ise durum farklı. Cayır cayır öter o lastik. Çekme yapar, araç zor gider (ama gider). Gene de anlamayıp km'lerce yolculuk yapan gördüm. Başta annem. Dumanlar çıkıyordu arabadan. Allahtan eksi tip el freniydi. Arka disk. Ama disk içinde kampana var. El freni kampanadan tutuyor. Fren disk. Böylece sadece el freni balatasını değiştirerek meseleyi kapadık.

----------------------

"Lastiği sürerken nasıl gördün" diyen olmuş. Sol arka lastiği yan camdan kafanı çıkarıp aşağı bakarak izleyebilirsin. Veya ayna ayarlarınla oynarsın. İki lastiği de aynadan görebilirsin. Bunu lastiğime çivi girip çıkmış, çok inikken stepneyi takmakla uğraşmamak için kullandım bir kaç kere. Benzinliğe kadar saatte 5km hızla, aynadan lastiği kontrol ederek gitmek... Lastik janta oturursa pes edeceksin. O yüzden gözün lastikte oluyor...

-----------------------

El freni iki tekeri eşit sıkacak şekilde düzgün ayarlıydı ise, el freni teliniz donmamış. Ancak el freniniz zaten ayarsızdı ve bir tekeri az bir tekeri çok sıkıyorduysa el freni teliniz de donmuş olabilir. Büyük ihtimal kampana içinde balata kampanaya yapıştı soğuktan. Isıtınca düzelir. Düzelmezse el freni telinin geçtiği yerlere bakın. Oraları ısıtın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Ocak 2017; 9:51:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Kimi demiş nasıl anlamadın, kimi demiş nasıl dönmediğinden emin oldun...

Başınıza gelirse bilin, öğrenin... Konum Afyon. Arkadaş buz üstündeyse anlamayabilir. Teker kolayca kayacak ve çok bir çekme yapmayacaktır. Uykulu veya dalgın haldeyken ben de farkına varmayabilirim.

Asfaltta ise durum farklı. Cayır cayır öter o lastik. Çekme yapar, araç zor gider (ama gider). Gene de anlamayıp km'lerce yolculuk yapan gördüm. Başta annem. Dumanlar çıkıyordu arabadan. Allahtan eksi tip el freniydi. Arka disk. Ama disk içinde kampana var. El freni kampanadan tutuyor. Fren disk. Böylece sadece el freni balatasını değiştirerek meseleyi kapadık.

----------------------

"Lastiği sürerken nasıl gördün" diyen olmuş. Sol arka lastiği yan camdan kafanı çıkarıp aşağı bakarak izleyebilirsin. Veya ayna ayarlarınla oynarsın. İki lastiği de aynadan görebilirsin. Bunu lastiğime çivi girip çıkmış, çok inikken stepneyi takmakla uğraşmamak için kullandım bir kaç kere. Benzinliğe kadar saatte 5km hızla, aynadan lastiği kontrol ederek gitmek... Lastik janta oturursa pes edeceksin. O yüzden gözün lastikte oluyor...

-----------------------

El freni iki tekeri eşit sıkacak şekilde düzgün ayarlıydı ise, el freni teliniz donmamış. Ancak el freniniz zaten ayarsızdı ve bir tekeri az bir tekeri çok sıkıyorduysa el freni teliniz de donmuş olabilir. Büyük ihtimal kampana içinde balata kampanaya yapıştı soğuktan. Isıtınca düzelir. Düzelmezse el freni telinin geçtiği yerlere bakın. Oraları ısıtın.

hocam el freninde bir ayarsızlık vardı. boşluk vardı çok takmamıştım . o başıma iş açtı iştye şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Mahallede bisiklet süren çocuklara "tekerin dönüyor" diye trollük yapan elemanlar geldi aklıma.

Ahaha aynen ya
  • sserkan24 S kullanıcısına yanıt
    Evet arkadaslar saat 11: 00 da 1 kova sicak su ile ilk denememde basarili olamadim. 2. Kovada teker donmeye basladi. Ama %50 yani tamamen rahatlamadi. Ama sanayiye kadar götürdü beni. Sanayiye gittigimde balata kokuyordu.

Velhasil fren halati donmuş takili kaliyormus. Kesinlikle el frenini kullanma dedi usta. Sonuc 20 tl ;)

Ben yandim eller yanmasin. El frenine dikkat ;)
  • sserkan24 S kullanıcısına yanıt
    Serkancigim bizim renoda da ayni olay basimiza geldi.El freni ayari yaptirdik arka kampanadan gittik,ertesi gun sanayide baska bir isimiz giderken sansa bak adamin dukkanina yakin yerde sol arka teker kilitlendi.Surtuyor ve araba zorlaniyor,zorlanarak gidiyor.Baktik arka teker kilit yazin sicaginda kampanaya su soktuk uzerine cekicle vurarak gevsetmeye calistik zar zor az bisey acildi.Sonra dukkana dogru gittik,Allah tan yakindi.

Sanayici adam el freni telini cok sıkmis onun kampana icinden bir ayari var,cok sikinca tel zamanla gerilip kampananin balatalara surtmus.Adam kampanayi acamadi oyle isinip genlesmis ki zorlaya zorlaya acti cikardi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Serkancigim bizim renoda da ayni olay basimiza geldi.El freni ayari yaptirdik arka kampanadan gittik,ertesi gun sanayide baska bir isimiz giderken sansa bak adamin dukkanina yakin yerde sol arka teker kilitlendi.Surtuyor ve araba zorlaniyor,zorlanarak gidiyor.Baktik arka teker kilit yazin sicaginda kampanaya su soktuk uzerine cekicle vurarak gevsetmeye calistik zar zor az bisey acildi.Sonra dukkana dogru gittik,Allah tan yakindi.

Sanayici adam el freni telini cok sıkmis onun kampana icinden bir ayari var,cok sikinca tel zamanla gerilip kampananin balatalara surtmus.Adam kampanayi acamadi oyle isinip genlesmis ki zorlaya zorlaya acti cikardi.

vay anam vay, benim el frenide ayarsız. halat hala dondu, yenisinide sanayıde bulamadık, usta sıkışan sistemi açtı şimdilik el frenine dokunma dedi. müsait bir zamanda el freninede ayar yapacağız. bunlar ihmale gelmeyecek ciddi şeyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Yolda seyrederken baktım ki sol arka teker dönmüyor mu yazıyor ben mi yanlış okuyorum.

Yolda Seyir halinde yani. yoksa başka bir şey mi seyrediyorsunuz. Yoksa tamamen buzda mı gidiyorsunuz ?

Ciddi bir soru.

aklımda deli sorular
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.