Merhabalar renault megane 4 2018 model aracımla dün büyük bir su birikintisinden geçtim. araba su birikintisinden geçerken 2 kere stop etti daha sonra çalıştı ve bir sorun olmadan eve gittim. Daha sonrasında tanıdık bir ustaya gittim hava filtresi baya ıslaktı onu değiştirdi ve hava filtresinden motora doğru giden boruda su tespit ettiği kuruladı vs. ordan çıkınca aracımla giderken vites kutusunu kontrol ettirin arızası verdi. tekrar gittim bazı soketleri çıkarıp kuruladı ve arızayı bilgisayardan sildi. sizce bundan sonra tekrar arıza verir mi? motora su kaçsaydı araba çalışmazdı dedi başka bir usta şanzımancı usta ise şanzımanda sorun olsa geri vitese atmaz dedi şuanlık bir sorun yok ne düşünüyoesunuz. arabaya korkarak biniyorum lütfen yardım edin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ARACIMDA SEL HASARI VAR MI?

-
-
Hava filtresi ıslak ise Muhtemelen motora su çekti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun. Arabanın elektronik aksamı iyice kuruyana kadar birkaç gün kullanmayın bence.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
7 yıl önce 1.5 dizel otomatik araçla sokaktaki birikintiden geçerken karşı istikametten gelen minibüsün dalgasına kapıldım, motor stop etti bir daha çalışmadı.
Özel servis "motora su kaçmış madem kaskon var yetkili servise götür perte çıkarırlar" dedi.
Yetkili servis perte çıkardı, kaskodan parasını aldık.
Km' si düşürülmüş, sorunlu, yolda bırakan lanetli bir araçtı, Allah kurtardı...
aracı kaputu açık bir şekilde güneşe bırak tüm gün kurusun
-
Çok büyütme gözünde başka 1-2 yer daha arıza verirse götürür yaptırırsın
hocam bildiğim kadarıyla motora su çekerse motor hiç çalışmaz tabi ben konuya o kadar hakim değilim
Sağolun hocam. ancak dediğim gibi aracın yürüründe bi sorun yok beyin soketlerinin bazıları makineyle kurutuldu ama yine de araba 2 gün binmeyeceğim
sağolun hocam
Aşırı su çekmediyse çalışır.
Peki hocam az su çekmesi herhangi bir sorun oluşturur mu?
Geçmiş olsun hocam.
Su kaçmış siz o kadar ustanıza falan gidip gelmişsiniz, yine ustanıza danışın ama bence buradaki arkadaşların dediği gibi beklemeye gerek yok hatta kullanın ki içinde korozyon oluşturmadan devirli kullanın suyu buharlaştırıp içinden atsın, beklemeyle motor içindeki suyun kuruması bana mantıklı gelmiyor açıkçası.
Yine ustanız motordaki sigorta paneline ve akünün olduğu yerlerde ıslaklık olması durumunda hava tutabilir ve sonrası onların alkollü sıvıları oluyor, onla korozyona karşı temizleyebilir, ıslaklık yoksa gerek yok.
Aa bu arada motorda sorun olmasa bile ne olur ne olmaz yağınızı muhakkak değiştirin hatta engine flush bile yaptırabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 9 Haziran 2022; 13:46:38 > -
Ben olsam güvenlik amaçlı olarak;
Elektronik aksamı özel korozyon temizleyici ile temizletin. Periyodik bakımı, engine flush ile tekrar yaptırın. Şanzıman yağını ve filtresini değiştirdin. Antifriz ölçümü ve değişimi yaptırın. Su olan kanalları tekrar kontrol ettirin.
Zaten dizel olduğundan suyu bir şekilde buharlaşacaktır ama ne kadar çekti ve yağa-motora ne etkisi oldu onu bi ölçtürmek yada görmek gerek? Belki şanzıman kartınız oksitlendi yada beyinde-tesisatta bi oksit var gel-git yapıyor.
-
Bende 2019 senesinde clio 4 aracım ile marmaris taraflarında bi su birikintisinden geçmiştim. Motor ile ilgili sıkıntı olmadı ama şanzımana su kaçmıştı. 2 ile 4 'e geçerken zorluyordu sadece. Bursaya bi şekilde geldim ustaya gösterdim. Şanzıman yağını bi değiştirelim olmazsa söker bakarız dedi. Sadece şanzıman yağı ile kurtulmuştum. Şanzıman ile ilgili bi sıkıntı olursa önce yağı değiştirin çözülmesi diğer seçenekleri deneyin.
En Beğenilen Yanıtlar

7 yıl önce 1.5 dizel otomatik araçla sokaktaki birikintiden geçerken karşı istikametten gelen minibüsün dalgasına kapıldım, motor stop etti bir daha çalışmadı.
Özel servis "motora su kaçmış madem kaskon var yetkili servise götür perte çıkarırlar" dedi. Yetkili servis perte çıkardı, kaskodan parasını aldık. Km' si düşürülmüş, sorunlu, yolda bırakan lanetli bir araçtı, Allah kurtardı... |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X