Şimdi Ara

Aracımı değiştireceğim Kararsızlığın merkezindeyim yardım Edin!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese günaydın. Son bir kaç saattir o konu senin bu konu benim dolaşıyorum. Çok faydalı bilgilere sahip olan arkadaşlara rastladım benim problemim hakkında da bana yardım edeceklerini umuyorum. Bu arada probleme başlamadan önce Van' da hayatını kaybetmiş yurttaşlarımıza ve aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımızada acil şifalar diliyorum. Problemime gelince halihazırda elimde 2005'te sıfır olarak aldığım 307 XR 1.4 HDI arabam var neredeyse 7 sene oldu ve 122000 km ulaştı. Geçtiğimiz yıl evlendim ve gurbette yaşadığımdan ötürü uzun yollarda araba kullanıyorum bu yüzden hız sabitleyicili ve eşim için kolay olması maksadıyla otomatik/yarı otomatik(farkı da bilmiyorum açıkçası) araç düşünüyorum. Bunlar olmazsa olmazlarım. Şunu da belirtmeliyim ki genel kanaatin aksine 307 aracımdan oldukça memnundum yakıt tasarrufu uygun bakım maliyeti ve normal vergisi nedeniyle ülkemizin birçok yerine arabamla gittim 1.4 olmasından kaynaklanan yüklü olduğunda çekiş problemi oluyo ama çok performans düşkünü değilseniz o da önemli değil. Ama arabamda muzdarip olduğum konu piyasasının kötü olması. 6 yıl önce 31.500 TL ye aldığım aracın piyasası şuan üç aşağı 5 yukarı 20 bin TL herhalse (bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim-bilmem çok mu şey istiyorum.) Neyse konuyu dağıtmadan, yaklaşık (arabayı 20 ye satarsam diye hesaplıyorum) birazda zorlamayla 40 bine kadar çıkabilirim. şimdi Kararsızlıklarıma gelelim.

1.Sıfırdan zarar ettim ama ikinci elde de kuşkularım var paranın üstüne kredi çekip sıfır mı almalıyım yoksa az kullanılmış(düşük km/ model olarak genç) mı almalıyım?

-Sıfır araçlar malum çok zamlanmış dahada pahalılaşacak yorumları var.
    -sıfır araçlar içinde saydığım olmazsa olmazlar ile gözüme çarpan C4 e-hdi var bahsedilen yakıt tasarrufu ve tasarımı hoşuma gitti.Ama kesin değil.

2.Sıfır araç alırsam hangisini tercih etmeliyim mali durumum TR ortalamasında tek maaşım ve kirada oturuyorum bu nedenle vergi ve yakıt önemli bir etken.
    benzinli hibritler falan(bunlara tüp takılırsa olur mu? mesela ) var dizel otomatik oluncada fiyat fırlıyor. dedimya kararsızım.

Segment olarak daha çok C segmenti düşünüyoruz. ama bu 3008 falanda olabilir onun segmentini bilmiyorum açıkçası

Pejoyu seviyorum ama dediğim gibi piyasası üzüyor.

Aslında arada kaldığım araçlar
    1. Pejo 308/3008 auto 6R hdi
    2. Citroen C4 olursa yani kasa
    3. Honda Civic sedan hybrid
    4. Toyota'ya baktım dizellerde hız sabitleyici yok
    5. VW Golf/jetta(golf den daha pahalı)
    6. Volvo s40 (dizeli var ama otomatik sıkıntısı var)
    7. Hundayi(kalitesi ve ikinci eli düşündürüyor)
    8. Opel Astra ClassicIII galba en sondan bi önceki 1.3 CDTI easyteonic
    (öncelik sırasında değildir! gelişi güzel yazılmıştır.)

farklı seçeneklere de açığım ama kriterler önemli

Aslında birkaç şey daha vardı yazacağım ama şu an aklıma gelmiyor aklıma gelirse sonradan eklerim artık. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

• 6 yıl kullandıktan sonra az bile düşmüş. Başka ülkede olsak 3 yıl sonra yarıya düşmesi gerekirdi. Her araç değer kaybettiriaz ya da çok. O kısma fazla kafa yormayın bence. Sıfır alacaksanız Megane sport tourer dizel EDC vitesli almanızı ve bi 8-10 yıl kullanmanızı tavsiye ederim. 2. eli, servisi, parçası, yakıtı her şeyiyle Türkiye şartlarına en uygun araçlardan biridir. Yok ben 4-5 yıl sonra yine satarım derseniz 2. el alın ama zaten 2-3 yıl yaşlanmış aracı 3-4 yıl da siz kullanırsanız aynı hesaba gelir. Karar zor. Ayda ne kadar ödeyebileceğinizi düşünün. Tabi yakıt, vergi, sigorta, kasko, bakım, park, temizlik masraflarını düşmeyi unutmayın. Sizi zorlayacaksa otomatik (kaliteli ve az yakan), dizel araç bir de C sınıfı 50 ve üzerine doğru gider. Allah kolaylık versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 29 Ekim 2011; 10:08:18 >
  • hangi şehirdesiniz. 20 bin t cvarı araç almayı düşünen arkadaşım var. Aracınız temiz ise haber vereyim.
  • bence paranın üstüne kredi çek. 40.000 tl civarında otomatik/yarı otomatik araç istiyorsan senin örnek verdiğin araçlardan birini alacaksan 2. el b segmenti düşünürsen sıfır al derim. verdiğin araçlara ek olarak polo 1.6 tdi dsg yi öneririm. bence c4 e-hdi çok iyi bir seçenek şuanda çok tutuluyor 2. el alacaksan bu otomobil iyi bir seçenek.
    yarı otomatik/otomatik farkına gelince otomatik daha konforlu vites geçişleri yapar yarı otomatikte ( manuel vites kutusu üzerine hidrolik bir ünite konularak robotize edilir) vites geçişleri daha sarsıntılıdır. yarı otomatiğin avantajlı tarafı otomatiğe göre daha az yakar ve daha performanslıdır.
  • Arkadaşım zarar gözüyle bakacaksan hiç araba alma o zaman.7 sene 122 bin km kullanmışsın ayrıca teknoloji gelişmiş yeni model arabalar çıkmış.20 ye satarsan öpte başına koy.

Senin durumunda olsam memnun olduğum araca binmeye devam ederdim.Evim kira, tek maaş geçiniyoruz diyorsun.Niye kendini borca sokuyorsun durduk yere.Arabanda otomatik olmayıversin nolacak?Zaten artık 40 bin lirayada adam akıllı 0 km araba kalmadı.Yani hem borca gireceksin hemde yine iyi araban olmayacak.

Ha illa alıcam diyorsan 3008 i öneririm.
  • bunların içinde ihtiyaçlarını karşılayabilecek en ucuz otomobili seç nasıl olsa uzun süre kullanacaksın 2.elini önemseme.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-fatihj-auto-dan-2010-lancia-delta-1-6-mjet-oro-f1-sanziman-58826204/detay/

Bunu al şu zamanda sıfır araba alınmaz çok pahalı az kullanılmış temiz araç bak hem az yakar hemde konforlu bir araç biraz pazarlıkla 46 ya filan alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj001 -- 29 Ekim 2011; 16:00:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben olsam güvenliğe önem verirdim, hem eşin kullanıyor hem sen, aile arabası yani tevekkül her zaman başta gelir, gidipte konserve kutularına para vermeyin. Ben Volvo öneririm ama otomotik vites olmazsa olmaz demişsin benzinliside malum çok yakar. LPG olarak düşün dicem ama oda sana kalmış.

Bir diğer şeçenek

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-60-000-km-toyota-auris-dizel-otomatik-63010470/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyoto-auris-2010-model-orjinal-boya-yok-62618369/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2009-toyota-auris-1-4d-4d-comfort-blue-pkt-orjinal-62479804/detay/

http://video.otokritik.com/14-Toyota-Auris-Euro-NCAP.html

http://forum.donanimhaber.com/m_41383726/tm.htm

Yardımcı olduysam ne mutlu.

Allah kazasız belasız günler nasip etsin. Saygılar.

Not: İlan örnekleme açısında konulmuştur.

• Arkadaşlar değerli vaktinizi ayırıp yorumlarınızı bana ilettiğiniz için çok teşekkür ederim. Opel astra Classic III 1.3 CDTİ easytronic almaya karar verdim. İyi akşamlar.
  • toyotanın dizel otomatık auris ve corollasına bulaşmayın aynı şekilde opelinde

size tavsiyem kia ceed hyundai i30 fiat bravo bu 3 lüden biri bence bravo .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.